Kun ollaan parhaiden pelien listauksen tapauksessa jossa trilogiassa niin aletaan myös olemaan siinä pisteessä että tämä parhausjärjestys on jo enemmänkin satunnainen, sillä se koostuu pääasiassa mutu tuntumalla tehdystä järjestyksestä, jossa erot voivat paikoitellen olla niin pieniä, että järjestys voisi helposti olla aivan erilainenkin.

 

 

 

Lyhyt sääntökertaus:

 

Vain yksi peli sarjasta ja yhdestä genrestä kyseisessä sarjassa

Vain pelejä joita olen itse pelannut   

Ei kokoelmia, vain yksittäiset pelit

 

Erityishuomiona, osa tässä vaiheessa lisätyistä peleistä voisi aivan hyvin olla myös osa 2:ssa, kuten listan kärjessä oleva tapaus, joten aika häilyviä alkavat nämä rajat olemaan...

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Seuraavaksi sitten varmaan top 100

 

 

Divinity II: Ego Draconis w/ Flame of Vengeance (Developer's Cut)

Transformers

Van Helsing

BloodRayne

Grand Kingdom

LEGO Star Wars

Joe Denver's Lone Wolf

 
77. Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Itse olen todella iso Spyro fani ja se saattaa olla suurin syy siihen miksi todella pidän tästä pelistä. Trilogian loppuhuipennuksessa on kyllä paljon heikkouksia mutta jostakin syystä pystyn katsomaan näiden ohitse sillä todella pidän tarinasta, hahmoista ja tunnelmasta yleensäkin. Olen vähän sellainen pelaaja joka arvostaa hyvää tarinaa ja tämän pelin tarina on hyvä ja loppuhuipennus vielä parempi.


76. Overlord II

Erittäin hauska peli joka on monella tavalla laajempi kuin edeltäjänsä ja paljon tasapainoisempi. Peli suorastaan kannustaa olemaan paha, mutta ei poista muitakaan mahdollisuuksia ja monet ykkösen jutut ovat tällä kertaa rikkaammin toteutettuja. Oikealla tavalla erilainen ja humoristinen peli jossa Sauronilla ohjastetaan Klonkkuja.


75. Star Wars: Knights of the Old Republic

Tämä on niitä pelejä jonka paikkaa pitää enemmän jo oikeuttaa tällä listalla. Se että päähenkilöllä ei ole ääntä on yksi asia ja ikävän yleinen, mutta tässä tapauksessa kyse on jostakin isommasta. Toiminta on tämän pelin suurin heikkous ja tämän jälkeen Dragon Age: Originsin toiminnan näkee aivan uudella tavalla, paljon parempana. Mutta se mikä oikeasti tämän pelastaa on se tarinallisuus ja erittäin vahva Star Wars tunnelma. Tarina on todella hyvin tehty ja pitää sisällään yksiä pelimaailman parhaita käänteitä.


74. Gwent: Witcher Card Game (beta)

Yksi niitä pelejä joka oli parempi, kun se ei ollut vielä valmis. Pelattavuus oli oikealla tavalla kehittynyt siitä Witcher 3:n minipelistä ja vaihtoehtoja oli todella paljon. Kaikilla eri ryhmittymillä oli omat vahvuutensa ja omat juttunsa ja pelkästään korttien valtava määrä mahdollisti  suunnattoman määrän erilaisia vaihtoehtoja ja variaatiota siinä, miten peliä halusi pelata. Jos voisin, niin pelaisin edelleen tätä, valmiin version sijaan. Kyllähän tätä "valmista" versiotakin pelaa, mutta ei siitä samalla tavalla nauti.


73. Spec Ops: The Line

Ulkokuoreltaan tavallisen oloinen kolmannen persoonan räiskintä, joka kuitenkin kertoo uskomattoman hyvän tarinan sodan kauhuista, monin kääntein joita ei välttämättä osaa edes ajatella sen enempää. Tämä peli korostaa että on olemassa raja jota ei pitäisi ylittää ja kaikki mikä sen ympärillä on voi tuntua aivan jokapäiväiseltä sodalta.


72. Assassin's Creed IV: Black Flag

Tappajien joukossa, merirosvoympäristöissä. Merirosvopelejä ei kovin montaa todella hyvää ole ja se on se juttu miksi Black Flag erottuu AC sarjassa niin vahvasti edukseen. Mukana on paljon todellisia piraatteja ja laivataistelut ovat todella mielekkäitä ja samoin miekkailut. Monet päätehtävät toistavat itseään, mutta kokonaisuutena peli erottuu todella hyvin sarjan muista peleistä. Pikkuisen tekisi mieli valita Syndicate, Valhalla tai sarjan toinen osa, mutta kyllä merirosvoilu nyt voittaa niukasti.


71. Sniper Elite 4

Peli joka on erittäin tyylikäs juurikin oikeilla tavoilla. Pelissä todella tuntee olevansa tarkka-ampujien eliittiä niin monien muuttujien ansiosta ja ammuskelusta on onnistuttu tekemään erittäin mielekästä. Yhdestä ideasta on saatu kasattua erittäin onnistunut kokonaisuus.


