Kaikkia pelejä ei vain pysty pelaamaan ja kaikkia ei edes halua. Joskus syynä on se kaikkein yksinkertaisin "ei ole aikaa" ja toisinaan "evvk". Oli syy mikä hyvänsä niin tietyt pelit vain sivuuttaa ihan täysin. Nyt keskityn niihin tapauksiin jotka olen sivuuttanut, syystä tai toisesta.

 

 

 

Jotkut pelit passaa ihan tyhmistä syistä kun taas toiset oikein hyvistä syistä. Ajan puute on varmaan se yleisin syy omalla kohdalla, mutta itse en pidä itseäni niin kovana pelaajana että kaikki pelit jotka vähänkin kiinnostavat on pakko hankkia ja kokea, juurikin siksi, että muitakin harrastuksia ja kiinnostuksen kohteitakin löytyy. Tietyt pelit taas hankkii heti ja ne jyräävät kaikki muut alleen.

Monien pelien kohdalla tilanne on se, että ne voisivat olla aivan hyvin pelattavissa, mutta sitten ne ovat jostakin syystä jääneet sivuun. Kun itsellä on sekä PS+ että Now, niin monien pelien tapauksessa jo hieman miettii että kuinka suurella todennäköisyydellä kyseinen peli tärähtäisi toiseen näistä, sanotaan nyt vaikka vuoden tai parin sisään. Itselläni on varsin monta peliä jotka ovat nimittäin päätyneet toiseen, tai molempiin. Koen itseni vielä sen verran kärsivälliseksi että pystyn kyllä odottamaan sillä ne pelitapaukset joissa välttelisin spoilereita ovat niitä jotka aika varmasti hankin heti niiden ilmestyttyä.

Korostettakoon selvästi sitä että itse olen PlayStation pelaaja joten pelkästään sen valinnan kautta mm. KAIKKI Xbox pelit ovat passattuja, kuten myös Nintendo pelit. Eli listalle kelpaavat vain ja ainoastaan sellaiset pelit joiden pelaamiseen olisi laitteistoa. Korostan myös että nyt nostan esiin tälläisiä astetta isompia tapauksia tai sellaisia pelejä, jotka enemmän tai vähemmän kiinnostavat.

Pelit joita en juuri edes harkinnut ostavani eivät mahdu mukaan. Tämä sulkee pois lähemmäs kaikki Bethesdan pelit (kuten Fallout76) koska ne nyt ovat kuraa. Sekä Anthemin koska se ei missään vaiheessa kiinnostanut, koska vaikutti pelkältä Destiny kopiolta. Niin ja No Man's Skyn joka kehityksestään asti on vaikuttanut isolta vedätykseltä (mitä se tietystä perspektiivistä olikin). Urheilu ja rallipelit ovat nekin lähes poikkeuksetta ulkona kuvioista.

Moneen vaikuttaa myös se että kun hankin PlayStation Now tilauksen, niin tein sopimuksen että en hanki uusia pelejä kun se pitää tasonsa. Mutta sitten kun sen taso putosi merkittävästi alle puoli vuotta myöhemmin niin sopimus päättyi.

Passaamiseksi lasketaan myös se, jos peliä kokeilee vähän (demo ns) ja sitten jättää pelin kokonaan sen kokeilun jälkeen, niin on lähemmäs sama kuin se että passaa pelin. Joiden pelien kanssa tämä päätös on tehty lähemmäs heti, enempää ajattelemattakaan peliä.

 

Sinisellä otsikoidut ovat sellaisia, joiden pariin uppoudun heti, jos tulee mahdollisuus siihen (PS Now/PS Plus/tms)

 
24. Ashen

Yhteen aikaan odotin mutta sitten kun siitä ei kuulunut juuri mitään niin se unohtui. Voi olla että tämä tulee joskus pelattua, mutta ei tätä tule juuri etsittyä tai vahdittua sen enempää.


23. Baba is You

Kivan oloinen idea, mutta pulmapelit eivät ole niintä kaikkein kuumimpia tapauksia niin sivuunhan se sitten jäi. Puhumattakaan että kun nimen ensimmäistä kertaa kuuli, niin sen unohti lähemmäs saman tien. Kerran olen kyllä päässyt kokeilemaan.

Olen jopa päässyt peliä testaamaan ja sen jälkeen todellakin aion passata.


22. Outer Worlds

Fallout: New Vegas tyylistä settiä avaruudessa, ei nyt mitenkään erityisen houkuttelee, vaikka kehuja onkin kerännyt. Ehkä sitten joskus alelaarista tms. Mutta tästä tulee heti sellainen tunne että pelillisesti tämä on askel taaksepäin, joten passaan.


