Keskenjääneet vai "työn alla olevat" pelit listan teemassa tehty sisarlista noudattaa pitkälti samaa ideaa, mutta siinä missä toinen lista on lähinnä se hautausmaa, on tämä enemmänkin se kirjaston jono, jota tällä hetkellä kalutaan läpi, hitaasti mutta varmasti ja monesti kokonaisuutta sekoittavat satunnaiset lisäykset.

 

 

 

Koska ihan identtistä listaa en nyt ole aikeissa tehdä sisarlistan kanssa niin tämän listan pointtina on nyt nostaa esiin niitä pelejä jotka tällä hetkellä ovat suhteellisen aktiivisesti pelikirjaston kärkijonossa. Eli nämä ovat niitä joita nyt olisi tarkoitus pelata, mutta koska pian tulee huomattua, niitä on aivan tautisesti ja osa vieläpä hyvin pitkiä, eli tämä lista ei kovin äkkiä etene.

Vaikka nämä olisivat kuinka kärjessä niin se ei tarkoita että niitä tulee pelattua monien muiden ohi eikä järjestys ole mitenkään sitova, sillä se on vain näennäinen, pään sisällä oleva järjestys, jossa ei ole jonotusnumeroita.

 

MAININTOJA


Wild Arms 3

Tavallaan todella houkutteleva Final Fantasy toiminnalla ja western teemalla, mutta erityisen luotaantyöntävä tekstitulvansa vuoksi. Tälläinen peli joka nykypäivänä jää todella helposti sivuun.

 

Jump Force

Lähinnä pitäisi saada aloitettu, mutta on vain jotenkin niin hitaasti alkava ja täynnä ei niin mukaansatempaavaa sisältöä jota ei myöskään auta se tekstitulva, kun puheessa ei ole englantivaihtoehtoa.

 

Plants vs Zombies: Battle for Neightborville

Yllättävän kivan näköinen peli, vaikkakin samalla aikaa tälläinen, ei niin houkutteleva tapaus.

 
24. Deus Ex

Ollut pitkään harkinnan alla ja nyt ollut pitkään jo asennettunakin, vain odottamassa vuoroaan. Tosin, Cyberpunk 2077 jyräsi sen alleen aika nopeasti ja tutoriaalit olivat tämän pelin kohdalla niin ylitsevuotavia, että kyllä siihen meni aika tehokkaasti maku. Mutta silti jatkuvasti on mielessä se mahdollisuus että tämä peli voisi olla todella hyvä, koska siitä on kuitenkin kuullut paljon hyvää. Ehdottomasti sellainen tapaus jonka pariin pakostakin joskus sitten jää vähän pidemmäksikin aikaa.


23. NiOh 2

Tietyllä tavalla vähän epäilyttää että saako tästä pelistä nyt oikeasti mitään isompaa irti. Kyllähän sen ensimmäisen NiOhin pelasi, mutta ei siitä niin paljoa nauttinut, että tämä erityisemmin kiinnostaisi. Eniten houkuttaa juurikin se, että kuinka peli on kehittynyt ja plussaa ehdottomasti siitä, että hahmonluonti on yllättävän kattava.


22. Godeater 2: Rage Burst

Vähän ehkä varkain noussut todella ylös näissä peleissä joita todella haluaisi pelata kunnes loppu on tullut vastaan. Tarinassa on sitä jotakin, mutta vielä enemmän siinä isossa kokonaisuudessa on jotakin, sillä tässä pelissä on tyyliä vaikka kuinka paljon, mikä koukuttaa jatkaamaan, vaikka pelattavuus onkin aika reipasta toistoa ja monesti suht puuduttavaa sellaista. Tämä on tosin vähän sellainen peli että se jää kokoajan enemmän ja enemmän muuttumassa ikuisuusprojektiksi.


21. Red Faction: Guerilla

Se ensisijainen tuhoamispeli. Hyvässä vaiheessa ja suhteellisen pitkällä mutta vielä olisi pitkä matka edessä ja aika puuduttavaksi ja itseääntoistavaksi on mennyt. Tämä on sellainen peli joka tosin voi olla vielä pitkään sivussa, koska sen pelattavuuden niksit ovat jo unohtuneet. Toisaalta tämän kanssa miettii että josko sitä vain odottaa sellaista hetkeä kun tekee vain mieli tuhota paikkoja.


