Kaikkia pelejä ei vain pysty pelaamaan ja kaikkia ei edes halua. Joskus syynä on se kaikkein yksinkertaisin "ei ole aikaa" ja toisinaan "evvk". Oli syy mikä hyvänsä niin tietyt pelit vain sivuuttaa ihan täysin. Nyt keskityn niihin tapauksiin jotka olen sivuuttanut, syystä tai toisesta.

 

 

 

Jotkut pelit passaa ihan tyhmistä syistä kun taas toiset oikein hyvistä syistä. Ajan puute on varmaan se yleisin syy omalla kohdalla, mutta itse en pidä itseäni niin kovana pelaajana että kaikki pelit jotka vähänkin kiinnostavat on pakko hankkia ja kokea, juurikin siksi, että muitakin harrastuksia ja kiinnostuksen kohteitakin löytyy. Tietyt pelit taas hankkii heti ja ne jyräävät kaikki muut alleen.

Monien pelien kohdalla tilanne on se, että ne voisivat olla aivan hyvin pelattavissa, mutta sitten ne ovat jostakin syystä jääneet sivuun. Kun itsellä on sekä PS+ että Now, niin monien pelien tapauksessa jo hieman miettii että kuinka suurella todennäköisyydellä kyseinen peli tärähtäisi toiseen näistä, sanotaan nyt vaikka vuoden tai parin sisään. Itselläni on varsin monta peliä jotka ovat nimittäin päätyneet toiseen, tai molempiin. Koen itseni vielä sen verran kärsivälliseksi että pystyn kyllä odottamaan sillä ne pelitapaukset joissa välttelisin spoilereita ovat niitä jotka aika varmasti hankin heti niiden ilmestyttyä.

Korostettakoon selvästi sitä että itse olen PlayStation pelaaja joten pelkästään sen valinnan kautta mm. KAIKKI Xbox pelit ovat passattuja, kuten myös Nintendo pelit. Eli listalle kelpaavat vain ja ainoastaan sellaiset pelit joiden pelaamiseen olisi laitteistoa. Korostan myös että nyt nostan esiin tälläisiä astetta isompia tapauksia tai sellaisia pelejä, jotka enemmän tai vähemmän kiinnostavat.

Pelit joita en juuri edes harkinnut ostavani eivät mahdu mukaan. Tämä sulkee pois lähemmäs kaikki Bethesdan pelit (kuten Fallout76) koska ne nyt ovat kuraa. Sekä Anthemin koska se ei missään vaiheessa kiinnostanut, koska vaikutti pelkältä Destiny kopiolta. Niin ja No Man's Skyn joka kehityksestään asti on vaikuttanut isolta vedätykseltä (mitä se tietystä perspektiivistä olikin). Urheilu ja rallipelit ovat nekin lähes poikkeuksetta ulkona kuvioista.

Moneen vaikuttaa myös se että kun hankin PlayStation Now tilauksen, niin tein sopimuksen että en hanki uusia pelejä kun se pitää tasonsa. Mutta sitten kun sen taso putosi merkittävästi alle puoli vuotta myöhemmin niin sopimus päättyi.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Tetris 99

- Se on Tetristä, taas, joten ei nyt ole juuri intressejä hankkia sitä... taas.

 

Outer Wilds

- Tästä kuuli paljon hyvää, mutta ei sitten tuntunut kovin omalta.

 

Rage 2

- Ykköstä on kokeiltu mutta ei nyt niin hyvä ollut että sen takia kakkostakin pelaisi.

 
24. Ashen

Yhteen aikaan odotin mutta sitten kun siitä ei kuulunut juuri mitään niin se unohtui.


23. Baba is You

Kivan oloinen idea, mutta pulmapelit eivät ole niintä kaikkein kuumimpia tapauksia niin sivuunhan se sitten jäi. Puhumattakaan että kun nimen ensimmäistä kertaa kuuli, niin sen unohti lähemmäs saman tien.


22. Outer Worlds

Fallout: New Vegas tyylistä settiä avaruudessa, ei nyt mitenkään erityisen houkuttelee, vaikka kehuja onkin kerännyt. Ehkä sitten joskus alelaarista tms. Mutta tästä tulee heti sellainen tunne että pelillisesti tämä on askel taaksepäin, joten passaan.


