Päähenkilöiden kohdalla monesti hyvin pienet asiat riittävät nostavat hahmon oikeasti hyväksi. Ulkoinen olemus on yksi puoli ja sisältö on toinen, mutta hyvin usein jos toinen osa on tehty todella hyvin, niin se voi yksinään riittää. Parhaiksi hahmoiksi kuitenkin nousevat ne, joissa molemmat osa-alueet on tehty erityisen hyvin.

 

 

 

Kertausta:

- Vain yksi hahmo per peli.

  • Jos pelissä on useampi hahmo joilla pelataan suunnilleen samanverran niin vain yksi kelpaa.

- Jos sarjan muissa peleissä on eri päähenkilö, niin he kaikki kelpaavat listalle, mutta eri peleistä.

- Ei ole väliä että mistä henkilö on alunperin peräisin

- Custom hahmot myös ok jos sisältö ja tarina vain toimivat

- Pelkkä hahmo ei riitä vaan pelin myös tarjottava jotakin jotta hahmo todella pääsee oikeuksiinsa

- Koska monet hahmot ovat saaneet useita erilaisia versioita, niin vain yksi kelpaa, eli paras valitaan

- Itsenäisiksi laskettavissa olevat DLC:t voidaan huomioida pääpelin rinnalla

 

Kunniamainintoja:

 

Survivor - Remnant: From the Ashes

Ei niinkään se tarina, vaan se miten hyvin hahmo sopii peliin.

 

Thor - Marvel's Avengers

Todella hyvä versio hahmosta hyvällä ääninäyttelyllä ja toimintaotteella.

 

Tiel the Acolyte - Mortal Shell

Varsin hienon näköinen varashahmo hyvällä taustatarinalla.

 

Martin Walker - Spec Ops: The Line

Päällisinpuolin tavallinen sotilas, mutta sisällä on jotain aivan muuta.

 

Wolf - Sekiro

Vaikka peli ei nappaa, niin ainakin päähenkilö on varsin hyvin tehty.

 
24. Void Revenant - Code Vein

Kuten monet hahmot Soulslike peleissä, ei tämäkään hahmo ole sieltä puheliaimmasta tai syvällisimmästä päästä. Mutta toisin kuin niin monissa muissa Soulslike peleissä, Code Veinin päähenkilöä pystyy muokkaamaan niin paljon, että hahmoon tai aivan erityisen tyylikkyys, jota ei vain voi olla sivuuttamatta. Tässä pelissä pystyy todella vapaasti muokkaamaan hahmoaan ja vaikka pelissä onkin muuta todella karu rajoite siinä, mitä hahmon kanssa voi tehdä, niin monien kaltaistensa joukossa, tämä hahmonluonti antaisee kyllä erityishuomion.


23. Andriel - Lord of the Rings: War in the North

Hyvin perushaltiatyylinen hahmo, mutta jousiammunnan sijaan velhotar. Andriel on sellainen todella parantajatyylinen hahmo, mitä monissa LotR aiheisissa peleissä on, kuten Third Agessa. Ääninäyttely toimii hyvin ja hahmo sopii tarinaan erinomaisesti. Pelaajan valinnan mukaan voi myös olla se joka vie porukkaa eteenpäin ja toimiihan tämä hahmo siinäkin roolissa erittäin onnistuneesti.


22. Berethor - Lord of the Rings: Third Age

Monella tavalla aika tavallisen oloinen ihmishahmo TSH mytologiasta. Sotilas Gondorista ja sitä rataa, mutta tarinan aika hahmoon tulee sentään vähän syvyyttä eikä hän jää ihan pintapuoliseksi. Tosin samanlaista syvyyttä ei ole luvassa kuin monilla tämän pelisarjan monien osien parhailla hahmoilla. Berethor vaikuttaa varsinkin aluksi sellaiselta tyypilliseltä puhtaalta ritarihahmolta, mutta kokonaisuudessa on enemmänkin sisältöä.


21. John Cooper - Desperados

Lännen mies ja tyylikäs sellainen, hillityllä tavalla. Cooper on tavallaan todella tavallisenoloinen hahmo, mutta samalla aikaa hahmossa on sellaista omanlaistaan tyyliä joka erottaa edes hieman massasta. Viileän tyyni lähestymistapa tilanteisiin ja todella hyvä taitovalikoima, joka tekee hahmosta yhtä aikaa perusskoopparin, mutta myös hieman erilaisen. Tarina on sitten mukana vielä hieman lisäämässä hahmoon tyyliä.