20. Diablo III

Ykkönen näistä peleistä jotka ovat pitkän aikaa olleet näitä "olisi tarkoitus nyt pelata läpi asti", mutta hyvin on huomannut että moni muu on mennyt enemmän tai vähemmän ohi kerran jos toisenkin. Muutenkin alkaa näyttämään siltä että tämäkin peli tulee jäämään sivuun suht pitkäksi aikaa koska monet muut pelit vain ovat koukuttavampia, vaikka Diablo 3 hyvä peli onkin. Uhkaavasti näyttää että on muuttumassa ikuisuusprojektiksi.


19. Ghostrunner

Suurin heikkous tämän pelin kanssa on sen täysin ylivedetty vaikeustaso joka tekee tästä lähemmäs täyden ragepelin jossa samaa kohtaa leivotaan uudestaan ja uudestaan, kunnes siitä päästään seuraavaan kohtaukseen jossa samaa kaavaa toistetaan kyllästymiseen asti. Välillä kauemmin ja välillä vähemmän.


18. Banner Saga

Jäänyt pahasti kesken, vaikka onkin yhdessä vaiheessa vahvasti aloitettu. Nyt kynnys alkaa olla enemmänkin siinä, että miten vaikeaa tämän pariin on pitkän ajan jälkeen palata, kun pitää opetella aivan kaikki taas uudestaan. Ja onhan tässä aivan tolkuttomasti luettavaa.


17. Hotline Miama 2: Wrong Number

On listalla, mutta ei ole vain vielä löytynyt sitä fiilistä pelata koska tämä on näitä raivostuttavan haastavia pelejä jossa yhtä lyhyttä pätkää toistetaan, kunnes sen pystyy vetämään lähes virheettömästi.


16. Windbound

Sopivan rennon oloinen ja värikäs selviytymistarina joka vaikuttaa suhteellisen houkuttelevalta tapaukselta, vaikka saattaakin jossakin vaiheessa alkaa toden teolla laahaamaan, sillä tietyt asiat voisivat olla paljon paremminkin tehtyjä.


15. Castlevania: Lords of Shadow & Castlevania: Lords of Shadow 2

Kun aloitettuna on, niin olisi kiva katsoa tarina loppuun asti, vaikka pelattavuus vähän pistääkin hanttiin. Hyvin houkutteleva tapaus on myös kakkonen ja vieläpä vähän paremmalla pelattavuudella, mutta mieluummin katson ensin ykkösen loppuun joten prosessi ottaa aikansa. Varsinkin kun kokonaisuus jättää paljon toivomisenvaraa. Mirror of Fate on myös joskus aloitettu, mutta se on jäänyt jo lähes kokonaan.


14. Zombie Army 4: Dead War

PS Plus peli, joten ainakin tulee kokeiltua ja mahdollisesti sitten pelattua vähän enemmänkin. Ainakin nyt kun huomasin että siinä on ihan kampajankin olemassa.


13. Final Fantasy XIII, Final Fantasy XIII-2 & Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Ajatuksellisesti tämä on aika korkealla, tarkoitus olisi siis ottaa oikeasti työn alle jossakin kohtaa muiden vastaavien jälkeen mutta vaatii vähän kärsillisyyttä laittaa kunnolla alulle. Idea olisi pelata lähes putkeen koko trilogia mutta saapas nähdä miten käy sillä voipi olla että joko tulee ähky, mutta moni muu houkuttaa myös aika paljon enemmän. Silti haluaisi samalla kokea koko tarinan, mutta kun jokainen peli on suht varmasti sellaisen 30-50 tuntia niin, ei tule ihan äkkiä vietyä loppuun asti.


12. Pillars of Eternity

Taivaan Pilarit pelimuodossa on tälläinen tapaus, että siitä pystyy varmasti nauttimaan, kunhan sen saa kunnolla alulle. Se on vain vielä aika vaiheessa.


11. Hand of Fate 2

Yksi näitä pelejä jota voisi olla kiinnostavaa pelata enemmänkin. On aloitettu ja kokeiltu sen verran että vaikuttaa aika lupaavalta. Nyt pitäisi vain jatkaa, että pääsisi kunnolla sisään kokonaisuuteen. Mutta monet kiinnostavammat ja houkuttelevammat pelit vain tuppaavat menemään kokoajan ohi.


