Sivuhahmot ovat niin laaja kategoria että sitä voi rajata vaikka kuinka, jotta erilaiset hahmot oikeasti korostuvat. Koska melkein minkä tahansa hahmon voi määritellä sivuhahmoksi, on suuressa joukossa monesti haastavaa todella erottua edukseen, tai haitakseen. Sivuhahmoissa monesti "se jokin" on erittäin tärkeää ettei hahmo muutu joko niin tylsäksi että häntä ei pelin jälkeen enää muista vaan että hän on niin hyvä, että hahmoa haluaisi nähdä enemmänkin, mahdollisesti jatko-osissa.

 

 

 

Kertaus:

- Vain yksi per peli. Tämä on todella iso rajoittaja sillä on pelejä joissa on niin monta erinomaista pelihahmoa. Se paras on kuitenkin valittava. DLC:t ansaitsevat oman paikan vaikka kuuluvatkin pääpeliin.

- Ei ole väliä onko hahmo pelattavissa vai ei. Toinen iso rajoittaja mutta tarpeellinen, sillä joillakin hahmoilla pelataan todella vähän ja toisilla ei ollenkaan. Joillakin taas aika paljon. Näiden erottelu vaatisi aika paljon joten sillä ei ole väliä.

- Ei väliä että mistä hahmo on alunperin peräisin.

- Jos hahmo esiintyy useammassa pelissä, hänet voidaan valita vain yhdestä.

- Ei vihollisia koska he ovat oma listansa

- Ei hahmoja jotka ovat aloittaneet päähahmoina samassa sarjassa

- Koska monet hahmot ovat saaneet useita erilaisia versioita, niin vain yksi kelpaa, eli paras valitaan

- Itsenäisiksi laskettavissa olevat DLC:t voidaan huomioida pääpelin rinnalla

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Kassadin - League of Legends

Ulkoisesti ehdottomasti sieltä parhaasta päästä mitä tulee League of Legends hahmoihin ja ääni vain korostaa sitä. Pelattavuus ei pääse samalla tasolle, mutta huippuluokkaa joka tapauksessa.

 

Chaos - Hades

Varsin erikoisen näköinen hahmo, jonka ulkoinen olemus kuitenkin korostaa sitä monijakoista ydintä joka kaaoksen ilmentymään kuuluu ja ääninäyttely tukee tätä erinomaisesti.

 

Camazozt- Smite

Lepakkojumala joka ei kuuluu niihin kiinnostavimpiin mytologioihin, mutta joka on kuitenkin tehty juuri niin hienoksi että se ehdottomasti näyttää todella hyvältä.

 

Wanda Maximoff / Scarlet Witch - Marvel's Midnight Suns

Ehdottomasti yksi koko pelin parhaiten tehtyjä hahmoja joka tulee loppupuolella peliä osaksi porukkaa ja varastaa oitis shown. Tässä hahmossa tulee hyvin esiin sekä hyvä että paha puoli mitä Purppuranoitaan ja kaaosmagiaan kuuluu.

 

William Rentier - Evil West

Monella tavalla melko kliseinen vahna metsästäjähahmo josta on tullut virkamies joka alkaa etääntyä siitä mitä joskus oli. Tarinallisesti todella hyvin käytetty kaikkine kliseineen.

 

Jennifer - Terminator: Resistance

Tämä hahmo on melko tavanomainen osa tarinallista kokonaisuutta sellaisen moraalisen kompassin roolissa, josta sitten mahdollisesti kehkeytyy jotain vähän isompaa.

 

Cosmo - Marvel's Guardians of the Galaxy

Ehkä paras versio Cosmosta mitä sarjakuvien ulkopuolelta löytyy. Osana hahmoa on hänen oikeasti suuret voimansa mielenhallinnassa, mutta myös hänen todella koiramainen toimintansa.

