Kun ollaan parhaiden pelien listauksen tapauksessa jossa trilogiassa niin aletaan myös olemaan siinä pisteessä että tämä parhausjärjestys on jo enemmänkin satunnainen, sillä se koostuu pääasiassa mutu tuntumalla tehdystä järjestyksestä, jossa erot voivat paikoitellen olla niin pieniä, että järjestys voisi helposti olla aivan erilainenkin.

 

 

 

Lyhyt sääntökertaus:

 

Vain yksi peli sarjasta ja yhdestä genrestä kyseisessä sarjassa

Vain pelejä joita olen itse pelannut   

Ei kokoelmia, vain yksittäiset pelit

 

Erityishuomiona, osa tässä vaiheessa lisätyistä peleistä voisi aivan hyvin olla myös osa 2:ssa, kuten listan kärjessä oleva tapaus, joten aika häilyviä alkavat nämä rajat olemaan...

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Seuraavaksi sitten varmaan top 100

 

Joe Dever's Lone Wolf

Sniper Elite 4

Hitman: Absolution

Quake 3: Revolution

Megaman X2

Divinity II: Ego Draconis w/ Flame of Vengeance (Developer's Cut)

Transformers

 
77. Incredible Adventures of Van Helsing

Tyylikäs kokonaisuus erittäin hyvällä päähenkilöllä ja apuhahmolla. Pääroisto on aika heikko esitys mutta kokonaisuutena peli tarjoaa varsin paljon tehtävää, kerättää, kehitettävää ym. Ajoittain tuntuu että pelissä on liikaa kaikkea mutta hyvä kokonaisuus joka tapauksessa.


76. Saint's Row 3

GTA tyylinen peli, mutta pesäero tulee siitä että tämä pelisarja on pähkähullu. Juuri siksi se tavallaan toimii. Värikäs ulkoasu, hurtti huumori ja sopivan toimiva pelattavuus tekevät tästä varsin hyvän paketin sillä autoilla ajaminen on monesti aika tylsää, kun paljon hullunkurisempiakin tapoja liikkua on. Nelonen olisi myös hyvä valinta.


75. Tai-Fu: Wrath of Tiger

Todella hyvää beat em up tyylistä mättöä toimivalla pelattavuudella ja hyvin kirjoitetulla, vaikkakin kliseisellä tarinalla. Kaiken kaikkiaan yksi erittäin hyvä peli, joka on tosin jo vaipunut unholaan.


74. Guardians of the Galaxy

Telltalen ote GoG porukkaan joka on monin paikoin jopa parempi kuin MCU:n vastaava. Huumori on todella onnistunutta ja mukana on todella vahva tarina jossa monia erittäin hyviä valintoja joilla erittäin suuria seurauksia.


73. Critter Crunch

Erittäin hauska ja veikeä pulmapeli joka muuttuu juurikin oikeaa tahtia vaikeammaksi ja monipuolisemmaksi. Varsin koukuttava peli jossa varsin simppelistä ideasta saadaan otettua todella paljon irti.


72. Sparkle 2

Yllättävän koukuttava ja oikealla tavalla monipuolistettu pulmapeli jossa pallojono etenee ja pelaaja tyhjentää sitä. Mitä muuta voisi sanoa, tämä vain toimii ajanvietteenä erittäin hyvin.


71. League of Legends

Kokoajan muuttuva LoL voi yhtenä päivänä olla todella hyvä ja seuraavana täyttä kuraa. Paljon vaikuttaa myös se, että miten peli kehittyy uusien hahmojen ja muutosten kautta, mutta hyvässä seurassa tämä peli toimii erittäin hyvin, kunhan pelaamassa on samantasoisia (tai huonompia) pelaajia.


70. Smite

Valtavasti erilaisten jumalkulttuurien hahmoja joista jokainen tuntuu omanlaiseltaan ja se tuo valtavasti vaihtelua pelattavuuteen joka on todella mielekäs. Ajoittain tuntuu että peli kärsii siitä kun on täyttä onnenkauppaa että millaiseen tiimiin päätyy, mutta vaihtelevuus on suuri vahvuus.