70. Spawn: Armageddon

Monella tavalla halpa versio Devil May Crysta, mutta mitä tulee Spawn peleihin, tämä on se ykkönen. Asenne on huippuluokkaa ja vaikka toteutuksessa onkin monessa kohtaa menty oikoteitä, niin toiminta on todella iskevää, päähahmo on erinomainen ja muutenkin pelissä on erittäin hyvä kokonaisfiilis joka todellakin tekee tästä pelistä erityisen.


69. Nier: Automata

Erinomainen toimintapeli jossa mukana varsin ajatuksia herättävä ja moniulotteinen tarina. Peli näyttää hienolta, tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia pelaamiseen ja on aika helposti sarjansa paras peli, pääasiassa siksi koska tuntuu toiminnallisesti kaikista viimeistellyimmältä. Jopa alkuperäisen pelin parannellut Replicantin rinnalla.


68. Marvel's Spider-Man

Insomniac Gamesin laatuteos Marvelin maailmasta. Humoristinen, laaja ja vapauttava kokonaisuus. Tekemistä ja vaihtelua riittää ja samoin Marvel hahmoja, enemmän tai vähemmän tuttuja. Toiminnassa vapaudessa ja sivutekemisessä on kaikessa juurikin sillä tavalla vaihtelua, että peli ei ala muuttua erityisen tylsäksi ennen kuin päätarina alkaa olla jo lopussa.


67. Bulletstorm

FPS peli joka onnistuu todellakin erottumaan edukseen. Pistesysteemi ja räiskintää juurikin oikealla tavalla piristävät lieka ja potku tekevät pelaamisesta todella mielekästä ja toimintaa parantaa entisestään todella hyvin kasattu asevalikoima. Ammuskelua mielekkäästi asenteella.


66. Dead to Rights: Retribution

Punisher tyylinen päähenkilö kolmannen persoonan räiskinnässä on ihan hyvä idea ja pelattavuus toimii todella hyvin. Mutta se mikä nostaa tämän muiden kaltaistensa yli, on Shadow koira. Muuten peli on juurikin oikealla tavalla toimivaa ammuskelua, mutta muutamat pienet asiat tekevät siitä kilpailijoitaan mielekkäämmän pelata.


65. Binary Domain

Voi kuullostaa aivan tavalliselta räiskinnältä ilman mitään sen ihmeellisempää, mutta se tunnelma on todella hyvä. Toiminta on todella mielekästä ja kun sitä rikastetaan pelaajan tekemisten pohjalta kehittyvään tarinaan ja erinomaiseen tyylikkyyteen, niin ei tämä perusräiskinnäksi jää.


64. Dying Light

Ensimmäisen persoonan zombiemättöä erilaisilla aseilla, jossa parkour kuitenkin ottaa suurimmat pisteet. Kiipeily, hyppiminen ja vapaajuoksu muutenkin on erittäin hyvin toteutettua, todella mielekästä ja tekemistä pelissä riittää todella kiitettävästi. Tunnelmassaan peli ottaa myös todella isot pisteet.


63. Hard West

Tyylikkäällä tavalla sarjakuvamainen ja synkkä tarina villistä lännestä monien erilaisten hahmojen kautta kerrottuna ja pelattavuutena vuoropohjainen toiminnallinen strategia monilla omilla hauskoilla pikku lisillä.


62. Titanfall 2

Räiskintä joka yhdistää erinomaisen huumorin  ja poikkeuksellisen mielekkään räiskinnäin yhteen. Pelattavuus on yksi parhaita ja nopeatempoisimpia räiskintöjä jossa juostaan pitkin seiniä, hypitään pari kertaa putkeen ja käytetään isoja robotteja tuhon kylvämiseen.


61. Darkness II

Todella erilainen kuin edeltäjänsä ja paljon parempi. Graafinen ulkoasu on uskomattoman hyvä, ammuskelu on hauskaa ja pimeyden voimat tekevät kokonaisuudesta juurikin oikealla tavalla erilaisen ja niin toimivan. Pistesysteemi kannustaa erilaisuuteen ja tarina onnistuu olemaan jopa varsin yllätyksellinen.


60. XCOM2

Tämä peli onnistui yllättämään koska ensimmäinen XCOM oli parhaimmillaan ihan ok. Pelattavia hahmoja voi muokata paljon enemmän ja muutenkin vaikeustaso on jotenkin reilumpi, vaikkakin kyseessä on edelleen todella vaikea peli. Mutta tämän tyylisellä pelattavuudella tätä peliä ei ihan äkkiä moni haasta.


59. Gun

Ehkä se paras länkkäripeli ennenkuin Red Dead Redemption astui kuvaan. Toiminta on todella mielekästä, länkkäritunnelma on vahvasti läsnä ja pelattavaakin on varsin kattavasti eikä tarinakaan ole sieltä huonoimmasta päästä.


