Keskenjääneet vai "työn alla olevat" pelit listan teemassa tehty sisarlista noudattaa pitkälti samaa ideaa, mutta siinä missä toinen lista on lähinnä se hautausmaa, on tämä enemmänkin se kirjaston jono, jota tällä hetkellä kalutaan läpi, hitaasti mutta varmasti ja monesti kokonaisuutta sekoittavat satunnaiset lisäykset.

 

 

 

Koska ihan identtistä listaa en nyt ole aikeissa tehdä sisarlistan kanssa niin tämän listan pointtina on nyt nostaa esiin niitä pelejä jotka tällä hetkellä ovat suhteellisen aktiivisesti pelikirjaston kärkijonossa. Eli nämä ovat niitä joita nyt olisi tarkoitus pelata, mutta koska pian tulee huomattua, niitä on aivan tautisesti ja osa vieläpä hyvin pitkiä, eli tämä lista ei kovin äkkiä etene.

Vaikka nämä olisivat kuinka kärjessä niin se ei tarkoita että niitä tulee pelattua monien muiden ohi eikä järjestys ole mitenkään sitova, sillä se on vain näennäinen, pään sisällä oleva järjestys, jossa ei ole jonotusnumeroita.

 

MAININTOJA

Jossakin kohtaa 2022 vastaantulevia pelejä, ainakin nykyisten suunnitelmien mukaan, joten niistä tulkoon mainintoja sekalaisten kirjaston pelien sijaan:

 

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Evil West

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge

God of War Ragnarök

Suicide Squad: Kill the Justice League

 
24. Deus Ex

Ollut pitkään harkinnan alla ja nyt ollut pitkään jo asennettunakin, vain odottamassa vuoroaan. Tosin, Cyberpunk 2077 jyräsi sen alleen aika nopeasti ja tutoriaalit olivat tämän pelin kohdalla niin ylitsevuotavia, että kyllä siihen meni aika tehokkaasti maku. Mutta silti jatkuvasti on mielessä se mahdollisuus että tämä peli voisi olla todella hyvä, koska siitä on kuitenkin kuullut paljon hyvää. Ehdottomasti sellainen tapaus jonka pariin pakostakin joskus sitten jää vähän pidemmäksikin aikaa.


23. Red Faction: Guerilla

Se ensisijainen tuhoamispeli. Hyvässä vaiheessa ja suhteellisen pitkällä mutta vielä olisi pitkä matka edessä ja aika puuduttavaksi ja itseääntoistavaksi on mennyt. Tämä on sellainen peli joka tosin voi olla vielä pitkään sivussa, koska sen pelattavuuden niksit ovat jo unohtuneet. Toisaalta tämän kanssa miettii että josko sitä vain odottaa sellaista hetkeä kun tekee vain mieli tuhota paikkoja.


22. Castlevania: Lords of Shadow & Castlevania: Lords of Shadow 2

Kun aloitettuna on, niin olisi kiva katsoa tarina loppuun asti, vaikka pelattavuus vähän pistääkin hanttiin. Hyvin houkutteleva tapaus on myös kakkonen ja vieläpä vähän paremmalla pelattavuudella, mutta mieluummin katson ensin ykkösen loppuun joten prosessi ottaa aikansa. Varsinkin kun kokonaisuus jättää paljon toivomisenvaraa. Mirror of Fate on myös joskus aloitettu, mutta se on jäänyt jo lähes kokonaan.


21. Call of Juarez: Bound in Blood

Ensimmäisen jälkeen on hyvä jatkaa jatko-osasta, joka ajallisesti tapahtuu ennen ensimmäisen pelin tapahtumia. Joka tapauksessa on listalla pelattavien pelien joukossa. Western teemaiset pelit tuppaavat yleensä osumaan astetta kovempaa joten kyllä tämä on niitä pelejä joita olisi tarkoitus viedä eteenpäin.


20. Zombie Army 4: Dead War

Tästä on tullut kokoajan enemmän ja enemmän sellainen satunnaisesti pelattu peli, mutta edelleen se on niitä pelejä joka olisi tarkoitus katsoa loppuun asti.


19. Transistor

Hadesin vanavedessä saapuu SuperGiantin tekemä aiempi peli jossa samankaltaisia vihvateita, joten ehkäpä sen kanssa meneekin sitten enemmän aikaa, tai se jää kokeiluasteelle. Siinä on se riski että pelistä ei vain saa ihan samalla tavalla irti mielekkyyttä kuin Hadesista sai. Alun perusteella ihan lupaavan oloinen tapaus on kuitenkin kyseessä joten ainakin aion yrittää katsoa sen loppuun asti.


18. Godfall

Olettaen että nyt oikeasti tulee PS Plussaan myös PS4:lle, niin tulee varmasti pelattua jonkin verran ja ihan sillä ajatusmallilla, että tulee pelattua loppuun asti. Riippuu tietysti paljon siitä että kuinka paljon peli ihan oikeasti sitten tarjoaa mielekästä sisältöä mutta suhteellisen optimistisilla ennakko-odotuksilla.


17. Hand of Fate 2

Yksi näitä pelejä jota voisi olla kiinnostavaa pelata enemmänkin. On aloitettu ja kokeiltu sen verran että vaikuttaa aika lupaavalta. Nyt pitäisi vain jatkaa, että pääsisi kunnolla sisään kokonaisuuteen. Mutta monet kiinnostavammat ja houkuttelevammat pelit vain tuppaavat menemään kokoajan ohi.


