Hyvin tehdyt pomotaistelut piristävät peliä ja saattavat jäädä todella hyvin mieleen. Mikäli ne on tehty todella huonosti, saattavat ne silti jäädä mieleen, mutta huonolla tavalla.

 

 

 

Hyvin tehtyjä pomotaisteluita on paljon samalla tavalla kun on hyvin tehtyjä pomovihollisiakin. Mutta myös niitä huonoja on aika paljon ja tässä nostetaankin nyt esille ne huonoista huonoimmat.

 

- Vain yksi per peli, sillä joissakin on monta todella hyvää jotka nopeasti vievät monta sijaa. Kuten Kingdom Hearts.

- Joissakin taisteluissa on monta vaihetta, ne lasketaan yhdeksi

- Ei viimeisiä taisteluita

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Beelzebub - Castlevania: Symphony of Night

- Rasittava. Kärpäset hidastavat jo valmiiksi hidasta taistelua.

 

Baron Praxis - Jak II: Renegade

- Käyttää raukkamaisesti koneita eikä taistele kuin mies.

 

Kai Leng - Mass Effect 3

- Heikko lisäys sarjaan jossa on ollut mitä erilaisempia avaruusolentoja, sitten tulee tälläinen perustylsä kyborgininjawannabe.

 
24. Poison Ivy - Batman: Arkham Asylum

Myrkkymuratti on loistava hahmo ja tehty erinomaisesti tässä pelissä. Pomotaistelu on kuitenkin parilla tavalla turhan kaukana siitä mitä se voisi olla. Tässä kun keskitytään liikaa taistelemaan aika tylsää ja geneeristä kasvihirviötä vastaan. Ajoittaiset normivihut maustavat taistelua mutta liikaa tuntuu että tässä ei taistella Poison Ivyä vastaan, vaan isoa lihansyöjäkasvia vastaan.


23. Kayran - Witcher 2: Assassins of Kings

Todella iso mörkö joten se ei voi olla kovin vaikea. No ei se oikeastaan olekaan mutta aika tylsä ja itseään toistava tämä taistelu kyllä on. Sama taktiikka toimii alusta loppuun asti mutta jotenkin tuntuu että siitä on osattu tehdä tarpeettoman hankala toteuttaa. Tämä taistelu tuntuu sellaiselta, että siinä vaaditaan tarpeetonta pikkutarkkuuttaa.


22. Oilboile - Final Fantasy VIII

Kaksi perustylsää mököä. Ajoitus on ainoa asia joka toimii ja samoin vihollisten heikkous. Tämä on pomotaistelu tuntuu kuitenkin täytöltä sillä nämä ovat aika tylsän näköisiä vihollisia.


21. Living Failures - Bloodborne

Tämä on pääosin täysi kopio aiemmin tehdystä pomotaistelusta, mutta vain vähän vaikeampana. Tässä ei oikein ole mitään todellista koukkua ja kun ottaa huomioon että seuraavassa huoneessa odottaa yksi pelin parhaista pomotaisteluista, niin tämä tuntuu turhalta lisältä. Se että tämä on DLC vihollinen, ei oikeuta sitä, että tämä on kuin uusintaversio Celestial Emissary taistelusta, mutta tehtynä huonommin. Taistelupaikka on kuitenkin hieno.


20. Shagohod - Metal Gear Solid 3: Snake Eater

MGS pomotaistelut voi jakaa karkeasti hyviin ja huonoihin. Tämä on huono. Sinkohippaa ja moottoripyöräilyä. Tässä kohtaa tulee vähän sellainen tunne että erästä pätkää pelistä tarkoituksella pitkitetään. Siis näyttävä tämä taistelu kyllä on, mutta se ei korjaa sitä että tässä ei ole mitään todella omaa ja erikoista.


19. Grizz - Sly Cooper: Thieves in Time

Menemättä nyt siihen kuinka huono roistohahmo on kyseessä, niin taistelussa ei ole oikein mitään todella nappaavaa ja nyt on kuitenkin kyseessä pelisarja jossa on toinen toistaan parempia pomotaisteluita. Tämä on kuitenkin niistä huonoimmista huonoimpia ja niihin huonoimpiin lukeutuvat myös monet muut tämän pelin pomotaistelut. Grizz on kuitenkin pomotaistelu joka käydään jäällä ja tylsää vihollista vastaan. Siinä on se mikä tekee selvän eron muihin.


18. Palmer - Final Fantasy VII

Tämän pomotaistelun tuhoaa se ylitsemenevä pelleily. Tämä olisi voinut olla ihan toimiva, mutta kun tässä ei tunnuta ottavan mitään vakavasti ja se viimeinen niitti on se deus ex machina lopetus.


17. Ndesu - Resident Evil 5

Häpeällinen kopio nelosen El Gigantesta ja taisteluna vielä todella tylsä. Et voi liikkua, vain ampua. Puuduttavaa taistelua tylsää vihollista kohtaan.


