Yksi kaikkien aikojen vaikeimpia pelisarjoja, pitää sisällään monia kaikkien aikojen vaikeimpia pomotaisteluita. Ninja Gaiden sarja on tunnettu monesta asiasta ja varsinkin sigma kaksikossa, laatu on yksi niistä.

 

 

 

Ryu Hayabusa on mestarininja. Hän on mestari valtavalla määrälle erilaisia aseita ja se tulee tarpeeseen, kun vastaan tulee toinen toistaan vaikeampia pomovihollisia. Tämä sarja pitää sisällään monia erittäin vaikeita pomotaisteluita joiden rinnalla moni muu pelisarja kalpenee.

Mitään erityisempiä sääntöjä ei ole. Ainoa se, että pomovihollinen voi olla listalla vain kerran, eli ei samaa vihollista kuin kerran. Jos taistelu on selvästi erilainen mutta vihollinen sama, niin se on poikkeus.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Emperor - Ninja Gaiden Sigma

- Massiivinen muotopuoli hirviö, erittäin hienossa ympäristössä. Ulkoisesti pienoinen pettymys.

 

Regent of the Mask - Ninja Gaiden 3

- Vakiokasvovihollinen. Ensimmäinen yhteenotto on oikeasti varsin hyvin tehty.

 

Gamov - Ninja Gaiden Sigma

- Erilainen pomotaistelu ja todella hyvä sellainen. Varsin helppo, mutta hyvä.

 
12. Alma - Ninja Gaiden Sigma

Monet sanovat että Alma on pelin vaikein pomotaistelu. Itse en jaa tätä mielipidettä sillä tämä taistelu, vaikkakin aika haastava, ei ole niin vaikea, kuin pari muuta. Itse valitsen ensimmäisen Alma taistelun, koska seuraavassa taistelussa ei ole samaa tunnetta. Tämä taistelu alkaa todella hienosti ja pomovihollisessa on tiettyä tyyliä. Tämä ei kuitenkaan millään tarjoa samaa, mitä niin moni muu tarjoaa.


11. Alexei: Graceful Ruler of Lightning - Ninja Gaiden Sigma 2

Paholaisista se huonoin, monella tavalla. Taistelu itsessään on vaikea kuten muutkin myöhemmin vastaan tulevat. Kenttä jossa taistelu käydään on kuitenkin hienoin kaikista neljästä suuremmasta paholaisesta. Taistelussa on omat vaikeutensa joista osa hieman halpamaisia. Ulkoisesti Alexei on ihan hyvin tehty ja kyllä tämä on taistelun hyvinkin kelvollinen. Se ehkä kalpenee muiden pelin taisteluiden rinnalla, mutta siinä on oma hohtonsa.


10. Marbus - Ninja Gaiden Sigma

Tämä on monella tavalla juurikin sellainen taistelu, millainen normaali Ninja Gaiden taistelu tuleekin olla. Marbus ei ole se mieleenjäävin vihollinen eikä ole muutenkin ihan samaa kaliberia kuin monet kovimmista vihollisista. Mutta se onkin se jippo. Marbus on suhteellisen normaalin demonin oloinen vihollinen, mutta tässä vihollisessa vain on sitä jotakin mikä saa hänet tuntumaan niin upealta. Muutenkin tämä vihollinen todella hienossa ympäristössä ja tunnelman lisäksi vähän tarinaakin on saatu hahmon taakse.


9. Elizebet - Ninja Gaiden Sigma 2

Todella tunnelmallinen aloitus joka kuvastaa juurikin sitä, millainen Elizebet on. Taistelu itsessään ei ole niin vaikea kuin monet Fiend taistelut, mutta vaikea tämäkin on. Se mikä tässä taistelussa todella nappaa on se tarinallisuuden ja tunnelmallisuuden yhdistyminen, kun viimeinkin päästään ottamaan yhteen tämän kaunottaren kanssa. Ulkoisesti demonimuoto jättää vähän toivomisen varaa, mutta kokonaisuutena tämä taistelu on erittäin hyvin tehty.


8. Ghost Doku - Ninja Gaiden Sigma

Aaveversio Dokusta ei ole ihan niin vaikea kuin Doku itse, mutta vaikea silti. Tämä taistelu on sellainen joka ei ole ihan niin hyvä kuin se olisi voinut olla. Siinä on kyllä kaikki palaset kohdallaan ja se on Ninja Gaiden tasolla todella hyvin tehty. Siinä tuntuu kuitenkin puuttuvan se jokin. Näyttävyys ja haaste, sekä pomovihollisen hienous ovat läsnä, mutta silti. Se mikä kuitenkin nostaa tätä taistelua, on se miten se päättyy, tarinallisesti.


7. Epigonos - Ninja Gaiden 3

Tämä sarjan peli ei kovin montaa järin hienoa hetkeä tarjoa, mutta tämä taistelu on yksi niistä. Tämä on käytännössä aivan normaali doppelganger taistelu, mutta juurikin se on syy, miksi tämä on niin nautinollinen taistelu. Tämä on pelin tasolla varsin haastava ja hyvin palkitseva taistelu jossa päästään siihen tunnelmaan, johon Ninja Gaiden pelissä pitäsi päästä aika paljon useammin.


