Keskenjääneet vai "työn alla olevat" pelit listan teemassa tehty sisarlista noudattaa pitkälti samaa ideaa, mutta siinä missä toinen lista on lähinnä se hautausmaa, on tämä enemmänkin se kirjaston jono, jota tällä hetkellä kalutaan läpi, hitaasti mutta varmasti ja monesti kokonaisuutta sekoittavat satunnaiset lisäykset.

 

 

 

Koska ihan identtistä listaa en nyt ole aikeissa tehdä sisarlistan kanssa niin tämän listan pointtina on nyt nostaa esiin niitä pelejä jotka tällä hetkellä ovat suhteellisen aktiivisesti pelikirjaston kärkijonossa. Eli nämä ovat niitä joita nyt olisi tarkoitus pelata, mutta koska pian tulee huomattua, niitä on aivan tautisesti ja osa vieläpä hyvin pitkiä, eli tämä lista ei kovin äkkiä etene.

Vaikka nämä olisivat kuinka kärjessä niin se ei tarkoita että niitä tulee pelattua monien muiden ohi eikä järjestys ole mitenkään sitova, sillä se on vain näennäinen, pään sisällä oleva järjestys, jossa ei ole jonotusnumeroita.

PS Plus Premium laittoi listan täysin uuteen uskoon.

Vähän tarkoituksena myös karistaa pois niitä pelejä jotka ovat kesken (kokeiluja ei lasketa), että backlog hieman siistiytyy.

 

MAININTOJA

Jossakin kohtaa 2024 vastaantulevia pelejä, ainakin nykyisten suunnitelmien mukaan, joten niistä tulkoon mainintoja sekalaisten kirjaston pelien sijaan:

 

Dragon's Dogma II

Heti kun ilmestyy ja Maaliskuun loppu ja Huhtikuun alku on pelkästään tätä.

The Wolf Among Us 2

Menee kaikkien muiden edelle. HETI kun ilmestyy. Jos ilmestyy.

 




24. Transistor

Hadesin vanavedessä saapuu SuperGiantin tekemä aiempi peli jossa samankaltaisia vihvateita, joten ehkäpä sen kanssa meneekin sitten enemmän aikaa, tai se jää kokeiluasteelle. Siinä on se riski että pelistä ei vain saa ihan samalla tavalla irti mielekkyyttä kuin Hadesista sai. Alun perusteella ihan lupaavan oloinen tapaus on kuitenkin kyseessä joten ainakin aion yrittää katsoa sen loppuun asti.


23. Far Cry sarja

Kyllähän näitä tulee nyt sitten jossakin vaiheessa pelattua vähän enemmän, jos aikaa on vähän enemmän. Suuri ongelma onkin siinä, että näissä on aika vähän eroa toisiinsa ja pitkässä juoksussa tälläinen itseääntoistava puuro alkaa maistumaan puulta.

New Dawn

FC3


22. Rage 2

Pelilistalla, pääasiassa kokeilumielessä ja ehkä sitten pidemmässäkin pelailussa jos peli sitten kunnolla nappaa. Ykkönen jäi lopulta vähän kesken, mutta toisin kuin Rage, Rage 2 ei ole PS Now striimipeli, jolloin sitä takkuilua ei tarvitse sietää. Lisäksi kun tämän on jo kertaalleen ilmaiseksikin saanut PS Now'n ohelle, niin voisi sanoa että jokin ylempi voima kannustaa pelaamaan juuri tätä.


21. Sunset Overdrive

Yksi näitä Insomniac Gamesin pelejä jota ei ole ennen tullut pelattua ja nyt kun se sitten lopulta tuli ostettua Steamissa, niin senkin pariin voisi jossakin kohtaa uppoutua vähän enemmän, mutta samalla ei kuitenkaan ole mitään suurta kiirettä, vaikka hyvältä näyttääkin.


20. Valkyria Chronicles

Vähän jäänyt sivummas nyt kun peli alkaa muuttua jo huomattavasti haastavammaksi ja monella tavalla jopa itseääntoistavalla tavalla puuduttavaksi tapaukseksi. Tarina on kuitenkin juuri niin hyvä että kyllä tämän katsoisi mielellään aivan loppuun asti.


19. Doom sarja

Siitä on monen pelin kohdalla todella pitkä aika ja kiinnostus verestää muistoja ja mahdollisesti pelata niitä pelejä joita ei ole aiemmin pelannut on nyt aika suuri.

Doom 64

Doom 3 (+ listäri)


18. Megaman sarja

Nyt kun Legacy kokoelmia puskee PS Plussaan todella isolla kädellä, niin on erittäin hyvä hetki tutustua paremmin tähänkin sarjaan, sillä Megaman X sarja on itselle aika tuttu ja se on kyllä napannut oikein hyvin mukaansa. Monista ylä-ja alamäistä huolimatta.


17. Assassin's Creed sarja

Assassin's Creed pelejä on PS Plussassa nyt niin paljon että niiden pelaamiseen menee pitkä aika. Varsinkin kun uusimpana lisäyksenä juuri Origins ja uskallan veikata että Odyssey on myös vain ajan kysymys (called it) ja sitäkin tulee ajoittain tahkottua.

Rogue 

Unity

Brotherhood

Revelations

AC3

Origins

Odyssey


16. Ratchet & Clank sarja

Kun nämä pelit saapuvat osaksi valikoimaa, niin ehdottomasti kiinnostaa pelata sieltä muutamat pelit joista on joko niin pitkä aika että niitä ei yksinkertaisesti muista juuri ollenkaan, tai sitten niitä ei ole vielä päässyt pelaamaan, syystä tai toisesta.

