Joskus sitä miettii että jotkut pelit todella toimisivat hyvin jos ne tehtäisiin uudestaan pienillä muutoksilla kun taas joidenkin pelien kanssa saattaisi riittää nopean remasterointi. Yleensä kuitenkin mennään sille remake puolelle koska monissa peleissä on niitä pieniä asioita joita voitaisiin tehdä uudestaan ja siten parantaa alkuperäisestä, eli peli modernisoitaisiin.

 

 

 

Pelit jotka ovat saaneet tai saamassa remaken, eivät kelpaa (vaikka remake ei olisi ollut hyvä). Nyt nostetaan esille vain sellaisia pelejä joille itse todella toivoisi jonkinlaista uudelleenlämmitystä tai paranneltua versiota, jollaista ei vielä ole. 

Spyro Reignited trilogy ei siis mahdu tähän listaukseen, vaikka siinä olisikin ollut monia asioita jotka itse olisin tehnyt todella toisin ja sama pätee myös Final Fantasy IV:n tilanteeseen. Myös Final Fantasy VII on poissa laskuissa koska sille on tulossa täysi remake osissa.

Jos ollaan kiinni kokonaisessa pelisarjassa, niin voidaan liittää useampi peli yhteen, mikäli ne ovat tarpeeksi samanlaisia.

Myös pelit jotka ovat tarpeeksi uusia, eivät juuri mahdu mukaan.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Gun

- Ei tarvitse olla mikään Red Dead Redemption kopio, vain paranneltu versio.

 

X-Men Origins: Wolverine

- Voisi samalla korjata tarinalliset virheet ja mahdollistaa Wolverinen ja Loganin osuus kokonaisuuteen.

 

Godzilla

- Parempi ohjattavuus lievästi parannellulla ulkoasulla.

 




24. 24: The Game

Nopeasti ajateltuna voisi sanoa että tämä peli toimisi todella hyvin remasteroituna pakettina, mutta kokonaisuutta parantaisi myös pienimuotoinen parantelua siellä ja täällä. Tämä voisi olla hyvinkin sellainen tapaus jossa aika pienillä asioilla päästään jo asian ytimeen ilman mitään. Monissa pelin hienosäätöasioissa päästäisiin aika pienillä muutoksilla kaikki paranisi.


23. Fahrenheit

Graafinen päivitys ja pelattavuuden hienosäätö ja siinä kaikki. Ei sisällön karsimista tai mitään. Voisi melkeinpä sanoa että remasterointi olisi tarpeeksi tämän pelin tapauksessa, mutta kyllä se yleinen pelattavuus voisi olla parempikin. Mutta tarinallisesti ja tyylillisesti kaikki toimii, eikä peli sorru siihen tyypilliseen sensurointiin.


22. Scarface: The World is Yours

Graafinen ulkoasu ei mitenkään erityisempää päivitystä tarvitse ja toiminnallinen otekin on valmiiksi hyvä. Pelattavuudessa jonkinlainen päivitys voisi olla kohdallaan. Ideallisesti kokonaisuus toimii todella hyvin joten varsin pienillä muokkauksilla ja paranteluilla päästäisiin todella pitkälle. Voisi sanoa että pelkästään pelin modernisointi voisi olla kohdallaan.


21. Divinity II: Ego Draconis + Flame of Vengeance

Hyvin monella tavalla tästä pelistä saisi valtavasti irti, jos tiettyjä asioita oikeasti paranneltaisiin, pääasiassa toiminnallisesti, mutta myös muualla pelattavuudessa. Lohikäärmetoiminta varsinkin on hieman kömpelöä ja muutenkin toiminta tuntuu herkästi vanhentuneelta. Tämä on pitkälti sellainen tilanne jossa perusrunko on hyvä, mutta tapa jolla peli rakentuu, voisi olla merkittävästi parempikin. Niin tämä on myös tapaus jossa mukana olisi pakko olla myös lisäosa, koska muutoin tarina jää törkeästi kesken.


20. Iron Man

Tämä on niitä tapauksia kun peli todellakin voisi toimia vähän paremminkin. Pelattavuudessa on omat puolensa, mutta se kaipaisi vaihtelua. Ideat ovat hyviä eikä peli tee suoraa kopiota elokuvasta. Mutta siltikin peli toimisi huomattavasti paremmin jos se olisi tehty paljon monipuolisemmaksi kokonaisuudeksi. Elokuvapelin vaivoista kärsivä kokonaisuus nimittäin ei toimi sellaisenaan koska se on niin itseääntoistava.


