Vaikea sanoa että mikä tekee kohtauksesta todella erityisen. Syitä on vaikka kuinka paljon mutta kyllä se loppuviimeksi on aina kiinni siitä jostakin. Yhteistä näille varmaan on ainakin se, että ne kohtaukset käy läpi mielellään vaikka useammankin kerran.

 

 

 

Sääntökertaus (jälleen kerran):

- Ei kokonaisia maailmoja (yksi osa käy)

- Ei kokonaisia pomotaisteluita (yksittäiset osuudet hyväksytään)

- Uniikkeja hetkiä / Yksi per pelikerta hetkiä

- Vain yksi per peli (monissa peleissä on todella monta erittäin hyvää kohtausta joista olisi kokonaan omaksi listakseen. En nyt jokaisen pelin kohdalla sano että olisiko niitä listaksi asti, mutta monessa olisi)

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Se on ohi - Lord of the Rings: War in the North

Matkan päätös, sekä tämän että Sormuksen.

 

Cruciblelin takominen - Doom Eternal

Kokonaisuus jossa Slayer kohottaa Crucible miekan, kuin He-Man

 

Panda kunkun ensimmäinen tehtävä - Sly 3: Konnien Kunnia

Vampyyrien tuhoamista raketeilla, todella järeällä hahmolla.

 

Virtuaalinen? - Cyberpunk 2077

Miten haluat että se päättyy? Haluatko elää hetken legendana, vai iskuisuuden kyberavaruudessa?

 
24. Hetket yhdessä - Kingdom Hearts III: ReMind

ReMind DLC ei tehnyt läheskään tarpeeksi sen eteen mitä se olisi voinut, koskien pääpelin hyvin heikkoa lopetusta. Mutta kyllä siinä oli lyhyet puolensa, kun katsellaan että mitä Sora ja Kairi ehtivät hetken aikaa tehdä yhdessä, ennen kuin toinen uhrauksensa vuoksi sitten katosi ja toisen päämääräksi tuli vuorostaan pelastaa toinen. Tämä on aika laiha lohtu, mutta se kuitenkin herättää hieman ajatuksia ja jättää tulkinnan varaa sen sijaan, että vain jättää pelkkiä kysymyksiä, kuten pääpeli teki.


23. Gehrman liittyy jahtiin - Bloodborne

Pyörätuolissa istuva vanha ukko on pitkin peliä ollut lähinnä sellainen opettaja josta ei paljoa tiedä, mutta jotakin häneltä odottaa. Kun sitten viimeisen päätöksen kohdalle ei suostu mestattavaksi, niin siitä seuraa tappel, jossa Gehrman nousee vastukseksi. Se mikä tästä tekee niin hyvän on se puhdas tyyli jolla taistelu alkaa, kun Gehrman yhdistää miekan varteen, luoden viikatteen. Siinä on sitä todellista Bloodborne tyyliä.


22. Path to Glory - Cyberpunk 2077

Tästä pelistä ei löytynyt läheskään tarpeeksi oikeasti hyviä kohtauksia, vaikka siinä onkin muutamia sellaisia jotka erittäin hyvin korostavat tätä maailmaa. Ehkä parhaiten kuitenkin toimii lopetus jossa pelihahmo on saavuttanut sen aseman johon ainakin omalla kohdalla tähtäsin. Se ei ole täysin sitä mitä sen haluaisi olevan, mutta se on kehnoista lopetuksista se paras, vaikka samalla aikaa tätä lopputulosta edeltävä hetki on myös sellainen, joka oli ratkaisunäkövinkkelistä hyvin haastava ja ainoa kohtaus joka todella kilpailee tämän kanssa.


21. Ying Yang - Spyro: Year of the Dragon

Useampi oikeasti uniikki lohikäärmeen kuoriutuminen voisi mahtua tähän mutta kun yksi pitää valita, niin kyllä se on se viimeinen, lähinnä siksi, että siinä kohtaa todellakin osataan yllättää. Kyllähän sitä on nähty tuttia imevää ja tulta puhaltavaa vauvelia, mutta sitten kun tämä kuoriutuu, niin kyllä se yllättää aika moisesti, kun munankuoresta löytyykin kaksoset.


20. Marauderin esittely - Doom Eternal

Tämä on yksi niitä vihollisia joka täysin varastaa shown kun liittyy taisteluun. Ensimmäinen kerta on helposti se paras koska siinä hahmo saa kunnolla aikaa ja sitä seuraa se ensimmäinen taistelu, kun kaikki tulee yllätyksenä. Marauderit ovat ehdottomasti pelin vaikeimpia vihollisia ja positiivista onkin, että tämä on ehdottomasti myös se hienoin vihollinen pelissä.


