Remnant on yksi niitä tapauksia jossa pomovihollisia on paljon, mutta karkeasti vain puolet on oikeasti omanlaisiaan ja siitä karkeasti puolet oikeasti todella hyviä. Siis noin puolet siedettäviä ja todella monen kohdalla, aika pienillä asioilla pomotaistelusta olisi saatu todella onnistunut. Remnant 2:n jälkeen tilanne on hieman tasoittunut.




Remnantin monilla pomovihollisilla on sama heikkous, nimittäin se, että aivan liian iso osa niistä on laumataisteluita, eli normaaleja vihollisia puskee jatkuvasti mukaan taisteluun. Koska tämä on omasta mielestäni yleisesti heikko ratkaisu, niin aika yllättävät pomoviholliset saattavat nousta varsin korkealle, koska eivät käytä tätä halpamaista ratkaisua hyväkseen. Mutta koska monet käyttävät, niin se otetaan kyllä huomioon. Iso kokonaisuus nimittäin ratkaisee ja jos laumataistelulle on jokin oikea tarkoitus, niin se on hyväksyttävää.

2023 ilmestyneen Remant 2:ssa pomotaisteluita tuntuu olevan vähemmän, mutta niissä on sentään päästy irti siitä lautamentaliteetista ja sen sijaan on vähän enemmän uudenlaisia ideoita.

Sarjan laajentuessa mukaan mahtuvat seuraavat pelit:

Remnant: From the Ashes

Chronos: Before the Ashes

Remnant II


MAININTOJA


Dreamer's Dragon - Chronos: Before the Ashes

Viimeinen yhteenotto Unelmoijan lohikäärmettä vastaan on koko pelin haastavin yhteenotto. Tämä lohikäärme, joka on periaatteessa Remnantin Singe, ei ole mitenkään helppo tapaus, eikä lohikäärmeen kuulukaan olla. 


Canker - Remnant: From the Ashes

Varsin hyvä idea jossa laumataistelu ei ole se isoin ongelma. Canker ei juuri tunnu hyökkäävän pelaajan kimppuun, vaan juoksee ympäriinsä kuin päätön kana, sylkien roinaa jota pitää väistää, samalla kun teurastaa perusviholliset.


Council - Remnant II

Kokonaisuutena oikein hyvin tehty taistelu jossa otetaan kerralla yhteen koko kolmen neuvostoa vastaan. Suhteellisen haastava, mutta oikein hyvin tehty, huomioiden että pelaaja on oitis alakynnessä.





24. Sears and Scald - Remnant: From the Ashes

Nyt aletaan olla jo hyvällä puolella, sillä tämä duo on ehkä paras esimerkki siitä, että pomotaistelu olisi ollut ehdottomasti niitä parhaita, jos siinä vain olisi jätetty ne laumaviholliset kokonaan pois. Sears ja Scald olisivat olleet kaksistaan aivan riittävä osa pomotaisteluun koska kummallakin on omanlaisensa tyyli. Hippasleikki Searsia vastaan olisi ollut todella hyvä, mutta kun mukana on niitä normivihuja trollaamassa, niin se leikki ei vain toimi. Oikeat idea, mutta tarpeettomia lisiä pilaamassa aivan kaiken ja tekemässä kokonaisuudesta aivan liian turhauttavan.


23. Ixillis - Remnant: From the Ashes

Pisteet siitä että tässä taistelussa sentään on jotain vähän erilaista mitä muista ei löydy. Tosin samalla aikaa tämä on tehty varsin ärsyttäväksi siksi, koska se roinan määrä mitä kentällä on, on hyvin överi paikka paikoin ja tämä on kuin Demon's Soulsin Maneater taistelu uudestaan, mutta ei sentään yhtä epäreilusti tehty. Potentiaalia tässä taistelussa ja todella hienossa paikassa on, mutta oikein mitään niistä monista mahdollisuuksista ei ole käytetty.


22. Brabus - Remnant: From the Ashes

Siinä mielessä kiinnosta tapaus että tämän voi välttää oikealla toiminnalla. Mutta jos taisteluun mennään, niin tämä voi olla yllättävän paha koska se maantierosvojen lauma mikä tässä on vastassa on aivan överi ja kaikki käyvät päälle kuin ampiaiset. Brabus itse tietysti käyttää haulikkoa ja on todella tarkka sen kanssa. Tämä olisi merkittävästi korkeammalla jos Brabus itse olisi oikeasti hienon näköinen.


