Code Vein, kuten mikä hyvänsä todellinen Soulslike, tarjoaa varsin kattavan määrän pomotaisteluita ja mukana on todellisia helmiä. Siis mukana on myös useita täytepomotaisteluita ja jokunen aika huonokin esitys. Mutta kyllä näistä hyvin saa kasaan puolikkaan listan, jolloin joutuu vähän myös karsimaan.

 

 

 

Code Vein on eräällä tavalla joukosta erottuva Soulslike, sillä siinä voi olla kokoajan partneri auttamassa. Tämä näkyy myös monissa pomovihollisissa joko valtavalla määrällä äkkitappoliikkeitä tai muuta vastaavaa. Animevaikutteisuus näkyy myös pomovihollisissa, mutta sillä erittäin hienolla tavalla.

 

MAININTOJA

 

Successor of the Throath

Tarinallisesti tämä on todella hyvä, mutta taistelu itsessään ei niinkään ja areenakaan ei nappaa. Ehkä jopa pelin huonoin.

 

Successor of the Ribcage

Hieno ympäristö, vaikka pomovihollinen onkin yksi sekasikiö

 

Butterfly of Delirium

Ärsyttävimpiä pomovihollisia, pääasiassa myrkkyhyökkäysten vuoksi, jotka yltävät naurettavan pitkälle

 
12. Argent Wolf Berserker

Jumalaton mörssäri jumalattomalla aseella. Berserker ei ole se erikoisin pomovihollinen vaan tuntuu monella tapaa lähinnä eliittiviholliselta, mutta silti tämä on sellainen taistelu joka vain nappaa. Itse pidän juurikin tämän hahmon tyylistä jossa on sitä koon mukana tulevaa raakaa voimaa ja aggressiivisuutta. Ase sopii hahmolle myös todella hyvin ja pieni taisteluareena lisää painetta taisteluun, sillä vaikka hahmon hyökkyäkset ovatkin aika simppeleitä, niin voimaa niistä kyllä löytyy.


11. Invading Executioner

Yksi näitä waifu pomovihollisia. Invading Executioner on solakka teräjalkainen hahmo joka käyttää keihästä ja roiskii vettä. Tämä on niitä vihollisia joka on suhteellisen simppeli taktiikoiltaan, mutta joka nopeutensa vuoksi voi olal astetta pahempi haaste kokonaisuudessa. Yleisesti hahmo näyttää kuitenkin todella hyvältä ja toimii todella hienosti. Erityismaininta siitä, että taistelu käydään paikalla jossa paljon vettä luomassa tiettyä tyylikkyyttä.


10. Successor of the Breath

Tälläinen vähän tankkimaisempi hahmo jonka iskuissa on voimaa, mutta ajoittain myös vähän nopeutta kun se tietty robottimaisuus nousee enemmän esiin. Hirven sarvet, kilpi ja rakettimoottorit ovat kaikki kuin palasia sieltä täältä, mutta ne toimivat yhdessä yllättävän hyvänä kokonaisuutena jossa hahmon tietyt ideat tulevat hienosti esiin. Luminen taistelukenttä on myös todella upea.


9. Succerssor of the Claw

Todella kissamainen hahmo muutamialla erittäin osuvilla ratkaisuilla. Hahmo toimii merkittävästi paremmin taistelun jälkeen ja tarinallisesti Successoreista vain Throath on parempi siinä mielessä. Taistelu on kuitenkin se mikä nostaa pisteitä enemmän. Alueena oleva liekehtivä kaupunki on todella tyylikäs ympäristö ja tämän vihollisen nopeus on omiaan luomaan runsaasti haastetta. Kestävyydessä tämä vihollinen on heikompaa sorttia, mutta sekin sopii erinomaisesti kokonaisuuteen.


8. Oliver Collins

Oliverin kohdalla tarinallinen painokkuus korostuu sillä tämä on oppitunti pelaajalle siitä, mitä tapahtuu kun revenantti menee täyteen frenzyyn ja muuttuu kokonaan. Oliver on todella tyypillinen ensimmäinen pomotaistelu. Se ei ole haasteelta mitenkään erityisen korkea. Vihollinen on hidas, mutta lyö todella kovaa. Opetustyökaluna tämä on todella onnistunut taistelu jossa pelimaailma avautuu hienosti käytännön esimerkin kautta ja vaikka Oliver Collins on aika tylsän tavallinen revenant, niin kyllä tämä silti on onnistunut tilanne.


7. Blade Bearer & Cannoneer

Kuin Ornstein ja Smough, mutta paremmin tasapainoitettu. Partnerin kanssa tämä on hyvin reilu taistelu, tavallaan. Lumikuningatar ja tulimies käyttävät täysin erilaisia elementtejä ja taistelevat hyvin eri tavoilla. Toinen on nopea miekankäyttäjä ja toinen hidas tulenampuja, jonka kantama kuitenkin merkittävä. Tämän kaksikon kohdalla tuntuu ajoittain että roinaa on ruudussa aivan liikaa, mutta partnerin kanssa se on kaikki hyvässä synergiassa. Tämä on yksi parhaita esimerkki siitä, miten tämän pelin partnerisysteemi todella toimii. Haasteena yksi suurimpia, muutamilla aika rasittavilla, lähes epäreiluilla tavoilla, mutta loppuviimeksi aika hyvin tehty ja pelin vaikeimpia.


