Kun ollaan parhaiden pelien listauksen tapauksessa jossa trilogiassa niin aletaan myös olemaan siinä pisteessä että tämä parhausjärjestys on jo enemmänkin satunnainen, sillä se koostuu pääasiassa mutu tuntumalla tehdystä järjestyksestä, jossa erot voivat paikoitellen olla niin pieniä, että järjestys voisi helposti olla aivan erilainenkin.

 

 

 

Lyhyt sääntökertaus:

 

Vain yksi peli sarjasta ja yhdestä genrestä kyseisessä sarjassa

Vain pelejä joita olen itse pelannut   

Ei kokoelmia, vain yksittäiset pelit

 

Erityishuomiona, osa tässä vaiheessa lisätyistä peleistä voisi aivan hyvin olla myös osa 2:ssa, kuten listan kärjessä oleva tapaus, joten aika häilyviä alkavat nämä rajat olemaan...

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Seuraavaksi sitten varmaan top 100

 

Incredible Adventures of Van Helsing

Hollow Knight

BloodRayne

Primal

Grand Kingdom

Spec Ops: The Line

InFamous: Second Son

 
77. Divinity II: Developer's Cut (Ego Draconis & Flame of Vengeance)

Peli josta haluaisin pitää vielä enemmän, mutta joka todella monella tavalla jättää aivan liikaa parantamisenvaraa. Idea on loistava, toiminta varsin mielekästä ja vaikka monet ulkoiset ja varsinkin pelilliset ratkaisut voisivat olla parempiakin, niin kyllä tällä pelillä on puolensa. Sanoisin että se on samalla tavalla mielekästä kuin vaikkapa Dragon's Dogma, mutta kaipaisi vähän erilailla paranetelua.


76. Hoard

Lohikäärmeet ovat kova sana minulle, aina. Se miten tämä peli onnistuu koukuttamaan on omaa luokkaansa. Hoard on hyvin nopeasti hyvin vaikea peli, mutta se tapa jolla se haastaa pelaajan uudelleen ja uudelleen on yllättävän hyvä. Tekemistä ei ole paljoa erilaista, mutta se mitä pelissä tehdään on tehty todella hyvin. Fantasiatunnelma on vahvasti läsnä ja nopeasti kasvava haaste pakottaa pelaajan miettimään uusia taktiikoita ja panostamaan peliin ja taktiikaansa kokoajan enemmän. Tämä peli muuttuu todella nopeasti todella intensiiviseksi.


75. X-Men Origins: Wolverine

Vaikka tämä pitääkin sisällään pari todella rumaa juonikatastrofia niin se missä tämä peli ottaa todella varman otteen elokuvan kulkusista on siinä raa'assa eläimellisessä tyylissä jonka kautta Wolverine todellakin on sitä, mitä hänen kuuluukin olla. Tämä peli on täynnä veristä toimintaa ja Hugh Jackman vastaa Wolverinen ulkoisesta olemuksesta ja äänestä. Tämä on yksi niitä tapauksia kun peli on ylivoimaisesti parempi kuin elokuva. Mutta vihjailu Painajaisesta on lähellä rienausta.


74. Transformers

Niitä pelejä joissa aika näkyy ohjattavuudessa mutta jossa tunnelma on kohdillaan. Toiminnassa on haastetta mutta myös asennetta. Varusteita on paljon ja löydettävää on paljon. Maailmoissa on vaihtelua ja laajuutta mutta kyllä sen todellisen mielekkyyden tuovat ne tutut transformerit kuten Optimus Prime, Megatron sekä Unicron.


73. Van Helsing

Tämä on niitä pelejä joita saa aina puolustella ja ymmärrän kyllä miksi monet eivät ymmärrä miksi otan tämän mukaan. Syynä on kuitenkin se, että vaikka tämä peli on huonosti toteutettu Devil May Cry, niin se onnistuu silti tarjoamaan todella paljon toimintaa ja juurikin sitä tunnelmaa, mitä elokuvakin tarjosi. Tässä pelissä pääsee tekemään sitä, mitä elokuvan jälkeen kaipasikin. Harvemmin suhteellisen heikosta pelistä pystyy nauttimaan näinkin paljon.


72. Shovel Knight

Oikeanlainen paluu nostalgiseen NES-SNES aikaan moderneilla tempuilla. Peli on haastava, ei epäreilu, oikeilla tavoilla ja kokonaisuutena varsin laaja ja rikas. Pelattavaa on runsaasti ja sitä kautta pelin parissa viihtyy aika hyvin aika pitkään. Sen lisäksi pelissä on juurikin oikeanlainen rennon humoristinen ote joka alkaa päähahmon asevalinnasta.


71. Star Wars: Knights of the Old Republic

Tämä on niitä pelejä jonka paikkaa pitää enemmän jo oikeuttaa tällä listalla. Se että päähenkilöllä ei ole ääntä on yksi asia ja ikävän yleinen, mutta tässä tapauksessa kyse on jostakin isommasta. Toiminta on tämän pelin suurin heikkous ja tämän jälkeen Dragon Age: Originsin toiminnan näkee aivan uudella tavalla, paljon parempana. Mutta se mikä oikeasti tämän pelastaa on se tarinallisuus ja erittäin vahva Star Wars tunnelma. Tarina on todella hyvin tehty ja pitää sisällään yksiä pelimaailman parhaita käänteitä.