19. Action Man

Peli oli aikainaan vähän kaikkea mutta olisi voinut olla enemmänkin, sillä se vaikutti hieman pakotetulta MGS kikkailulta. Peli toimisi erityisen hyvin jos siitä tehtäisiin pääasiassa paranneltu kokonaisuus jossa uuden sisällön määrä ei ole pääasiassa vaan enemmänkin pelattavuuden tuominen nykypäivään, vaikka sitten samalla tavalla mihin Metal Gear Solid on edennyt.


18. Lord of the Rings: Return of the King + Two Towers

War in the North saattaa olla hieman liian uusi, mutta kyllä sekin olisi hyvä kandidaatti. Itse kuitenkin nostan esille elokuvatrilogiaan sijoittuvat pelit joissa Sormuksen Ritarit tosin jäivät pois. Mutta trilogian tarina kerrottuna uudelleen, mutta laajemmin ja vähän hiotummalla pelattavuudella, niin ollaan jo hyvissä asemissa. Huonoja pelejä nämä eivät ole, mutta vähän parantelua siellä täällä, niin ne voisivat olla vielä parempia.


17. War of the Monsters

Graafinen ulkoasu ei ole niinkään mielessä, vaan pääasiassa pelattavuuden parantaminen. Kokonaisuutena kyseessä on erittäin hyvä peli joten sellainen aika perus remake olisi tarpeeksi. Eli idea olisi lähinnä tuoda tämä PS2 peli nykyaikaan ilmaan mitään erikoisempaa.


16. Pirates of the Caribbean: At World's End + Legend of Jack Sparrow

Parannellulla toiminnalla pääasiassa ja yhdessä Legend of Jack Sparrow pelin kanssa kokonaisuus voisi nousta uudelle tasolle. Ideoita ei niinkään pitäisi muuttaa mutta kokonaisuutta voisi rikastaa, juurikin yhdistämällä pari peliä yhteen ja parannella niitä.


15. Kingdom Hearts: Final Mix + Kingdom Hearts II: Final Mix

Voisin sanoa että tämä on juuri siinä rajalla että onko remakessa mitään järkeä. Ei vielä. Ainoa mitä tämän pelin kanssa voisi tarvita on se, että toimintaa tuotaisiin lähemmäs KH2:ta jossa se omasta mielestäni on parhaimmillaan sarjassa. Myös kenttiin voisi tuoda vähän lisää eloa ja muutenkin kokonaisuutta voisi hioa hieman enemmän. Mutta kun Kingdom Hearts III ei varsinaisesti räjäyttänyt pankkia, niin ehkä olisi parempi vain että keskityttäisiin Kingdom Hearts 4:n tekemiseen kuin aiempien pelien uusimiseen.

Kingdom Hearts II:n tapauksessa se mitä todella kaipaisi olisi astetta viimeistellympi kokonaisuus. Enemmän sisältöä ja hiomista maailmoihin sillä monet tuntuvat todella nopeasti kasatuilta. Mutta kuten ykkösen kanssa tuli juuri todettua. Peli taitaa olla vähän liian uusi täydelle remakelle.


14. Transformers

Ikääntyminen näkee ja siksi modernisointi olisi paikallaan. Maailmoihin voisi samalla lisätä sivutehtäviä ja peliä voisi laajentaa. Tietysti se ehdottomasti isoin juttu on se pelattavuus, jossa paranneltu ohjattavuus olisi ensimmäinen asia mitä pitäisi tuoda peliin. Vanhassa ohjattavuus ei ole se paras mahdollinen ja juuri siksi remake olisi enemmän kuin loistava.


13. Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus + Mutant Nightmares

PS2:n TMNT pelit uudelle tasolle, parannellulla pelattavuudella, laajennetulla kokonaisuudella ja tietysti samoilla tutuilla ideoilla moninpeleineen kaikkineen. Tämä on tietysti vähän riskaabeli toive, sillä eipä Turtles in Timen Reshelled onnistunut vangitsemaan SNES pelin tasoa. Mutta kyllä modernisoitu versio näistä peleistä olisi todella tervetullut.