19. Tuplapyssyt - Tomb Raider

Reboot sarjan ensimmäisen pelin loppuhuipennus jossa Lara käyttää molempia pistooleja, kuten alkuperäisessä sarjassa. Tämä on erittäin lupaava hetki sarjan tulevaisuudelle, jota ei kuitenkaan koskaan ole sen enempää sitten osattu käyttää. Vaikka kohtaus tavallaan tekeekin vihjauksia jotka eivät sitten koskaan ole tulleet toteen, niin se ei vähennä kohtauksen hienoutta, varsinkaan pelin loppuhuipennuksena.


18. Veitsenheitto - Call of Duty: Modern Warfare 2

Pelisarja joka on tunnettu näyttävistä hetkistä, onnistuu erinomaisesti tarjoamaan sellaisen kun sitä todella tarvitaan. Tapa jolla roistomainen kenraali Shepherd kohtaa loppunsa toimii erinomaisesti koska siinä ovat kaikki pienet asiat just eikä melkein kohdallaan. Pelkästään se, miten Soap pyöräyttää veistä kädessään ennen heittoa, on todella näyttävästi tehty ja sopii kokonaiskuvioon erinomaisesti.


17. Carmelita pelattavana hahmona - Sly 3: Konnien Kunnia

Ensimmäinen kerta kun pelataan Carmelitalle tulee todella yllättäen. Sitä ei välttämättä edes ajattele että tällä hahmolla pääsisi pelaamaan ollenkaan, paitsi rosvo ja poliisi minipelissä. Kun sitten Carmelitalla pääsee pelaamaan itse, niin se on kyllä todella hyvin tehty osuus. Erottuu joukosta erityisen hyvin, tehden Carmelitasta aivan erilaisen pelattavan hahmon kuin muista, hyvällä tavalla.


16. Legionin hyvästit - Mass Effect 3

Tämä on niitä kohtauksia joka voi päättyä monella tavalla. Se hyvä lopetus kuitenkin johtaa siihen, että Legion "kuolee" ja vaikka hän onkin kone, niin hän on yksi niitä hahmoja johon kiintyy yllättävän paljon, koska hän on niin hyvin tehty, sympaattinen ja syvällinen. Hyvästit Legionin, Talin ja Shepardin kesken on yksi niitä kohtauksia pelistä, joka todellakin on erittäin hyvin tehty ja jota korostaa, se mitä pian saapuvat Gethit sitten sanovat ja sopivat Quarianien kanssa.


15. Taskmaster vs Avengers - Marvel's Avengers

Black Widow vs Taskmaster oli teaseri, tämä on se oikea pomotaistelu. Tässä yhteenotossa on oikeanlaista tyyliä, skaalaa ja pelkästään se miten taistelu alkaa, näyttää todella hienolta. Taistelu voisi olla vähän monipuolisempikin, mutta kokonaisuutena tämä on juurikin sellainen pomotaistelu, jollaisia tässä pelissä pitäisi olla niin paljon enemmänkin. Paikka jossa taistellaan toimii ja vaikka Marvel's Spider-Manin Taskmaster on hahmolle uskollisempi, niin tässä hahmossa tulevat esille ne ratkaisevat puolet ja tämä oikeasti näyttää siltä, miltä tämän hahmon pitääkin, vaikka onkin turhan pitkä.


14. "Ratsuväki" saapuu - Thronebreaker: Witcher Tale

Valtaistuimenmurtaja on kokonaisuutena erinomainen tapaus, mutta siinä ei ole selkeästi parhaita yksittäisiä hetkiä. Mutta se mikä todella sitten nousee esiin, on juurikin se hetki mikä eniten vaikuttaa Geraltin tulevaisuuteen. Nimittäin se hetki taistelussa, kun yllätyksenä pelaajan avuksi saapuvat sekä Dandelion, Cahir että Geralt. Siinä on erinomainen yllätys, joka sitten tietenkin johtaa tilanteeseen jossa kuningatar ritaroi Geraltin.


