Crash Bandicoot sarja on kokonaisuutena ollut yksi suuri vuoristorata hyviä ja huonoja pelejä ja sitä kautta myös kattava ja monipuolinen valikoima hyviä ja selvästi huonoja pomotaisteluitakin.

 

 

 

Kaikki Crash Bandicoot sarjan pelit kelpaavat vertailuun ja kaikki pomovihollisen tuntomerkit kattavat taistelut sopivat vertailuun.

Huonoimpien pomotaisteluiden tapauksessa helposti jokin aina unohtuu koska hyvät muistaa paljon helpommin kuin ne huonot.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Earth Crunch - Wrath of Cortex

Omanlaisensa idea, mikä on plussaa ja toimii vieläpä ihan hyvin. Ensimmäinen pomotaistelu pelissä ja harmillisesti se kaikista "ehjin", mikä ei ole edes kovin paljoa.

 

Fire Crunch - Wrath of Cortex

Tässä taistelussa korostuvat pelin kyseenalainen osumatarkkuus sekä pakoon juostessa että pomovihollista jahdatessa, vaikka muutoin idea onkin ihan hyvä.

 

Skorporilla - Mind over Mutant

Idea ei ole huono, heikennä isoa mölliä, kunnes voit ottaa sen hallintaan ja sitten nuijia pieniä mutantteja. Toteutus ei kuitenkaan isommin nappaa, lähinnä siksi kun tämä ei ole hineon näköinen vihollinen.

 




12. Komodo Bros - Cortex Strikes Back

Naughty Dogin pomotaisteluiden joukossa tämä on melko tylsä ja mitäänsanomaton, mutta ainakin tämä taistelu toimii. Iso heikkous on lähinnä se, että tässä on niin simppelit mekaniikat että ei taistelu itsessään isommin nappaa, puhumattakaan että samalla tuntuu ettei hahmoja ole erityisemmin osattu hyödyntää.


11.  Koala Kong - Crash Bandicoot

Pomovihollinen itsessään on hyvin tylsä ja melko mitäänsanomaton, varsinkin todella hyvässä joukossa johon kuuluu. Taistelu on simppeli ja tuntuu pääasiassa täytetaistelulta jossa ei ole mitään oikeasti ihmeellistä.


10. N. Brio - It's About Time

Hahmoon aika osuva pomotaistelu, mutta siitä on saatu pääasiassa aika tylsä. N. Brion Jekyl & Hyde tyylinen asetelma toimii ihan hyvin, mutta ei siitä ole otettu irti juuri mitään.


9. Mighty Uka Uka - Twinsanity

Tässä taistelussa tuntuu että tähän väkisin pitänyt änkeä mukaan Uka Uka, joka tuntuu olevan todella irrallinen osa tätä taistelua. Tästä jää sellainen fiilis että nyt on vain pitänyt saada Uka Uka mukaan ja hänet on lätkäisty jonkin perustasoisen jäägolem pomovihollinen naamalle. Tässä on hyvin vähän sellaista sisältöä, mitä Uka Ukassa itsessään on.


8. Velo - Nitro Kart

Perustavanomainen kilpa-ajopomovihollinen ja vieläpä aika heikossa kentässä, toisin kuin CTR:ssä, jossa viimeinen pomokenttä oli yksi koko pelin parhaita. Tällä kertaa tuntuu että Velo on pomovihollinen siinä missä kaikki muutkin vastaavat joten ns. loppuhuipennukseksi tämä on erittäin heikko esitys.


7. N. Gin - It's About Time

Kun ottaa huomioon että tämän pitäisi olla neljäs Crash peli, siis Warpedista seuraava, niin se miten N. Giniä on pomovihollisena käytetty, on hyvin kaukana siitä, mihin Warpedissa jäätiin ja se oli todella hyvä taistelu. Tämä on lähinnä perustasoinen pomotaistelu jossa vastaustaja voisi olla ihan kuka tahansa ja tähän on pitänyt N. Gin tuhalata, sen sijaan että häntä olisi käytetty parannellussa versiossa Crash 2:n ja 3:n pomotaisteluista.