16. Jailer - Inversion

Isoin ongelma on siinä että tämä on toistuva pomotaistelu johon tulee silloin tällöin jotain lisää. Turhaa ajanhaaskaamista kun joutuu tappamaan samanlaisia punkeroita kerran toisensa jälkeen. Tämä on ihan hyvin tehty (jos taisteluita olisi vain se yksi) mutta toistoksi tämä menee eikä edes hyvänlaiseksi sellaiseksi.


15. Iron Imprisoner IV - Kingdom Hearts: Birth By Sleep

Parilla tavalla tämä on aika nokkelasti tehty pomovihollinen, koska tämä vihollinen alkaa simppelinä ja muuttuu sitten joka version myötä haastavammaksi. Tämä neljäs on kuitenkin se vaihe jossa se paketti alkaa jo olla todella tylsää kamaa. Siis tämä on muuttunu tässä kohtaa jo suhteellisen ärsyttäväksi, tavallaan halpamaiseksi, mutta ennenkaikkea, ylikäytetyksi koska tämä versio ei tunnu enää vievän pomovihollista mihinkään, vaan kierrättää vain sitä.


14. Crush - Spyro 2: Ripto's Rage

Tässä taistelussa ei olisi muuten mitään vikaa mutta Crush käyttää apunaan painikkeita jotka sitten tekevät tiettyjä juttua. Tämä tuntuu olevan täysin erossa siitä, millainen Crush on ja miten hänen tulisi taistella. Tämä taistelutyyli ei tunnu oikealta.


13. Speedster - Action Man: Mission Xtreme

Tämä on turhan vaikeaksi tehty taistelu ja vaikeus tulee siitä, että kyseessä on nopea vihollinen johon pitää osua tietystä suunnasta. Speedster käyttää autoa kun taas itse käytät helikopteri ja valolla pitää osua autoon edestä päin. Speedster on sen verran nopea että tämän yrittämisestä tulee rasittavaa.


12. Infested Tank - Devil May Cry 2

Tästä on olemassa myös kopteriversio, mutta tankki on huonompi. Tämä on vihollinen joka kestää paljon vahinkoa ja tekee sitä itsekin jos sattuu vahingoissa osumaan. Tämä on sellainen tapaus jossa voitat kun vain olet kärsivällinen. Mitään hauskaa siinä ei tosin ole.


11. Centipede Demon - Dark Souls

Dark Souls pitää sisällään monia upeimpia pomotaisteluita koskaan. Ajoittain mukana on ihan nokkelia ideoitakin. Sitten on niitä vihollisia jotka ovat joko todella tylsiä tai suoria kopioita aiemmista. Tämä on enemmänkin tylsä. Tämä on niin tylsä hirviö isossa valikoimassa ja paikka jossa taistelu käydään on pirun ärsyttävä. Valtaosan ajasta odotat että tuhatjalkainen tulee sinun luoksesi ja sen jälkeen vain piekset sen.


10. Catfish - Castle Crashers

Tässä pelissä on monta aika hyvin tehtyä pomotaistelua mutta tämä on niistä selvästi huonoin. Vihollinen on vielä ihan ok, mutta taistelu on turhauttavaa toistoa. Taistelupaikka on myös ihan ok, mutta tuntuu että siitä on osattu ottaa ne kaikkein ärsyttävimmät puolet esiin.


9. Comodo Brothers - Crash Bandicoot: Cortex Strike's Back

Crash sarjassa on tehty usein todella hyviä pomotaisteluita aika yksinkertaisilla ideoilla. Tämä on kuitenkin se tylsin. Toinen komodo pyöräyttää toisen hyrränä matkaan. Väistä ja potkaise hänet matkaan. Toista pari kertaa. Viimeisellä kerralla toinen veli heittelee sapeleita. Tämä on todella helppo taistelu ja todella mielikuvitukseton.


8. Antoine Thomas - Dead Rising 2

Harmillista on se, miten huonosti tämän pelin ohjattavuus sopii taisteluun. Varmin taktiikka on käyttää tuliaseita ja se pätee aika hyvin tähänkin. Kokkipsyko on kuitenkin parilla tapaa hyvin ärsyttävä. Hänen tainnuttaa pelihahmon aika helposti ja tuppaa syömään jatkuvasti, saaden sitä kautta lisää elinvoimaa. Tämä on sellainen taistelu joka on turhauttava ja vääristä syistä sillä tämä olisi pienellä säädöllä voinut olla ihan hyvä taistelu. Pieni säätö mielellään pelin ohjattavuudessa ylipäätään.


7. Maneaters - Demon's Souls

Demon's Souls pitää sisällään monia aika hyvin tehtyjä pomovihollisia joissa on aika nokkelia ideoita. Maneaterit ovat kuitenkin se pohjimmaisista pohjimmainen ja se on aika paljon sillä pelissä on pari todella tylsää traakiakin. Maneatersit ottavat tämän paikan parista syystä.