21. Outer Wilds

Tästä kuuli paljon hyvää, mutta ei sitten tuntunut kovin omalta. Kivan näköinen peli ja voisi olla kokeilemisen arvoinenkin, mutta ei vaikuta sellaiselta johon viitsisi rahaa (tai oikeastaan isommin aikaakaan) käyttää.


20. NiOh 2

Ei se ensimmäinen nyt niin hyvä ollut että kakkosta edes harkitsisi. Kun on pääasiassa vaikea vain vaikeuden takia.


19. Disco Elysium

Tämä on niitä tapauksia jotka tavallaan kiinnostavat edelleen mutta aika monia muu peli on jonossa ennen tätä, sitten kun seuraavaksi hankkii itselleen jotakin pelattavaa. Nimen takia tämäkin jäi sivuun mutta jokin tässä kuitenkin kiinnostaa, vaikka samalla mukana on useita puolia jotka vähän työntävät poispäin.


18. Returnal

Tavallaan houkuttaisi kyllä hankkia tämäkin, kun on Suomalais-studion tekemä, saman studion joka teki erinomaisen Alienationin sekä kelvollisen, joskis itseääntoistavan Dead Nationin. Returnalin ongelmana tosin on ei kovin kiinnostava, cool tai badass päähenkilö ja vahva roguelike tyylisyys joka oikeissa käsissä kyllä toimii (Hades), mutta johon en niin paljoa usko että tulisi tämä lopulta hankittua.


17. Man of Medan

Hidden Agenda oli niin karu pettymys että tämä ei sen takia saa edes mahdollisuutta. Vaikka Until Dawn varsin hyvä olikin. Katsotaan sitten uudestaan kun peli on joko PS Plussassa, Nowssa tai jossakin Dark Anthology kokoelmassa.


16. Untitled Goose Game

Todella hauskaksi ja yllätävksi kehuttu peli hanhesta. Tässä pelissä ei ole oikeastaan mitään mikä erityisemmin kiinnostaisi. En ole oikeastaan missään kohtaa erityisesti edes harkinnut tämän hankkimista.


15. Persona 5 Royal

Jos en olisi pelannut perusversiota, niin harkitsisin oitis, mutta kun tiedän että peli on paikoitellen turhauttava, hidas ja ylitsevuotava sisällössään niin tiedän että paketti puuduttaa jo ennen tutoriaalien loppua. Vaikka pelissä olisikin lisäyksiä.


14. Nier: Automata

Tulee pelattua heti kun tulee joko PS Now'n tai Plussan valikoimiin, tai sen sattuu bongaamaan kirjastosta lainattavaksi. Muutoin, ei tule ihan äkkiä kokeiltua. On kyllä pitkään ollut listalla näiden kiinnostavien pelin joukossa.


13. Tetris 99

Se on Tetristä, taas, joten ei nyt ole juuri intressejä hankkia sitä... taas. 


12. Cuphead

Yhteen väliin kiinnosti kyllä kokeilla mutta se meni jo jonkin aikaa sitten. Tämäkin kun on näitä vaikeiksi tehtyjä pelejä jossa se vaikeus on mukana vain vaikeuden takia. Vaikuttaa sen verran tylsältä puurtamiselta, että en usko että kiinnostus pysyisi.


11. Ghostrunner

Hienon näköinen ja tyylikäs peli, mutta demon perusteella perustuu turhauttavaan vaikeuteen ja jokaisen osion lähes virheettömään suorittamiseen. Tämä on juurikin sellainen peli joka voisi olla todella hyvä, mutta jonka kanssa on vahvasti usko siihen, että kyllä siihen aika nopeasti puutuisi.


10. Elden Ring

Kyllähän noita Souslike pelejä on tullut pelattua, mutta suoraan ei ole kiinnostusta tätä peliä kohtaan. George RR Martin ei tuo omalla kohdallani mitään plussaa kokonaisuuteen ja koska kyseessä on väkisinkin vaikeuden vuoksi vaikeaksi tehty peli, niin tulee aika varmasti sivuutettua. Kuitenkin tulee sitten jossakin vaiheessa vastaan ryöstöhinnalla tai osana PS Plus/Now tilausta, ehkä, ei sen väliä.


9. Far Cry 6

Ei vaikuta yhtään kiinnostavalta. Itse en ole juuri edes pidä Giancarlo Espositosta pahisrooleissa, joten siinä nyt on jo yksi hyvin vahva syy passata tämä peli kokonaan.