12. Lord of the Rings: Aragorn's Quest

Tämä on vähän kyseenalainen valinta sillä kyseisestä pelistä on kaksi versiota (PS2 ja PS3) jotka ovat hyvin erilaisia. Tässä tapauksessa remake voisi pääasiassa olla molempien parhaat puolet, pääasiassa PS3 versio. Toiminta lähempänä Middle-Earth: Shadow sarjaa tai War of the Northia ja enemmän oikeasti merkittävää tekemistä. Mutta pääpaino siinä missä pelissä olikin. Isoimmat parannukset tulisi tapahtua juurikin pelattavuudessa (ilman mitään kilpiä).


11. Spawn: Armageddon

PS2 tapaus joka perustasolla on oikein hyvä peli. Remake olisi kuitenkin juuri oikea tapa tuoda Spawn nykytasolle. Hiotumpi pelattavuus ja isompi kokonaisuus johon kuuluisi enemmän aseita ja enemmän ammuttavaa, puhumattakaan suuremmasta määrästä pelattavaa ja hiotummasta kokonaisuudesta, sekä pelattavuuden että ulkoisen olemuksen tasolla. Kolmannen persoonan räiskintöjä riittää, joten vertailupintaa ja mahdollisia esikuviakin riittää.


10. Van Helsing

PS2 peli ja todella aliarvostettu sellainen. Myönnän kyllä että tämä peli tuntuu monella tavalla halpaversiolta Devil May Crysta, mutta pelissä on puolensa ja se jopa tarjoaa mielekästä pelattavaa. Mutta kyllä siinä olisi paljon korjailtavaa varsinkin pelattavuudessa ja monipuolisuuttakin kokonaisuus kaipaisi aika paljon. Mutta tämä tuntuu juurikin sellaiselta peliltä joka todella ansaitisi remaken jolloin siitä saisi huomattavasti enemmän irti.


9. Legend of Spyro trilogy

Reignited trilogian jalanjäljissä, mutta ehkä vielä enemmän uudella sisällöllä. Tarinallisesti trilogiassa ei ole niinkään vikaa mutta monia pieniä asioita voitaisiin parannella (lohikäärmeiden hampaat) sekä vähän isompiakin aina taistelumekaniikasta alkaen. Vaikka se hyvä onkin, niin se voisi olla monipuolisempikin. Mutta ehdottomasti isoin asia on se laajuus. Varsinkin Dawn of the Dragon pääsisi todella oikeuksiinsa laajemmissa maailmoissa joissa voisi viimeinkin todella lentää.


8. Dragon's Dogma

Monet asiat pelissä on tehty todella hyvin, mutta siinä on myös valtavasti sellaisia asioita jotka olisivat kaivanneet merkittävästi enemmän sisältöä, paljon enemmän hiomista ja joissakin tapauksessa suoraan enemmän laatua. Välianimaatioita olisi saanut olla merkittävästi enemmän, pelihahmolla olisi saanut olla puheääni ja toiminta olisi ylipäätään voinut olla merkittävästi hiotumpaa sillä tälläisenään se tuntuu hieman vanhentuneelta, vaikka siinä edelleen on myös puolensa. Modernisointi olisi todella monella osa-alueella juurikin paikallaan ja voisi tehdä jo valmiiksi hyvästä pelistä, merkittävästi paremman.


7. Punisher

Tämän kanssa modernisointi voisi olla paikallaan sillä en muista että peli olisi pelattavuudessaan tai ulkoasussaan ollut mitenkään huono. Viimeinen loppari nyt jätti aika paljon toivomisenvaraa, mutta kokonaisuutena tämän pelin kanssa riittäisi aika pitkälti juurikin se, että pelattavuus tuotaisiin nykyaikaan jolloin toiminta pääsisi jälleen oikeuksiinsa. Siinä ohessa peliin voisi tuoda lisää sisältöä, eli lisää ammuttavaa. Monella tavalla tämä on todella hyvä remake kandidaatti koska kyseessä on todella hyvä peli.