 




24. Alumon - Battle Chasers: Nightwar

Mysteerihahmo josta tuleekin vähän yllättäen pelattava hahmo ryhmään, siitä eteenpäin kovassa käytössä. Tyylillisesti todella hyvä, erinomaisella asenteella, jossa hieman tälläistä kurinalaisuutta. Alumon erottuu about yhtä paljon joukosta kuin monet muutkin, mutta tyylillisesti ehkä hieman enemmänkin, sillä hän ei ole alusta asti mukana ja häntä voisi pitää roistohahmona, mutta tarinallisessa ja toteutuksellisessa mielessä, hän saattaa todellakin yllättää parilla tavalla, ollen vähän erilainen kuin voisi luulla.


23. Trixie Trotter - Back to the Future: The Game

Ehdottomasti pelin paras sivuhahmo, osittain todella hyvän ääninäyttelyn ansiosta, mutta erinäisten käänteiden ansiosta myös. Ääninäyttely on joka tapauksessa todella hyvin osuvaa tämän hahmon kanssa, lähemmäs kaikissa tunnekirjoissa mitä vastaan tulee. Sisällöllisesti Trixie on myös todella hyvin toteutettu ja mitä tulee isoon tarinaa, hänen roolinsa siinä toimii myös todella onnistuneesti ja tarjoaa kaikkine ennalta-arvattavinekin käänteineen todella hyvän totetuksen.


22. Mia - Code Vein

Yksi näitä hahmoja joka erottuu joukosta, vaikkakin aika pienillä tavoilla. Tyyliseikat ovat enemmän kuin kohdallaan, mutta sisältöäkin löytyy. Mia ei ole se paras hahmo joukosta, johon kuuluu monta todella hyvää sivuhahmoa, mutta hän on aika pienienkin tyyliseikkojen ansiosta todella hienon näköinen hahmo, vaikkakaan ei luonteeltaan tai tarinaltaan ihan niin hyvä kuin useammat muut porukassa.


21. Elise De La Sere - Assassin's Creed: Unity

Helposti yksi sarjan parempia sivuhahmoja ja näitä "romanttisia partnereita". Elise on melko kykenevä omillaankin ja merkittävästi kiinnostavampi ja toimivampi hahmo kuin heikko ja tylsä päähahmo pelissä. Elisen kanssa suurin heikkous on lähinnä se miten häntä käytetään tarinassa ja mihin kaikki lopulta johtaa. Rikollisen alikäytetty hahmo jota käytetään lähinnä huonon päähahmon merkittävästi parempana rakastajana.


20. Peebee - Mass Effect: Andromeda

Miehistön jäsenistä yksi niitä joka oikeasti tuntuu omanlaiseltaan ja erilaiselta kuin monet alkuperäisen trilogian hahmot. Peebee on sellainen vähän erikoinen tapaus joka tekee omia juttujaan, mutta jossa on myös se vähän vakavampi puoli ja myös se puoli joka sopii hyvin romanssin puitteisiin. Joka tapauksessa tämä on yksi niitä harvoja hahmoja valikoimasta jonka tarinakaaressa on jotakin vähän kiinnostavampaa ja joka on myös onnistuttu tekemään oikein hyväksi hahmoksi kaikkine puolineen.


19. Anna - Metro: Exodus

Anna on aiemmassa pelissä lähinnä se kivi kova tarkka-ampuja joka ei kaipaa ketään eikä mitään ja jonka tunnollisuudella ei ole mitään rajaa. Exodus on kuitenkin se peli jossa muut puolet hahmosta korostuvat ja hänen osuutensa isossa kokonaisuudessa saa paljon enemmän painoarvoa. Tämän lisäksi hän nousee yhdeksi osaksi tiimiä jonka eteen tekee vaikka mitä, eli hänen roolinsa on tässä pelissä paljon isompi ja syvällisempi kuin aiemmin.


18. Alicia - Valkyria Chronicles

Kovapintainen hahmo joka on aluksi todella tavanomainen vastarintataistelija, mutta joka tarinan edetessä kehittyy varsin yllättäväänkin suuntaan, pysyen silti todella lempeänä ja äidillisenä hahmona. Tapa jolla Alicia pelin aikana kehittyy ja korostuu on ehkä suurin kaikista hahmoista, mikä oitis nostaa hänet astetta ikimuistoisemmaksi monien muiden joukosta ja myös kaikista yllätyksellisimmäksi hahmoksi.