21. Remnant: From the Ashes

Souls tyylinen kokonaisuus mutta räiskintänä. Muuten ollut todella kiinnostavan oloinen tapaus mutta siitä on tullut vähän sellainen kuva että se on tekemällä tehty vaikeaksi ja täynnä bullet sponge pomovihollisia. Siksi se nyt on jäänyt sivuun.


20. Resident Evil VII

Vaikuttaa olevan niin kaukana niistä todella hyvistä RE peleistä että ei juuri houkuta. Eikä mukana ole myöskään niistä parhaita pelihahmoja niin ei sitäkään tekijää ole mukana yhtälössä.


19. Untitled Goose Game

Todella hauskaksi ja yllätävksi kehuttu peli hanhesta. Tässä pelissä ei ole oikeastaan mitään mikä erityisemmin kiinnostaisi. En ole oikeastaan missään kohtaa erityisesti edes harkinnut tämän hankkimista.


18. Borderlands 3

Demoa pelasin ja aikalailla samaa tavaraa kuin Borderlands 2 joten ei ole mitään intressejä hankkia kun mitään niin uutta ei ole tiedossa, puhumattakaan että huonommat roistohahmot.


17. Man of Medan

Hidden Agenda oli niin karu pettymys että tämä ei sen takia saa edes mahdollisuutta. Vaikka Until Dawn varsin hyvä olikin. Katsotaan sitten uudestaan kun peli on joko PS Plussassa, Nowssa tai jossakin Dark Anthology kokoelmassa.


16. Crash Bandicoot: Nsane Trilogy

Piti hankkia mutta ei sitten lopulta riittänytkään aika ja mielenkiinto, vaikka kaikki kolme peliä hyviä ovatkin.


15. Predator: Hunting Grounds

Ei juuri nappaa tälläinen Friday the 13th tyylinen peli jossa tosin pelataan Predatorilla ja metsästetään sotilaita. Paljon kiinnostavampaa olisi ollut pelata ihan yksinpelinä ilman pakollista moninpelaamista. Puhumattakaan että jos ei saa pelata Predatorilla, niin ei juuri kiinnosta.


14. Plague Tale: Innocence

Demo pelattu ja mielekiinto meni siinä samalla. Ärsyttävä pikku kakara paimennettavana, ei kiitos. Hienon näköinen ja tunnelmallinen peli mutta heti voin sanoa että kyllä tämä olisi ärsyttävämpi, enemmän kuin houkuttelvampi.


13. Disco Elysium

Tämä on niitä tapauksia jotka tavallaan kiinnostavat edelleen mutta aika monia muu peli on jonossa ennen tätä, sitten kun seuraavaksi hankkii itselleen jotakin pelattavaa. Nimen takia tämäkin jäi sivuun mutta jokin tässä kuitenkin kiinnostaa, vaikka samalla mukana on useita puolia jotka vähän työntävät poispäin.


12. Blacksad

Olisi kyllä kiinnostusta uppoutua noir tyyliseen valintapohjaiseen tarinaan, mutta onglemana on se että muutaman arvostelun ja videon jälkeen into on hävinnyt sillä Blacksad on aika tylsän oloinen hahmo ja muutenkin pelistä tulee vähän sellainen sekunda Telltale peli mieleen.


11. Celeste

Todella runsaasti kehuttu haastava tasohyppelypeli. Voisi luulla että kun kaikkialla peliä kehutaan niin se kannustaisi kokeilemaan. Mutta itselle tämä ei ole yhtään napannut. Se ei kokonaisuutena kiinnosta juuri yhtään koska se on enemmän haasteita toisensa perään ja tasohyppelyä ilman toimintaa. Eikä idea ja päähahmokaan nappaa, oikeastaan yhtään.


10. Shenmue III

En ainakaan maksaisi tämän pelamisesta mitään kun ei ole millään tavalla kiinnostava. Aiemmatkaan eivät ole tuttuja joten ei sitäkään vähää ole intoa edes kokeilla tätä.


9. BloodStained: Ritual of the Night

Ensimmäinen ei täyttänyt odotuksia joten en nyt kovin innolla ole tämänkään pariin syöksymässä. Vaikka siinä missä ensimmäinen peli olikin enemmän kuin Castlevania 3: Dracula's Curse ja tämä kuin Symphony of the Night, niin kun pelattavana hahmona ei ole Alucard tyylistä poikkeusupeaa hahmoa, niin kyllä se jää kiinnostavampien pelien jalkoihin. Mutta ehkä joskus.