21. Shroud - Remnant: From the Ashes

Mahdollisesti ensimmäinen pomovihollinen ja merkittävästi helpompi kuin rinnakkaispomotaistelu Gorefistiä vastaan. Shroud on heikompi pomovihollinen ja liikkuu paljon. Lauma tässä taistelussa pakottaa liikkumaan mikä estää ylihelpon camppimisen. Tosin sen estää myös yksi pomovihollisen ominaisuuksista. Loppuviimeksi Shroud on selvästi paremmin tasapainoitetuimpia pomovihollisia sillä sen liikkeet on suht helppo väistellä ja hyväksi käyttää kunhan ei jää muiden vihollisten keskelle. Hyvä esimerkki pomoviholliseksi ylennetystä eliittivihollisesta.


20. Shade and Shatter - Remnant: From the Ashes

Kaikenkaikkiaan ihan hyvä taistelu, vaikka tuntuukin suht normi vihollisilta tai kahdelta Ancient Contrucilta vähemmillä tempuilla. Mutta toimii oikein hyvin koska lauman sijaan taistelussa on kaksi järeämpää eliittivihollista. Ei siis yhtään hullumpi idea ja toteutettu varsin hyvin.


19. Unclean One - Remnant: From the Ashes

Parempi versio Gorefististä, sillä tässä taistelussa on mukana normaalimmanpuoleisia vihollisia jotka saavat pelaajan tavoin helposti pomovihollisen vasarasta. Tietysti ahdas tila tekee tästä taistelusta helposti aika rasittavan juoksentelu/väistely rallin, mutta tyylillisesti kaikki toimii erinomaisesti, etenkin kun Epäpuhdas laittaa koko paikan remonttiin ja aggressiivisuudestaan huolimatta tämä ei ole niitä kaikista nopeimpia pomovihollisia, mikä tekee kokonaisuudesta yllättävän tasapainoisen kun vertaa samankaltaisiin taisteluihin.


18. Labytinth Sentinel - Remnant II

Hyvin erikoinen pomotaistlu tässä joukossa sillä tämä on pääasiassa pulmataistelu, mutta sillä toiminnallisemmalla metodilla. Ideana on yksinkertaisesti ampua erilaisten kuutioiden heikot kohdat säpäleiksi ja lisähaastetta tulee siitä, että osa kuutioista liikkuu ja jos pelaaja on tiellä, yksi osuma tappaa. Mutta hajonneet kohdat muodostavat aukon, jolloin kyyristymällä selviää, mikä tuo oikein hyvän lisäpuolen taisteluun.


17. Undying King - Remnant: From the Ashes

Ylivoimaisesti yksi vaikeimpia taisteluita koko pelissä ja vieläpä niillä häpeällisen epäreiluilla tavoilla. Siksi on vähän venytettyä että tämä on edes näin korkealla listalla, mutta kokonaisidea, paikka ja hahmo itsessään tavallaan oikeuttavan ison osan tästä, sillä kyllähän sotilaat suojelevat kuningastaan. Tämä on kuitenkin yksi sellainen taistelu jossa tuntuu olevan kaikki mahdollinen osana taistelu, tosin siksi tämä on vapaaehtoinen. Kuningas itse on hyvä vaarallinen kohde mutta vaikean tästä taistelusta tekevät ne laumaviholliset yhdessä kuninkaan hyökkäysten ja energiapallojen kanssa. Unohtamatta sitä, mistä kuningas on nimensä saanut.


16. Blink Thief - Remnant: From the Ashes

Ärsyttävä siinä mielessä, että jos tätä ei ehdi tappaa, se pakenee lopullisesti, mutta samalla aikaa hyvin uniikki taistelu. Tässä taistelussa idea onkin lähinnä siinä, että ehtiikö pelaaja vahingoittaa vihollista tarpeeksi nopeasti ja tarpeeksi monta kertaa, että ehtii tappaa sen, muista vihollisista huolimatta. Blink Thiefin tapauksessa tälläinen astetta erilaisempi idea kyllä toimii, sillä taistelu sijoittuu kokonaiseen tyrmään, ei pieneen aidattuun tilaan.


15. Legion - Remnant II

Taistelu jossa laumaidea on vaihteeksi hyvässä käytössä. Pikku vihollisia tulee sieltä ja täältä, mutta selvä ykköskohde on tämä eräänlainen peili joka liikkuu kentällä välillä vapautta energiaa joka aiheuttaa hulluutta. Välillä se taas on kiinni eikä tee oikein mitään. Hienoa taistelussa tosin on se, että vain ollessaan auki siihen pystyy tekemään merkittävää vahinkoa minkä vuoksi taistelussa tulee hienosti esiin tämä riskillä pelaaminen ja melko hyvä tasapainoitus pitkässä juoksussa. Kenttä on myös aika hyvin tehty.