13. Abbyn kärsimys - The Last of Us Part II

Kaikessa tunnevoimaisuudessaan viimeinen yhteenotto Ellien ja Abbyn välillä on merkittävä. Varsinkin tappelua edeltävä osa jossa Abby on nälkiintyneenä ja ties miten pahoinpideltynä ja sidottuna. Omalla kohdalla olisi tehnyt jopa vähän mieli jättää hänet siihen, takaisin maksuna Joelista. Vaikka pelin lopetus onkin yksi suurimpia pettymyksiä pitkään aikaan, niin kyllä tämä siihen johtava julmuuksien täyttämä alustus on kaikessa karuudessaan erittäin onnistunut. 


12. Strife - Darksiders Genesis

Hahmon esittely pelin elokuvaintrossa tuo erinomaista esille juurikin ne puolet hahmosta jotka tekevät hänestä joukosta erottuvan. Strife on humoristisempi kuin muut, käyttää tuplapistooleja on todella asennejäbä. Vaikka intron kaltaisia pätkiä ei muita olekaan, niin pääpointti on siinä, miten hyvin Strife esitellään. Varsinkin laskenta yhdestä kolmeen, todella osuu.


11. Grigori saapuu - Dragon's Dogma

Valtava punainen lohikäärme kylvää tuhoa ympärilleen ja nopeasti käy selväksi että pelaajalla ei ole mitään saumaa tätä vihollista vastaan. Sitten lohikäärme otta palasen päähahmon sydämestä ja luo siteen tähän. Tarinallisessa mielessä tämä on yksi pelin keskeisimpiä hetkiä ja ehdottomasti todella onnistuneesti tehty, sillä tässä hetkessä on juurikin sellaista massiivista tyyliä ja kiinnostavia mahdollisuuksia. Tämä on juurikin sellainen tarinallinen osa joka herättää kiinnostuksen tulevaa kohtaan ja kysymyksen: Miksi lohikäärme teki näin?


10. Megahyppely - Sly 2: Konnakopla

Sly saa käyttöönsä repun jolla hyppiminen tehostuu. Tällä ei voi tehdä muuta kuin leikkiä leikkimisestä päästyään. Tämä on jopa niinkin hauska lelu että tällä olisi hauska päästä leikkimään muihinkin maailmoihin. Kaiken kaikkiaan tämä on juurikin niitä kohtauksia joita haluaa pitkittää mahdollisimman kauan, kunnes idea on loppuun kulutettu. Harmillista on tosin se että viimeinen maa ei ole kovinkaan hyvä näyttämä, vaikka tämä idea todella hyvä onkin.


9. Viimeisen kaksintaistelun jälkeen - Ghost of Tsushima

Tämä on ensinnäkin uskomattoman hienosti tehty taistelu, sillä vaikka pelaaja ei saakaan päättää että miten pukeutuu kyseiseen yhteenottoon, niin värimaaillmaan, musiikiltaan ja tunnelmaltaan tämä rakentaa uskomattoman hienon viimeisen kaksintaistelun tarinassa. Se mikä todellisesti kuitenkin kruunaa kokonaisuuden, on se viimeinen valinta jonka pelaaja joutuu tekemään koskien isähahmoaan ja opettajaansa Shimuraa.


8. Kaikki on nyt mahdollista - Final Fantasy VII Remake

Erityisen hyvä esimerkki siitä, miten yksi osa yhtä isoa peliä voidaan laventaa omaksi kokonaisuudekseen. Vaikeaa on valita vain yksi kohtaus mutta aivan loppupuolella vastaan tuleva hetki, jossa kaikki säännöt kirjoitetaan uusiksi ja tulevaisuudessa kaikki on mahdollista, on ehkä se kaikkein iskevin, koska se avaa niin paljon uusia ovia. Yksi osa tätä kaikkea on siinä että yhteenotto Sephirothia vastaan vaikuttaisi menevän kuin alkuperäisen pelin viimeisessä taistelussa, mutta sitten taistelu jääkin kesken ja lopulta uusi matka odottaa tulevaisuudessa. Toinen osa taas on kuolleeksi oletetun hahmon rooli tulevassa. Tämä on monimutkainen kokonaisuus mutta ehkä juuri siksi se toimii niin hyvin.


7. Skyhold - Dragon Age: Inquistion

Kun inkvisitio ottaa linnoituksen uudeksi päämajakseen, on inkvisiittorin aika pitää puhe siitä, mitä tästä eteenpäin. Tämä on niin loistava kohtaus, koska siinä ovat läsnä ne ratkaisevat asiat pelin tarinallisuudesta. Pelaaja määrittelee osan siitä, millainen on ja siinä samalla korostuu se, että toiset ryhmäläiset suhtautuvat tähän paremmin kuin toiset. Tämä on sellainen hetki jollaisia toivoisi olevan enemmänkin, mutta samalla aikaa, tietää että koska tälläisiä ei juuri ole, niin siksi tämä toimii niin hyvin ja jää mieleen.


