Pääroiston tapauksessa näyttävä esittely on erittäin tärkeää. Pääroiston täytyy erottua edukseen. Joskus hyvin simppeleillä tavoilla ja joskus taas todella yliampuvilla tavoilla. Kunhan pelaajan huomio keskittyy juurikin oikeaan kohteeseen. Tämä on erityisen tärkeää jos roistohahmoja on pelissä enemmän kuin vain yksi.

 

 

 

Aina ei ole selvää että kuka pelissä on se pääroisto. Silloin hahmon esittely voi olla sitäkin tärkeämpää, oikealla tavalla. Joskus esittely kestää kauemmin kun taas joskus se tapahtuu todella nopeasti. Joskus pääroisto pysyy taustalla kauemmin ja joskus häntä ei välttämättä edes näy koko pelissä. Sitten on tietenkin niitä tapauksia kun pääroisto on sama pelistä toiseen.

Vain yksi per hahmo ja vain sellaisesta pelistä jossa hahmo on pääroistona

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Ansem - Kingdom Hearts

- Haastavan yhteenoton jälkeen tämä jäbä kävelee esiin kuin tietäen ainoana mitä on tekeillä.

 

Darth Malak - Star Wars: Knights of the Old Republic

- Star Wars pahis esittely ja toimii

 

Lord Gabriel - Victor Vran

- Varsin hyvin esitelty hahmo, sellaisella ovelalla tavalla.

 
24. Xemnas - Kingdom Hearts II

Pitkäänhän sitä on odotettu ja lopulta hän näyttää kasvonsa hupun alla, seisoessaan paljon muita korkeammalla ja Mikki Hiiri tunnistaa hänet heti organisaation johtajaksi.


23. Handsome Jack - Borderlands 2

Kyllähän hän on höpöttänyt radiotaajuuksilla vaikka kuinka kauan mutta ensimmäinen kunnollinen face to face tapahtuu näyttävästi kun komea Jaakko ensin tappaa Rolandin ja sitten vangitsee Lilithin.


22. Megatron - Transformers

Täysi sota käynnissä ja kaiken huipulla kahden joukon johtajat. Optimus Prime ja Megatron, jotka käyvät nopeasti taisteluun toisiaan vastaan.


21. Vazdah - Ninja Gaiden Sigma 2

Kaikkien upeiden paholaisten ja ninjojen jälkeen tämä olento nousee suoraan helvetistä. Vaikka todellinen pahuus näkyykin vasta kun viimeinen taistelu on alkamassa, niin ainakin tämä osataan esitellä todella upeasti, sillä kovan vaikutuksen tämä jättää.


20. Rafe Adler - Uncharted 4: Thief's End

Hyvin tavallisen oloinen mies joka voisi olla vaikka Naten hyvä kaveri. Tämän miehen kohdalla sitten tulee huomattua kuinka väärässä ne ensimmäiset vaikutelmat voivatkaan olla.


19. Gunzar - Lone Wolf

Kun sitten taistelu alkaa niin samalla tämä hahmo tulee esiteltyä. Todella näyttävän näköinen, esittely onnistunut. Tietysti tietynlainen ennakkoajatus hahmosta varmaan löytyy.


18. Skullface - Metal Gear Solid: Ground Zeroes

Vankileiri, kaatosade ja mies joka todellakin erottuu joukosta. Skullfacea seurataan pitkän aikaa, mutta ilman että hänen kasvojaan kunnolla näkee, mutta kun ne lopulta näkyvät, niin ne kyllä erottuvat muusta MGS joukosta.


17. Uka Uka - Crash Bandicoot: Warped

Punasilmäinen hahmo varjoissa, puhumassa karmivalla äänellä, samalla kun aiempien pelien pääroisto on polvillaan tämän edessä. Siinä missä Cortex on komediallinen hahmo, niin tämä näyttäisi olevan kaikkea muuta.


