Kaikkia pelejä ei vain pysty pelaamaan ja kaikkia ei edes halua. Joskus syynä on se kaikkein yksinkertaisin "ei ole aikaa" ja toisinaan "evvk". Oli syy mikä hyvänsä niin tietyt pelit vain sivuuttaa ihan täysin. Nyt keskityn niihin tapauksiin jotka olen sivuuttanut, syystä tai toisesta.

 

 

 

Jotkut pelit passaa ihan tyhmistä syistä kun taas toiset oikein hyvistä syistä. Ajan puute on varmaan se yleisin syy omalla kohdalla, mutta itse en pidä itseäni niin kovana pelaajana että kaikki pelit jotka vähänkin kiinnostavat on pakko hankkia ja kokea, juurikin siksi, että muitakin harrastuksia ja kiinnostuksen kohteitakin löytyy. Tietyt pelit taas hankkii heti ja ne jyräävät kaikki muut alleen.

Monien pelien kohdalla tilanne on se, että ne voisivat olla aivan hyvin pelattavissa, mutta sitten ne ovat jostakin syystä jääneet sivuun. Kun itsellä on sekä PS+ että Now, niin monien pelien tapauksessa jo hieman miettii että kuinka suurella todennäköisyydellä kyseinen peli tärähtäisi toiseen näistä, sanotaan nyt vaikka vuoden tai parin sisään. Itselläni on varsin monta peliä jotka ovat nimittäin päätyneet toiseen, tai molempiin. Koen itseni vielä sen verran kärsivälliseksi että pystyn kyllä odottamaan sillä ne pelitapaukset joissa välttelisin spoilereita ovat niitä jotka aika varmasti hankin heti niiden ilmestyttyä.

Korostettakoon selvästi sitä että itse olen PlayStation pelaaja joten pelkästään sen valinnan kautta mm. KAIKKI Xbox pelit ovat passattuja, kuten myös Nintendo pelit. Eli listalle kelpaavat vain ja ainoastaan sellaiset pelit joiden pelaamiseen olisi laitteistoa. Korostan myös että nyt nostan esiin tälläisiä astetta isompia tapauksia tai sellaisia pelejä, jotka enemmän tai vähemmän kiinnostavat. Eli pelit joita en koskaan edes harkinnut ostavani eivät mahdu mukaan.

Tämä sulkee pois lähemmäs kaikki Bethesdan pelit (kuten Fallout76) koska ne nyt ovat kuraa. Sekä Anthemin koska se ei missään vaiheessa kiinnostanut, koska vaikutti pelkältä Destiny kopiolta. Niin ja No Man's Skyn joka kehityksestään asti on vaikuttanut isolta vedätykseltä (mitä se tietystä perspektiivistä olikin). Urheilu ja rallipelit ovat nekin lähes poikkeuksetta ulkona kuvioista.

Moneen vaikuttaa myös se että kun hankin PlayStation Now tilauksen, niin tein sopimuksen että en hanki uusia pelejä kun se pitää tasonsa. Mutta sitten kun sen taso putosi merkittävästi alle puoli vuotta myöhemmin niin sopimus päättyi.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Tetris 99

- Se on Tetristä, taas, joten ei nyt ole juuri intressejä hankkia sitä... taas.

 

Outer Wilds

- Tästä kuuli paljon hyvää, mutta ei sitten tuntunut kovin omalta.

 

Rage 2

- Ykköstä on kokeiltu mutta ei nyt niin hyvä ollut että sen takia kakkostakin pelaisi.

 
24. Ashen

Yhteen aikaan odotin mutta sitten kun siitä ei kuulunut juuri mitään niin se unohtui.


23. Wolfenstein: New Colossus

Tästä on tullut vähän sellainen kuva että tämä on se toinen osa trilogiaa joten en ajatellut edes kokeilla ennen kuin se kolmas osa on tulossa. Puhumattakaan että kuten monet räiskinnät, tämä tuskin paljoa on edeltäjäänsä kummempi tapaus. Mieluummin kokeilen jotakin erilaista ja uutta räiskintää.


22. Man of Medan

Hidden Agenda oli niin karu pettymys että tämä ei sen takia saa edes mahdollisuutta.


21. Remnant: From the Ashes

Souls tyylinen kokonaisuus mutta räiskintänä. Muuten ollut todella kiinnostavan oloinen tapaus mutta siitä on tullut vähän sellainen kuva että se on tekemällä tehty vaikeaksi ja täynnä bullet sponge pomovihollisia. Siksi se nyt on jäänyt sivuun.


