Keskenjääneet vai "työn alla olevat" pelit listan teemassa tehty sisarlista noudattaa pitkälti samaa ideaa, mutta siinä missä toinen lista on lähinnä se hautausmaa, on tämä enemmänkin se kirjaston jono, jota tällä hetkellä kalutaan läpi, hitaasti mutta varmasti ja monesti kokonaisuutta sekoittavat satunnaiset lisäykset.

 

 

 

Koska ihan identtistä listaa en nyt ole aikeissa tehdä sisarlistan kanssa niin tämän listan pointtina on nyt nostaa esiin niitä pelejä jotka tällä hetkellä ovat suhteellisen aktiivisesti pelikirjaston kärkijonossa. Eli nämä ovat niitä joita nyt olisi tarkoitus pelata, mutta koska pian tulee huomattua, niitä on aivan tautisesti ja osa vieläpä hyvin pitkiä, eli tämä lista ei kovin äkkiä etene.

Vaikka nämä olisivat kuinka kärjessä niin se ei tarkoita että niitä tulee pelattua monien muiden ohi eikä järjestys ole mitenkään sitova, sillä se on vain näennäinen, pään sisällä oleva järjestys, jossa ei ole jonotusnumeroita.

 
24. Wild Arms 3

Vuoropohjaista toimintaa villissä lännessä. Houkutteleva tapaus mutta pelissä on monia rasittaviakin puolia. Tämä on sellainen tapaus jonka on saanut ihan ok vaiheeseen (eli saatu siis alulle), mutta todella monet muut pelit tuppaavat herkästi kiilaamaan ohi, minkä takia tämä saattaa jäädä tarinallisesti vähän keskeneräiseksi. Final Fantasy tyylinen toiminta kyllä houkuttaa eikä western teema ole koskaan ollut vielä huono asia, mutta tämän pelin kohdalla se tekstin määrä on hyvin, siis hyvin luotaantyöntävä.


23. Final Fantasy XIII, Final Fantasy XIII-2 & Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Ajatuksellisesti tämä on aika korkealla, tarkoitus olisi siis ottaa oikeasti työn alle jossakin kohtaa muiden vastaavien jälkeen mutta vaatii vähän kärsillisyyttä laittaa kunnolla alulle. Idea olisi pelata lähes putkeen koko trilogia mutta saapas nähdä miten käy sillä voipi olla että joko tulee ähky, mutta moni muu houkuttaa myös aika paljon enemmän. Silti haluaisi samalla kokea koko tarinan, mutta kun jokainen peli on suht varmasti sellaisen 30-50 tuntia niin, ei tule ihan äkkiä vietyä loppuun asti.


22. Cathedral

Tämä on sellainen tapaus jonka on saanut suht hyvin alulle, mutta sitten kun kokonaisuus onkin ollut luultua huomattavasti isompi ja monimutkaisempi, niin se on vähän jäänyt. Mutta jossakin vaiheessa sen pariin olisi tarkoitus palata vähän paremmin.


21. Red Faction: Guerilla

Se ensisijainen tuhoamispeli. Hyvässä vaiheessa ja suhteellisen pitkällä mutta vielä olisi pitkä matka edessä ja aika puuduttavaksi ja itseääntoistavaksi on mennyt. Tämä on sellainen peli joka tosin voi olla vielä pitkään sivussa, koska sen pelattavuuden niksit ovat jo unohtuneet. Toisaalta tämän kanssa miettii että josko sitä vain odottaa sellaista hetkeä kun tekee vain mieli tuhota paikkoja.


20. Deus Ex

Ollut pitkään harkinnan alla ja nyt ollut pitkään jo asennettunakin, vain odottamassa vuoroaan. Tosin, Cyberpunk 2077 jyräsi sen alleen aika nopeasti ja tutoriaalit olivat tämän pelin kohdalla niin ylitsevuotavia, että kyllä siihen meni aika tehokkaasti maku. Mutta silti jatkuvasti on mielessä se mahdollisuus että tämä peli voisi olla todella hyvä, koska siitä on kuitenkin kuullut paljon hyvää. Ehdottomasti sellainen tapaus jonka pariin pakostakin joskus sitten jää vähän pidemmäksikin aikaa.


19. Banner Saga

Jäänyt pahasti kesken, vaikka onkin yhdessä vaiheessa vahvasti aloitettu. Nyt kynnys alkaa olla enemmänkin siinä, että miten vaikeaa tämän pariin on pitkän ajan jälkeen palata, kun pitää opetella aivan kaikki taas uudestaan. Ja onhan tässä aivan tolkuttomasti luettavaa.