14. Red Prince - Remnant II

Tälläinen merkittävästi tyylikkäämpi pomovihollinen joka on vaihteeksi yksi yhtä vastaan parilla haastavalla idealla, mutta muutoin oikein hyvin tehdyllä haasteella. Punaruhtinas taistelee paljon lähietäisyydellä ja tulikehä tekee taistelusta selvän häkkimatsin. Mutta taistelussa on myös tilaa hakea etäisyyttä aina välillä mikä tasapainoittaa kokonaisuutta.


13. Red Widow - Chronos: Before the Ashes

Punainen leski on ehkä koko pelin eniten Soulslike tyylinen pomotaistelu. Tämä faunikansan, tai pan kansan ylipapitar tai vastaava on huomattavasti pienempää ja solakampaa sorttia kuin monet pelin muista vihollisista, mikä tekee siitä todella erilaisen. Red Widow on nopea, mutta Chronosin tasolla nopea, eli epäreilu taistelu ei ole kyseessä. Tätä pomotaistelu voisi jopa pitää Chronosin lady Mariana, sillä tyylillisesti se on erittäin onnistunut ja tarjoaa tasapainoisen haasteen. Hahmo olisi voinut ulkoisesti olla tyylikkäämpikin.


12. Root Horror - Remnant: From the Ashes

Muutoin erinomainen pomotaistelu, mutta taisteluareena on vähän turhan pieni laumavihollisille. Root Horror olisi merkittävästi ylempänä, jos se taistelisi yksin sillä ulkoasu on todella hieno ja simppelit mutta toimivat ideat kyllä tekisivät tästä aika toimivan kokonaisuuden jossa pelaajan on syytä pysyä liikkeessä ja olla varuillaan. Valtavat plussat myös siitä, että tämän vihollisen kanssa tulee myös pieni ylläri, toisen vaiheen kanssa. Aluksi kun vaikuttaa että tämä vihollinen vain pakenee kokonaan, mutta iskeekin sitten uudestaan, toisessa paikassa.


11. Warden - Remnant: From the Ashes

Yksi parhaita pomoviholliseksi ylennettyjä normaaleja vihollisia joka taistelee lauman kanssa. Tämä kapteenihahmo on juurikin sellainen joka herkästi sekoittaa osaksi laumaa. Se ei käytä valtavaa arsenaalia aseita tai määrää erilaisia temppuja ja iso osa haastetta tulee siitä, että pelaaja ehtii ampua myös pomovihollista lauman lisäkis. Warden on lisäksi yksi hienoimpia tälläisiä pomovihollisia, etenkin Pan heimon vihollistyyppien joukossa.


10. Faerin - Remnant II

Kahdesta kuninkaasta se kokonaisuutena paljon parempi eikä pelkästään tällä pimeän puolen ja yön asetelmallaan. Faelin on melko ärsyttävä jo pelkästään hahmona, kun taas Faerin on oikein hyvin tehty ja muutenkin tälläinen hahmo joka selvästi tuntuu sellaiselta pomotaistelumaiselta hahmolta. Tämä on lisäksi niin sellainen taistelu jossa oikein odottaa sitä laumataistelu, kuten vaikkapa Undying King taistelussa, mutta sitä ei ole, vaan haaste tulee ihan muualta, mikä on todella hyvä ratkaisu.


9. Riphide - Remnant: From the Ashes

Aluksi helposti yksi ärsyttävimpiä vihollisia, mutta ideallisesti todella omanlaisensa ja oikeilla varusteilla todella hoidettavissa. Tämä vihollinen käyttää muutamaa simppeliä temppua, jotka tosin vaativat nopeita toimenpiteitä. Se mikä tekee tästä niin omanlaisensa, on siinä että Riphide jakaantuu tietyissä vaiheissa aina kahtia, jolloin silmällä pidettäviä kohteita on lopulta aika monta ja ne helposti tekevät valtavasti vahinkoa. Mutta vahingoitettavia kohteita on samalla tavalla useita.


8. Corrupted Ravager- Remnant II

Korruptoitunut versio ykköspelin vihollisesta on erittäin hyvin tehty versio alkuperäisestä ja merkittävästi vaikeampi sellainen. Tämä versio taistelee edelleen pääasiassa samalla tavalla kuin aiemmin, mutta korruptioelementit tuovat mukanaan lisää potkua mikä tekee tästä useammalla tavalla merkittävästi vaikeamman taistelun. Tämä o ehdottomasti sellainen taistelu joka on enemmän kuin sopiva maailman loppuhuipennukseksi ja kuten edelliselläkin kerralla, tässä on useampi vaihtoehto miten tämän voi hoitaa.