70. Joe Dever's Lone Wolf

Yllättävän hyvä ja monipuolinen toimintapeli jonka kirjamainen tyyli on tavallaan luotaantyöntävä, mutta myös täynnä todellista pöytäroolipelimäistä tunnelmaa ja tietty taiteellista otetta joka onnistuu kuitenkin myös tarjoamaan varsin mielekästä pelattavaa.


69. Borderlands 2

Omalaatuinen omalaatuisella huumorilla, uskomattoman hyvällä graafisella ulkoasulla ja tuhottomalla määrällä pelattavaa. Erilaisia hahmoja on paljon, ammuttavaa on paljon ja kerättävää on paljon. Mutta eniten tässä pelissä on aseita. Ja omalaatuista huumoria joka on välillä todella hauskaa ja välllä kiusallista.


68. Gun

Ehkä se paras länkkäripeli ennenkuin Red Dead Redemption astui kuvaan. Toiminta on todella mielekästä, länkkäritunnelma on vahvasti läsnä ja pelattavaakin on varsin kattavasti eikä tarinakaan ole sieltä huonoimmasta päästä.


67. Plants vs Zombies

Veikeä ja simppeli peli joka edetessään paisuu todella valtaviin mittasuhteisiin pelkästään hurjan variaationsa vuoksi. Tässä on todellakin sellainen peli joka toimii ja jollaisia ei montaa ole.


66. Grand Kingdom

Monesti sitä unohtaa miten paljon iloa tietyistä peleistä saakaan. Tämä on juurikin sellainen tapaus joka helposti jää sivuun, mutta jonka monipuolinen pelattavuus ja oikeilla tavoilla hienoksi tehty kokonaisuus todellakin vievät mukanaan pitkiksikin aijoiksi.


65. Assassin's Creed IV: Black Flag

Tappajien joukossa, merirosvoympäristöissä. Merirosvopelejä ei kovin montaa todella hyvää ole ja se on se juttu miksi Black Flag erottuu AC sarjassa niin vahvasti edukseen. Mukana on paljon todellisia piraatteja ja laivataistelut ovat todella mielekkäitä ja samoin miekkailut. Monet päätehtävät toistavat itseään, mutta kokonaisuutena peli erottuu todella hyvin sarjan muista peleistä. Pikkuisen tekisi mieli valita Syndicate tai sarjan toinen osa, mutta kyllä merirosvoilu nyt voittaa niukasti.


64. Binary Domain

Voi kuullostaa aivan tavalliselta räiskinnältä ilman mitään sen ihmeellisempää, mutta se tunnelma on todella hyvä. Toiminta on todella mielekästä ja kun sitä rikastetaan pelaajan tekemisten pohjalta kehittyvään tarinaan ja erinomaiseen tyylikkyyteen, niin ei tämä perusräiskinnäksi jää.


63. Dead to Rights: Retribution

Punisher tyylinen päähenkilö kolmannen persoonan räiskinnässä on ihan hyvä idea ja pelattavuus toimii todella hyvin. Mutta se mikä nostaa tämän muiden kaltaistensa yli, on Shadow koira. Muuten peli on juurikin oikealla tavalla toimivaa ammuskelua, mutta muutamat pienet asiat tekevät siitä kilpailijoitaan mielekkäämmän pelata.


62. Bulletstorm

FPS peli joka onnistuu todellakin erottumaan edukseen. Pistesysteemi ja räiskintää juurikin oikealla tavalla piristävät lieka ja potku tekevät pelaamisesta todella mielekästä ja toimintaa parantaa entisestään todella hyvin kasattu asevalikoima. Ammuskelua mielekkäästi asenteella.


61. Titanfall 2

Räiskintä joka yhdistää erinomaisen huumorin  ja poikkeuksellisen mielekkään räiskinnäin yhteen. Pelattavuus on yksi parhaita ja nopeatempoisimpia räiskintöjä jossa juostaan pitkin seiniä, hypitään pari kertaa putkeen ja käytetään isoja robotteja tuhon kylvämiseen.


60. Marvel's Spider-Man

Insomniac Gamesin laatuteos Marvelin maailmasta. Humoristinen, laaja ja vapauttava kokonaisuus. Tekemistä ja vaihtelua riittää ja samoin Marvel hahmoja, enemmän tai vähemmän tuttuja.


59. XCOM2

Tämä peli onnistui yllättämään koska ensimmäinen XCOM oli parhaimmillaan ihan ok. Pelattavia hahmoja voi muokata paljon enemmän ja muutenkin vaikeustaso on jotenkin reilumpi, vaikkakin kyseessä on edelleen todella vaikea peli. Mutta tämän tyylisellä pelattavuudella tätä peliä ei ihan äkkiä moni haasta.