18. Concrete Genie

Listalla, mutta jäänyt toistuvasti sivuun ja unholaan. Jossakin kohtaa tähän voisi sitten paneutua vähän enemmänkin, kun sen nyt on jo alkuun ehtinyt laittaa. Tämä on vähän sellainen peli joka ei mitenkään isommin nappaa ja ehkä siksi tuppaa kokoajan jäämään syrjään, mutta samalla se vaikuttaa sellaiselta tapaukselta jonka kyllä sitten katsoo loppuun asti, kun sen vain saa alulle.


17. Diablo III

Ykkönen näistä peleistä jotka ovat pitkän aikaa olleet näitä "olisi tarkoitus nyt pelata läpi asti", mutta hyvin on huomannut että moni muu on mennyt enemmän tai vähemmän ohi kerran jos toisenkin. Muutenkin alkaa näyttämään siltä että tämäkin peli tulee jäämään sivuun suht pitkäksi aikaa koska monet muut pelit vain ovat koukuttavampia, vaikka Diablo 3 hyvä peli onkin. Uhkaavasti näyttää että on muuttumassa ikuisuusprojektiksi.


16. Godeater 2: Rage Burst

Vähän ehkä varkain noussut todella ylös näissä peleissä joita todella haluaisi pelata kunnes loppu on tullut vastaan. Tarinassa on sitä jotakin, mutta vielä enemmän siinä isossa kokonaisuudessa on jotakin, sillä tässä pelissä on tyyliä vaikka kuinka paljon, mikä koukuttaa jatkaamaan, vaikka pelattavuus onkin aika reipasta toistoa ja monesti suht puuduttavaa sellaista. Tämä on tosin vähän sellainen peli että se jää kokoajan enemmän ja enemmän muuttumassa ikuisuusprojektiksi.


15. Castlevania: Lords of Shadow & Castlevania: Lords of Shadow 2

Kun aloitettuna on, niin olisi kiva katsoa tarina loppuun asti, vaikka pelattavuus vähän pistääkin hanttiin. Hyvin houkutteleva tapaus on myös kakkonen ja vieläpä vähän paremmalla pelattavuudella, mutta mieluummin katson ensin ykkösen loppuun joten prosessi ottaa aikansa. Varsinkin kun kokonaisuus jättää paljon toivomisenvaraa. Mirror of Fate on myös joskus aloitettu, mutta se on jäänyt jo lähes kokonaan.


14. Shadow Warrior 2

Ollut pitkään jo GoG pelien joukossa, mutta ei ole vain missään kohtaa tullut aloitettua, mutta nyt on hieman jo ollut aikomusta, jahka muutama muu peli tulee vietyä loppuun asti.


13. Dying Light

Yksi niitä pelejä jota ei erityisemmin missään kohtaa harkinnut, mutta jota on kuitenkin samalla aikaa odottanut PS Plus/Now palveluun. Omalla tavallaan erittäin houkutteleva tapaus, mutta samalla aikaa ei kuitenkaan sellainen jota aktiivisesti jahtaisi. Ehdottomasti kiinnostaa ainakin kokeilla.


12. Biomutant

Ei ole vielä ilmestynyt ja miltein kuukausi vielä kestää, mutta tästäkin on jo varaus jätetty, joten jossakin vaiheessa tämä pomppaa ykköseksi jonossa. Kaikkien muiden ohi.


11. Nier Automata

Tämä on yksi sellainen peli joka on pitkään ollut harkinnassa ja jota olen odotellut ilmestyväksi joko PS Plussaan tai Now’hun. Nyt on kuitenkin tullut vähän toista kautta mahdollisuus käydä tämäkin peli läpi ja se olisi tarkoitus myös käyttää koska sen verran positiivisia juttuja tästä olen kuullut.


10. Transistor

Hadesin vanavedessä saapuu SuperGiantin tekemä aiempi peli jossa samankaltaisia vihvateita, joten ehkäpä sen kanssa meneekin sitten enemmän aikaa, tai se jää kokeiluasteelle. Siinä on se riski että pelistä ei vain saa ihan samalla tavalla irti mielekkyyttä kuin Hadesista sai. Alun perusteella ihan lupaavan oloinen tapaus on kuitenkin kyseessä joten ainakin aion yrittää katsoa sen loppuun asti.