17. Judge - Far Cry: New Dawn

Tälläinen mysteerihahmo joka ei puhu mitään, mutta näyttää helposti tyylikkäämmältä kuin yksikään toinen partnerihahmo koko pelissä ja ominaisuuksiltaan oitis sieltä parhaasta päästä. Tuomari on juurikin sellainen tyylikäs enigmaattinen hahmo joka onnistuu erottumaan joukosta erittäin hyvin, paikoin aika pienillä asioilla.


16. Arnaud - Plague Tale: Requiem

Yksi tälläinen hahmo joka oitis nousee astetta paremmaksi muiden sivuhahmojen joukossa. Aluksi osa vihollisjoukkoa, mutta jonka tarinakaari käy melkoisen sarjan tapahtumia läpi siitä eteenpäin. Arnaud tarjoaa pelattavuuden näkökulmassa todella suoraviivaisen mahdollisen toimintaan ja pysyy tarinan aikana todella monitahoisena hahmona jolla on ne hitaammat hetket joissa hän paikoin menee todella sympaattiseksi hahmoksi, mutta vastapainona on myös ne synkät hetket kun häntä voi pitää täytenä roistona. Tarinakaari on ehkä pelin paras.


15. Fenrir - God of War: Ragnarök

Tämä on hieman tulkinannvarainen valinta, mutta kyllä tässä on lopulta päästy aika lähelle sitä, mitä Fenrir noin niinkuin ideallisesti on, vaikkakin hänen roolinsa isossa kokonaisuudessa on todella merkittävästi pätkitty ja supistettu. Siitäkin huolimatta tämä on God of Warin tasolla oikein hyvä versio hahmosta. Alkupuoli hahmosta on hyvin kyseenalainen ratkaisu, mutta tapa jolla tämä hahmo yhdistetään Garmiin, tekee siitä hieman kyseenalaisen, mutta lopussa paikalla on kuitenkin valtava susi.


14. Groh - Soul Calibur VI

Uusista Soul Calibur hahmoista se yllättävän hienon näköinen ja toimiva hahmo jossa on myös hieman tarinaakin mukana. Siinä missä todella monet aiempien pelien hahmoista ovat enemmän tai vähemmän tyypillisiä hahmoja milloin mistäkin aiheesta, on tässä hahmossa sentään jotakin vähän enemmän omanlaista. Groh on vähän heikosti nimetty hahmo, mutta tyylillisesti tämä ei ole suoraan pelkkä ritari, samurai, viikinki tai vastaava, vaan jotakin vähän omanlaisempaa.


13. Hattori Hanzo - NiOh

Todellinen ninja josta on saatu vieläpä todella hienon näköinen ja vähän enemmän joukosta erottuva tässä pelikokonaisuudessa, jossa DLC erikoishaasteet lähinnä pistävät paremmaksi tyylikkyydessä ja toteutuksessa. Hanzo on sellainen hahmo joka vaikuttaa alusta asti melko luotettavalta, potentiaaliselta liittolaiselta, mutta jossa voi hyvinkin olla se vähän pimeämpi puoli ja arvaamattomampikin osa joka täydentää hänen tarinakaartaan. Historiallisesta hahmosta on tehty erittäin onnistunut versio ja lähinnä Date Masamune on yhtä onnistunut. Vaikka William Adams ja Oda Nobunaga eivät huonoja hekään ole.


12. Russell Adler - Call of Duty: Cold War

Aika usein tämän tyyliset hahmot näyttävät oitis aika cooleilta, hahmot jotka käyttävät aurinkolaseja joka paikassa. Adler on juurikin tälläinen hahmo, jossa on samanlaista fiilistä kuin Albert Weskerissä. Adler on hyvä juurikin sen enigmaattisuutensa ansiosta, sillä hänestä ei ota täysin selvää että kuinka rehellinen hän pelaajaa kohtaa, tai ketään kohtaa ylipäätään on ja mitä tulee tarinalliseen puoleen pelissä, toimii Adler erinomaisesti yhtenä osana isoa kokonaisuutta ja häntä näkisi mielellään enemmänkin.