20. Baba is You

Kivan oloinen idea, mutta pulmapelit eivät ole niintä kaikkein kuumimpia tapauksia niin sivuunhan se sitten jäi. Puhumattakaan että kun nimen ensimmäistä kertaa kuuli, niin sen unohti lähemmäs saman tien.


19. Untitled Goose Game

Todella hauskaksi ja yllätävksi kehuttu peli hanhesta. Tässä pelissä ei ole oikeastaan mitään mikä erityisemmin kiinnostaisi. En ole oikeastaan missään kohtaa erityisesti edes harkinnut tämän hankkimista.


18. Days Gone

Tämä on alusta asti tuntunut niin tavanomaiselta kolmannen persoonan avoimen maailman toiminnalta että se ei vain kiinnosta. Tälläisiä pelejä on vaikka kuinka. Niin ja päähenkilö Deacon St. John on niin tylsän näköinen kaveri että ei juuri kiinnosta hänen tarinansa. Tämä kuitenkin parin vuoden sisään on joko PS plussassa tai Nowssa, niin silloin se tulee sitten kokeiltua. Ei tämä mitään erikoista kuitenkaan tarjoa.


17. Borderlands 3

Demoa pelasin ja aikalailla samaa tavaraa kuin Borderlands 2 joten ei ole mitään intressejä hankkia kun mitään niin uutta ei ole tiedossa, puhumattakaan että huonommat roistohahmot.


16. Metro Exodus

Tämä on sellainen tapaus joka jopa kiinnostaa sillä kaksi edellistä on pelattu, mutta ne eivät olleet niin hyviä että niiden takia tämän hankkisi täysihintaisena pelinä. Tämä on niitä tapauksia jotka mielellään pelaa sitten joskus, mutta ei kuitenkaan niin hyvä että sen takia hankkisi heti, koska pikkuisen hiiviskelypainotteinenhan tämä on, tai ainakin siihen kannustava.


15. Disco Elysium

Tämä on niitä tapauksia jotka tavallaan kiinnostavat edelleen mutta aika monia muu peli on jonossa ennen tätä, sitten kun seuraavaksi hankkii itselleen jotakin pelattavaa. Nimen takia tämäkin jäi sivuun mutta jokin tässä kuitenkin kiinnostaa, vaikka samalla mukana on useita puolia jotka vähän työntävät poispäin.


14. Plague Tale: Innocence

Demo pelattu ja mielekiinto meni siinä samalla. Ärsyttävä pikku kakara paimennettavana, ei kiitos. Hienon näköinen ja tunnelmallinen peli mutta heti voin sanoa että kyllä tämä olisi ärsyttävämpi, enemmän kuin houkuttelvampi.


13. BloodStained: Ritual of the Night

Ensimmäinen ei täyttänyt odotuksia joten en nyt kovin innolla ole tämänkään pariin syöksymässä. Vaikka siinä missä ensimmäinen peli olikin enemmän kuin Castlevania 3: Dracula's Curse ja tämä kuin Symphony of the Night, niin kun pelattavana hahmona ei ole Alucard tyylistä poikkeusupeaa hahmoa, niin kyllä se jää kiinnostavampien pelien jalkoihin. Mutta ehkä joskus.


12. Blacksad

Olisi kyllä kiinnostusta uppoutua noir tyyliseen valintapohjaiseen tarinaan, mutta onglemana on se että muutaman arvostelun ja videon jälkeen into on hävinnyt sillä Blacksad on aika tylsän oloinen hahmo ja muutenkin pelistä tulee vähän sellainen sekunda Telltale peli mieleen.


11. Outer Worlds

Fallout: New Vegas tyylistä settiä avaruudessa, ei nyt mitenkään erityisen houkuttelee, vaikka kehuja onkin kerännyt. Ehkä sitten joskus alelaarista tms. Mutta tästä tulee heti sellainen tunne että pelillisesti tämä on askel taaksepäin, joten passaan.


10. Shenmue III

En ainakaan maksaisi tämän pelamisesta mitään kun ei ole millään tavalla kiinnostava. Aiemmatkaan eivät ole tuttuja joten ei sitäkään vähää ole intoa edes kokeilla tätä.


9. Crash Bandicoot: Nsane Trilogy

Piti hankkia mutta ei sitten lopulta riittänytkään aika ja mielenkiinto, vaikka kaikki kolme peliä hyviä ovatkin.