58. Call of Juarez: Gunslinger

Western pelit ovat todella iso juttu minulle. Call of Juarez: Gunslinger tuo tämä asetelman hienosti ensimmäisen persoonan räiskintään. Aseiden laataminen ottaa aikansa, mutta samalla se tuo toimintaan tiettyä länkkäritunnelmaa. Räiskinnässä peli toimii hyvin mutta oman kiinnostavan otteensa peli tuo siinä, kun Silas Greaves kertoo siitä miten hän tapasi monia lännen legendoja ja voitti heidät. Melko varmasti pötypuhetta, mutta suuri joukko lännen legendoja kyllä tuo hienosti villin lännen mukaan kokonaisuuteen.


57. Dark Souls 3

Dark Souls sarjan viimeistellyin osa joka korjaa monet heikkoudet mitä aiemmissa oli, mutta jossa on silti sellainen tietty samanlainen ote. Jokaisessa sarjan pelissä on omat vahvuutensa muihin nähden mutta itse tykkään DS3:sta eniten juurikin siksi koska se tuntuu selvästi ottavan opikseen aiemmista ja siksi se kaikkein mielekkäin pelata.


56. Bloodborne

Souls tyylisten pelien joukossa Bloodborne toimii omalla kohdalla eniten koska se on paljon aggressiivisempi ja monin paikoin tyylikkäämpi, varsinkin aseiden kautta. Vaikka fantasiatyyli onkin todella hyvä lohikäärmeineen ja ritareineen, niin kyllä synkän viktoriaaninen aika on myös erittäin tyylikäs omalla tavallaan.


55. Greedfall

Tämä on monella tavalla yllättävän onnistunut kokonaisuus. Vähän Dragon Age ja muutamaa muuta hyvää peliä ideoineen. Se missä Greedfall todella nappaa pisteet on se tyyli, sillä tämä peli näyttää erittäin hienolta ja ratkaisevilla tavoilla tehty erittäin näyttäväksi ja pelillisesti toimivaksi paketiksi. Lisäksi taistelu vetää pisteet kotiin.


54. Darkness II

Todella erilainen kuin edeltäjänsä ja paljon parempi. Graafinen ulkoasu on uskomattoman hyvä, ammuskelu on hauskaa ja pimeyden voimat tekevät kokonaisuudesta juurikin oikealla tavalla erilaisen ja niin toimivan. Pistesysteemi kannustaa erilaisuuteen ja tarina onnistuu olemaan jopa varsin yllätyksellinen.


53. Metal Gear Solid V: Phantom Pain

MGS sarja ei ole omalla kohdalla mitenkään erittäin suuri suosikki, mutta täytyy sanoa että Phantom Pain toimii todella hvyin, koska se ei suoranaisesti pakota lähestymään tilanteita hiiviskelemällä, vaan toiminta on vaihtoehto. Partnerihahmot ovat todella hyvin tehtyjä ja koodinimet tehtävien lopussa ovat nekin enemmän kuin loistavasti valikoituja ja rikastavat kokonaisuutta erittäin hyvin. Välillä tosin tuntuu että myös Metal Gear Solid 3: Snake Eater voisi olla ykkönen sarjassa.


52. Dishonored

Peli jonka ulkoinen olemus on omalla lähes sarjakuvamaisella tyylillään todella hieno ja väkivaltainen ote korostaa sitä entisestään. Pelaaja ja saa todella vapaat kädet suorittaa tehtäviä ja maailmoissa ja tehtävissä on todella runsaasti yksityiskohtia. Steampunk tunnelma on erittäin vahva ja tarina ei sekään ole loppupuolen mahdollisesti varsin laimeaa lopetusta lukuunottamatta yhtään hullumpi. Harvoin näin vaitonainen pelihahmo toimii näin hyvin.


51. Super Mario Bros.

NES klassikko sanan varsinaisessa merkityksessä. Oman aikansa parhaita pelejä ja yksi todellisia videopelien pioneereja. Ei näytä kovinkaan kummoiselta nykyään, mutta kun vertaa oman aikansa tuotoksiin, tämä on sitä parasta tasoa.


50. Dragon's Dogma

Tämä on yksi sellainen tapaus jota on aika hankala pitkässä juoksussa arvioida lyhyesti ja ytimekkäästi. Ne heikkoudet ovat erittäin selkeät, mutta siinä samalla myös ne vahvuudet tulevat hyvin esille. DD on sellainen paketti joka olisi muutamilla parannuksilla selvästi parempi peli. Mutta se tekee monet asiat paremmin kuin monet kilpailijat. Se minkä peli menettää tarinankuljetuksessa ja rakentamisessa, se ottaa takaisin toiminnassa. Pelihahmolla ei ole ääntä mikä on oitis heikkous, mutta fantasiatunnelmassa ja toiminnassa peli tarjoaa erittäin paljon tekemistä. New Game + taas tekee pelistä vieläkin hauskemman, kun voi uppoutua kaikeen uudestaan, mutta siten että tuntee olevansa todellinen legenda.