Ratchet & Clank: Tools of Destruction

Ratchet & Clank (platina)

Ratchet & Clank (PS2)

Ratchet & Clank 2 (PS2)

Ratchet & Clank 3 (PS2, platina)


15. Final Fantasy sarja

Kuten monien muidenkin kanssa, jos sarjasta on jonossa useampi peli, niin aivan hyvin voi tehdä yhdestä paikasta listalla sarjapaikan, koska kun yhden saa pois kalenterista niin kyllä siellä on sitten toinen odottamassa ja ottamassa sen pelin paikan. Näiden pelien kanssa on lisäksi sellainen juttu että yhteen saa helposti upottaa sen 25-50 tuntia että saa päätarinan käytyä läpi.

World of Final Fantasy

XIII trilogia

XII Zodiac Age

IX


14. Weird West

Länkkäripeli joka on saanut kehuja osakseen ja jonka kokeiluversiotakin ehdin pelata. Kun sitten sain tämän lahjana, niin kyllä siinä on aika selvä merkki että tämä voisi olla todellakin itselle sopiva peli. Joka tapauksessa tämä on sellainen peli joka kiinnostaa ja vaikuttaa hyvältä. Vaikka kokeiluversion perusteella tästä onkin nähnyt jokusia melkoisia heikkousia, niin siinä on myös melkoisesti potentiaalia jonka vuoksi tähän pitäisi uppoutua jossakin kohtaa. Tosin tämä voi helposti olla todella pitkä peli, eli menee hetki että tämän saa pelattua.


13. Klonoa 1 & 2

Yksi näitä pelejä joka olisi kiinnostavaa pelattavaa tavallaan, tasohyppelymielessä, mutta joka ei kuitenkaan ole niin kiinnostava että se jyräisi kaiken muun ohi, joten tämä on sellainen peli jota tulee sitten jossakin kohtaa pelattua, kun monet muut on pelattu alta pois.


12. Odin Sphere Leifthrasir

Alkuvaikutelman perusteella voisi hyvinkin olla sellainen peli johon voisi käyttää helposti vähän enemmänkin aikaa, joko kerralla tai sitten aina silloin tällöin.


11. Scarlet Nexus

Tämä on niitä tapauksia että pelistä tietää todella selvästi että aikaa siihen saa varata jonkin verran ja siitä syystä se tuppaa aina siirtymään. Mutta ehdottomasti todella houkutteleva tapaus joka pitäisi saada pelattua pois rästeistä jossakin vaiheessa. Tämän kanssa isompana kynneksenä on vain saada se käyntiin, koska monesti tälläiset pelit ovat sitä tyyppiä että kun se saa oikeasti aloitettua, niin sitten ne pelaa astetta nopeammin läpi. Mutta tämä on sellainen peli johon voi taatusti joutua käyttämään sen 25-50 tuntia.


10. Prodeus

Oikein kivan näköinen klassisella fiiliksellä tehty räiskintäpeli joka on ollut tiedossa jo jonkin aikaa, mutta ei ole missään kohtaa tullut pelattua ja siksi tämä on oikein hyvä lisäys PS plussaan.


9. Tails Noir

Tässä on ehdottomasti sitä jotakin. Antropomorfisia eläimiä noir tyylisessä tarinassa. Samalla tavalla kuin Forged in Shadow Torch, tämä on pelkästään asetelmallaan ehdottomasti todella houkutteleva tapaus.


8. Ravenswatch

Todella lupaavalta vaikuttava peli joka aluksi menee ihan täysin yksinpelinä, mutta jonka pariin saattaa sitten palata myöhemmin moninpelimuodossa. Samalla tavalla miten kävi Victor Vranin kanssa.


7. Warhammer: Space Wolf

Tämä on sellainen peli johon kiinnostaisi kyllä tutustua, mutta isona ongelmana on se, että tämä sattuu olemaan tietokoneella eikä konsolilla, jolloin sen pelaaminen ei tapahtu yhtä "helposti", siinä mielessä että sen vain aloittaa. 


6. Iron Danger

Vähän Kalevatyylistä mytologiaa, eli ideana olisi tähänkin jossakin kohtaa uppoutua, mutta tämä on vähän sellainen peli, että se ei ole se kaikista houkuttelevin.


5. Tales of Symphonia

Aika tutustua paremmin myös näihin vanhempiin Tales sarjan peleihin. Tämä on nimellisesti todella tutun kuuloinen, joten on mahdollista että jotakin tuttua tulee vastaan. 


4.Skull & Bones

Kokeilu olisi näköpiirissä. Tod näk, lyhyt sellainen.


3. Broken Sword 5

Siitä on aikaa kun viimeksi pelannut tälläistä peliä, joten nähtäväksi jää että kuinka kovasti tämä oikeasti jaksaa kiinnostaa.


2. Lord of the Rings: Return to Moria

Kyllä tämän aiheen pelejä tulee vähintää kokeiltua.


1. Final Fantasy VII Rebirth

Pääasiassa ainoa peli jota tulee oikeasti pelattua ja jos jotain muuta osuu kohdalle, niin se saa odottaa. Mahdollisesti jotakin muuta tulee pelattua kun ohjain on latautumassa, mutta tämä peli on demosta asti vakuuttanut ja kokonaisen pelin kanssa paketti on sen verran koukuttava, että kyllä se pitää mukanaan hyvin tiukasti. Toivon mukaan tämän ehtii pelata loppuun siihen mennessä kun Dragon's Dogma II ilmestyy.