20. Zane Flynt - Borderlands 3

Omalla rennolla otteellaan toimiva hahmo sopii tähän maailmaan kuin nakutettu. Pääasiassa se iso syy miksi tämä hahmo toimii niin hyvin johtuu siitä että mukana on ihan ääninäyttelyäkin. Zanen irlantilainen aksentti sopii todella hyvin luomaan tunnelmaan ja tekemään tästä hahmosta entistä rennommanpuoleisen. Juurikin sellainen hahmo jolla on aika hurja menneisyytensä, mutta jonka rennon letkeä asenne ei katoa minnekään.


19. Alex - Oxenfree

Erin Yvetten hyvin laadukkaasti ääninäyttelemä Alex on varsin kiinnostavassa kokonaisuudessa erittäin hyvin tehty hahmo, sillä Alex on yhtä aikaa sellainen todella rennon mukava hahmo, mutta samalla aikaa mahdollinen piilopsykopaatti. Tarinassa on juuri sen verran mahdollisuuksia, että Alex voi olla monitahoinen hahmo, pelaajasta riippuen. Joka tapauksessa dialogi muiden hahmojen kanssa todellakin korostaa sitä, miksi tämä on niin hyvä hahmo.


18. Miriam - Bloodstained: Ritual of the Night

Vähän ehkä liikaa muutettu siitä miltä alkuperäisessä vaikutti, mutta sisältö on silti laatua. Hahmon ulkoasua saa varsin kattavasti muokata mitä tulee kampaukseen ja tiettyihin värivalintoihin, vaikka monia juttuja ei juuri muokatakaan. Myös aseilla on oikeasti väliä ja Miriamista on tässä sarjassa saatu ehkä se kaikista monipuolisin hahmo, sillä muut alkuperäisestä nelikosta eivät ole juuri kehittyneet samalla tavalla.


17. Fenyx - Immortals: Fenyx Rising

Hyvällä huumorilla tehty hahmo joka sopii hyvin viemään huvittavaa kokonaisuutta eteenpäin. Fenyx on juurikin sellainen komediavivahteinen hahmo joka ei onnistu kaikessa mitä yrittää ja se johtaa huvittaviin tilanteisiin. Siitä syystä hahmo sopii hyvin tälläiseen rennolla otteella tehtyyn peliin. Plussaa tietysti myös siitä että hahmoa saa edes hieman muokkailla haluamakseen ja hahmo voi olla kumpaa sukupuolta hyvänsä. Ääninäyttely on myös todella onnistunut kaikessa huvittavuudessaan.


16. Ray McCall - Call of Juarez

Kirkonmieheksi kääntynyt entinen asemies joka tuntee väkivallan tiet ja on valmis tarttumaan aseisiin uudestaan lähettäkseen roistot taivaan isän luo. Saarnaajalta luonnistuu myös jumalanpelon kylväminen luotien ohessa. Bound By Blood rikastaa hahmon taustoja, mutta kyllä tässä ensimmäisessä pelissä hahmosta saatiin jo varsin paljon irti, sillä hänestä muodostui varsin kiinnostava hahmo, omalla hyvin synkällä tavallan, jossa pelastuksella on myös osansa.


15. V - Cyberpunk 2077

Itse saa luoda ja osa tätä prosessia on lähtökohdankin valinta joka vaikuttaa yllättävän paljon siihen, millainen kokonaisuudesta tulee. Tälläiset hahmot eivät automaattisesti onnistu sillä jotakin sisältöäkin pitää olla ja V:n tapauksessa sitä sisältöä todellakin tuntuu olevan, oli sitten kyseessä corpo, fixer tai nomad, niin kyllä tästä hahmosta saa aika paljon irti. Se kyllä tavallaan varjostaa hahmoa, että tarinallisesti kaikki menee aina samoja raiteta miltä osin hahmo on ikävän kiveenkirjoitettu.


