Ontto ritari on pelinä monella tavalla yllättävän onnistunut, vaikka siinä heikkoutensa onkin. Vaikka monet pelin parhaat puolet ovatkin suhteellisen pinnallisia, niin pomotaistelut eivät ole niitä pinnallisimpia, mutta ne ovat helposti niitä parhaimpia.




Hollow Knightin tapauksessa piti pitkälti miettiä että mikä lasketaan oikeasti pomoviholliseksi, sillä tavallaan pomotaisteluita on paljon, mutta monesti niistä ovat joko sellaisia että ne on vaikea muistaa millään tavalla joukosta erottuvina, tai sitten ne ovat vain niin huonoja. Kaikkia en missään vaiheessa edes kohdannut sillä vain Grim Troupe DLC on sellainen jota olen pelannut eikä pääpelissäkään tullut kaikkea tehtyä. Siksi sen sijaan että olisin tehnyt ns. Täyden listan (mikä olisi ollut todellakin mahdollinen) niin päädyin ns. Puolikkaaseen listaan jolloin pitää oikeasti karsia myös niitä hyviäkin pois.

Sääntönä lähinnä se, että vain yksi taistelu per hahmo.


KUNNIAMAININTOJA


Gruz Mother

Hyvä esimerkki tälläisestä yhden idean pomovihollisesta, yhdellä yllärillä.


Elder Hu

Unisoturien tavoin vähän erilainen pomotaistelu ja oikein hyvin tehty sellainen.


Watcher Knights

Tavallaan ylivedetty versio eräästä erinomaisesta triosta. Simppelit mekaniikat, mutta monta suorittajaa kerralla.





12. False Knight

Hyvä alkupelin pomovihollinen jossa myös korostuvat monet pelin kantavat teemat. Tempuiltaan tämä on hyvin simppeli pomovihollinen jonka kanssa oikeastaan mikään ei tule varsinaisesti yllätyksenä. Sen sijaan yllätyksenä tulee se mitä haarniskan alta löytyy, missä korostuu se veikeä ulkoasu ja tyyli joka tässä pelissä on isossa osassa. False Knight on todella tyypillinen alkupuolen harjoittelupomovihollinen ja juuri siksi se toimii niin hyvin ja jää positiivisesti mieleen.


11. Dung Defender

Sittisontiainen joka huutaa mahtipontisesti taistellaan ja joka heittelee sontaa pelaajaa kohti. Tämä on yksi näitä taisteluita jossa äänisuunnittelu iskee todella hyvin. Mutta muutenkin kyseessä on varsin hyvin tehty pomotaistelu joka on sitä kestävämpää sorttia. Hyvillä tavaroilla ei mikään mahdoton juttu. Lisäpisteet siitä taustasta mitä tähän hahmoon kuuluu. Itse pidän enemmän perusversiosta, kuin valkoisesta universiosta joka on vielä kestävämpää ja monimutkaisempaa sorttia.


10. Nosk

Yllättävän hyvin tehty taistelu joka voi vaikuttaa aika pahalta, mutta joka on todella tasapainoitettu, kun vain huomioi rytmin joka Noskilla on. Erityiset pisteet vielä siitä, miten taisteluun edetään. Nosk houkuttelee pelaajan ansaan, kunnes paljastaa todellisen itsensä, painajaismaisen hämähäkkimäisen ulkoasun jossa on jotankin suht grotestkia vivahdetta. Loppuviimeksi tämä taistelu toimii todella hyvin asetelmansa ansiosta ja todella hyvän haasteen ansiosta.


9. Xero

Erittäin hieno pomovihollinen simppelillä, mutta hyvällä taktiikalla. Yksi ensimmäisiä omalle kohdalle osuneita unisotureita ja ehdottomasti yksi hienoimpia. Yksi iso syy miksi pidän tästä niin paljon johtuu siitä että sen lisäksi että Xero on erittäin hienon näköinen pomovihollinen, niin ympäristö jossa taistellaan on omalla melankolisella tavallaan todella tyylikäs. Niin ja kyllä tämän hahmon taistelutyylikin toimii.


8. Markoth

Ehdottomasti hienoin ja muutenkin mielekkäin unisoturi jota vastaan taistella ja mahdollisesti myös se vaikein. Tyylikäs taistelu hienossa ympäristössä korostaa tätä taistelua entisestään. Markothin tapauksessa satunnaisesti ilmestyvät miekat pitävät pelaajan varpaillaan ja unikilpi sekoittaa pakkaa sopivassa määrin. Ei mikään helppo juttu, mutta toimii todella hyvin ja kerää kyllä pisteet tyylikkyydessä.