8. Monster Hunter World

Jotakin Monster Hunteria olen pelannut ja tästäkin demoa, minkä pohjalta voin heti sanoa että ei ole kärsivällisyyttä opetella kaikkia pikku seikkoja ja alkaa loputonta ja hidasta farmaamista ja grindaamista. Puhumattakaan että aiempi kokemus tämän sarjan kanssa kertoo että tämä pelisarja on todella hidas alkamaan ja helposti erittäin puuduttava.


7. Days Gone

Tämä on alusta asti tuntunut niin tavanomaiselta kolmannen persoonan avoimen maailman toiminnalta että se ei vain kiinnosta. Tälläisiä pelejä on vaikka kuinka. Niin ja päähenkilö Deacon St. John on niin tylsän näköinen kaveri että ei juuri kiinnosta hänen tarinansa. Tämä kuitenkin parin vuoden sisään on joko PS plussassa tai Nowssa, niin silloin se tulee sitten kokeiltua. Ei tämä mitään erikoista kuitenkaan tarjoa.


6. Death Stranding

Mads Mikkelsen, Troy Baker, Guillermo Del Toro... kyllähän niitä syitä olisi tutustua mutta pelkästään koko idea tuntuu niin tylsältä että en tähän rahaa käytä, edes puolihintaisena. Puhumattakaan että mukana on ihan varmana pirusti sitä Kojima bs:ää. Mutta samalla aikaa tarina kiinnostaa, pelattavuus ei. En ole Hideo Kojiman tai Norman Reedusin fani, niin pystyn skippaamaan tämän todella helposti.


5. Code Vein

Demo pelattu ja tähän voisi aikaakin käyttää, mutta aika moni muu peli ajaa ohitse välittömästi kun alkaa katsella lisää pelattavaa. Onhan tämä myös aika vaikea tapaus minkä takia siihen pitäisi sitten ihan oikeasti käyttää aikaa kuten Dark Souls kloonien ja perillisten kanssa tuppaa olemaan. Kiinnostava tapaus mutta aika moni muu peli on vielä kiinnostavampi ja huomattavasti vastaanottavampi.


4. Doom: Eternal

Tähän ei ole mitään erikoisempaa syytä kuin se, että ei vain ole ollut mielessä aloittaa mitään uutta räiskintää kun muutama on vielä työn alla. Siis Doom 2016 oli hyvä ja mielekäs peli eikä tämäkään varmaan mitään sen vähempää ole, joten kyllä tämä ehkä joskus tulee pelattua, mutta ei vielä.


3. Undertale

Ei koskaan tullut juuri edes harkittua. Kyllähän tästä kuulee todella paljon kehuja ja niin edelleen, mutta silti samalla aikaa ulkoasu ei hirveästi vedä puoleensa eikä myöskään päähenkilö, niin eipä ole tullut harkittua sen kummemmin että käyttäisikö tähän rahaa.


2. Sekiro: Shadows Die Twice

Vuoden peli palkintoja kahminut tapaus tavallaan kiinnostaa, mutta yhden pelimekaniikan masterointi ei juuri houkuta eikä tälläiset poikkeusvaikeat pelit muutenkaan, vaikka Bloodborne ja useampi Souls tyylinen peli onkin pelattu läpi asti, puhumattakaan Ninja Gaiden Sigma duosta. Tämä on niitä tapauksia joihin uppoutuu kyllä heti jos "ilmaiseksi" saa mutta en mitään ihmeitä odota sillä niin monella tavalla tämä vaikuttaa todella yliarvostetulta tapaukselta ja aika usein olen ollut oikeassa. Näin omasta mielestäni ja oman kokemukseni perusteella.


1. Dreams

Jossakin vaiheessa, ehkä, mutta ei vielä toistaiseksi. Ideallisesti peli kuullostaa kyllä kiinnostavalta, mutta samalla herää epäilys siitä että tarjoaako se lopulta kovinkaan paljoa sisältöä. Katsotaan sitten kun hinta putoaa vähän enemmän että tuleeko hankittua.