14. Adam Jensen - Deus Ex: Mandkind Divided

Kyborgi cyberpunk maailmassa erittäin iskevällä tyyllillä ja varsin kattavalla taitovalikomalla. Jensen näyttää todella hyvältä, juurikin sillä Matrix tyylisellä vivahteella joka istuu tähän kyberpunk maailmaan erittäin osuvasti. Hahmon karhea ääni korostaa tyyliä todella osuvasti ja vaikka tarina ei hahmoa mitenkään erityisesti nostakaan mihinkään, niin se on kuitenkin todella mielekäs käydä läpi.


13. Victor Saltzpyre - Warhammer End Times: Vermintide

Pelattavista hahmoista se kaikista tyylikkäin etenkin asevalintojen ansiosta. Rapiirissa ja musketissa on vain jotakin todella iskevää tyylikkyyttä, myös silloin kun käytössä tuplapistoolita. Noitienmetsästäjä on myös varsin tyylikäs ammatti ja asuvalintakin on sieltä hienommasta päästä. Juurikin tämäntyylinen hahmo toimii erittäin hyvin, kun mitään isompaa taustatarinalllista merkitystä ei ole vaan se hahmovalinta ominaisuuksineen on isommassa osassa pelin näkökulmasta.


12. Barbara Gordon / Batgirl - Batman: Arkham Knight - Matter of Family

Lepakkotyttö entisiltä ajoilta. Erilainen omanlaisellaan tavalla, mutta hyvin selvillä Batman vivahteilla. Kun huomioi millainen hahmo Oraakkeli on, niin tähän lyhyeen lisäsisältöpätkään tulee aivan omanlaisensa painoarvo. Tämä on Lepakkotyttö uransa huipulla, ennen muutosta ja tapa jolla siinä korostuvat hahmon parhaat puolet, toimii erittäin hyvin. Ehkä eniten omanlaisensa Batmanin opetuslapsista.


11. Cahal - Werewolf: Apocalypse - Earthblood

Yksi näitä hahmoja joka olisi todellakin toiminut paremmin, jos hahmoa olisi saanut kustomoida vähän enemmän, sillä tälläisenään kyseessä on vain yksi tylsä kaljupää jolla kuitenkin hienot kuteet. Mutta se susipuoli todellakin kerää erittäin isot pisteet tälle hahmolle, ei epäilystäkään. Cahal on pitkälti aika tavanomainen päähenkilö jossa on hyvin vähän mitään oikeasti erikoista. Jos kyseessä ei olisi ihmissusi, niin tuskin edes mahtuisi mukaan listalle, niin paljon lisää tämä susipuoli tuo mukanaan.


10. John Price - Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty on näitä sarjoja joiden kanssa päähenkilön määrittely ei tapahdu suoraan sen perusteella että kenellä pelataan eniten. Kapteeni Price on tästä ehkä paras esimerkki sillä Modern Warfare sarjassa hän on yksi niitä päähenkilöitä, vaikka hänellä pelataankin vain muutamissa tarkoin valituissa pätkissä. Mutta koska sarjassa monilla hahmoilla pelaillaan vuorotellen ja pelaajan ohjaama hahmo voi olla pelkkä sivusta katsoja, niin Pricen kaltainen hahmo erottuu erittäin hyvin edukseen.


9. Sareth - Dark Messiah of Might and Magic

Varsinkin aluksi vaikuttaa että kyseessä sellainen aika tavallinen fantasiapäähenkilö, mutta tarinan edetessä alkaa enemmän ja enemmän vaikuttaa tässä on myös jotakin mitä pelaajalle ei kerrota. Sareth on nimittäin sellainen hahmo johon on saatu mukaan aika paljon enemmän sisältöä miltä aluksi vaikuttaa ja osa siitä sisällöstä on vahvasti pimeältä puolelta. Aivan lopussa sitten katsotaan että miten paljon pelaaja menee pimeälle puolelle.


8. Eredrim the Venerable - Mortal Shell

Isona kokonaisuutena se paras kuori kaikista neljästä mahdollisesta, viidestä jos aloitus lasketaan. Eredrim on hienoimman näköinen, varsinkin vaihtoehtovärillä ja omaan pelityyliini helposti se kaikista sopivin valtavalla elinvoimalla, joka tosin tulee kestävyyden kustannuksella. Tarina mitä hahmosta myös opitaan kehityksessä on myös yllättävän hyvää settiä. Loppuun asti kehitettynä myös melko tuhovoimainen, myös vähän nerffattuna.


