Kaikkia pelejä ei vain pysty pelaamaan ja kaikkia ei edes halua. Joskus syynä on se kaikkein yksinkertaisin "ei ole aikaa" ja toisinaan "evvk". Oli syy mikä hyvänsä niin tietyt pelit vain sivuuttaa ihan täysin. Nyt keskityn niihin tapauksiin jotka olen sivuuttanut, syystä tai toisesta.

 

 

 

Jotkut pelit passaa ihan tyhmistä syistä kun taas toiset oikein hyvistä syistä. Ajan puute on varmaan se yleisin syy omalla kohdalla, mutta itse en pidä itseäni niin kovana pelaajana että kaikki pelit jotka vähänkin kiinnostavat on pakko hankkia ja kokea, juurikin siksi, että muitakin harrastuksia ja kiinnostuksen kohteitakin löytyy. Tietyt pelit taas hankkii heti ja ne jyräävät kaikki muut alleen.

Monien pelien kohdalla tilanne on se, että ne voisivat olla aivan hyvin pelattavissa, mutta sitten ne ovat jostakin syystä jääneet sivuun. Kun itsellä on sekä PS+ että Now, niin monien pelien tapauksessa jo hieman miettii että kuinka suurella todennäköisyydellä kyseinen peli tärähtäisi toiseen näistä, sanotaan nyt vaikka vuoden tai parin sisään. Itselläni on varsin monta peliä jotka ovat nimittäin päätyneet toiseen, tai molempiin. Koen itseni vielä sen verran kärsivälliseksi että pystyn kyllä odottamaan sillä ne pelitapaukset joissa välttelisin spoilereita ovat niitä jotka aika varmasti hankin heti niiden ilmestyttyä.

Korostettakoon selvästi sitä että itse olen PlayStation pelaaja joten pelkästään sen valinnan kautta mm. KAIKKI Xbox pelit ovat passattuja, kuten myös Nintendo pelit. Eli listalle kelpaavat vain ja ainoastaan sellaiset pelit joiden pelaamiseen olisi laitteistoa. Korostan myös että nyt nostan esiin tälläisiä astetta isompia tapauksia tai sellaisia pelejä, jotka enemmän tai vähemmän kiinnostavat.

Pelit joita en juuri edes harkinnut ostavani tai edes kokeilevani jopa mahdollisuuden osuessa kohdalle, eivät mahdu mukaan. Tämä kattaa miltein kaikki urheilu ja rallipelit.

Moneen vaikuttaa myös se että PS Now ja PS Plus palvelut voivat tarjota näitä pelejä jotka ajattelen suoraan passaavani. Silloin ne tulevat oitis pelilistalle mahdollisuuksina, joko sitten vain kokeiltavaksi. Tällöin ne vedetään täältä oitis pois (Nier: Automata, Undertale, GhostrunnerNiOh 2 ja Judgement ovat pari viimeisintä esimerkkiä). Myös Death Stranding ja Shenmue III ja monet muut ei niin houkuttelevat pelit ovat tulleet ilmaiseksi saataville mm. Kirjaston kautta. Joten niitä on jonkin aikaa pelattu.

Passaamiseksi lasketaan myös se, jos peliä kokeilee vähän (demo ns) ja sitten jättää pelin kokonaan sen kokeilun jälkeen, niin on lähemmäs sama kuin se että passaa pelin. Joiden pelien kanssa tämä päätös on tehty lähemmäs heti, enempää ajattelemattakaan peliä.

 

Sinisellä otsikoidut ovat sellaisia, joiden pariin uppoudun heti, jos tulee mahdollisuus siihen (PS Now/PS Plus/tms). Voi olla että vain lyhyesti, mutta joka tapauksessa isompia odottelematta.
24. Ashen

Yhteen aikaan odotin mutta sitten kun siitä ei kuulunut juuri mitään niin se unohtui. Voi olla että tämä tulee joskus pelattua, mutta ei tätä tule juuri etsittyä tai vahdittua sen enempää.


23. Kena: Bridge of Spirits

Näyttää todella hienolta, kuin Disney/Pixar elokuvalta, mutta pelillisesti ei vaikuta eritysen paljoa sellaistelta, joka omalla kohdalla todella nappaisi, joten tulee varmaan passattua.


22. Man of Medan

Hidden Agenda oli niin karu pettymys että tämä ei sen takia saa edes mahdollisuutta. Vaikka Until Dawn varsin hyvä olikin. Katsotaan sitten uudestaan kun peli on joko PS Plussassa, Nowssa tai jossakin Dark Anthology kokoelmassa. Erikseen en nyt listaa tähän Little Hopea ja muita, koska ovat pitkälti samaa tavaraa.