Tämä on sellainen taistelu joka on väärällä tavalla vaikea. Ensin vihollisia on vain yksi ja ainoa mitä se tuntuu yrittävän, on pudottaa pelaaja sillalta. Puolet ajasta se tekee sitä, yleensä yhden puskun spammaamisella. Toisen puolen ajastaan se lentelee ympäriinsä. Kun vastassa on yksi tälläinen pelkuri, niin se on vielä ihan hoidettavissa mutta kun niitä on kaksi, niin se on sekasotku ja ärsyttävä sellainen.


6. Shenzi, Banzai & Ed - Kingdom Hearts II

Tässä on erittäin hyvä esimerkki siitä miten ihan kelvollisesta pomotaistelusta saadaan hyvin ärsyttävä. Kolme hyeenaa, ihan ok ja hyvässä paikassa, mutta sitten käy ilmi että nämä juoksentelavat ympäriinsä ja jotta voit piestä ne, pitää ne ensin saada kiinni. Tämä ei ole se helpoin temppu parista syystä.

Alueella on tilaa paeta ja hyppiä, mikä toimii vihollisen eduksi. Toinen syy on siinä että tämä taistelu käydään leijonamuodossa jolloin valtaosa taistelutaidoista on poissa, tämä tekee tästä taistelusta pitkällisemmän ja puuduttavamman.


5. Cliff - Ninja Gaiden 3: Razor's Edge

Aloitetaan siitä että kyllä on mies osannut tehdä itsestään hoopon näköisön mutaatiollaan. Sitten päästään siihen että tämä on parilla tavalla todella ärsyttävä taistelu ja nämä kaksi syytä ovat todellakin toisistaan riippuvaisia. Tällä vihollisella on eräs liike jota hän tuntuu tekevän todella usein ja aina kun se onnistuu niin seuraa nujinta ja aina saman repliikin kanssa. Tämä on niitä hetkiä jolloin jo valmiiksi typerän oloisesta pomovihollisesta on saatu vielä ärsyttäväkin.


4. LeBlanc, Logos & Ormi - Final Fantasy X-2

Toistuva taistelu tätä pirun tylsää trioa vastaan. Välillä mukana on vain pari kolmikosta mutta oli yhdistelmä mikä vain niin tähän porukkaan kyllästyy ensimmäisen taistelun jälkeen. Taistelut ovat aika helppoja mutta se tapa millä hönöt on tehty saa tästä taistelusta monta kertaa ärsyttävämmän.


3. Namir - Deus Ex: Human Revolution

Tässä on peli jossa ei ole yhtäkään hyvää pomotaistelua, ne taistelut muuttuvat kokoajan huonommiksi ja jo ensimmäinen on todella huono. Tämä viimeinen on kuitenkin huonoista huonoin. Vihollinen on umpisurkea ja tapa jolla taistelua käydään on itseään toistava, parilla tapaa haastava ja lähes kokoajan todella rasittava. Ja anna olla jos onnistuit tekemään tästä taistelusta vielä haastavamman erään päivityksen kautta.


2. Shahelanthropus - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Huonojen pomotaisteluiden kuningas. Joku voisi sanoa että tämä on viimeinen pomotaistelu, mutta pelissä on kaksi jaksoa, joten ei, ei tämä ole. Taistelua käydään valtavaa robottia vastaan johon tarvitaan järeita aseita. Tämä on todella pitkäveteinen taistelu jossa ei ole juuri mitään mieltä ja se eeppisyyskin kärsii. Vielä surullisempaa on se, että valtaosa tämän pelin pomotaisteluista ei ole merkittävästi tätä parempi. Sen lisäksi samaisessa tehtävässä lähtee tämän pelin ainoa astetta kiinnostavampi vihollishahmo.

Tästä taistelusta ei juuri keksi positiivista sanomista sillä tätä taistelua ei pysty mitenkään saamaan monipuoliseksi ja kiinnostavaksi, pikemminkin päin vastoin.


1. Deathstroke - Batman: Arkham Knight

Tästä pomotappelusta pitäisi joku nostaa seinälle. Deathstroke on taistelulajien ja aseiden mestari, yksi Batmanin vaarallisimpia vihollisia, koska kykenee tarjoamaan todellisen taisteluhaasteen Yön ritarille. Millainen taistelu kyseessä siis? No ei ainakaan sellainen käsirysy (joskin itseään toistava) jollainen tuli vastaan Arkham Originsissa, ei edes lievästi samanlainen. Tällä kertaa taistelu käydään tankeilla. Siis pelin huonoin osa-alue on se, missä tätä vihollista vastaan "taistellaan". Tämä on puuduttava ja rasittavalla tavalla haastava yhteenotto jossa ei ole mitään sellaista, mitä Deathstroke taistelussa tulisi olla.

Helposti yksi suurimpia epäonnistumisia mitä tulee pomotaisteluiden tekemiseen.