8. Gotham Knights

Yksi asia ylitse muiden on tässä kohtaa syynä siihen, että ei tule hankittua. Jos tälläisessä pelissä ei pääse pelaamaan Lepakkomiehellä, niin ei ole omasta mielestäni mitään järkeä hankkia. Koko "Batman on kuollut" konstepti on juurikin sellainen, että en aio tukea sitä millään tavalla, koska jos aihealueesta otetaan se paras osa pois, niin kyllä siitä aika ontto ole jää. Oli peli kuinka hyvä tahansa, niin pelaamatta jää... ja toivottavasti jää vähemmälle huomiolle ja unholaan.


7. Predator: Hunting Grounds

Ei juuri nappaa tälläinen Friday the 13th tyylinen peli jossa tosin pelataan Predatorilla ja metsästetään sotilaita. Paljon kiinnostavampaa olisi ollut pelata ihan yksinpelinä ilman pakollista moninpelaamista. Puhumattakaan että jos ei saa pelata Predatorilla, niin ei juuri kiinnosta.


6. Celeste

Todella runsaasti kehuttu haastava tasohyppelypeli. Voisi luulla että kun kaikkialla peliä kehutaan niin se kannustaisi kokeilemaan. Mutta itselle tämä ei ole yhtään napannut. Se ei kokonaisuutena kiinnosta juuri yhtään koska se on enemmän haasteita toisensa perään ja tasohyppelyä ilman toimintaa. Eikä idea ja päähahmokaan nappaa, oikeastaan yhtään.


5. Dreams

Ollut pitkään tälläisen harkinnan alla ja onkin ehkä paras esimerkki sellaisista peleistä, jota olisi todella kiinnostavaa kokeilla, mutta jonka kanssa on silti, jostakin syystä, epäilys, että onko se kuitenkaan sellainen peli josta saa jotakin irti. Luovana työkaluna se voisi olla todella houkutteleva valinta ja kyllähän tätä peliä on useaan otteeseen miettinyt mahdolliseksi ostokseksi, mutta ei ole vielä toteutettu.


4. Undertale

Ei koskaan tullut juuri edes harkittua. Kyllähän tästä kuulee todella paljon kehuja ja niin edelleen, mutta silti samalla aikaa ulkoasu ei hirveästi vedä puoleensa eikä myöskään päähenkilö, niin eipä ole tullut harkittua sen kummemmin että käyttäisikö tähän rahaa.


3. Shenmue III

En ainakaan maksaisi tämän pelamisesta mitään kun ei ole millään tavalla kiinnostava. Aiemmatkaan eivät ole tuttuja joten ei sitäkään vähää ole intoa edes kokeilla tätä. Kaikki ennakko-oletuksetkin tätä peliä kohtaan ovat hyvin negatiivisia ja jos vielä tämäkin peli kuulemma päättyy cliffhangeriin, niin tekijöillä ei ole mitään aivoja mukana tässä prosessissa. Puhumattakaan että tämä on yksi niitä pelejä joka on hyvä esimerkki miksi Kickstarter on hyvin kyseenalainen ja itse olen kuin odottanut että peli floppaa, mitä ehkä vähän toivoinkin.


2. Sekiro: Shadows Die Twice

Vuoden peli palkintoja kahminut tapaus tavallaan kiinnostaa, mutta yhden pelimekaniikan masterointi ei juuri houkuta eikä tälläiset poikkeusvaikeat pelit muutenkaan, vaikka Bloodborne ja useampi Souls tyylinen peli onkin pelattu läpi asti, puhumattakaan Ninja Gaiden Sigma duosta. Tämä on niitä tapauksia joihin uppoutuu kyllä heti jos "ilmaiseksi" saa mutta en mitään ihmeitä odota sillä niin monella tavalla tämä vaikuttaa todella yliarvostetulta tapaukselta ja aika usein olen ollut oikeassa. Näin omasta mielestäni ja oman kokemukseni perusteella.


1. Monster Hunter World

Jotakin Monster Hunteria olen pelannut ja tästäkin demoa, minkä pohjalta voin heti sanoa että ei ole kärsivällisyyttä opetella kaikkia pikku seikkoja ja alkaa loputonta ja hidasta farmaamista ja grindaamista. Puhumattakaan että aiempi kokemus tämän sarjan kanssa kertoo että tämä pelisarja on todella hidas alkamaan ja helposti erittäin puuduttava, joten rahaa en ajatellut tähän käyttää ja vahvasti epäilen että ei kovin paljoa tulisi pelattua, vaikka peli PS Plussaan tai Now'hun napahtaisikin.