6. Witcher

Tämä on yksi sellainen peli jonka kanssa tätä ei voi korostaa tarpeeksi. Tälläisenään, peli on suoraan huono. Toiminta jättää valtavasti parantamisenvaraa, tehtävien suorittaminen on monesti todella epämääräistä ja vaatii paljon hidasta ravaamista puhumattakaan että monet pelilliset osa-alueet kokonaisuudessa ovat todella vanhentuneita ja saavat jo valmiiksi hitaan pelin tuntumaan entistä hitaammalta kun tavaraluettelo on niin pieni ja monissa tapauksissa tarvitaan tiettyjä tarvikkeita ym. Mutta heti voidaan sanoa että paremmalla pelattavuudella, etenkin toiminnalla ja päivitetyllä graafisella ulkoasulla päästäisiin jo todella pitkälle.

Huhu kertoo, että tälläinen olisi suunnitteilla/tekeillä


5. Devil May Cry

Kolme ensimmäistä Devil May Cry peliä ovat saaneet HD päivityksen, mutta voisi olla kohdillaan vähän isompikin remake, pääasiassa juurikin ykkösen tapauksessa, jotta alkuperäinen DMC saataisiin tuotua viimeisimmän (DMCV) tasolle, varsinkin pelattavuudessa. Sama pätee myös kahteen seuraavaan, mutta ykkönen on se, joka olisi ehkä eniten remaken tarpeessa. Pelattavuus on hyvässä kuosissa mutta kokonaisuutta voisi paranella varsin monella tavalla kuvakulmista ja visuaalisesta tyylistä alkaen. Modernisointi olisi jotakin mitä tämä peli ansaitsee.


4. Star Wars: Knights of the Old Republic

Tämä kanssa nousee esiin kaksi asiaa, jotka tulevat nousemaan vielä tämänkin jälkeen esiin. Päähenkilö jolla on dialogiääni, sekä parempi taistelumekaniikka. Toiminnan puolesta tämä peli ei ole ikääntynyt hyvin joten se voitaisiin modernisoida merkittävästi, jos muuta ei keksitä niin samalla tavalla miten FFVII Remake. Mutta myös dialogiääni päähenkilölle. Siinä ohessa tietysti myös pelattavuuden ja grafiikan päivitystä ja sitä normaalia remake settiä. Revan ja Malak hienommiksi ym.

10.9.2022 ilmoitettu, remake on tulossa... (ehkä)


3. Castlevania: Symphony of the Night

Nopeasti voisin sanoa että pelkkä graafinen päivitys olisi tarpeeksi, mutta kun enemmän miettii, niin eihän se ole. Monien pomovihollisten kanssa voisi olla enemmän vaihtelua ja monipuolisuutta ja Alucardin ominaisuuksien käyttö voisi olla huomattavasti helpompaa, puhumattakaan uusista ominaisuuksista, kuten eteenpäin syöksystä. Tässä olisi paljon mahdollisuuksia ja vaikka graafinen päivitys onkin se mikä tulee nopeasti mieleen, niin ainoa se ei ole. Eikä välttämättä edes se tärkein.


2. Dragon Age: Origins

Sanoisin että tästä pelistä olisi kiva saada täysi remake, tietysti paremmalla graafisella ulkoasulla, mutta ennenkaikkea päähenkilöllä jolla on ääninäyttelyä dialogeissa. Tosin ehkä vielä isompi juttu on paremmin tehty taistelumekaniikka joka olisi astetta toiminnallisempi ja joko täysin vuoropohjainen tai täysin reaaliaikainen. Sanoisin että jos tästä pelistä tehtäisiin remake Inquistionin mekaniikoilla ja tyylillä, niin se olisi napakymppi ja itse olisin todella kiinnostunut käymään koko pelin uudestaan läpi.


1. Final Fantasy VIII

Nopea graafinen remasterointi ei vain riitä. Itse olisin jo tyytyväinen graafiseen päivitykseen, jos siinä samalla tulisi mukaan ääninäyttelyä ja lisää tarinallisia elementtejä. Puhumattakaan monista päivityksistä mitä pääpeli voisi hyvinkin tarvita. Ääninäyttely on tietysti yksi niitä isoja juttuja, mutta kyllä sellainen yleinen päivittäminen ja monipuolisuus toiminnassa, tarinassa ja monissa pienissä asioissa olisi myös tervetullutta. Ei tarvitsisi edes olla samalla tavalla ja isolla rahalla uudelleenrakennettu kuin FFVII Remake.