7. Hollow Knight

Iso syy miksi tämä taistelu on niin hyvä, tulee siitä, että tätä vastaan voi taistella joko hyvin pian tai hyvin myöhään ja taso määräytyy sen mukaan. Hollow Knight ei ole helppo vihollinen ja jos pyrkii ottamaan yhteen todellisen loppuvihollisen kanssa, on tämä todella kova este. Mekaniikkojen puolesta Hollow Knight on varsin monitaitoinen ja sitä kautta haastava, mutta aivan erityisesti tämä pomovihollinen toimii sen tunnelmallisuuden kautta, mikä näkyy muutamissa hänen teoissaan. Erittäin hyvin tehty pomotaistelu isossa kokonaisuudessa, monilla loppuvaihtoehdoilla.


6. Collector

Keräilijän tapauksessa iso syy miksi tästä pitää niin paljon tulee siitä, miten paljon tämä nimi korostuu taistelussa. Collector ei itsessään ole kovin paha, mutta hän pakenee toistuvasti ja heittelee muita vihollisia kentälle sekoittamaan pakkaa. Taistelu tätä varjoisaa hahmoa vastaan on kuin kokoelma kaikesta mitä on aiemmin osunut kohdalla ja se on toteutettu niin hyvin että tämä on yksi hauskimpia pomotaisteluita koko pelissä.


5. Troupe Master Grimm

Taisteluhaasteellisesti kaikista pomotaisteluista vaikein, josta saa universiona painajaismaisen version. Grimm on hyvin tyylikäs hahmo joka aloittaa näytöksen kumartamalla, kunnes todellinen taistelu alkaa. Tällä vihollisella on todella paljon temppuja käytössään joten tässä taistelussa on paljon opeteltavaa. Taistelu voi tuntua aika halpamaiselta, mutta iso osa kaikista tatkiikoista on aika selkeästi vihjattuja, niihin pitää vain reagoida todella nopeasti. Grimm on hyvin vaikea, mutta myös erittäin tyylikäs taistelu jossa tunnelmallisuus huipussaan. Puhumattakaan että Grimm itse on hyvin kiinnostava hahmo.


4. Lost Kin

Särkynyt versio pelihahmosta jossa korruptio vuotaa jo ulos. Broken Vessel on tyylillisesti, ideallisesti ja mekaanisesti erittäin hyvä taistelu, mutta tavallaan itse pidän enemmän tästä haastavammasta versiosta tässä tapauksessa, varsinkin kun tiedän siihen yhden erittäin hyvän taktiikan jolla se epäreilu osa haasteesta saadaan nollattua, jolloin kyseessä on Broken Vessel vähän haastavampana. Lisäksi tarinallisesti tämä toimii hyvänä muistutuksena siitä, mitä pelihahmolle voisi käydä.


3. Mantis Lords

Tässä taistelussa tyylikkyys on huipuissaan ja oikeanlainen haaste. Nämä kolme herraa nimittäin taistelevat kunnialla ja myöntävät tappionsa osoittaen kunniaa. Ensimmäinen näyttää perusteet, varsin simppelit mekaniikat joita luvassa on ja taistelu vaikuttaa simppeliltä, kunnes sitten kaksi muuta tulevat taisteluun yhtä aikaa, jolloin eri mekaniikkojen kanssa täytyy toimia, kun niitä tulee kerralla useampi. Tämä on erittäin onnistunut taisto haasteellisesti, sillä se ei tunnu ylivedetyltä, vaan tarkan suunnitelmalliselta ja sitä kautta yllättävän onnistuneelta yhtenäiseltä kokonaisuudelta.


2. Zote

Yhteenotto tätä pullistelijaa vastaan on ehdottomasti yksi hauksimpia koko pelissä ja kaikista oikeista syistä. Zote on pitkin peliä retostellut osaamisellaan, vaikka on ollut jatkuvasti pulassa ja nyt on näytön paikka. Tässä taistelussa huomataan se, minkä pelaaja on kyllä jo tiennyt pitkän aikaa, eli Zote on ihan täysi luuseri. Siitä syystä tämä taistelu jossa häntä kirjaimellisesti paiskotaan seinille on niin hauska, joka ainut kerta, koska se on samalla aikaa takaisinmaksua. Itse vain tykkään tälläisistä taisteluista naurettavan paljon, koska niissä isossa osassa ei ole se haaste, vaan se hauskuus.


1. Hornet

Hollow Knightin waifu hahmo on yksi esimerkki siitä, miten paljon äänisuunnittelu voi merkata, nimittäin Hornetin hyökkäyshuuto on todella hyvä ja hahmolle ominainen. Taistelutaktiikoiltaan hahmo on erinomaisesti tasopainoitettu, ei epäreilu, ei liian helppo ja hyvin pitkälti samalla viivalla kuin pelaaja. Tämän lisäksi tämä on yksi hienoimmin suunniteltuja hahmo sillä tyylikkyys korostuu äänisuunnittelun lisäksi myös hahmon liikkeissä ja taktiikoissa. Mitä tulee taisteluun, niin itse tavallaan pidän enemmän ensimmäisestä, sillä siinä on todellista kaksintaistelumeininkiä ja salaperäisyyttä, kun taas revanssi on enemmän täyteenängetty haastavampi versio eeppisyydellä. Ykköstaistelu on kuitenkin se parempi.