Defy the depths of Darkness - Dragon's DogmaUsein kun pelit (kuten elokuvatkin) ovat tulossa, niin ne kiteyttävät kokonaisuuden itsestään yhteen lyhyeen iskulauseeseen. Joskus se ei välttämättä kerro pelistä paljoakaan, mutta se ei tarkoita etteikö se lausahdus olisi todella hyvä. Pääpaino nimittäin on siinä että kunhan lausahdus on jollakin tavalla mieleenpainuva.

 

 

 

Aika monet pian mainittavasti iskulauseista ovat sellaisia jotka muistan jossakin vaiheessa yhdistäneeni peliin itseensä, mutta en muista että mistä yhteydestä. Sitten on tietysti sellaisia jotka löytyvät vaikkapa pelin takakannesta tms. Sillä ei ole niinkään väliä että mistä iskulause on peräisin, kunhan se todella toimii. Jotkut voivat olla myös trailereista ja pelihahmojen sanomina, kunhan ne jollakin tavalla ajavat asiansa.

Vain yksi per peli, eli se paras valikoituu.

Päädyin myös siihen että valikoin vain ne englanninkieliset versiot sloganeista.

Nyt ei myöskään arvioida pelejä, vain se slogan jolle ne jossakin kohtaa ovat kiinnittäneet huomion itseensä.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

The last great love story of the 20th century - Final Fantasy VIII

- Todella mahtipontinen valinta.

 

Outlaws for Life - Red Dead Redemption II

- Villin lännen tunnelmaa, astetta paremmin kuin edeltäjässä.

 

Can You take the Heat? - Spyro: Year of the Dragon

- Suhteellise normaali kysymys, mutta tässä tilanteessa, todella toimiva

 

 
24. Fulfill your Destiny - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Kolmannen osan tapaan tässä korostetaan sitä, että tähän tarkoitukseen synnyit ja kasvoit. Kukaan muu ei voi maailmaa pelastaa. Se toimii oikein hyvin.


23. They dont't expect you to Survive - Mass Effect 2

Tässä on juurikin sellaista oikeaa itsemurhatehtävä korostusta. Ryhmäläisiä on paljon, mutta kuinka moni heistä selviää kun peli on ohi?


22. One ordinary man... one extraordinary adventure - Uncharted: Drake's Fortune

Nathan Drake on mies siinä missä moni muutkin ja vaikka lausahdus tuntuukin sellaiselta aika tavallisenoloiselta, niin kyllä siinä on mukana viesti, joka kertoo, että seikkailu on todellakin erikoinen.


21. No hope left - Resident Evil 6

Juurikin sellainen toivottomuuden tunne jossa tälläinen "peli on menetetty" tyylinen asetelma. Se korostaa kyllä hyvin sitä asetelmaa jossa pelin alkupuolella todella nopeasti ollaan, kun kaikki menee taas kerran kohti huonompaa.


20. The Horsemen Cometh - Darksiders

Jotenkin todella ilmestyskirjamainen ilmaus ja se sopii tähän peliin paremmin kuin hyvin.


19. Welcome to the family - Godfather

Lyhyt ja ytimekäs. Siinä tulee heti se tunnelma että tässä pelissä tulet osaksi Corleonen mafiaperhettä suoraan Kummisetä elokuvista.


18. Lead them or Fall - Dragon Age: Inquisition

Itse tykkään todella tälläisistä "stand united or fall divided" tyylisistä sanavalinnoista ja siksi tämä on sellainen lausahdus joka todellakin toimii.


17. Embrace the Darkness - Dark Souls 3

Lyhyen ytimekäs ja kliseinen, mutta samalla siinä on sitä tietyntyylistä mahtavuutta joka enemmän kuin hyvin kuvastaa sitä tunnelmaa jossa tämän pelin kanssa oitis ollaan. Mitään ihmeellisempää ei tarvita koska tämä lausahdus vain toimii.


16. Only few survive... are you one of them? - Last of Us

Koko pelissä on sellainen lohduttomuuden tunne ja tämä slogan kuin täydentää pelin nimeä joka itsessään jo herättää tiettyjä ajatuksia. Ei ehkä kerro mitään muutta, mutta esittää kysymyksen pelaajalle.


15. Hunt Your Nightmares - Bloodborne

Todella osuva ilmaus jossa nostetaan esiin ajatus että kaikilla on painajaisia, mutta tässä pelissä metsästät omiasi. Tästä tulee sellainen tosi voimaannuttava tunnetila sillä kaikessa ytimekkyydessään tämä on enemmän kuin loistavasti muotoiltu lause.


14. Back to Raise Hell - Devil May Cry V

Suurena Dante fanina Dmc oli pyhäinhäväistys joten tämä lausahdus on enemmän kuin osuva kuvaamaan sitä mitlä voikaan tuntua, kun pelisarjan loistoajat tulevat taas takaisin ja eihän siitä voi muuta seuratakaan kuin sitä mitä iskulausekin kertoo.


13. Evil evolves - Resident Evil 4

Pahuus kehittyy on tässä tapauksessa juurikin siten muotoiltu slogan että se nostaa tiettyjä monitasoisia ajatuksia. RE pelisarja nyt ohjaa ne heti tiettyyn suuntaan, mutta tämä on todella nerokas iskulause.