21. Returnal

Tavallaan houkuttaisi kyllä hankkia tämäkin, kun on Suomalais-studion tekemä, saman studion joka teki erinomaisen Alienationin sekä kelvollisen, joskis itseääntoistavan Dead Nationin. Returnalin ongelmana tosin on ei kovin kiinnostava, cool tai badass päähenkilö ja vahva roguelike tyylisyys joka oikeissa käsissä kyllä toimii (Hades), mutta johon en niin paljoa usko että tulisi tämä lopulta hankittua.


20. Baba is You

Kivan oloinen idea, mutta pulmapelit eivät ole niintä kaikkein kuumimpia tapauksia niin sivuunhan se sitten jäi. Puhumattakaan että kun nimen ensimmäistä kertaa kuuli, niin sen unohti lähemmäs saman tien. Kerran olen kyllä päässyt kokeilemaan.

Olen jopa päässyt peliä testaamaan.


19. Outer Worlds

Fallout: New Vegas tyylistä settiä avaruudessa, ei nyt mitenkään erityisen houkuttelee, vaikka kehuja onkin kerännyt. Ehkä sitten joskus alelaarista tms. Mutta tästä tulee heti sellainen tunne että pelillisesti tämä on askel taaksepäin, joten passaan.


18. Outer Wilds

Tästä kuuli paljon hyvää, mutta ei sitten tuntunut kovin omalta. Kivan näköinen peli ja voisi olla kokeilemisen arvoinenkin, mutta ei vaikuta sellaiselta johon viitsisi rahaa (tai oikeastaan isommin aikaakaan) käyttää.


17. Untitled Goose Game

Todella hauskaksi ja yllätävksi kehuttu peli hanhesta. Tässä pelissä ei ole oikeastaan mitään mikä erityisemmin kiinnostaisi. En ole oikeastaan missään kohtaa erityisesti edes harkinnut tämän hankkimista.


16. Disco Elysium

Tämä on niitä tapauksia jotka tavallaan kiinnostavat edelleen mutta aika monia muu peli on jonossa ennen tätä, sitten kun seuraavaksi hankkii itselleen jotakin pelattavaa. Nimen takia tämäkin jäi sivuun mutta jokin tässä kuitenkin kiinnostaa, vaikka samalla mukana on useita puolia jotka vähän työntävät poispäin.


15. Tetris 99

Se on Tetristä, taas, joten ei nyt ole juuri intressejä hankkia sitä... taas. 


14. Horizon: Forbidden West

Todella iso pelitapaus PS rintamalla, mutta vaikka itse kyllä pidin ensimmäisestä pelistä, niin aika varma olen että en tule tätä ihan heti hankkimaan, vaan korkeintaan sitten vasta, kun aikaa on ehtinyt vähän kulua ja pelin hinta laskea. Voipi jopa olla että tämä tulee pelattua vasta sitten, kun se on osa Plussaa tai Now'ta, tai sen saa jotenkin muuten edullisesti tai veloituksetta.


13. Psychonauts 2

Ykkösen sain joskus Steamissa lahjaksi eikä se nyt mitenkään erityisemmin napannut, joten tuskin tulee tätä kakkosta edes harkittua.


12. Back 4 Blood

Ihan niin paljoa ei Left 4 Dead uponnut että samanlaista sisältöä kaipaisi, varsinkin kun World War Z osoitti että ei sellainen pelattavuus nyt niin ihmeellistä ole. Hyvällä porukalla tilanne nyt voi olla hyvin toisenlainen, mutta en usko että tätä tulee oma-alotteisesti hankittua.


11. Life is Strange: True Colors

Sen verran reisille on tämä sarja mennyt heti Life is Strange 2:n aikaan, että mitään isompaa uskoa tähän sarjaan ei ole enää jäljellä.


10. Cuphead

Yhteen väliin kiinnosti kyllä kokeilla mutta se meni jo jonkin aikaa sitten. Tämäkin kun on näitä vaikeiksi tehtyjä pelejä jossa se vaikeus on mukana vain vaikeuden takia. Vaikuttaa sen verran tylsältä puurtamiselta, että en usko että kiinnostus pysyisi.


9. Elden Ring

Kyllähän noita Souslike pelejä on tullut pelattua, mutta suoraan ei ole kiinnostusta tätä peliä kohtaan. George RR Martin ei tuo omalla kohdallani mitään plussaa kokonaisuuteen ja koska kyseessä on väkisinkin vaikeuden vuoksi vaikeaksi tehty peli, niin tulee aika varmasti sivuutettua. Kuitenkin tulee sitten jossakin vaiheessa vastaan ryöstöhinnalla tai osana PS Plus/Now tilausta, ehkä, ei sen väliä.