7. Ancient Construct - Remnant: From the Ashes

Pisteet siitä, että tämä on sentään yksi vihollinen omilla jutuillan, mikä on harvinaista. Haastava taistelu joka tapauksessa, mutta toimii oikein hyvin ja tarjoaa mielekkään haasteen noin yleensä. Harmillista on tosin se että tähän taisteluun pääseminen on todella tuurista kiinni sillä jotta tämän taistelun voi edes aloittaa, niin pitää saada yksi esine, jonka saatavuus on täysin tuurista kiinni.


6. Maul - Remnant: From the Ashes

Vaatimus Ancient Constructin käynnistämiseen. Taistelu Maulin koiralaumaa ja vastaan on yksi iso laumataistelu, mutta tämä on tehty juurikin sellaiseksi ja sillä idealla. Maul itse on astetta isompi koira ja astetta vaarallisempi vihollinen siis. Taistelutyyliltään aivan kuin muutkin koirat mikä sopii todella hyvin. Tämä idea on vain jotenkin niin hyvä, vaikka samalla se on erittäin vaikea, sillä koirat ovat isona joukkona todella vaarallinen haaste, mutta tämä taistelu on ehdottomasti yksi parhaiten tehtyjä sillä niitä epäreiluja juttuja ei juuri ole.


5. Singe - Remnant: From the Ashes

Ehdottomasti yksi parhaiten jaksotettuja taisteluita ja pisteet siitä, että tästä taistelusta voi saada erilaisen palkinnon, riippuen että mitä tekee taistelussa. Singe aloittaa yksin ja taistelee etäältä simppeleillä tulipalloilla. Taistelun edetessä tulta alkaa olla joka paikassa mikä todellakin korostaa tätä lohikäärme osaa hahmossa. Laumaviholliset ovat vähän tarpeeton lisä koska vihollisessa olisi ollut mahdollisuuksia ilmankin, ehkä vähän isommalla aggressiivisuudella. Tämä on joka tapauksessa ehdottomasti yksi onnistuneimpia taisteluita ja Singe itse on todella upean näköinen.


4. Root Mother - Remnant: From the Ashes

Todella erilainen tapaus sillä tässä pomotaistelussa ei yritetä tappaa Root Motheria, vaan suojella. Eli tässä pomotaistelusa vihollisena on se lauma. Vähän kyseenalainen pomotaistelu mutta itse kelpuutan ihan siksi että se luokitellaan pomotaisteluksi. Kokonaisuutena hyvin onnistunut tapaus siis koska on oikeasti omanlaisensa ja muutenkin todella toimiva.


3. Venom - Remnant II

Todella tyylikäs kokonaisuus ja yksi pelin parhaita pomotaisteluita. Tämä on niitä vihollisia joka on selvästi tehty hyvin kosak vastassa on vain tämä yksi kohde, eikä mitään laumaa siinä lisänä. Tämän lisäksi tämä on yksi pelin hienoimpia pomovihollisia haarniskan ja miekan kanssa, mutta kuitekin sellaisella tietyllä Remnant tyylisellä otteella joka tekee tästä vähän erikoisemman ritarityylisen pomovihollisen. Kokonaisuutena tämä on hyvin tasapainoitettu taistelu joka on niitä pelin haastavimpia, mutta ei kuitenkaan juuri millään tavalla epäreiluja pomotaisteluita.


2. Ravager- Remnant: From the Ashes

Ravager ottaa isot pisteet siitä että on hahmona todella hyvin tehty ja pomotaistelun voi  välttää täysin jos tietää mitä tekee. Mutta pomotaistelu itsessään on todella tyypillinen susitaistelu. Ravager taistelee kuin koirat, mutta on isompi, todella nopea ja tekee todella paljon vahinkoa. Tämä on helposti hyvin haastava taistelu ja mukana on myös se laumaelementti, mutta todella hyvin tehtynä, lisämausteena. Ravager on liikkeiltään aika simppeli, mutta siitäkin huolimatta yksi pelin haastavimpia vihollisia, mutta tasapainoitetulla tavalla.


1. Dreamer & Nightmare - Remnant: From the Ashes

Hyvin niukka voittaja ja yksi harvoja kaksiosaisia pomotaisteluita. Dreamer on hyvin nopeasti niistetty ja toimii lähinnä verryttelynä, vaikka onkin todella kyvykäs tekemään todella paljon vahinkoa. Nightmare vaihe on se loppuhuipennus, jossa tämä laumamentaliteettia on käytetty jopa oikein, luoden todella hyvät puitteet ja oikea syy sille, että normaaleja vihollisiakin vastaan joutuu taistelemaan. Tämä ei ole yltiövaikea viimeiseksi pomoviholliseksi, mutta kaukana läpihuutojutusta. Erityistä plussaa siitä, että tässä on oikeasti tehty jotakin omaa, mikä erottaa tämän loppuhuipennuksen hienosti joukosta.