Aseita peleissä on valtavia määriä, sillä yhteen peliin voi helposti mahtua useita erilaisia. Nyt olisi tarkoituksena nostaa esiin ne parhaista parhaat mitä peleissä voi saada käsiinsä. Miekat poislukien.

 

 

 

Oli sitten kyseessä pyssy tai jokin kättäpidempi, niin aseet ovat toimintapeleissä erityisen isossa osassa. Monissa peleissä on myös aseita joita muissa. Todellisuuteen sijoittuva Uncharted ei pidä sisällään samanlaisia huipputeknologisia tuhon työkaluja kuin vaikka Ratchet & Clank tai Doom. Victor Vranin ja Destinyn kaltaiset pelit taas pitävät sisällään valtavia määriä erilaisia aseita.

Jotta pystyttäisiin tuomaan mahdollisimman paljon johdonmukaisuutta ja helpompaa vertailupohjaa niin tässä yhteydessä mukaan otetaan kaikki aseet erikoisemmatkin aseet jotka lasketaan "ampuma-aseiksi" peleissä.

Rajoitukset ovat vähän erilaisia kuin yleensä.

- Yksi per peli yhdestä asetyypistä. Eli yhdestä pelistä voi olla vain yksi kivääri jne.

  • Pistoolit ovat oma listansa.

- Vain yksi asetyyppi per pelisarjasta jossa on "saman tyyppisiä" aseita.

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Striker - Resident Evil 4

- Riot Gun on tehokkaampi, mutta viimeisteltynä tässä aseessa on 100 ammuksen lipas.

 

VK-12 combat shotgun - F.E.A.R

- Alusta loppuun asti pelin hyödyllisin ase.

 

Sheepinator - Ratchet & Clank

- Muuttaa viholliset lampaiksi. Muutkin variaatiot käyvät.

 
24. Repeater (Vran) - Victor Vran

Omasta mielestäni helposti paras haulikko sillä tässä legendaarisessa aseessa on lifesteal ja nopeutta. Peruspelissä tämä on tuliaseista nopeimpia mutta se tapa jolla tätä käyttää merkitsee aika paljon. Omassa pelityylissäni tämä on erittäin arvokas työkalu. Sen lisäksi kyseessä on ehkä se hienoin haulikko minkä voi saada.


23. Spread Gun (Player) - Contra

Suoraviivaisessa räiskinnässä tämä ase on ykkönen. Syystä että se ampuu kaaressa ammuksia. Mikään muu ase ei vain pääse yhtä yleishyödylliseksi koska tällä osuu valtavaan osaan vihollisia ja pomovihollisia kerralla.


22. Double Kalina Ann (Dante) - Devil May Cry 5

Kun yksi sinko ei riitä, niin sitten dual wieldataan kahta. Tällä kombolla saa kylvettyä tuhoa ympärilleen todella massiivisesti ja kyllä tämä yliampuvuus sopii peliin erinomaisesti. Pikkulisänä myös se että yhdistämällä kaksi sinkoa yhdeksi, saadaan tuhoisa energiasäde.


21. Pandora (Dante) - Devil May Cry 4

Tämän salkun kanssa voisi todeta että yhteen varusteeseen on laitettu mahdollisimman paljon tavaraa ja katsottu sitten että millainen häröpallo siitä lopulta muodostuu. Pakko todeta että vaikka Pandora ei ehkä olekaan niitä käyttökelpoisimpia aseita, niin se on yksi hauskimpia nokkelimpia aseita pelisarjassa.


20. Beam Reflexor (Jak) - Jak 3

Erittäin hauska versio Jakin kivääristä. Tämä variaatio lisää ammusten kimpoamista seinistä. Helposti keltaisen variaation paras muoto sillä ammukset kimpoilevat runsaasti ja ahtaissa tiloissa ei juuri tarvitse tähdätä. Mutta tähtäämisenkin kanssa tämä on ennenkaikkea todella hauska ase. Ulkoinen olemus on aika normaali, mutta tässä on oikea idea.


19. Needle Lazer (Jak) - Jak 3

Sinisen variaation konekiiväri jonka ammukset hakeutuvat suoraan vihollisten luo. Tällä aseella riittää että lyö liipasimen pohjaan ja antaa soida. Se on erittäin hauskaa katsoa kun ammukset syöksyvät suoraan vihollisiin vaikka itse juoksisit pois päin. Tämä on ehdottomasti niitä tapauksia joissa on asennetta vaikka muille jakaa. Kaikista asepäivityksistä tämä on ehkä se hauskin.


18. BFG (Doom Guy) - Doom

Helvetin iso pyssy on Doomin helposti tunnetuimpia aseita. Tämä voimanpesä tekee selvää jälkeä lähemmäs kaikesta mitä vastaan tulee. Perusviholliset kuolevat yhteen ammukseen ja yksi ammus riittää niittämään matalaksi vaikka lauman vihollisia. Tämä on sellainen ase joka on erittäin hyvä esimerkki joukkotuhoaseesta tai superaseesta. 