6. Black Fire Dragon - Ninja Gaiden Sigma 2

Lohikäärmetaisteluiden joukossa tämä on ihan hyvä, se ei ole mitenkään erityinen, mutta tarjoaa todella hienot puitteet. Taistelualue on erittäin hieno ja taistelu itsessään on juurikin sellainen kuin arvata saattaa. Ei pelin vaikeimpia taisteluita mutta silti haastava. Vihollinen on kuitenkin se joka ottaa todella isot pisteet, todella hienosti tehty lohikäärme.


5. Volf: Invincible Ruler of Storms - Ninja Gaiden Sigma 2

Sanotaan heti että tämä olisi paljon korkeammalla jos ympäristö olisi hienompi ja tällä lykaanipedolla ei olisi neljää kättä. Haasteen puolesta Volf on vaikea, mutta jotenkin tämä on se paholaistaistelu josta itse pidän kaikista eniten. Haaste on yllättävän reilu ja kyllä se ympäristö on varsin hieno taistelualue. Volf on myös yksi parhaita Ninja Gaiden vihollisia ja kokonaisuudessa todella hieno, viikate on myös varsin näppärä valinta aseeksi, sillä yleensä tälläinen vihollinen kantaisi jotain raskaampaa. Tämä on yksi niistä taisteluita, joita on hauska käydä.


4. Zedonius: Malevolent Ruler of Flames - Ninja Gaiden Sigma 2

Neljästä paholaisesti se kaikkein paras, kokonaisuutena. Tietyt osuudet muut tekevät paremmin, mutta Zedonius on se joka saa kaikki eniten palasia oikeisiin kohtiin. Tämä on vaikea taistelu, mutta Volfin tavoin se tuntuu yllättävän reilulta. Ympäristö on varsin hienosti tehty ja muutenkin tässä taistelussa on tunnelma kohdallaan. Se mikä kuitenkin todella iskee on se miten hienosti Zedonius on tehty. Jos Volf on susipaholainen, niin tämä on lepakkopaholainen ja todella upeasti tehty sellainen. Varmasti yksi pelisarjan näyttävimpiä vihollisia.


3. Genshin: Supreme Ninja Overlord - Ninja Gaiden Sigma 2

Siinä missä Zedonius on loistava demonivihollinen, on Genshin loistava ninjavihollinen. Tämä saattaa hyvinkin olla koko pelin vaikein pomovihollinen. Itse valitsen taistelun jossa Genshin saa oman paholaismuotonsa. Siinä on nimittäin vielä enemmän tunnelmaa kuin ihmismuodossa. Taistelu palavassa talossa on kyllä upeasti tehty ja todella vaikea. Mutta taistelu helvetissä on tunnelmallisuudessa ja tyylikkyydessä vielä hienompi ja siinä todellakin on mestarininjat vastakkain. Tarinallisuus on myös mukana ja siksi Genshin on kuin kakkosen versio Dokusta.


2. Doku: Lord of Greater Fiends - Ninja Gaiden Sigma

Ninja Gaiden Sigman vaikein pomotaistelu ensimmäinen yhteenotto Dokua vastaan. Oma valintani on kuitenkin toinen yhteenotto, sillä siinä on sentään jo vähän sanaakin ja vaikka taistelu onkin erittäin vaikea, se on myös yllättävän reilu ja nautinnollinen. Musta samuraihaarniska on todella hieno tyyliseikka ja tässä taistelu on todellakin eeppiset mittasuhteet kun ninja ja samurai asettuvat vastakkain. Tämä olisi ollut todella hyvä viimeiseksi taisteluksi ja onkin sääli että Doku tulee vastaan niin aikaisin, sillä tunnelmassa, tyylikkyydessä ja tarinallisuudessa ollaan todella isoissa mittasuhteissa. Tämän lisäksi taistelu Dokua vastaan on vain niin hyvin tehty, että se jää mieleen.


1. Vazdah: Supreme Archfiend - Ninja Gaiden Sigma 2

Pelin viimeinen vihollinen ja neljän paholaisen herra. Tämä olento on kaiken paha alku ja juuri ja todella monen upean pomovihollisen jälkeen, tämä onnistuu silti erottumaan edukseen ja nousee helposti yhdeksi parhaaski viimeiseksi pomotaisteluksi koskaan. Siinä missä Ninja Gaiden Sigma pudotti todella pahasti pallon niin Ninja Gaiden Sigma 2 ei todellakaan syyllisty samaan. Vazdah ei ole pelin vaikeimpia vihollisia, mutta näyttävyys, taistelukenttä, tunnelma ja tarina ovat kaikki tässä kohtaa huipussaan. Tämä on ehdottomasti yksi koko pelisarjan kohokohtia.