8. Outriders

Demon perusteella ehdin saada kyllä tarpeeksi. Kokonaisuus vaikuttaa niin tylsän tavalliselta ammuskelulta puuduttavalla määrällä tarpeetonta roinaa. Muutenkin pelistä on saanut sellaisen vaikutelman, että se ei ole mitään erikoisempaa mitä Destinykään. Lisäksi hahmonluonti oli hyvin mitäänsanomaton.


7. Celeste

Todella runsaasti kehuttu haastava tasohyppelypeli. Voisi luulla että kun kaikkialla peliä kehutaan niin se kannustaisi kokeilemaan. Mutta itselle tämä ei ole yhtään napannut. Se ei kokonaisuutena kiinnosta juuri yhtään koska se on enemmän haasteita toisensa perään ja tasohyppelyä ilman toimintaa. Eikä idea ja päähahmokaan nappaa, oikeastaan yhtään.


6. Yakuza: Like a Dragon

Jos sarja ei olisi tuttu, niin näin hienon nimen jälkeen, tätät voisi todellakin harkita. Mutta sen verran heikosti on Yakuza sarja vetänyt omaa huomiotani puoleensa, että ei ole oikeastaan tähän erilaiseenkaan tapaukseen mitään isompaa kiinnostusta. Ymmärtääkseni se on toiminnassa erilainen, mutta muutoin hyvin pitkälti samaa skeidaa mitä muutkin, joten ohi menee, kuten lähemmäs kaikki aiemmatkin sarjan pelit.


5. Deathloop

Omalla kohdalla 10/10 IGN:ltä tarkoittaa että peli on tod näk yliarvostettu jo nyt. Mutta siitäkin huolimatta tämä on sellainen peli joka ei ole vaikuttanut oikeastaan millään osa-alueella, vaikak tekijä onkin tehnyt erinomaisen Dishonoredin. Pelihahmo ei nappaa, toistoon perustuva pelattavuus ei nappaa ja aikakausi ei sekään erityisemmin houkuta.


4. Persona 5 Royal

Jos en olisi pelannut perusversiota, niin harkitsisin oitis, mutta kun tiedän että peli on paikoitellen turhauttava, hidas ja ylitsevuotava sisällössään niin tiedän että paketti puuduttaa jo ennen tutoriaalien loppua. Vaikka pelissä olisikin lisäyksiä. Ne lisäykset eivät kuitenkaan millään tavalla riitä siihe, että koko roskan aloittaisi kokonaan alusta asti, kun sen on kerran pelannut kokonaan loppuun asti.


3. Gotham Knights

Yksi asia ylitse muiden on tässä kohtaa syynä siihen, että ei tule hankittua. Jos tälläisessä pelissä ei pääse pelaamaan Lepakkomiehellä, niin ei ole omasta mielestäni mitään järkeä hankkia. Koko "Batman on kuollut" konstepti on juurikin sellainen, että en aio tukea sitä millään tavalla, koska jos aihealueesta otetaan se paras osa pois, niin kyllä siitä aika ontto ole jää. Oli peli kuinka hyvä tahansa, niin pelaamatta jää... ja toivottavasti jää vähemmälle huomiolle ja unholaan.


2. Far Cry 6

Ei vaikuta yhtään kiinnostavalta. Itse en ole juuri edes pidä Giancarlo Espositosta pahisrooleissa, joten siinä nyt on jo yksi hyvin vahva syy passata tämä peli kokonaan. Muutenkin tuntuu että Far Cry on sarjana mennyt monesti siihen suuntaan että tekeminen on saman toistoa kyllästymiseen asti ja siksi parempiakin pelejä on aika helppo löytää.


1. Monster Hunter World

Jotakin Monster Hunteria olen pelannut ja tästäkin demoa, minkä pohjalta voin heti sanoa että ei ole kärsivällisyyttä opetella kaikkia pikku seikkoja ja alkaa loputonta ja hidasta farmaamista ja grindaamista. Puhumattakaan että aiempi kokemus tämän sarjan kanssa kertoo että tämä pelisarja on todella hidas alkamaan ja helposti erittäin puuduttava, joten rahaa en ajatellut tähän käyttää ja vahvasti epäilen että ei kovin paljoa tulisi pelattua, vaikka peli PS Plussaan tai Now'hun napahtaisikin.