16. Vergil - Devil May Cry V

Pitkään on ollut tiedossa että Vergilhän se Urizen todella on, mutta näkyykö häntä ennen pelin loppua. No aivan loppuhuipennuksessa hän sitten näyttää tutun naamansa. Vaikka DMC3:ssa ihan kiva esittely onkin, niin kyllä tässä on aivan jotakin omanlaistaan mahtipontisuutta niin ympäristössä kuin asettelussakin.


15. Sephiroth - Final Fantasy VII

Joskus sellainen todella tavallinenkin esittely toimii poikkeuksellisen hyvin. Sephiroth on tämä legendaarinen soturi josta on ehditty kuulla vaikka mitä ja josta on ties mitä ajatuksia. Sitten alkaa tämä tarina jossa hän muiden sotilaiden tavoin istuu kuljetusautossa. Kunnes sitten koittaa taistelu lohikäärmettä vastaan jonka Sephiroth tappaa yksin parilla iskulla.


14. Joker - Batman: Arkham Asylum

Todella klassinen tapa esitellä Jokeri, kun Lepakkomies retuttaa hänet ties kuinka monetta kertaa vankilamielisairaalaan. Tätä tietysti edeltää hetki kun Batman ajaa paikalle ja ovet aukeavat. Siitä sitten edetään selliosastolle Jokeri sidottuna kiinni, mutta suun soitto ei vain lopu.


13. Archfiend - Dragon Age: Origins

Tämä on se kaiken pahan alku ja juuri tässä seikkailussa ja pysynyt täytenä mysteerinä kunnes sitten on tapettu laumoittain vihollisia jotta on päästy linnan huipulle missä vihollinen odottaa. Ei siinä sen ihmeempää, mutta kyllä tämä on melkoinen tapa lopulta saada tietää, millainen tarinan pääroisto onkaan ulkomuodoltaan.


12. Dracula - Castlevania: Symphony of the Night

Siinä vain on jotakin kun pääroisto istuu valtaistuimella kun sankari tulee paikalle. Draculan kanssa sitten käydään pieni keskustelu jonka päätteeksi hurja taistelu jossa Dracula näyttää myös yhtä paholaismuotoaan. Tämä kaikki pelin introssa, kyllä sitä todellista yhteenotto odottaa tälläisen jälkeen innolla. Lisäksi ehkä se parhaimman näköinen Dracula Castlevanioissa.


11. Destroyer - Darksiders

Tätä on odotettu ja pitkään. Miltä Tuhooja näyttää ja sitten kun lohikäärme levittää siipiään ja näyttää naamaansa, niin siitä tunnistaa jopa tiettyjä piirteitä. Tämä on todella hienon näköinen hetki, varsinkin kun huomioi että taivaan sotajoukko ei saanut mitään aikaiseksi häntä vastaan. Nyt on ratsumiehen vuoro.


10. Shredder - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Arcade Game

Ensimmäinen lopparin jälkeen ei kauaa juhlita kun aivan uskomattoman hyvän musiikin saattelemana Silppuri astelee kuvaan, nappaa Aprilin ja hyppää ikkunasta ulos. Seuraavaa yhteenotto saadaankin sitten odottaa pelin loppuun asti, mutta se musiikki jää kyllä vahvasti mieleen joten isot pisteet siitä.


9. Mundus - Devil May Cry

Enkelimäistä vihollista en todellakaan odottanut mutta se hetki, kun Dante astelee lähes puhtaan valkeaan hyvin valaistuun, taivaalliseen saliin ja perällä odottaa Mundus, enkelimäisessä muodossaa, niin kyllä siinä on erinomaisesti rakennettu kohtaus jossa on todellakin jotakin todella upeaa.