6. Gilded Hunter

Eliittivihollinen pomotaistelumuodossa. Gilded Hunter on muutamalla merkittävällä tavalla hyvin vaikea, sillä tietyt hahmon kombot ovat erittäin tuskallisia vältellä ja ilman partneria tästä tulisi todella tuskallinen yhteenotto. Kullattu Metsästäjä on joka tapauksessa todella hienon näköinen pomovihollinen ja haasteena yksi pelin merkittävimpiä, pääasiassa raivotilansa vuoksi jolloin välttely on ainoa oikea ratkaisu kun vahinkoa ei pysty tekemään. Ympäristönä oleva kristalliluola on ihan kiva, mutta pääpaino tämän ontoksi jäävän hahmon kohdalla on ehdottomasti tyylikkäässä ja haastavassa yhteenotossa.


5. Hellfire Knight

Ainoa DLC pomovihollinen joka yltää osaksi listaa, mutta ansaitusti. Ainoa todellinen heikkous tässä on se, että hornantuliritari on todella vaikea, ehkä koko pelin vaikein. Mutta tyylillisesti se on erittäin upea ilmestys, mekaniikoiltaan yllättävän hyvin tasapainoitettu ja haaste jonka läpäisy on oikeasti ansaittu. Puhumattakaan että mahdollinen palkinto on Surt koodi. Hellfire Knightin lohikäärmemäiset vivahteet vain korostavat sitä, miten hieno pomotaistelu tämä onkaan ja nimikin on sieltä parhaasta päästä.


4. Attentand of the Relics

Tämä on yksi onnistuneimpia pomotaisteluita sillä tarinallisessa mielessä tämä on yllättävän ajatuksia herättävä yhteenotto, koska yksi pelin päähahmolle läheisimpiä hahmoja, Io, on aivan saman näköinen kuin tämä vihollinen. Haasteellisesti tämä on ylivoimaisesti pelin helpoin, sillä vahinkoa tämä hahmo ei juuri tee eikä kestä. Ympäristö on todella onnistunut tälläisenä kirjasto/arkisto tyylisenä tilana. Tässä mielessä tämä on helposti yksi pelin onnistuneimpia kokonaisuuksia. Aina kyse ei ole siitä haasteesta, sillä on yksi parhaita pomotaisteluita ja se on hyvin helppo.


3. Juzo Mido

Kilpailee pelin vaikeimman pomovihollisen tittelistä, sillä tällä pelin pääroistolla on muutama todella rasittava temppu käytössään, jotka tekevät tästä taistelusta murhaavan vaikean. Monet Midon veriloitsut kun tuntuvat aina osuvan ja tämän hahmon syöksy yltää kiinni joka kerta ja on jotenkin epäreilulla tavalla nopea ja hakeutuva. Mido on ehdottomasti yksi pelin hienoimpia hahmoja ja tyylikkäimpiä pomotaisteluja ulkoisesti. Tässä on jopa sellaista viimeinen pomotaistelu henkeä koska paikkana on todella upea valkea linnoitus. Areena on varsin pieni ja esteetön mikä korostaa tälläistä lopputappelifiilistä. Mido ei ole pelin viimeinen haaste, mutta helposti yksi suurimmista, sillä tässä taistelussa kuolee todella helposti.


2. Queen's Knight

Ehdottomasti yksi pelin puhtaimpia Soulslike pomotaisteluita. Kuningattaren ritari on ehdottomasti yksi pelin hienoimpia pomovihollisia, ellei peräti toiseksi hienoin kaikista mahdollisista. Tämä taistelu on haasteeltaan ehkä se kaikista tasapainoisin sillä liikkeiltään tämä on todella tuntunoloinen. Monet temput ovat tuttuja monilta ritaripomovihollisilta, mutta tälläkin hahmolla on muutamat omanlaisensa taktiikat ja tapa jolla hahmon haaste on jaksotettu toimii erinomaisesti. Muutamia todella pahoja liikkeitä löytyy, mutta missään kohtaa taistelu ei tunnu mitenkään epäreilulta, vaan todella onnistuneelta kokonaisuudelta, joskin vähän tylsähköllä areenalla.


1. Skull King

Yksi pelin hienoimpia pomovihollisia, vaikeimpia pomotaisteluita, hienoimpia taistelukenttiä ja tarinallisessa mielessä merkittävimpiä yhteenottoja. Tämä susimainen, kahtava valtavaa miekkaa käyttävä vihollinen kestää merkittävästi vahinkoa, yltää iskuillaan todella pitkälle, on hyvin aggressiivinen ja pystyy tietyssä vaiheessa tappaamaan yhdellä osumalla. Kun kaikki tulee pelaajan niskaan todella nopeasti ja todellisella voimalla, niin tässä taistelussa on todella varpaillaan. Kallokuningas on kuitenkin yllättävän hyvin tasapainoitettu ja jaksotettu taistelu, sillä se ei tunnu koskaan mitenkään epäreilulta, toisin kuin muutama muu. Tämä on vielä enemmän lopputaistelu tyylinen yhteenotto kuin Juzo Mido, eikä mukana ole läheskään yhtä epäreiluja ja rasittava temppuja. Helposti pelin onnistunein pomotaistelu monella tavalla, sillä tarinallinen painoarvo on selvää jo hyvissä ajoin ennen taistelun alkua.