69. Infamous: Second Son

Pahamaineinen on sellainen pelisarja joka kehittynyt juurikin oikeilla tavoilla ja Second Son on sarjasta se paras osa sillä se toimii monella tavalla juuri kuin ensimmäinenkin, mutta voimia on enemmän ja muutenkin liikkuminen on nopeampaa.


68. Dead to Rights: Retribution

Punisher tyylinen päähenkilö kolmannen persoonan räiskinnässä on ihan hyvä idea ja pelattavuus toimii todella hyvin. Mutta se mikä nostaa tämän muiden kaltaistensa yli, on Shadow koira. Muuten peli on juurikin oikealla tavalla toimivaa ammuskelua, mutta muutamat pienet asiat tekevät siitä kilpailijoitaan mielekkäämmän pelata.


67. Bulletstorm

FPS peli joka onnistuu todellakin erottumaan edukseen. Pistesysteemi ja räiskintää juurikin oikealla tavalla piristävät lieka ja potku tekevät pelaamisesta todella mielekästä ja toimintaa parantaa entisestään todella hyvin kasattu asevalikoima. Ammuskelua mielekkäästi asenteella.


66. Primal

Yllättävän hauska kokonaisuus kahdella todella hyvällä pelihahmolla ja rikkaalla mytologialla johon mahtuu paljon sisältöä. Ajoittain todella turhauttava, mutta monesti todella mielekäs kokonaisuus jossa pelattavuus on varsin toimiva oman aikansa tuotteelle.


65. Overlord II

Erittäin hauska peli joka on monella tavalla laajempi kuin edeltäjänsä ja paljon tasapainoisempi. Peli suorastaan kannustaa olemaan paha, mutta ei poista muitakaan mahdollisuuksia ja monet ykkösen jutut ovat tällä kertaa rikkaammin toteutettuja. Oikealla tavalla erilainen ja humoristinen peli jossa Sauronilla ohjastetaan Klonkkuja.


64. Jungle Book

Yksi erityisen hyvä Disney peli jossa pelaaja saa varsin vapaasti kiipeillä ja hyppiä ympäri kenttää jossa on pituutta ja korkeutta. Osa kentistä on paljon suoraviivaisempia, mutta kokonaisuutena ihan ok elokuvasta on onnistuttu tekemään huomattavasti parempi peli.


63. Gun

Ehkä se paras länkkäripeli ennenkuin Red Dead Redemption astui kuvaan. Toiminta on todella mielekästä, länkkäritunnelma on vahvasti läsnä ja pelattavaakin on varsin kattavasti eikä tarinakaan ole sieltä huonoimmasta päästä.


62. Darkness II

Todella erilainen kuin edeltäjänsä ja paljon parempi. Graafinen ulkoasu on uskomattoman hyvä, ammuskelu on hauskaa ja pimeyden voimat tekevät kokonaisuudesta juurikin oikealla tavalla erilaisen ja niin toimivan. Pistesysteemi kannustaa erilaisuuteen ja tarina onnistuu olemaan jopa varsin yllätyksellinen.


61. Shovel Knight

Oikeanlainen paluu nostalgiseen NES-SNES aikaan moderneilla tempuilla. Peli on haastava, ei epäreilu, oikeilla tavoilla ja kokonaisuutena varsin laaja ja rikas. Pelattavaa on runsaasti ja sitä kautta pelin parissa viihtyy aika hyvin aika pitkään. Sen lisäksi pelissä on juurikin oikeanlainen rennon humoristinen ote joka alkaa päähahmon asevalinnasta.


60. Assassin's Creed IV: Black Flag

Tappajien joukossa, merirosvoympäristöissä. Merirosvopelejä ei kovin montaa todella hyvää ole ja se on se juttu miksi Black Flag erottuu AC sarjassa niin vahvasti edukseen. Mukana on paljon todellisia piraatteja ja laivataistelut ovat todella mielekkäitä ja samoin miekkailut. Monet päätehtävät toistavat itseään, mutta kokonaisuutena peli erottuu todella hyvin sarjan muista peleistä.


59. Sniper Elite 4

Peli joka on erittäin tyylikäs juurikin oikeilla tavoilla. Pelissä todella tuntee olevansa tarkka-ampujien eliittiä niin monien muuttujien ansiosta ja ammuskelusta on onnistuttu tekemään erittäin mielekästä. Yhdestä ideasta on saatu kasattua erittäin onnistunut kokonaisuus.