6. DD liittyy taisteluun - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Pieni koira on kasvanut aikuiseksi ja on tarpeeksi vahva, nopea ja älykäs taistelemaan isäntänsä rinnalla. Silmälappu on myös hieno lisä, mutta kyllä tässä hetkessä kaikenkaikkiaan osuu todella vahvasti se, että nyt pelissä on mukana koira, joka näyttää todella hienolta ja mitä todennäköisimmin on erittäin tehokas taistelija. Positiivista on myös se, että peli lunastaa pitkälti kaikki odotukset mitä tämä yksi nopea hetki asettaa, kun DD hyppää kopteriin Venom Snaken kanssa ja näyttää oitis isännältään.


5. Devil Sword Dante - Devil May Cry V

Tapahtumajakso alkaa siitä kun Dante pistää itseään sillä mitä on jäljellä Rebellionista ja vapauttaa sen avulla todellisen demonin sisällään. Sitten hän vapauttaa paholaisenergiaa, syöksyy lentoon ja liittyy taisteluun Urizenia vastaan uuden miekan kanssa. Tämä on juurikin sellainen tapahtumajakso joka jää erittäin vahvasti mieleen kaikessa näyttävyydessään. Tässä on kohdallaan aivan kaikki ratkaiseva. Paholaismuoto on todella upea ja siitä on heti otettu ratkaisevasti irti tarpeeksi, jotta voidaan luoda näyttävä esittely.


4. Keskustelu Urgostin kanssa - Lord of the Rings: War in the North

Siinä missä hahmo esitellään salaperäisesti, niin ensimmäinen todellinen kohtaaminen hahmon kanssa iskee erittäin kovaa. Tämä on juurikin sellainen osuu josta monet upeimmat fantasiatarinat on tehty. Tällä kertaa kyse ei ole taistelusta lohikäärmettä vastaan, vaan keskustelusta lohikäärmeen kanssa. Urgost on todella hyvin tehty hahmo ja kokonaistilanne itsessään on erittäin hyvin jaksotettu. Urgostia ei paljoa pelissä nähdä, mikä vain korostaa sitä, miten hyvä tämä hetki kaiken kaikkiaan on.


3. Viimeinen keskustelu viinitarhassa - Witcher 3: Wild Hunt - Blood & Wine

Tämä on pitkälti koko pelin lopullinen huipentuma, sillä tämän jälkeen ei oikeastaan ole jäljellä mitään samanlaista. Pelaajan päätökset vaikuttavat siihen, kuka tulee vierailemaan Geraltin luona. Kokonaistilanne on kuitenkin aina tarinallisesti sama, sillä tässä on sellaista tiettyä lopullisuuden tunnetta. Erityisen hienon tästä saa myös ajoittamalla sen tiettyyn vuorokauden aikaan, kuten auringonlaskuun, auringonnousuun tai omalla kohdallani, keskiyöhön/yöhön. Niin ja itselläni se lopullinen vierailija on Triss.


2. Päättymätön tarina - Hades

Tämä on sellainen peli josta on erittäin vaikeaa poimia yhtä yksittäistä kohtaa koska niin moni osa peliä toimii hyvin usean asian summana. Pelin eräänlainen lopetus, joka on uusi alku, on kuitenkin se, joka todella erottuu joukosta. Juurikin tämä hetki joka seuraa venematkan jälkeen, jossa perhe yhdistyy, tekee sovinnon ja alkaa sitten kehittelemään jatkosuunnitelmia, jotka samalla aikaa mahdollistavat sen, että peli ei yksinkertaisesti pääty, vaan jatkaa samaa ikuista kehää uudestaan ja uudestaan.


1. Nowhere - Control

Tässä kohtaa tunnelma on huipussaan ja mukana on todellakin "sitä jotakin. Matka "ei minnekään" on jo itsessään erikoinen eikä tästä paikasta oikein edes tiedä että mitä siltä pitäisi odottaa, sillä siitä ei ole myöskään kerrottu kovin paljoa. Tunnelma on kuitenkin todella hyvä ja tässä paikassa on heti sellaista tiettyä tyyliä. Sitten kun lähdetään etenemään niin se kaikki paranee entisestään, menettämättä sitä tiettyä salaperäisyyttään, vaikka samalla paraneekin merkittävästi.