Aseita peleissä nyt on aivan tuhottomasti ja monesti mukaan mahtuu astetta erikoisempiakin aseita. Lyömäaseissa varsinkin vaihtelua voi olla todella paljon sillä rajoitukset voivat olla hyvin mitättömät.

 

 

 

Aika varmaksi voin sanoa että tästä aiheesta tulee useampikin lista, joskus myöhemmin tosin. Miekat ovat ehdottomia suosikkejani melee aseista, mutta variaatiota on miekkojen ulkopuolella samalla suuruudella kuin ampuma-aseissa yleensä. Lyömäaseisiin kun lukeutuvat kaikki ne aseet joita pelihahmo käyttää ja joilla hän siis lyö vihollisia.

Rajoituksena nyt vain yksi per peli ja asetyyppi ja vain peleistä joita olen pelannut, kuten miekkojen ja ampuma-aseidenkin kanssa.

Ei merkittävästi muokattavia/luotavia aseita.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Dragonslayer Swordspear (Nameless King) - Dark Souls 3

- Keihään ja miekan parhaiden palojen yhdistäminen.

 

Crowbar - Resident Evil: Revelatiosn 2

- Tai Half-Life, kuin moni muu valitsisi

 

Rautapalkki - War of the Monsters

- Tavallinen ja jokapäiväinen, mutta toimii

 

Sledgehammer (Mason) - Red Faction: Guerilla

- Kun pitää hajottaa ympäristö ja vihollisten naama.

 

Lunar Staff (Ryu Hayabusa) - Ninja Gaiden Sigma 2

- Sauvankäyttö on ninjalla todella upeaa katsottavaa.

 
24. Vigoorian Flail (Ryu Hayabusa) - Ninja Gaiden Sigma

Ninja tehokkaimpia aseita ja Ryun käsissä tästä saa yllättävän hienon aseen käyttää. Kuin nunhacku mutta paljon hienompana versiota, kun mukana on terää.


23. Cooper's Cane (Sly) - Sly Raccoon

Slyn perusase on kuin tehty varkaan työkaluksi. Se on kätevä kun tyhjentää vihollisten taskut, kätevä kun pitää heilahtaa ja todella tehokas kun pitää paiskata yllätetty vihollinen asfalttiin.


22. Dervish - Victor Vran

Viikate jonka lisävivahteena on erillinen lisäterä joka syöksyy viikatteesta vihollisiin. Dervish on se viikate joka erottuu kaikkein eniten massasta juurikin sen omalaatuisen lisäominaisuuden vuoksi.


21. Crapling hook - Uncharted 4: Thief's End

Moninpelissä tämä on helposti yksi tehokkaimpia aseita sillä kun tartuntakoukkua käyttää lyömiseen, niin sillä saa todella selvää vahinkoa aikaiseksi.


20. Chain (Delsin Rowe) - InFamous: Second Son

Delsin käyttää lyömäaseenaan ihan tavallista ketjua. Toimii kuin piiska, mutta tuo tiettyä katu-uskottavuutta ja sopii hahmoon yllättävän hyvin. Ei nyt paljon mitään kun vertaa supervoimiin, mutta yllätyshyvä valinta lyömäaseeksi.


19. Falcon's Talons (Ryu Hayabusa) - Ninja Gaiden Sigma 2

Itse nyt käytän tälläisistä aseista termiä "Wolverine kynnet". Ninja Gaidenissa näistä otetaaan todella paljon irti, sillä jos tämä peli jotakin tekee oikein, niin se tyylikkyyden. Näillä aseilla on todella mielekästä viipaloida vihollisia sillä ne todellakin onnistuvat erottumaan joukosta, vaikka jäävätkin helposti miekkojen varjoon.


18. Teleskooppipamppu (Aiden Pierce) - Watch_Dogs

Telari on tyylikäs välinä käyttää lähinnä siinä mielessä miten se avataan. Piercen tapauksessa se avaaminen nyt ei ole siinä isossa osassa, sillä tämä on tehokas varuste tälle miehelle, koska se on helppo kätkeä ja tekee todellista vahinkoa oikein käytettynä.


17. Lance - Soul Calibur III

Aina välillä tietty peli saa tietyn aseen vaikuttamaan todella coolilta. Soul Calibur III teki niin peitselle. Varsinkin Chronicles of Sword tilassa huomasi miten tehokas ja hieno ase tämä onkaan käyttää. Siinä vain on sitä tiettyä tyylikkyyttä kuin peistä käyttää huomattavasti eri tavalla, kuin turnajaisissa.