7. Amaterasu - Okami

Ei se puheliain hahmo, koska eräältä ärsyttävältä kusiaiselta ei saa suuvuoroa. Se mitä Amaterasu edustaa on kuitenkin sitten aivan toinen juttu. Pelissä hahmolla on todella hyvä pelata niin taistelussa kuin sen ulkopuolellakin ja vaikka hahmo onkin kuin mikä hyvänsä koira, niin kyllä tämän hahmon kanssa se kokonaisuus toimii juurikin sen verran hyvin että se on huomionarvoista.


6. Raphael - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus

Turtlesien joukossa jokaisella on varmasti ne omat suosikkinsa ja Leonardon jälkeen oma suosikkini on ehkä se kaikkein äijin porukasta. Raph on helposti joukon kuumapäisin, väkivaltaisin ja hurjin hahmo, mutta hänessä on paljon muutakin. Tämä on ehdottomasti sellainen hahmo jossa on vikansa, mutta joka on siitä huoliamtta sellainen, josta on aika helppo pitää ja jonka odottaa ajan kanssa kehittyvän varsin paljon. Asevalinta ei ehkä se ole se kaikekin osuvin, mutta tiettyä tyyliä Sai'ssa kyllä on.


5. Overlord - Overlord II

Ei oikein muuta erikoista kuin että näyttää aika pirun upealta. Sisällöllisesti Overlord on tosiaan aika ontto, ei puhu paljoa mitään ja kaikki mitä hahmosta tiedetään kerrotaan aika nopeasti, myöhemmin hieman lisäten jotakin. Tyylinsä puolesta kyseessä on ehdottomasti yksi niitä upeampia pelihahmoja ja monet pääroistot todellakin kalpenevat tämän hahmon rinnalla. Nyt kun kyseessä on päähenkilö, niin onhan se mukavaa vaihteua kun saa olla juuri niin paha kuin haluaa. Ihan luvan kanssa.


4. Morrigan Aensland - Darkstalkers

Tämä succubushahmo on helposti koko sarjan kansikuvatyttö ja hyvästä syystä. Morriganin tapauksessa ulkokuoren alla on ihan sisältöäkin ja vaikka siinä korostuvatkin tietyt puolet hahmosta, niin pelin yleisessä mytologiassa Morrigan on todella pääroistomainen hahmo, mutta kyllä hän antisankarin puolelle vielä jää. Ei sillä ettei päähenkilö voisi olla roistohahmokin.


3. Captain America - Marvel's Avengers

Kuvastaa juurikin sitä, mitä tämän hahmon pitääkin. Tämä ei ole vain todella onnistunut versio hahmosta, vaan yksi parhaita versioita hahmosta. Kapteeni näyttää juuri siltä miltä pitää, kuullostaa todella upealta ja mitä tulee tarinaan, niin myös siinä tapauksessa kaikki palaset ovat osuneet todella hyvin kohdalleen. Tähän päälle kun vielä heitetään taistelusysteemi joka tämän hahmon kohdalla on juurikin sellainen oikeantyylinen, niin kyllä tämä on ehdottomasti todella hyvin onnistunut versio kapteeni Amerikasta.


2. Godzilla - Godzilla: Unleashed

Yksi niitä hahmoja ei ole ihan arvoistaan peliä vielä saanut, mutta on kuitenkin jotain. Hahmo itsessään on iso syy siihen, miksi kaikki toimii niin hyvin. Se on pitkälti kiinni siitä jo valmiina olevasta taustatarinasta ja tietystä voimasta jota hahmossa on jo pitkään ollut, mikä nostaa hahmon niin merkittävästi monien muiden yläpuolella.


1. Zagreus - Hades

Hadesin poika Zagreus on erinomaisesti tehty päähenkilö. Hän näyttää todella upealta, on ääninäytelty erittäin hyvin ja on yleisen asenteensa puolesta samaistuttava ja muutenkin kiinnostava hahmo. Ei liian vakava mutta ei mikään täysi koomikkokaan. Sopii kokonaisuuteen erinomaisesti sillä jos pelissä ei pääse pelaamaan Hadesilla, niin kyllä tämä on erittäin hyvä korvike. Varsinkin pelin aikana hahmoon kiintyy enemmän ja hänestä saa huomattavan paljon irti tarinallisessa mielessä.