12. Master Your Demons - Darkness II

Erittäin hyvin muoltu ajatus kaikessa lyhykäisyydessään. Kaikilla on heikkoutensa, varjonsa ja demoninsa, mutta nyt on aika ottaa hallinta niistä ja tulla omien varjopuoliensa herraksi.


11. Death Lives - Darksiders II

Tämä on siis todella nokkela ja niin iskevä lausahdus kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kuolema on henkilö ja hän elää, vaikka kuolema itsessään onkin elämän päättymistä. Tämä sanaleikki on enemmän kuin loistavasti valikoitu.


10. Every battle defines You - Injustice 2

Todella erinomainen viisaus ja sellaiset ovatkin niitä parhaita sloganeita. Vielä paremmaksi sen tekee pelin yleinen idea, tarinallinen tilanne ja se, mihin saatetaan lopulta olla matkalla.


9. Your smallest decisions can change everything - Heavy Rain

Enemmän kuin loistavasti muotoiltu iskulause. Valintoja kun on paljon, niin joitakin valintoja saattaa sivuuttaa, mutta mikä tahansa voi olla todella ratkaiseva.


8. The legend returns... - Castlevania: Symphony of the Night

Heti kun puhutaan legendoista niin siitä tulee sellainen tietty voimaantunut olo. On olemassa legenda ja nyt se legenda tekee paluun. Ei ole selvää että kenestä puhutaan, mutta juurikin siksi se toimii niin hyvin. Se on tietysti selvää että joka tuttu asia tekee paluun.


7. One man can make a difference that lasts forever - Final Fantasy VII

Tämä on yksi niitä jonka luin vasta paljon myöhemmin, kun olin jo pelannut pelin läpi. Mutta tämä on juurikin sen tasoinen slogan joka todella toimii. Siinä on todellakin sitä voimaannuttavaa asennetta joka kertoo siitä, että nyt ollaan taas kerran joko pelastamassa maailma, tai tuhoamassa maailma. Slogan kun ei kerro, että kehen se viittaa.


6. Can you contain the beast within? - Wolf Among Us

Heti kun kyseessä on peli jossa pelataan isolla pahalla sudella tai ollaan jonkinlainen susi joukossamme, niin kyllä tälläien suhteellisen tavallisen oloinen kysymys on juurikin sellainen oikea. Tätä korostaa entisestään se että kun on kyseessä Telltale peli, niin valintoja tulee olemaan ja kaikki eivät välttämättä voi hallita petoa sisällään.


5. This world doesn't need a Hero, it needs a Professional - Witcher 3: Wild Hunt

Noituri maailma on väkivaltainen, synkkä ja täynnä todella monenlaisia asioita. Peleissä pelaaja on usein sankari joka pelastaa kaiken, mutta tässä maailmassa sankarit eivät ole aina niitä jotka pystyvät ratkomaan ongelmia. Mutta ammattilaiset pystyvät. Etenkin kun pitää tappaa hirviöitä. Variaatio tutusta lausahduksesta toimii tässä muodossa loistavasti.


4. Nothing Will Be Forgotten - Middle-Earth: Shadow of War

Keskimaan ja Taru Sormusten Herrasta tunnelman parissa kun ollaan ja tarina jatkuu edellisestä pelistä, niin monenlaisia ajatuksia on ilmassa. Mutta kun mitään ei unohdeta, niin se herättää monia kiinnostavia ajatuksia, puhumattakaan että mitä kaikkea se pitääkään sisällään. Tuo on todella voimaannuttava lausahdus ja tämän pelin tunnelmassa ja kantavissa ideoissa, se on erittäin hyvin valikoitu.


3. Starting a new journey may not be so hard, or maybe it has already begun - Kingdom Hearts

Juurikin tälläiset lausahdukset uppoavat todella hyvin. Siinä kerrotaan eräänlainen neuvo, mutta sitten tehdään siitä neuvosta kysymys joka kyseenalaistaa kaiken tai tekee sen hyväksymisestä vielä helpomman.


2. The story isn't over - Kingdom Hearts II

Tarina jatkuu ja vaikka tuo lausahdus saattaakin tuntua tylsän kliseiseltä, niin todella odotetun jatko-osan tapauksessa se toimii erityisen hyvin, korostaen sitä faktaa, että aina iskulauseen ei tarvitse olla mitään erityistä. Samalla aikaa se myös korostaa sitä, että seikkailu joka alkoi ja olisi voinut päättyä edellisessä pelissä, ei ole vielä päättynyt. 


1. The End Begins - Batman: Arkham Knight

Kun kyseessä on se viimeinen osa, niin siinä on aina tiettyä mahtipontisuutta. Hyvin simppelikin lausahdus voi olla erityisen voimaannuttava ja tämä, kaikessa kliseisyydessään, on juurikin sellainen. Loppu on se missä kaikki päättyy ja tämä on sen alkua. Siinä on juurikin sellaista lopullisuuden tunnelmaa, mutta myös sellaista alun tuntua. Juurikin tämäntyyliset iskulauseet toimivat niin hyvin.