16. Shadow Warrior 2

Ollut pitkään jo GoG pelien joukossa, mutta ei ole vain missään kohtaa tullut aloitettua, mutta nyt on hieman jo ollut aikomusta, jahka muutama muu peli tulee vietyä loppuun asti. Tämä on varmaankin näitä pelejä mikä pitäisi saada aloitettua, jonka jälkeen sen sitten varmaan pelaisi suhteellisen hyvää tahtia loppuun asti.


15. Rage 2

Pelilistalla, pääasiassa kokeilumielessä ja ehkä sitten pidemmässäkin pelailussa jos peli sitten kunnolla nappaa. Ykkönen jäi lopulta vähän kesken, mutta toisin kuin Rage, Rage 2 ei ole PS Now striimipeli, jolloin sitä takkuilua ei tarvitse sietää. Lisäksi kun tämän on jo kertaalleen ilmaiseksikin saanut PS Now'n ohelle, niin voisi sanoa että jokin ylempi voima kannustaa pelaamaan juuri tätä.


14. Persona 5 Strikers

Kun se nyt tulee PS Plussaan niin ainakin testauksen verran tulee pelattua ja sitten ehkä ajoittain jos tarina nappaa tarpeeksi pitääkseen mukana.


13. Final Fantasy XIII, Final Fantasy XIII-2 & Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Ajatuksellisesti tämä on aika korkealla, tarkoitus olisi siis ottaa oikeasti työn alle jossakin kohtaa muiden vastaavien jälkeen mutta vaatii vähän kärsillisyyttä laittaa kunnolla alulle. Idea olisi pelata lähes putkeen koko trilogia mutta saapas nähdä miten käy sillä voipi olla että joko tulee ähky, mutta moni muu houkuttaa myös aika paljon enemmän. Silti haluaisi samalla kokea koko tarinan, mutta kun jokainen peli on suht varmasti sellaisen 30-50 tuntia niin, ei tule ihan äkkiä vietyä loppuun asti.


12. 12 is better than 6

Hotline miami vivahteista toimintaa mutta länkkärimiljöössä. Ei se ensimmäinen peli omalla listalla mutta ehdottomasti sitä tasoa että kyllähän se tulee sitten lopulta katsastettua.


11. Kao the Kangaroo: Round 2

Voi olla aivan täyttä kuraa mutta jotenkin on silti kiinnostavaa katsoa että onko tästä pelistä lopulta yhtään mihinkään.


10. 20XX

Megaman roguelike tai jotain sellaista, kuullostaa suhteellisen kiinnostavalta joten laitan kokeiluun. Osittain myös siksi että tavallaan sain joululahjaksi.


9. John Wick: Hex

Vaikuttaa suhteellisen kiinnostavalta kokeilla, mutta nähtäväksi jää että kuinka paljon tähän sitten jaksaa ihan oikeasti panostaa sillä vaikka peli onkin kivan näköinen, niin se on juurikin sitä laatua, että se joko nappaa, tai sitten kiinnostus sitä kohtaa lopahtaa välittömästi.


8. Valkyria Chronicles

Vähän jäänyt sivummas nyt kun peli alkaa muuttua jo huomattavasti haastavammaksi ja monella tavalla jopa itseääntoistavalla tavalla puuduttavaksi tapaukseksi. Tarina on kuitenkin juuri niin hyvä että kyllä tämän katsoisi mielellään aivan loppuun asti.


7. Bugsnax

Se ensimmäinen PS5 PS+ peli jota nyt pääsee sitten pelaamaan.


6. Mortal Kombat 11

Laadukkaasti ovat nämä pelit tarinansa kertoneet, joten kyllä tämä on ehdottomasti pelaamisen arvoinen tapaus, etenkin jos tarinallinen laatu ja toteutus edelleen pitää kutinsa.


5. Megaman X Legacy Collection

Koko Megaman X kokoelma olisi tarkoitus katsoa alusta loppuun asti nyt kun mahdollisuuksia on. Alkaen pelistä Megama X ja päättyen peliin Megaman X8. Ensimmäiset kolme olen pelannut ennenkin ja jotakin myöhemmistä pelannut joskus mutta pitkälti luvassa täysin ennen pelaamatonta settiä.


4. Maneater

Yksi näitä PS5 PS Plus pelejä jota vasta nyttemmin pystyy pelaamaan, joten laitetaan se kärkisijoille ja katsotaan että mihin siitä on.


3. Dark Pictures Anthology

Tämä trio kokoelma saattaa hyvinkin ottaa vähän aikaa, mikäli nämä pelit tulee pelattua sillai vähän erillään ja ajan kanssa. Tai sitten niiden kanssa menee kolme päivää kun ne pelaa leffatyyliin ilman sen isompia kikkailuja tai odotteluja. Joka tapauksessa kaikki tulee pelattua/katsottua.


2. Astro's Playroom

Platina kiikarissa.


1. Ratchet & Clank: Rift Apart

Noussut oitis kärkeen pelattavista peleistä ja saattaa pitää kärkisijaa vielä hetken tovin, sillä platina on täysin tehtävissä ilman mitään naurettavia überhaasteista. Eniten tässä kuitenkin nappaa se erityisen hyvä tyyli, värikäs ulkoasu ja todella iskevä toiminta, puhumattakaan niistä monista parannuksista mitä paketissa on mukana. Helposti yksi viime vuoden parhaita pelejä.