Joidenkin pelien kohdalla huomaa erittäin nopeasti että kyseessä ei ole mikään laatutapaus. Siinä on sitten pari mahdollisuutta ja yksi niistä on jättää peli sikseen, vartin tai vajaan peliajan jälkeen.

 

 

 

Aika monet pelit jäävät pelaamatta koska ne eivät nopeasti koukuta. Monesti se on ihan ansaittua koska jotkut pelit ovat todella huonoja, ihan jo viiden minuutin pelaamisen jälkeen se on selvää. Monet pelit taas ovat sellaisia että ne eivät vain osaa koukuttaa pelaajaa, sitten yhtään.

Ainoana sääntönä: Ei ilmaispelejä.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Fragile Ball

Trojan

Brawlout

2064: Read Only Memories

King Oddball

 
24. Steredenn

Avaruusammuskelua mutta liian haastavaa ja loppuviimeksi liian tavallista. Kokonaisuudesta on hyvin vaikea sanoa mitään sellaista mikä nousisi mieleen siinä mielessä että se erottuisi kunnolla edukseen.


23.  Ruthless Safari

Turhan yksinkertainen ja monitoninen huonolla maulla.


22. Saviors

Space shooter ja aika tylsän tavallinen sellainen. Hahmografiikka on luotaantyöntävää eikä peli oikeastaan millään tavalla erotu joukosta.


21. Defy Gravity

Idealtaan ihan kiva mutta pelattavuus on jotenkin todella luotaantyöntävä. Voi johtua siitä kun pulmapelit ovat helposti sellaisia.


20. Exile's End

SNES tyylinen kokonaisuus mutta pelattavuus on todella tylsä ja peli on todellakin sellainen tapaus jossa ei ole juuri koskaan mitään hajua siitä että mihin pitäisi mennä tai mitä pitäisi tehdä.


19. Claire

Pikselikauhupeli, sellaiseksi tämän miellän aivan täysin, eikä edes kovin hyvä sellainen. Epäselvä sotku ilman mitään sellaista mikä varsinaisesti houkuttaisi.


18. Battletoads

Halpa Turtles versio ja täysin ylivaikea ja huono kaksinpeli ei mitenkään paranna kokonaisuutta. Muuten voisi olla kiva pelata, mutta vaikeus poistaa sen halun.


17. Screen Cheat

Todella jännä idea mutta toteutus on vain jotenkin, mitäänsanomaton. Aseet ovat lähinnä pelleilyvälineitä ja pelissä ei tunnu olevan mitään isompaa taitovaatimusta. Voisi sanoa että idea on hyvä, mutta siitä ei ole vain tehty kovin hyvää peliä.


16. Amnesia: Machine for Pigs

Samaa kuraa kuin Dark Descentkin, eli ei mitään parannuksia.


15. Death is Better than Hell

Simppeli pelattavuus ja grafiikka ei ole ongelma, vaan se että pelattavuus ei vaan toimi kovinkaan hyvin ja on vaikea sen takia, eli siis vääristä syistä.


14. Double Dragon 3

Jos on pelannut aiempia edes hieman niin nopeasti käy ilmi miksi tämä on niin huono. DD3 on todella vaikea ja suorastaan epäreilu peli, sillä sen pelattavuus jättää niin paljon toivomisen varaa.


13.Steins; Gate

Liikaa lukemista, liian vähän tekemistä.


12. Anna

Hitaasti alkava, hitaasti etenevä ja tylsä peli johon mielenkiinto menee niin äkkiä että siitä ei ehdi päästä edes kunnolla kärryille. 


11. Rapala Pro Series

Hyvä idea mutta aika paljon turhaa tavaraa ja kaikkea mikä monimutkaistaa yksinkertaisen idean. Siinä samalla menee se mielekkyyskin.


10. Real Farm

Tylsän tavallinen ja todella hidas peli jossa pelattavuus tuntuu nopeasti todella tympeältä. Varmaan aika realistinen, mutta kun siinä ei ole mitään sellaista mikä saisi jatkamaan.


9. Xblaze: Lost Memories

Hetken aikaa pelattu mutta liian suuri tekstimäärä ja heikko pelattavuus työntävät kyllä nopeasti pois pelin parista. Pelattavuus ja toteutus kun ovat molemmat vain vähän sinne päin.


8. Cortex Command

Tämä on turhan monimutkaiseksi tehty peli joka on kaikenlisäksi täynnä pientä sotkua. Hyvin hankala päästä sisään, eikä oikeastaan edes kiinnosta.


7. Roundabout

Omalaatuinen idea sentään kun ohjataan autoa joka pyörii liikkuessaan, mutta eipä siitä mitenkään mukaansatempaavaa peliä saatu aikaiseksi. Live action osuudet kun ovat suht kiusallisen huonosti tehtyjä.


6. Toy Home

Mitäköhän tästä sanoisi kun tästä ei meinaa mitään muistaa. Tylsä ja geneerinen autolla ajelu johon on vielä move ohjattavuutta pitänyt ängetä mukaan. Ei mitään edes lievästi erikoista.


5. Surgeon Simulator

Helposti yksi kököimpiä ohjattavuuksia koskaan. Tietysti tämä on tekemällä tehty huonoksi, mutta tämän pelin pelaaminen on vain niin turhan hankalaa että siinä ei ole mitään hauskaa. Kirurgipeli olisi ideana todella hauska, mutta tälläinen sählääminen ei ole.


4. Gran Thef Auto: Chinatown Wars

PSP peleistä yksi huonoimpia pelaamiani, ellei jopa se huonoin. Syystä tai toisesta tässä pelissä ei ole mitään muuta hyvää kuin se vapaa riehuminen. Tarina ei ole kiinnostava eivätkä hahmotkaan. Lisäksi PSP:llä pelaamisesta puuttuu se tietty jämäkkyys, siltä se ainakin tämän kanssa tuntui. En juuri keksi mitään järin positiivista sanottavaa tästä. GTA peleissä oli pari muutakin kandidaattia, kuten GTA4, mutta tämä on se pahnanpohjimmainen.


3. fl0w

Idea ei ole mitenkään huono, mutta tämä saattaa olla ehkä jopa huonoin ohjattavuus mitä on koskaan tullut vastaan ja siitä syystä pelattavuus kärsii sen verran paljon että sitä ei vain ole missään kohtaan mitenkään hauskaa pelata. Joten eipä sitä siksi tullut paljoa pelattuakaan.


2. Spelunker

Yksi virhe riittää tekemään selvää kaikesta selvää ja ohjattavuus ei ole mitenkän erityisen hyvä sekään, vaan erityisen huono. Tämä erityisen hyvä esimerkki pelistä joka on niin pikku tarkka, niin huono ohjata ja niin vaikea että sitä ei vain kauaa viitse edes yrittää. 


1. Klabi

Tämä on saastaa. Tämä on poikkeuksellisen hyvä esimerkki siitä kun peli ei tarjoa oikeastaan mitään eikä toimi millään saralla hyvin. Kaikki urheilu- ja rallipelit sentään tarjoavat jotain, tämä ei. Klabi yrittää olla tasohyppely, mutta pelattavuudessa ja toteutuksessa on niin paljon asioita jotka ovat menneet pahasti pieleen, että tämä on todellakin huonoin peli mitän olen koskaan pelannut.