8. Monster Hunter World

Jotakin Monster Hunteria olen pelannut ja tästäkin demoa, minkä pohjalta voin heti sanoa että ei ole kärsivällisyyttä opetella kaikkia pikku seikkoja ja alkaa loputonta ja hidasta farmaamista ja grindaamista. Puhumattakaan että aiempi kokemus tämän sarjan kanssa kertoo että tämä pelisarja on todella hidas alkamaan ja helposti erittäin puuduttava.


7. Celeste

Todella runsaasti kehuttu haastava tasohyppelypeli. Voisi luulla että kun kaikkialla peliä kehutaan niin se kannustaisi kokeilemaan. Mutta itselle tämä ei ole yhtään napannut. Se ei kokonaisuutena kiinnosta juuri yhtään koska se on enemmän haasteita toisensa perään ja tasohyppelyä ilman toimintaa. Eikä idea ja päähahmokaan nappaa, oikeastaan yhtään.


6. Assassin's Creed: Odyssey

Origins ei napannut ja tästä pelistä on vähän sellainen vaikutelma että tässä on paljon enemmän massaa kuin sisältöä. Valtava maailma mutta niin vähän oikeaa tekemistä. Kun tämä tai Origins on kuitenkin jossakin kohtaa Now'ssa tai Plussaa niin sitten katsellaan että onko kummastakaan mihinkään.


5. Code Vein

Demo pelattu ja tähän voisi aikaakin käyttää, mutta aika moni muu peli ajaa ohitse välittömästi kun alkaa katsella lisää pelattavaa. Onhan tämä myös aika vaikea tapaus minkä takia siihen pitäisi sitten ihan oikeasti käyttää aikaa kuten Dark Souls kloonien ja perillisten kanssa tuppaa olemaan. Kiinnostava tapaus mutta aika moni muu peli on vielä kiinnostavampi ja huomattavasti vastaanottavampi.


4. Death Stranding

Mads Mikkelsen, Troy Baker, Guillermo Del Toro... kyllähän niitä syitä olisi tutustua mutta pelkästään koko idea tuntuu niin tylsältä että en tähän rahaa käytä, edes puolihintaisena. Puhumattakaan että mukana on ihan varmana pirusti sitä Kojima bs:ää. Mutta samalla aikaa tarina kiinnostaa, pelattavuus ei. En ole Hideo Kojiman tai Norman Reedusin fani, niin pystyn skippaamaan tämän todella helposti.


3. Sekiro: Shadows Die Twice

Vuoden peli palkintoja kahminut tapaus tavallaan kiinnostaa, mutta yhden pelimekaniikan masterointi ei juuri houkuta eikä tälläiset poikkeusvaikeat pelit muutenkaan, vaikka Bloodborne ja useampi Souls tyylinen peli onkin pelattu läpi asti, puhumattakaan Ninja Gaiden Sigma duosta. Tämä on niitä tapauksia joihin uppoutuu kyllä heti jos "ilmaiseksi" saa mutta en mitään ihmeitä odota sillä niin monella tavalla tämä vaikuttaa todella yliarvostetulta tapaukselta ja aika usein olen ollut oikeassa. Näin omasta mielestäni ja oman kokemukseni perusteella.


2. Crash Team Racing: Nitro Fueled

Miltein hankin heti mutta kun PS Now oli silloin vielä kovassa käytössä niin ei olisi ollut aikaa. Sitten tulivat mikromaksut joten hyvästi. Sitten tuli Spyro, joten tämä on jälleen todellakin harkinnan alla. Ehkä sitten kun on aikaa niin tämä tulee hankittua. Olen kyllä kokeillut ja hyvä peli ehdottomasti mutta vielä ei ollut syytä/aikaa hankkia tätä kokonaan omaksi. Kyllä jossakin kohtaa mutta vielä toistaiseksi ei.


1. Darksiders: Genesis

Aluksi tämän pelin kanssa passaamiseen oli yksi ainoa syy. Se että se oli PC:lle. Itse ajattelin että hankin sen sitten jossakin kohtaa kun se saapuu PS4:lle, mutta tällä hetkellä vaikuttaa siltä että passauksen seuraava syy on siinä, että aika tämän pelaamiseen ei vain riitä, sillä muutama muu peli on jonossa ensin, joihin nyt sitten lopulta tulee paneuduttua ennen tätä ja jotka varmaan vievät niin paljon aikaa että tähän ei vain ehtisi panostaa juuri yhtään. Kyllä tämä tulee jossakin kohtaa varmasti hankittua, mutta veikkaan että hinta ehtii kyllä pudota ennen sitä.