Ninja Gaiden pelien joukossa on ollut monentasoista pomotaistelu ja siinä missä jotkut toimivat todella hyvin, niin toiset eivät millään pääse samalle tasolle, hyvin vaihtelevista syistä.

 

 

 

Ninja Gaiden sarjassa nyt keskitytään pääasiassa Sigma ajan peleihin, eli mukana vertailussa ovat Ninja Gaiden Sigma, Ninja Gaiden Sigma 2, Ninja Gaiden 3: Razor's Edge ja Yaiba: Ninja Gaiden Z. NES ajan Gaidenit ovat todella erilaisia pelejä.

Huonoimpien pomotaisteluiden tapauksessa helposti jokin aina unohtuu koska hyvät muistaa paljon helpommin kuin ne huonot.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Alma (2) - Sigma

Toisella kertaa tämä taistelu on selvää kierrätystä, vaikka luvassa onkin uusi muoto ja uusia muuttujia. Iso ongelma on kuitenkin että tämä on todella rasittavan vaikea hyvin halpamaisilla tavoilla.

 

T-Rex - Razor's Edge

Tuntuu että tämä vihollinen on aivan liian kestävä, muutoin ei isompia ongelmia. Tyrannosaurus näyttää hienolta, mutta taistelusta on saatu harmillisen turhauttava.

 

Statute - Sigma 2

Ei erityisen hyvä startti koska tämä ei vain tunnu erityisen Ninja Gaiden tyyliseltä pomoviholliselta, vaan lähinnä laiskalta iso mölli pomoviholliselta, suoraan God of War 2:sta.

 




12. Muta x 3 - Razor's Edge

Ei erityisen nappaava koska yksikin Muta on suoraan tylsä pomovihollinen ja nyt niitä olisi sitten kerralla kolme kappaletta. Yhden tylsän pomovihollisen monistaminen kolmeksi ei ole hyvää suunnittelua, vaan se tekee tästä jo valmiiksi tylsästä taistelusta melko pitkään jatkuvan ja todella keinotekoiselta tuntuvan.


11. Terrible Two - Yaiba

Tämä on niitä pomovihollisia jonka kanssa tuntuu että iso osa ajasta menee joko odottaessa tai jonkin kikan keksimisessä, mikä tekee tästä lähinnä tylsän taistelun joka jatkuu paljon pidempään kuin sen pitäisi. Eikä siinä isommin edes käytetä vihollista hyödyksi.


10. Defense Unit - Yaiba

Iso robottivihollinen jossa on muutama hyvä idea, mutta niitä ei ole osattu ottaa käyttöön. Tälläisenään tuntuu että tämä on juurikin sellainen melko nopeasti kyhätty pomovihollinen jossa on hyvin vähän minkäänlaista laadullista sisältöä mukana.


9. Gigadeath - Sigma 2

Helposti yksi pelin huonoimpia pomovihollisia, sillä tämä on ensinnäkin melko typerän näköinen ja pelillisesti myös huono. Parhaiten tämän voisi kuvailla siten, että se tuntuu täytepomoviholliselta hyvin selvästi sillä tässä ei ole mukana oikeastaan mitään sellaista mikä positiivisesti erottaisi sen joukosta.


8. Goddes - Razor's Edge

Aivan liian kestävä pomovihollinen minkä vuoksi taistelu itsessään tuntuu jatkuvan ikuisuuden ja tämä jopa Razor's Edgen tasolla, jossa monet pomoviholliset ovat paljon kestävämpiä, kuin niiden pitäisi olla. Tämän lisäksi tämä iso patsastyylienn vihollinen on haasteeltaakin jotenkin heittelehtivä, sillä siinä on hyvin vähän mitään erityisen hyvin suunniteltua.


7. Vigoorian Emperor - Sigma

Hyvin sama fiilis kuin aiemmassa, sillä tämä vihollinen tuntuu lähinnä kokoelma erilaisia ideoita, jotka eivät juurikaan toimi yhdessä. Tässä on hieman sellaista viimeinen pomotaistelu fiilistä, mutta hahmona keisari on jotenkin todella hoopon näköinen eikä ole taistelunakaan erityisen iskevä, vaan enemmänkin keskivertoa heikompi esitys.


6. Hydracubus - Sigma

Selvä täytepomotaistelu. Epämääräinen lihamassa ja vaikka tämä ei olekaan niin kestävä, kuin voisi melkein olettaa sen olevan, niin ei tätä nyt voi erityisen hyväksi taisteluksi kutsua, koska kokonaisuutena se on enemmänkin tylsä ja mitäänsanomaton.


5. Fiend Murai - Sigma

Hyvin huono hahmo korotettuna viimeiseksi pomoviholliseksi, joka on myös yllätyspahis ilman kunnollista alustusta tai syytä, mikä vain tekee tästä entistä huonomman. Tarinallisesti ollaan heti suossa ja demonimuoto ei tee hahmosta erityisen hienoa sekään. Haasteena, ei lopulta nyt niin paha, mutta kokonaisuutena tämä ei vain tunnu viimeiseltä pomotaistelulta, eikä vain siksi että hahmo on huono, vaan myös siksi miten se on alustettu ja rakennettu. Paikka on tosin hyvä ja pomovihollisen käyttämä ase myös.


4. Tank - Sigma

Tankki on pomovihollisena aina sieltä tylsemmästä päästä ja kuten monissa muissakin peleissä, tämä ei ole minkäänlainen poikkeus, vaan selvä täytepomotaistelu.


3. Chopper - Sigma

Ihan kuin tankkipomotaistelu, mutta se lentää ja sitä kautta se on vaikeampia, siihen menee pidempi aika se tuntuu taistelulta jossa pelaaja on vähän väliä pakotettu odottamaan, mikä tekee siitä välittömästi myös tylsemmän ja turhauttavamman.


2. Cliff - Razor's Edge

Tästä on syytä todella ärsyttävä. Pomovihollinen soittaa jatkuvasti suutaan, toistaa muutamaa fraasia, on hyvin typerän näköinen, tarpeettoman kestävä ja halpamainen, mikä tekee tästä taistelun joka on nopeasti todella turhauttava ja jatkuu aivan liian pitkään. Tämä on kuin yhdistelmä kaikkia huonoja ideoita mitä Ninja Gaiden 3 teki ja Razor's Edge ei ole tätä taistelu millään tavalla parannellut, vaan saattanut jopa tehdä huonommaksi.


1. Alarico Del Gonzo - Yaiba

Todella pitkäänjatkuva taistelu jossa paljon sellaisia osia, joissa pelaajan täytyy odottaa asiaa X, jotta voi sitten viedä taistelu eteenpäin. Tiettyjä asioita pitää taistelussa tehdä todella paljon ja samalla aikaa monissa kohdissa pitäisi ikään kuin ennalta tietää mitä pitää tehdä, ettei vain tarvitse koko pitkään sessiota aloittaa uudestaan. Lisäksi tämä on sellainen kokonaisuus joka tuntuu melkoiselta vitsitä. Asiaa ei myöskään millään tavalla auta, että Yaiba, on todella huonosti tehty peli, mikä tuo oitis vähän lisävaikeutta kokonaisuuteen.