58. XCOM2

Tämä peli onnistui yllättämään koska ensimmäinen XCOM oli parhaimmillaan ihan ok. Pelattavia hahmoja voi muokata paljon enemmän ja muutenkin vaikeustaso on jotenkin reilumpi, vaikkakin kyseessä on edelleen todella vaikea peli. Mutta tämän tyylisellä pelattavuudella tätä peliä ei ihan äkkiä moni haasta.


57. Metal Gear Solid V: Phantom Pain

MGS sarja ei ole omalla kohdalla mitenkään erittäin suuri suosikki, mutta täytyy sanoa että Phantom Pain toimii todella hvyin, koska se ei suoranaisesti pakota lähestymään tilanteita hiiviskelemällä, vaan toiminta on vaihtoehto. Partnerihahmot ovat todella hyvin tehtyjä ja koodinimet tehtävien lopussa ovat nekin enemmän kuin loistavasti valikoituja ja rikastavat kokonaisuutta erittäin hyvin.


56. Dark Souls 3

Dark Souls sarjan viimeistellyin osa joka korjaa monet heikkoudet mitä aiemmissa oli, mutta jossa on silti sellainen tietty samanlainen ote. Jokaisessa sarjan pelissä on omat vahvuutensa muihin nähden mutta itse tykkään DS3:sta eniten juurikin siksi koska se tuntuu selvästi ottavan opikseen aiemmista ja siksi se kaikkein mielekkäin pelata.


55. Bloodborne

Souls tyylisten pelien joukossa Bloodborne toimii omalla kohdalla eniten koska se on paljon aggressiivisempi ja monin paikoin tyylikkäämpi, varsinkin aseiden kautta. Vaikka fantasiatyyli onkin todella hyvä lohikäärmeineen ja ritareineen, niin kyllä synkän viktoriaaninen aika on myös erittäin tyylikäs omalla tavallaan.


54. Bersker and the Band of Hawk

Tämä peli toimii omalla kohdalla juuri siksi että se yhdistää todella mielekkään pelaamisen todella hyvään sarjaan. Vihollisia kerralla kimpussa useita kymmeniä ja yhdessä tehtävässä sadan vihollisen armeija niitetään sileäksi tuosta vain. Pelattavia hahmojakin on paljon ja hahmoissa on paljon mikä tekee heistä erityisiä. Tyylikäs ja verinen kokonaisuus ja erittäin mielekäs sellainen.


53. Worms: World Party

Kaikista Worms peleistä voi olla vaikeaa erotella sitä omaa suosikkia mutta itselläni se on World Party koska se tuntuu kaikkein laajimmalta ja rikkaimmalta kokonaisuudelta ilman että tuntuu liian erilaiselta siihen klassiseen tyyliin nähden. Aseita on aivan valtavasti ja toiminta on juurikin sitä todellista Worms tyyliä.


52. Plants vs Zombies

Veikeä ja simppeli peli joka edetessään paisuu todella valtaviin mittasuhteisiin pelkästään hurjan variaationsa vuoksi. Tässä on todellakin sellainen peli joka toimii ja jollaisia ei montaa ole.


51. Gwent: Witcher Card Game (beta)

Yksi niitä pelejä joka oli parempi, kun se ei ollut vielä valmis. Pelattavuus oli oikealla tavalla kehittynyt siitä Witcher 3:n minipelistä ja vaihtoehtoja oli todella paljon. Kaikilla eri ryhmittymillä oli omat vahvuutensa ja omat juttunsa ja pelkästään korttien valtava määrä mahdollisti  suunnattoman määrän erilaisia vaihtoehtoja ja variaatiota siinä, miten peliä halusi pelata. Jos voisin, niin pelaisin edelleen tätä, valmiin version sijaan.


50. Star Wars Jedi: Fallen Order

Yksi isoimpia yllättäjiä sillä vaikka pelissä onkin monia heikkouksia ja osia joiden kanssa on oltu todella varovaisia ja siksi jääty vähän vajaaksi niin se pelattavuus toimii erittäin hyvin. Valosapelin käyttö on todella mielekästä ja toiminnassa on sitä todellista Star Wars tunnelmaa. Peli on oikealla tavalla haastava ja kokonaisuutena se tuntuu paremmalta kuin hyvältä.