6. N. Cortex - It's About Time

Iso sekasotku eikä edes kovin kekseliäs ja omalaatuinen sellainen. Taistelu jossa Cortex ohjaa pirun isoa konetta joka paiskoo ruutuun milloin mitäkin väistettäviä hasardeja, kenttämuokkauksia ja vähän sitä sun tätä. Hyvä asia on siinä, että tämä taistelu pyrkii yhdistämään peliin vähän kaikenlaista, mutta merkittävä ongelma on siinä, että se ei ole kovin paljoa, koska mikään osa tästä taistelu ei ole erityisen hauskaa pelattavaa.


5. Nitros Oxide - Bash

Verrattuna todella moneen hyvin tehtyyn pomotaisteluun pelissä, tuntuu että tämä yrittää tehdä kaikenlaista, mutta lopputulos on todella mitäänsanomaton, koska kumpikin peliosa, ei ole erityisen iskevä. Ensin lennetään perustylsää ja hitaasti avaruudessa ja sitten pelataan kuulapeliä, joka on hyvin lähellä pöytäkiekkoa. Ei mitään viimeinen pomotaistelu tyylistä sisältöä, laatua tai tunnelmaa.


4. Crunch & N. Brio - Mind over Mutant

Sanalla sanoen, todella ärsyttävä pomotaistelu. Crunch ei osaa pitää turpaansa kiinni hetkeäkään, mikä alkaa hyvin nopeasti ärsyttää. Taistelu itsessään on ensin räjähteiden heittelelmistä ja sitten Crunchin ammuskelu mikä ei ole toteutettu edes kovin hyvin. Tästä tulee niin mieleen monet menneen ajan pomotaistelut jossa pomovihollisilla oli pakottava tarve huudella repliikkejään taistelun lomassa.


3. Water Crunch - Wrath of Cortex

Merkittävä ongelma miksi tämä ei vain toimi tulee siitä, että pelin osumarekisteröinti on hyvin kyseenalainen. Monesti tuntuu että vaikka selvästi itse osun hyökkäyksellä pomoviholliseen, niin otan itse vahinkoa ja siis kuolen saman tien. Tämän vihollisen metodit ovat aika simppelit, mikä vain korostaa tämän pelin kyseenalaista ohjelmointia, koska rikkinäinen rakenne tekee tästä oudolla tavalla vaikean.


2. Air Crunch - Wrath of Cortex

Tämä taistelu jatkuu aivan liian pitkään ja siinä on monta sellaista osaa, mikä vain hidastaa taistelu entisestään. Tällä versiolla on paljon elinvoimaa ja jatkuva lentokoneella tulitus tuntuu todella tehottomalta. Vihollisen hyökkäykset taas ovat todella voimakkaita, mikä helposti laittaa pelaajan aloittamaan koko pitkän taistelu alusta, mikä vain korostaa sitä, että tämä on yksi pelin huonoiten suunniteltuja pomotaisteluita, vaikka se yrittääkin olla todella omanlaisensa.


1. Cortex & Crunch - Wrath of Cortex

Huono pomotaistelu kaikilla pahimmilla tavoilla, kuin kokoelma kaikista aiemmista. Tämä taistelu jatkuu aivan liian pitkään, se on valtava sekasotku eikä eikä millään tavalla kiinnostavaa tai mielekästä pelattavaa. Erilaisten naamioiden erilaisia hyökkäyksiä tulee vuoron perään kiihtyvään tahtiin ja pelaajelle tästä taistelusta tulee yksi iso väistelymaraton joka tuntuu lähinnä turhauttavan pitkäksi venytetyltä. Se ei ole missään kohtaa hauskaa eikä siinä edes isommin tunnu sellainen viimeinen pomotaistelu fiilistä, jota ehdottomasti pitäisi.