16. Surgical Saw (Jonathan Reid) - Vampyr

Tässä pelissä on todellakin osattu tehdä sahasta tyylikäs ase. Kaikista ase vaihtoehdoista kirurgin saha on sellainen jollaista ei monessa pelissä ole vaihtoehtona ja juurikin siitä syystä tämä vain täytyy nostaa esille. Eihän se paljoa normaaleista terävistä lyömäaseista eroa, mutta tämä on kuitenkin sellainen ase johon Vampyrin itse liitän.


15. Mordorian Mace (Withc-King) - Middle-Earth: Shadow of War

Noitakuningas saa perustyylisen nuijankin näyttämään todella coolilta. Siis eihän tämä ole mitään verrattuna elokuvan ketjun päässä roikkuvaan piikkinuijaan, mutta kirjoille tämä on paljon uskollisempi. Mordorian nuija on nimittäin raskas ja piikikäs, kruunumuotoisesti. Se ei aluksi näytä paljon miltään, mutta kyllä siinä voimaa on vaikka kuinka ja oikeissa käsissä se näyttää todella upealta, varsinkin nuijien tasolla.


14. Tojo Blades (Van Helsing) - Van Helsing

Kaasukäyttöiset sirkkelit. Tämä on niitä erikoisimpia lyömäaseita, mutta se toimii. Siinä kohtaavat steampunk ja perinteinen hack n slash toiminta. Vaikka nämä eivät olekaan niitä hienoimpia aseita, niin ne ovat alusta loppuun asti erittäin käyttökelpoiset ja nopeat aseet, suht hieno saavutus varusteesta joka on pienessä osassa itse elokuvassa.


13. Chainsaw (Slayer) - Doom

Klassikko. Moottorisaha nyt on helposti tuhovoimaisimpia lyömäseita, mutta 2016 Doom on tehnyt siitä yhden pelin tehokkaimman aseen. Tällä varusteella nimittäin leikkelee isotkin demonit kappaleiksi hyvin vaivattomasti. Jos vain polttoaine riittää.


12. Venus Gospel (Cid Hightwind) - Final Fantasy VII

Keihäissä on tiettyä tyylikkyyttä, mutta harvemmin ne ovat niitä ykkösaseita. Cid on kuitenkin se hahmo joka aikanaan sai keihäät näyttämään todella coolilta. Vaikea valinta onkin että mikä olisi se paras sillä Dragoon Lance ja Trident ovat todella upeita aseita, mutta keihäshengessä Venus Gospel voittaa, etenkin kun Cid ei omassa ryhmässä ole se maagikko. 


11. Shiv (Joel) - Last of Us

Joelin nopeasti kyhäämä veitsi ei ole aseena juuri mistään kotoisin, varsinkin kun se hajoaa alta aikayksikön. Mutta se aseen arvo tulee esiin siinä, miten yleishyödyllinen tätä ase onkaan. Sillä voi kaikessa hiljaisuudessa tappaa vihollisia, avata ovia ja kun naksuttelija on iholla, niin tämä on se ase jolla voit pelastaa itsesi varmalta kuolemalta.


10. Vampire Killer (Belmont) - Castlevania

Belmont klaanin ykkösase on ehkä se kaikkein legendaarisen videopeliruoska. Vuosien saatossa tästä aseesta on tullut monia variaatoita mutta lähemmäs aina ne ovat pysyneet hyvin uskollisina alkuperäiselle. Tämän ruoskan käytössä eniten nappaa juurikin se tyylikkyys ja monipuolisuus mitä ruoskalla oikeasti voikaan tehdä pelissä. Castlevania IV esimerkiksi mahdollista useaan eri suuntaan lyömisen.


9. Eclipse Scythe (Volf) - Ninja Gaiden Sigma 2

Volfin tapauksessa tämä ei todellakaan ole se ase jonka olisin itse tälläiselle demonille valikoinut, mutta sen sanottuani täytyy todeta että tämä vihollinen jos mikä saa viikatteen näyttämään hienolta aseelta, jos viikatemiestä ei lasketa. Sen lisäksi tämä on todella hieno ase siitä syystä että kun Ryu pitää tätä mukanaan, se on taitettuna kuin linkkiveitsi, se lisää tyylikkyyttä upeasti eikä ase itsessäänkään ole mitenkään huono, vaan erittäin upea, varsinkin käytössä.