11. Rose - Legend of Dragoon

Eräänlainen pimeyden Dragoon joka on ehdottomasti yksi pelin tyylikkäimpiä hahmoja, puhumattakaan että hän on todella badass ja erittäin cool. Pääasiassa pelin päähenkilö Dart on ainoa selvästi parempi hahmo, sillä sivuhahmojen keskuudessa Rose on oitis sieltä parhaasta päästä. Asustuksensa ja aseistuksensakin puolesta hän on ehdottomasti sieltä parhaasta päästä ja aika pitkään saa pelissä odottaa että oikeasti parempi hahmo korvaisi hänet taistelussa, koska myös taisteluominaisuuksiltaan hän toimii erittäin hyvin.


10. Ranni the With - Elden Ring

Yksi näistä hyvin kiinnostavia Elden Ring hahmoja, josta saa tosin enemmän irti vain jos tekee hänen koko tarinakaarensa tehtävät. Mutta tykkäsin siitä asti kun hän antoi susilauma kutsun. Ranni on eräänlainen fanikunnan suosikki ja vaikka hä nyt ei millään pelin parhaita hahmoja olekaan, niin ehdottomasti hän on yksi sieltä kärjestä. Iso osa on tietysti täysin salaperäisyyden ansiota, mutta tapa jolla hän toimii ja puhuu on jotenkin todella hyvää tasoa ja tarinallisesti, hän myös kehittyy merkittävästi.


9. Tyr - Assassin's Creed: Valhalla

Erinomainen versio tästä jumalasta, yhtä aikaa melko hillitty ja tyypillisen näköinen, mutta myös tarpeeksi joukosta erottuva ja omanlaisensa. Erityisesti tarinallisella tavalla Tyr toimii todella hyvin ja se oikeuden jumalan rooli korostuu hienosti. Tyr pysyy sivuhahmona, mutta ehdottomasti yhtenä niistä parhaista sivuhahmoista tässä pelissä eikä hän mitenkään huono koko sarjan tasollakaan ole.


8. Nyx - Hades

Yön inkarnaatio on yksi ensimmäisiä tutuksi tulevia hahmoja ja samalla aikaa yksi niitä hahmoja jonka osuus isossa tarinakokonaisuudessa on todella merkittävä. Nyx on toteutettu oikein hienosti, ei liian synkkä, mutta kuitenkin tyylillisesti sopiva. Ääninäyttely on todella hyvällä tasolla ja tapa jolla hänen tarinakokonaisuutensa kasvaa vain korostaa sitä miten hyvä hahmo on kyseessä ja miten paljon syvyyttä hahmoon mahtuu. Ehdottomasti yksi rauhallisimpia hahmoja kokonaisuudessa, joka pystyy hillitsemään itsensä, pitkälti aina.


7. Elegost - Lord of the Rings: Third Age

Sellainen todella perinteisen oloinen samoojahahmo ja sellainen hyvin seikkailutarinatyylinen sivuhahmo joka tarjoaa viisauksiinaan, oli niitä tai ei. Tarinallisesti nappaa todella hyvin. Elegost ei ole mikään selvä Aragorn hahmo kuin näissä tarinoissa usein on, mutta ei myöskään suoraan minkään muunkaan hahmon uusi versio, vaan vaihteeksi melko selvästi omanlaisensa hahmo joka on myös melkoinen asemestari isossa kokonaisuudessa. Luonteeltaan myös myös erinomainen lisä joukkoon.


6. Adam Warlock - Marvel's Guardians of the Galaxy

Erinomainen versio hahmosta kaikessa loistokkuudessaan ja mahtipontisuudessaan. Näyttää todella hyvältä ja on erinomaisesti ääninäytelty. Erityisesti hahmossa toimii se tapa jolla häntä tarinakokonaisuudessa käytetään. Hän tulee mukaan kuvioihin vähän myöhemmin ja on oitis sieltä kovimmasta päästä kun on mukana kuvioissa. Samalla aikaa hän pysyy tietyillä tavoilla hillittynä ja omanlaisenaan, mutta varsinkin loppupuolella hän alkaa todella korostua tärkeydessään ja todellisessa potentiaalissaan tarinallisessa mielessä. Tosin hän varastaa shown heti ilmestyttyään.