17. Street Sweeper (Player) - Godfather

Assassin Pistol on ehkä hienoin ase mutta kyllä kadunlakaisija on hyvä kakkonen. Se missä tämä kuitenkin voittaa on puhtaassa tuhovoimassa ja uniikissa nimessä. Tässä haulikossa on suuri lipas ja runsaasti pysäytysvoimaa. Lähietäisyydeltä tätä vastaan ei ole mitään sanaa, mutta keskipiställäkin matkalla tästä aseesta löytyy yllättävää potkua. 


16. Minigun (Player) - Star Wars I: Phantom Menace

Perusversiona vähän niin ja näin mutta heti kun käyttää huijauskoodia/pelinmuokkausta "happy", niin tästä tulee arsenaalin ylivoimaisesti tuhovoimaisin ase.


15. Dr. Faus (Dante) - Devil May Cry 5

Todellakin "ampuma-ase" mutta kyllä tämä muiden pyssyjen sekaan lasketaan pelin toimesta vaikka kyseessä hattu onkin. Tämän varusteen kohdalla muutama asia nousee nopeasti esiin. Tämä on tehokkain ase kun pitää kerätä valuuttaa, tämä kuvastaa todella hyvin sitä kieli poskessa meininkiä jota Dante kuvastaa ja ampuma-aseiden joukossa tämä rikkoo rajoja monessakin mielessä.


14. Peacemaker (Sig) - Jak II: Renegade

Violetti päivitys on helposti se tehokkain ase. Vaikka Jak 3:ssa tuleekin Super Nova variaatio, niin tämä on ase jossa perus on paras. Tämä on kaikista Jakin aseista hienoin ja alusta asti erittäin tehokas. Todella tarkka ja tuhoisa ase jonka parannellut versiot sisältävät enemmän voimaa, mutta ei saa asennetta ja hienoutta joka todellakin toimii ja tekee tästä aseesta koko sarjan parhaan.


13. Tornado Launcher (Ratchet) - Ratchet & Clank

Yksi mielekkäimpi aseita pelisarjassa. Aseella ammutaan tornado joka sitten imee vihollisia itseensä matkatessaan eteenpäin. Tässä on yksinkertaisesti osattu ottaa käyttöön luonnonilmiö ja tehty siitä todella hauska välinä todella hauskaan peliin.


12. Helsing (Artyom) - Metro 2033

Van Helsing elokuvan inspiroima paineilma-ase. Aseella ammutaan nuolia erityisen suurella tarkkuudella ja ennenkaikkea hiljaisuudessa. Helposti pelin parhaita aseita mutta ainakin se jonka muistan, eikä pelkästään nimen takia, vaan myös hienon ulkoisen olemuksen ja puhtaat käyttökelpoisuuden vuoksi. Vaikka haulikot ovatkin tuhovoimassa parempia niin kantama ja tarkkuus voittavat tässä tapauksessa.


11. M-29 Incisor (Shepard) - Mass Effect 3

Raptor on hyvä kakkonen mutta Incisor voittaa niinkin yksinkertaisella syyllä, kuin ulkonäöllä. Tarkkuuskivääreistä on tullut omia suosikkejani tässä pelisarjassa sillä niissä on yllättävää asennetta. Etuhammas on tarkkuuskivääreistä paras kun haluaa pitkänkantaman tarkkuutta ja tulinopeutta. Tämä kivääri nimittäin ampuu useamman ammuksen yhtä aikaa. Paras ase kun haluaa tarkkuuskiväärikin tarkkuutta ja konetuliaseen nopeutta. Ulkoinen olemus on se viimeinen niitti. Paras tarkkuuskivääri.


10. RYNO V (Ratchet) - Ratchet & Clank: Crack in Time

R.Y.N.O aseessa on versioita vaikka kuinka ja vaikeinta olikin päättää että mikä olisi lopulta se paras. RYNO III = Rynogirator on erittäin hieno jokaisessa vaiheessaan mutta viitos Ryno ottaa voiton koska kun sillä alkaa tulittaa niin mukana on aivan uudenlaista asennetta kun musiikki alkaa soida. Tällä ampuessa virne nousee oitis kasvoille sillä tulivoima ei tästä aseesta hetkessä lopu ja vihollisia kaatu laumoittain.


9. Rift Ripper (Ratchet) - Ratchet & Clank 3

Ratchet & Clank aseiden parhaimmistoa. Tällä superversiolla ammutaan mustia-aukkoja jotka sitten imevät viholliset isäänsä. Ehdottomasti oma suosikkini kaikista sarjan aseista ja niitä aseita on paljon. Tämä on siksi niin hyvä koska tämä on erilainen ja käyttää erittäin tuhoisaa ideaa todella hyvällä tavalla.


8. Shotgun / Coyote (Dante) - Devil May Cry

Tämä varsio katkaistusta haulikosta kuvastaa esimerkillisesti sitä, miltä katkaistun haulikon käytön pitää tuntua eikä pelisarja ole sitä pystynyt samalla tavalla uudestaan tuomaan pelattavuuteen. Siis ei kauas ole jääty mutta tässä ensimmäisessä pelissä tämä pyssy lyö viholliset sivuun kuullostaa todella hienolta, puhumattakaan miten hienolta Dante näyttää, kun hän käyttää tätä haulikkoa.