8. Survival Knife (Leon) - Resident Evil 4

Variaatioita on vaikka kuinka paljon ja jos tarpeeksi pilkkua viilaa niin veitsihän on kuin pienoiskokoinen miekka. No nyt ei mennä siihen sillä selviytymisveitsi on perusvaruste monissa peleissä ja Resident Evil on yksi näistä. Kun kaikki muu pettää, niin veitsi pitää. Varsinkin RE4:ssa veitsi on erittäin hyvä tapa säästää ammuksia.


7. Dragon's Tooth (Havel) - Dark Souls 3

Havelin käyttämä raskas nuija on lohikäärmeen hammas. Täytyy sanoa että tämä ase nappaa juurikin sillä omalaatuisuudellaan. Suuri hammas sopii aseeksi erittäin hyvin eikä kovinkaan usein tule vastaavia vastaan kuin tämä. Vaikka itse en juuri nuijia käytäkään, niin kyllä tämä on niistä ykkönen. Vain ja ainoastaan koska se on lohikäärmeen hammas.


6. Halberd (Chosen Undead) - Dark Souls

Voisi luulla että joku huipputehokas hilpari olisi valintana, mutta ei. Tässä tapauksessa se ihan perushilpari on se paras, parista syystä. Tämä on todellakin mieleenjäänyt ase siksi, että alkupelissä tällä pärjää todella hyvin ja tässä pelissä on muistutettu, miten upea se hilpari todellisuudessa onkaan. Siinä on keihään pituutta ja kirveen särmää. Erittäin tyylikäs ase.


5. Fenrir's Fangs (Death) - Darksiders 2

Kuoleman ase nyt on viikate, siitä vaan ei voi päästä mihinkään. Mutta se mikä tekee tässä tapauksessa pienen eron siihen perinteisiin versioon, mikä tulee sitten supermuodossa, on se että Kuolema käyttää kahta viikatetta yhtä aikaa, mikä tuo juurikin sellaista oikeaa tyylikkyyttä hahmoon. Itse tykkään myös todella siitä, miten nämä aseet on nimetty.


4. Threaded Cane (Hunter) - Bloodborne

Kaikista Bloodbornen aseista tämä aloitusase on jäänyt todella vahvasti mieleen koska siinä on kävelykeppi ja ruoska samassa. Ruoskan käytössä nyt on ehtaa tyyliä ja varsinkin siinä miten metsästäjä käyttää sitä tässä pelissä. Kävelykepin käytössä on sitä eleganttisuutta. Se mikä kuitenkin nostaa tämän yhdeksi pelin ikimuistoisimmaksi aseeksi on siinä, miten metsästäjä muuttaa asetta, lyömällä sen kärkiedellä maahan. Pelkästään sitä jaksaa tehdä tovin koska siinä on sitä jotakin.


3. King Cerberus (Dante) - Devil May Cry 5

Parempi versio kolmosen Cerberusista. Pelkästään se kikkailu mitä tällä aseella voi harrastaa, tekee siitä niin upean. Sen lisäksi täytyy nostaa esiin että tässä aseessa on tavallaan kolme asetta samassa. Jää on kuin nunchack siinä missä tuli enemmänkin sauva ja salama on kuin ruoska. Jokaisella variaatiolla on myös omat lisävivahteensa ja tämä tekee siitä niin näyttävän.


2. Beowulf (Dante) - Devil May Cry 3

Ifrit, Beowulf ja Balrog ovat kaikki samankaltaisia joten nyt kyse on vain siitä että mistä hansikas-saapas kombosta tykkää eniten ja itse pidän Beowulfista ehkä juuri siksi että sillä osaa tehdä kaikkein eniten, puhumattakaan että ne näyttävät todella upealta ja myös niillä tehtävät erikoisliikkeet ovat sieltä parhaasta päästä. Muutenkin tälläiset aseet joilla periaatteessa hakataan ihan nyrkein ja potkuin ovat jotenkin todella mielekkäitä.


1. Cape (Batman) - Batma: Arkham City

Viitta on ehdottomasti yksi hienoimpia vaatekappaleita monilla hahmoilla ja Lepakkomies osaa käyttää sitä todella monipuolisesti, sillä tässä pelisarjassa se on myös lyömäaseena. Tietysti mitään isompaa vahinkoa se ei tee, mutta tainnuttaa viholliset, avaten tämän täysin nyrkkisaunaa varten. Tämä on ehdottomasti vähän kyseenalainen valinta, etenkin listan ykkösenä ja sanottakoon että ihan mututuntumalla valittu, sillä Beowulf voisi myös olla ykkönen. Tämä kuitenkin kertoo paljon siitä, miten loistava ase viittakin voi olla.