58. Metal Gear Solid V: Phantom Pain

MGS sarja ei ole omalla kohdalla mitenkään erittäin suuri suosikki, mutta täytyy sanoa että Phantom Pain toimii todella hvyin, koska se ei suoranaisesti pakota lähestymään tilanteita hiiviskelemällä, vaan toiminta on vaihtoehto. Partnerihahmot ovat todella hyvin tehtyjä ja koodinimet tehtävien lopussa ovat nekin enemmän kuin loistavasti valikoituja ja rikastavat kokonaisuutta erittäin hyvin. Välillä tosin tuntuu että myös Metal Gear Solid 3: Snake Eater voisi olla ykkönen sarjassa.


57. Bloodborne

Souls tyylisten pelien joukossa Bloodborne toimii omalla kohdalla eniten koska se on paljon aggressiivisempi ja monin paikoin tyylikkäämpi, varsinkin aseiden kautta. Vaikka fantasiatyyli onkin todella hyvä lohikäärmeineen ja ritareineen, niin kyllä synkän viktoriaaninen aika on myös erittäin tyylikäs omalla tavallaan.


56. Dark Souls 3

Dark Souls sarjan viimeistellyin osa joka korjaa monet heikkoudet mitä aiemmissa oli, mutta jossa on silti sellainen tietty samanlainen ote. Jokaisessa sarjan pelissä on omat vahvuutensa muihin nähden mutta itse tykkään DS3:sta eniten juurikin siksi koska se tuntuu selvästi ottavan opikseen aiemmista ja siksi se kaikkein mielekkäin pelata.


55. Divinity: Dragon Commander

Lohikäärmetoimintapeli jonka mielekkyyttä strategiaelementit merkittävästi rajoittavat, mutta joka tarinallisella vahvuudellaan ehdottomasti nousee todella mielekkääksi kokonaisuudeksi johon kuuluu haastavia valintoja monipuolisista aihealueista. Tarinallinen toteutus on erittäin laadukas ja peli on monella tavalla erittäin onnistunut kokonaisuus. Divinity sarjan spin-off on helposti yksi sarjan parhaita pelejä vaikka strategiapelinä se ei aina olekaan yhtä mielekäs kuin toisenlaista toimintaa tarjoavat pelit.


54. Call of Juarez: Gunslinger

Western pelit ovat todella iso juttu minulle. Call of Juarez: Gunslinger tuo tämä asetelman hienosti ensimmäisen persoonan räiskintään. Aseiden laataminen ottaa aikansa, mutta samalla se tuo toimintaan tiettyä länkkäritunnelmaa. Räiskinnässä peli toimii hyvin mutta oman kiinnostavan otteensa peli tuo siinä, kun Silas Greaves kertoo siitä miten hän tapasi monia lännen legendoja ja voitti heidät. Melko varmasti pötypuhetta, mutta suuri joukko lännen legendoja kyllä tuo hienosti villin lännen mukaan kokonaisuuteen.


53. Dishonored

Peli jonka ulkoinen olemus on omalla lähes sarjakuvamaisella tyylillään todella hieno ja väkivaltainen ote korostaa sitä entisestään. Pelaaja ja saa todella vapaat kädet suorittaa tehtäviä ja maailmoissa ja tehtävissä on todella runsaasti yksityiskohtia. Steampunk tunnelma on erittäin vahva ja tarina ei sekään ole loppupuolen mahdollisesti varsin laimeaa lopetusta lukuunottamatta yhtään hullumpi. Harvoin näin vaitonainen pelihahmo toimii näin hyvin.


52. Code Vein

Soulslike tyylinen taistelu, todella animevivahteisella tyylillä ja muutamilla omilla ideoilla. Erittäin tyylikäs peli jossa yksi parhaita hahmonluonteja/kustomointeja. Laadukkaasti toteutettu ja monilla erinomaisilla tavoilla rikastettu kokonaisuus jossa monet pienet yksityiskohdat ja useat erinomaiset ideat pääsevät todella hyvin oikeuksiinsa. Helposti yksi parhaita Soulslike pelejä mitä on vastaan tullut.


51. Thronebreaker: Witcher Tales

Peli joka on toisella tavalla erityisen tiivistä valintapohjaista tarinankerrontaa ja toisella kädellä erinomaista kortinpeluuta joka näyttää miten paljon Gwentistä voikaan saada irti. Kokonaisuutena erinomaista kasattu kokonaisuus jossa kerrotaan yksi tarina monista, mitä Geraltin seikkailujen ulkopuolella tapahtuu.


50. InJustice 2

Yksi näitä tappelupelejä johon on panostettu myös tarinallisesti. InJustice 2 tarjoaa kaikilla tavoilla paremmin kokonaisuuden kuin edeltäjä mitä tulee pelattavuuteen ja tunnelmaan. Hahmoja on paljon, kaikki erittäin hyvin tehty ja pelattavuus on haastavaa, mutta samalla todella monipuolista. Ehdottomasti yksi parhaita moderneja tappelupelejä.