5. Fate - Peace, Death

Kohtalo joka on tässä variaatiossa lännen mies. Muutoin selvästi samaa tyyliä kuin Kuolema, mutta villin lännen varustuksella ja sitä kautta tulevilla vivahteilla. Pelissä ei ole isommin ääninäyttelyä tai vastaavaa minkä vuoksi Fate ei merkittävästi korostu eikä hänessä ole sellaisia puolia jotka nousisivat merkittävästi esiin ulkoasun lisäksi. Tyylillisesti tämä kuitenkin sopii todella hyvin hahmoon ja tavallaan myös siihen mitä hän edustaa sillä tämä tuo häneen vähän sellaista pelurin tyyliä.


4. Odin - Smite

Tämä jos mikä on sellainen versio hahmosta joka näyttää siltä, miltä Odinin pitäisi näyttää. Final Fantasy versio on vähän liian nuoren näköinen ja AC: Valhallan versio (hahmon sukupuolesta riippuen) vähän kyseenalainen, kun taas GoW: Ragnarökin versio on suoraan mitäänsanomaton. Tämä Odin on juurikin sellainen jumalten isä josta voisi uskoa että hän osaa taistella ja käyttää keihästä kuten pitääkin. Todellinen sodan jumala, josta on myös tehty pelillisesti oikein hyvä, joskin vähän harjoittelua vaativa.


3. Jax - League of Legends

Tämä Legendojen liigaan kuuluva hahmo on ehdottomasti sieltä salaperäisemmästä päästä, mutta myös sieltä todella badass cool päästä. Jax ei ole ulkoisesti kovinkaan erikoisen näköinen, mikä tosin jättää tilaa mielikuvitukselle. Ääni hahmolla on todella äijämäinen ja se asenne joka hahmosta välittyy on myös todella mahtava ja suoraan badass. Tämän lisäksi tarinallisesti hahmo on rakennettu todella hyvin, on ehdottomasti todella hauska pelata todella hyvillä ominaisuuksilla ja kaiken kruunaa se idea, että Jax on niin hyvä, että hän ei käytä oikeita aseita, koska tällöin taistelu olisi hänelle aivan liian helppoa. Pelkästään tämä ajatus on sitä sorttia, mikä tekee tästä hahmosta joukosta erottuvan todella suuressa joukossa.


2. Torgal - Final Fantasy XVI

Yksi pelin parhaita asioita ja yksi parhaita koirahahmoja pitkään aikaan. Torgal olisi voitu nimetä vähän iskevämmin, mutta tapa jolla häntä käytetään kokonaisuudessa on uskomattoman hyvä, jopa niin hyvä että voisi sanoa että tämä on kuin FF sarjan koirien yhdistelmä ja mukana vielä vähän extraakin. Vaikka Torgal ei puhu kuten Red XIII, vaan on enemmän kuin Interceptor, niin hän on kuitenkin sellainen lisäys kokonaisuuteen, joka on monesti merkittävä kohokohta ja suuri vahvuus monella osa-alueella.


1. Doctor Stephen Strange - Marvel's Midnight Suns

Todella hyvä versio hahmosta, ellei jopa paras mitä on pelimaailmassa vastaan tullut. Tohtori Outo ei ole vielä saanut omaa peliä, eikä ole isommin ollut osallisena muissakaan Marvel peleissä, vaikka on muutamassa esiintynytkin. Tämä versio on ehdottomasti juurikin sitä sorttia mitä tämän hahmon kuuluukin olla sekä tyylillisesti, tunnelmallisesti että taustatarinallisestikin. Sanotaan että viitalle olisi voitu antaa enemmän aikaa taistelun ulkopuolellakin, mutta tapa jolla Strangea käytetään saa hänet monesti tuntumaan yhdeltä arvokkaimmalta ja kiinnostavimmalta jäseneltä mitä porukkaan kuuluu ja samalla aikaa se myös korostaa sitä potentiaalia mitä tässä hahmossa todella onkaan. Parhaita hahmoja pelistä, alusta alkaen ja loppuun asti.