8. Neo Cortex - Crash Bandicoot: Cortex Strikes Back

Tämä on niin naurettavan hauska tapa esitellä pääroisto. Cortex huutaa ja putoaa pyörien alas taivaalta. Sitten klassista kilinää ja kolinaa kun hän mitä ilmeisimmin putoaa katosta tms läpi osuessaan alas. Siitä seuraa valon sytytys ja hetkellinen voitonriemu joka loppuu lyhyeen kun valo sammuu. Todella animaatiomaista ja niin hauskaa.


7. Ultimecia - Final Fantasy VIII

Ultimecia on näitä FF roistoja jotka vasta aivan lopussa näyttäytyvät täysin, sitä ennen heistä on parhaimmillaan ehkä nähnyt vilauksia. Kun tämän noidan näkee lopulta täysin, hän istuu tyynesti valtaistuimella ja siitä seuraakin pikimmiten taistelua toisensa perään. Mutta kyllä Ultimecia on osattu esitellä todella hienosti, etenkin taistelut tulevat aalloittain.


6. Grigori - Dragon's Dogma

Lohikäärme iskee rauhalliseen kylään ja täysin ylivoimainen vihollinen. Sitten lohikäärme puhuu päähenkilölle, osoittaen voimansa ja laittaen tarinan liikkeeseen. Tämä on juurikin sellainen tapa esitellä se iso pääpaha, joka ei unohdu, kun et saa aikaiseksi yhtään vahinkoa ja itse nujerrut hyvin helposti.


5. Eredin - Witcher 3: Wild Hunt

Wild Hunt on ollut pitkään sellainen iso mörkö ja tietysti herää kysymyksiä että kuka johtaa tätä porukkaa joka on täynnä todella hienon näköistä porukkaa. Sitten kun kuningas esitellään niin kyllä se on pysäyttävä hetki, sillä Eredinin esittelyssä tyylikkyys niin musiikissa, ympäristössä ja yleisessä tunnelmassa ovat kaikki kohdallaan.


4. Crooked Man - Wolf Among Us

Kun viimeinkin päästään samaan huoneeseen tämän miehen kanssa kaikki vaikuttaa todella sivistyneeltä. Hän istuu ja pyytää liittymään seuraan, jotta voidaan puhua. Hän on varsin tavallisen oloinen vanha mies joka vaikuttaa myös varsin mukavalta. Mutta todistettua on, että tällä miehellä on tarvittaessa hyvinkin rajuja keinoja käytössään.


3. Scarecrow - Batman: Arkham Knight

Pelkästään se, miten paljon Variksenpelätin on muuttunut sitten Asylumin, iskee oitis. Tämä versio on karmiva, uskomattoman tyylikäs ja niin tunnelmallinen. Ensimmäinen kerta kun Scarecrow näkyy, jää oitis vahvasti mieleen. Se äänen painokkuus, sanavalinnat ja ulkoinen olemus sekä tietysti kommunikointitapa ovat kaikki yhdessä esimerkillinen yhdistelmä.


2. Albert Wesker - Resident Evil 5

Wesker on tuttu kasvo, mutta kun hänet tällä kertaa esitellään niin kyllä se salamointi, ne punaiset silmät, musta pitkä nahkatakki ja hieno ympäristö luovat todella uskomattoman hienon vaikutelman. Tässä on Wesker, pahimmillaan, vai parhaimmillaan. Erinomaisesti tehty pääroisto.


1. Malefor - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Legend of Spyro trilogian ajan on puhuttu paljon Dark Masterista joka myös Maleforina tunnetaan. Millainen hän mahtaa ollakaan? Kun sitten viimeinkin hänet näkee niin se tilanne täyttää kyllä hienosti odotukset ja muutenkin onnistuu luomaan upean kuvan hahmosta itsestään. Kun Malefor astelee näkyviin pimeyden täyttämässä linnassaan, maailmanlopun kynnyksellä, niin eeppisyys on huipussaan. Kaikki tähän astinen on vain kasannut odotuksia ja tämä esittely todellakin lunastaa ne.