7. Plasma Rifle (Doom Guy) - Doom (2016)

Kokonaisuutena aika perusase, mutta tässä aseessa on todellista tyyliä. Siniset ammukset, puhtaan valkea ulkoasu, erittäin tyylikkäät tehosteet ja pelkästään se ääni mitä ase pitää kun sillä ampuu on omiaan tekemään siitä yhden pelin hienoimmista aseista. Tässä aseessa on sitä todellista mielekkyyttä ja tämä erottuu todella selvästi edukseen, vaikka Doom onkin täynnä toinen toistaan mielekkäämpi tuhon työkaluja.


6. Infinite Rocket Launcher (Leon Kennedy) - Resident Evil 4

Siinä nyt vaan on jotakin kun alkaa loputtomalla singolla roiskia ympäriinsä. Sinko nyt on RE sarjassa lähemmäs aina se ase joka tappaa yhdestä osumasta ihan minkä hyvänsä vihollisen, tai viimeistään siitä kahdesta. Singolla ei tarvitse kuin ampua vähän sinne päin sillä jos räjähdys varmistaa ja mosauttaa kaiken ympäriltään tuusan nuuskaksi.


5. Semi-Auto Rifle (Leon Kennedy) - Resident Evil 4

Lähemmäs samanlainen kuin RE6:ssa oleva mutta tämän muistan Mercenariesista niin paljon paremmin. Puoliautomaattikivääri on ressapelien joukossa aina hyvin samanlainen ja sääli onkin että sillä ei ole omaa nimeä sillä niin Blacktail, Punisher kuin Strikerkin kaikki ovat nimellisesti paljon parempia. Mutta tämä ase on niin yleishyödyllinen että sille ei äkkiä löydy haastajaa. Erittäin tarkka, yllättävän tehokas ja sanalla sanoen; Yleishyödyllinen. Mercenariesissa Albert Weskerilla tämä on kakkosase ja oikea kombontekijä.


4. P.R.L. 412 (Leon) - Resident Evil 4

Ehdottomasti yksi tehokkaimpia ampuma-aseita mitä on koskaan tullut vastaan. Nopea laukaus vain sokaisee viholliset mutta viritetty ammus tappaa kerrasta kaikki viholliset ruudussa. Niin ja mitään ammuksia tähän aseeseen ei tarvita, mikä vain korostaa sitä, miten ylivoimainen kanuuna tämä oikeasti onkaan. Tosin jonkun näppärän nimen olisi voinut kehittää sillä tätä nimeä ei vain muista.


3. Artemis (Dante) - Devil May Cry 3

Erittäin hieno ase ja erittäin käyttökelpoinen. Tämä on todella hyvä tukiase joka erottuu todella hyvin edukseen kaikista Danten aseista. Gunslinger tyylissä tästä aseesta ja irti vieläkin enemmän jolloin huomaa että Artemis on helposti yksi niitä aseita joissa on tyylikkyyttä enemmän kuin aluksi edes aavistaa. Yksi näyttävimpiä aseita mitä koko pelissä on ja sekin on aika paljon se sillä Cerberusin ja Nevan aseet ovat erittäin hienoja. Mutta pyssyjen joukossa tämä on kaikkein hienoin ulkoisesti ja tyylillisesti. Erittäin isot pisteet vielä siitä että näyttää hienolta kun sitä pitää.


2. Kaksipiippuinen haulikko / Super Shotgun (Doom Guy) - Doom 2

Miten saa haulikosta paremman, toisella piipulla. Doom 2 on vain yksi esimerkki sillä tätä asetta löytyy pelistä kuin pelistä. Doom 2:n latausanimaatiossa vain on sellaista asennetta jota ei ole yksikään peli onnistunut vielä päihittämään. Jos pelissä on kaksipiippuinen haulikko niin se on oitis yksi suosikkiaseitani. Oli sitten kyseessä Doom, Serious Sam, Bulletstrom, Red Dead Redemption tai mikä hyvänsä peli, niin kaksipiippuinen haulikko on oma valintani haulikoiden joukossa, vaikka se pitääkin ladata aina kun ampuu. Se on pieni hinta puhtaasta asenteesta jota harvalla aseella saa.


1. Death Penalty (Vincent Valentine) - Final Fantasy VII

Vincent Valentinen paras ase. Aluksi todella huono, mutta mitä enemmän tapat tällä aseella, sitä enemmän tämä voimistuu ja teoreettisesti, tästä saa tehokkaamman aseen kuin mistään muusta. Tämä on jäänyt mieleeni niin hyvin juurikin siksi kun tässä on aivan omanlaisensa erikoisuus eli teoriassa tämä pystyy rikkomaan kaikki rajat. Kuoleman rangaistus todellakin on oikea nimi tälle aseelle joka on kuin tehty Vincentille.