10. Transistor

Hadesin vanavedessä saapuu SuperGiantin tekemä aiempi peli jossa samankaltaisia vihvateita, joten ehkäpä sen kanssa meneekin sitten enemmän aikaa, tai se jää kokeiluasteelle. Siinä on se riski että pelistä ei vain saa ihan samalla tavalla irti mielekkyyttä kuin Hadesista sai. Alun perusteella ihan lupaavan oloinen tapaus on kuitenkin kyseessä joten ainakin aion yrittää katsoa sen loppuun asti.


9. Final Fantasy IX

Tulossa PS Nowhun marraskuussa ja nousee siinä vaiheessa pelattavien pelien kärkeen, sillä tähän mennessä ei ole tullut pelattua. Tosin nyt kun mahdollisuus on tulossa, niin ehdottomasti tulee tutustuttua tähänkin peliin, vaikka se voikin tuntua melko rasittavalta koska on näitä "tekstitulvapelejä."


8. Shadow Warrior 2

Ollut pitkään jo GoG pelien joukossa, mutta ei ole vain missään kohtaa tullut aloitettua, mutta nyt on hieman jo ollut aikomusta, jahka muutama muu peli tulee vietyä loppuun asti. Tämä on varmaankin näitä pelejä mikä pitäisi saada aloitettua, jonka jälkeen sen sitten varmaan pelaisi suhteellisen hyvää tahtia loppuun asti.


7. Rage 2

Pelilistalla, pääasiassa kokeilumielessä ja ehkä sitten pidemmässäkin pelailussa jos peli sitten kunnolla nappaa. Ykkönen jäi lopulta vähän kesken, mutta toisin kuin Rage, Rage 2 ei ole PS Now striimipeli, jolloin sitä takkuilua ei tarvitse sietää. Lisäksi kun tämän on jo kertaalleen ilmaiseksikin saanut PS Now'n ohelle, niin voisi sanoa että jokin ylempi voima kannustaa pelaamaan juuri tätä.


6. Call of Juarez: Bound in Blood

Ensimmäisen jälkeen on hyvä jatkaa jatko-osasta, joka ajallisesti tapahtuu ennen ensimmäisen pelin tapahtumia. Joka tapauksessa on listalla pelattavien pelien joukossa.


5. Sword Art Online: Hollow Realization

Mitä tulee Sword Art Online animeen, se on yksi niitä jonka itse muistan melko positiivisena. Peli on vähän sitä sorttia, että pelattavuudessa se on itseääntoistava, mutta samalla aikaa melko koukuttava. Tarinallisesti se ei ole kerrottu parhaalla mahdollisella tavalla ja on muutenkin siinä mielessä ongelmallinen, että ei ole englanninkielinen, eli kaikki teksti pitää lukea.


4. Dying Light

Lähinnä "The Following" DLC olisi pelattavana, kun kuuluu samaan pakettiin jota pelaan. Tosin hetkellisesti on nyt paljon muitakin pelejä joita käydä läpi, joten tämä kyseinen DLC saa on nyt saanut odottaa jo jonkin aikaa. Halloweeniksi todella sopiva peli.


3. FEAR 3

Viimeinen FEAR on jäljellä on mahdollisesti Halloweenin aikaan tulee katsottua alusta loppuun asti. Ei välttämättä yhteen pötköön, mutta jossakin niillä tienoilla ainakin tulee aloitettua ja ehkä jatkettua varsin pian loppuun asti, riippuen siitä, mihin hyvin peli nappaa.


2. Valkyria Chronicles

Saatu alulle ja ehdottomasti hyvin koukuttava peli jonka parissa viihtyy useammin pidemmänkin ajan putkeen. Tosin pelissä on myös heikkoutensa minkä takia sitä ei loputtomiin jaksa painaa, mutta hyvään vauhtiin on jo saatu. Ehkä tämän jäljessä sitten voisi uppoutua myös Mordheim: City of Damned peliin vähän enemmän kun pelattavuus on vähän samankaltainen, mutta josko ensin nyt yrittäisi kunnolla aloittaa tämänkin pelin.


1. Final Fantasy Type-0

Tällä hetkellä eniten työn alla oleva peli koska pitäisi saada pelattua pian alta pois. Muuttuu helposti melko rasittavaksi ja on aika ajoin vähän laahaava, mutta on kuitenkin juuri niin houkutteleva tapaus, että sen tulee kyllä katsoneeksi loppuun asti. Siitäkin huolimatta että parempiakin pelejä olisi tarjolla.