9. Valkyria Chronicles

Pitäisi lähinnä saada aloitteua ja katsottua että tuleeko jatkettua ihan sillai oikeasti. Idea on kiinnostava ja kun demoa jostakin sarjan pelistä on joskus kokeiltu, niin houkuttaisi kyllä uppoutua. Ehkä sen jäljessä sitten voisi uppoutua myös Mordheim: City of Damned peliin vähän enemmän kun pelattavuus on vähän samankaltainen, mutta josko ensin nyt yrittäisi kunnolla aloittaa tämänkin pelin.


8. Zombie Army 4: Dead War

PS Plus peli, joten ainakin tulee kokeiltua ja mahdollisesti sitten pelattua vähän enemmänkin. Ainakin nyt kun huomasin että siinä on ihan kampajankin olemassa.


7. Resident Evil Village

Kestää hetken aikaa ennen kuin tulee aloitettua (varaus on jonossa), mutta sen verran luottoa tätä pelisarjaa kohtaan on, että kyllä tälle mahdollisuus annetaan. Niin ja sitten on tietysti se Chris Redfieldin tilanne ja kiinnostus pelisarjan päätarinaa kohtaan mikä enemmän tai vähemmän pakotaa käymään tämän pelin loppuun asti, ennenmmin tai myöhemmin.


6. Borderlands 3

PS Now tarjonnasta esille noussut tapaus joka tuntuu hyvin tutulta Borderlands 2 tavaralta, mutta umpisurkealla pääroistolla. Tämä voi olla vähän sellainen peli joka kestää, sillä aika itseääntoistava tapaus on kyseessä, mutta samalla aikaa tämä koukuttaa samalla tyylillä kuin edeltäjäkin. Niin onhan tässä sentään jotain kehitystä tapahtunut pelaamisen näkökulmasta.


5. Witcher

Ollut siitä asti "työn alla" kun tuli hankittua parempi kone, joka pyörittää kyseistä peliä. Tämän pelin kohdalla on tosin hyvin paljon sellaisia asioita, jotka tekevät pelaamisesta aika tuskallista ja siksi tämä peli jää pitkiksi ajoiksi aina sivuun, kunnes sen pariin sitten satunnaisesti aina palaa. Avaamatta nyt kaikkia asioita mitä pelissä on heikolla tolalla, niin todettakoon että positiivisiakin asioita on todella paljon ja kyllä tämä tulee läpi asti vietyä, vaikka muut sarjan pelit onkin pelattu läpi jo aikaa sitten ja tämän pelinkin tarina on aika tuttu. Kyllä tämä tulee pitkään olemaan listan kärjessä, sillä sitä olisi tarkoitus pelata, mutta syystä tai toisesta se vain kokoajan jää.


4. Nier Replicant

Saattaa osua kohdalle varsin pian, sillä on tulossa kirjaston valikoimaan. Ei välttämättä tule pelattua kokonana läpi, mutta kiinnostaa kyllä nähdä että millainen peli on kyseessä, koska siitä on kuullut yhtä ja toista.


3. Rage 2

Pelilistalla, pääasiassa kokeilumielessä ja ehkä sitten pidemmässäkin pelailussa jos peli sitten kunnolla nappaa. Ykkönen jäi lopulta vähän kesken, mutta toisin kuin Rage, Rage 2 ei ole PS Now striimipeli, jolloin sitä takkuilua ei tarvitse sietää. Lisäksi kun tämän on jo kertaalleen ilmaiseksikin saanut PS Now'n ohelle, niin voisi sanoa että jokin ylempi voima kannustaa pelaamaan juuri tätä.


2. Call of Juarez & Call of Juarez: Bound in Blood

Nämä western fps pelit ovat hetkeen aikaa jo olleet listalla, mutta nyt ollaan pääsemässä vaiheeseen jossa niiden pariin olisi aikaa uppoutuakin. Isoin syy miksi nämä jatkuvasti jäävät on siinä, että aika ei ole ollut kaikkein lempein näitä kohtaan. Siitäkin huolimatta houkuttaa katsoa kumpikin peli loppuun asti ja järjestyksessä, vaikka ykköspelin hiiviskelyosuudet syövätkin mielekkyyttä.


1. Death and Taxes

Pitkään makusteltu, nyt saattaisi sitten olla aika hankkia tämä. Demo oli sen verran houkutteleva, että kyllä tästä tuli omalla toivelistalla se ykkönen. Nyt siitä on tullut tämän listan ykkönen.