Miekkaa parempaa asetta saa videopeliin hakemalla hakea. Monella pääsee lähemmäs mutta esimerkiksi pistoolit/revolerit ovat usein aika samannäköisiä ilman sitä jotakin mikä tekisi niistä omanlaisiaan. Miekkoja taas on monen näköisiä, muotoisia ja kokoisia. Itselläni asevalinta on lähemmäs aina miekka ja nyt korostetaan ne parhaista parhaat.

 

 

 

Miekka on varsinkin fantasiapeleissä hyvin yleinen asevalinta päähenkilölle. Syynä voi olla se että miekkojen tapauksessa mahdollisuuksia on todella paljon. Terä ja kahva kumpikin tuovat mukanaan omanlaisensa ulottuvuuden ja oli kyseessä sitten pitkä miekka, katana, sapeli tai rapiiri niin vaihtoehdot eivät lopu ihan äkkiä. Videopelimaailmassa vain mielikuvitus on rajana joten miekkoja on moneen lähtöön ja lisää tulee.

Vain yksi ase per henkilö.

Vain peleistä joita olen itse pelannut.

Ei koottavia miekkoja (valitse kaikki osat itse) tai selvästi itse tehtäviä.

Vaikka monissa peleissä onkin miekkoja joista puuttuvat kaikki erikoisuudet niin niitä en sulje pois, mutta niille tuskin riittää tilaa, sillä legendaarisia miekkoja on vaikka kuinka.

Ulkonäön lisäksi miekoissa merkitsee myös se kuinka hyviä ne ovat käytössä. Joissakin peleissä aseita ei näy samalla tavalla kuin toisissa, joten monia asioita otetaan huomioon. Myös vihollisten käyttämät miekat kelpaavat.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Anduril - Lord of the Rings: Return of the King

- Legendaarinen miekka

 

Alucard's Sword - Castlevania:Symphony of the Night

- Suhteellisen tavallinen miekka, mutta silti yksi parhaista.

 

Armageddon Blade - Darksiders

- Sodan supermiekka on todellakin nimensä veroinen.

 

Eredinin miekka (Eredin) - Witcher 3: Wild Hunt

- Eredinin miekka on yhtä aikaa hyvin simppeli mutta se siinä on sen verran jotakin omaa että se jää mieleen ilman että on sellainen ylisuuri tai ihmeellinen.

 

Dark Dragon Blade - Ninja Gaiden Sigma

- Miekka jonka terä on kuin liekkejä.

 
24. Dragonslayer (Guts) - Berserk and the Band of the Hawk

Berserkin Gutsin Lohikäärmeentappaja on valtava miekka. Peliä saa pelata muutaman tovin ennenkuin tarina pääsee siihen pisteeseen että Guts alkaa käyttämään tätä ylisuurta miekkaansa. Siinä on kuitenkin sitä jotakin sillä miekalla pääsee tappamaan laumoittain vihollisia. Tyyli miekassa on hieman tylsä, mutta koko onkin tämän miekan juttu.


23. Ends of the Earth Keyblae (Lingering Will) - Kingdom Hearts II: Final Mix

Lingering Will on sellainen haaste jossa niin monet asiat ovat kunnossa. Miekka on myös yksi niitä osia. Birth By Sleep tuo mukanaan oman osansa, mutta täytyy sanoa kyllä tässä yhteysessä se toimii paljon paremmin. Siinä on vain sitä jotakin mikä auttaa sitä todellakin jäämään mieleen. Maan Reunat on erittäin hieno Keyblade ja kun näkee kantajan ensimmäisen miekan, niin sitä kautta tämä saa lisää sisältöä.


22. Silver Knight Sword (Silver Knight) - Dark Souls

Hyvin tavallisen näköiset miekat voivat toimia todella hyvin ja näyttää todella hyviltä. Hopearitarien miekka on varsin hyvä ase ja näyttää oikein hyvältä, ilman että siinä on mitään ns. ylimääräisiä hienouksia.


21. Souldrinker (Sareth) - Dark Messiah: Might and Magic

Tämä miekka jää todellakin mieleen tästä pelistä koska se on erittäin hieno juurikin hohteensa vuoksi. Sen lisäksi tämä on varsin tehokas miekka jolla saa vahinkoa aikaiseksi. Tämän pelin tapauksessa Sielunjuoja erottuu todella selvästi muiden joukosta.


20. Ultima Weapon (Ultima Weapon) - Final Fantasy VIII

Tämä miekka on yksi syy miksi tämä versio Ultima Weaponista on jäänyt niin hyvin mieleen, vaikka FFVII:n lohikäärmeversio saattaa se paras ollakin. Tai sitten tämä, koska tällä on niin pirun hieno miekka. Miekassa on kokoa ja särmää mikä saa sen näyttämään niin upealta ja kyllähän seiskassa, Cloudinkin tätä käytti, mikä herättää kysymyksen että miksi UW ei käyttänyt miekkaa siinä pelissä.


19. Penetrating Sword (Penetrator) - Demon's Souls

Penetratorin käyttämä pitkä ja ohut miekka ei ole sieltä parhaasta päästä käytössä, mutta sopii tälle ritariviholliselle todella hyvin. Miekkassa on juurikin muutamia hienouksia joiden kautta se onnistuu eromaan massasta, vaikka sille ei meikäläisen pelityylillä ja ominaisuuksilla juuri käyttöä olisikaan.


18. X-Blade Keyblade - Kingdom Hearts: Birth By Sleep

Kye Blade saattaa hyvinkin saada lisää taustaa tulevaisuudessa mutta tähän mennessä kerätyillä eväiläl kyseessä on todella mahtava miekka, jonka ulkoasu on omalla nokkelalla tavallaan erittäin hieno, varsinkin Kingdom Hearts maailmassa. Tämä avainmiekka on ehdottomasti yksi niitä hienoimpia ja osittain siksi että se on todella pröystäilevä ja koostuu kahdesta Valtakunta-avaimesta.


17. Ragnarok (Cecil) - Final Fantasy IV

Yllättävän vaikea valinta, sillä Lightbringer on parempi ja Black on hyvin lähellä koska on niin hieno. Ragnarok on kuitenkin se miekka jossa on sitä jotakin. Sen saaminen edellyttää Dark Bahamutin voittamista ja alkuperäisessä NES versiossa se on Cecilin paras miekka. Ragnarok on kokonaisuutena se paras sillä vaikka se ei ole tehokkain niin se on todella hyvä miekka ja sen nimi on erittäin iskevä.


16. Scoundler (Victor Vran) - Victor Vran

Victor Vranissa rapiirit ovat ykkösaseita minulle ja vaikka monista perusrapiireista voikin saada todella hyviä, jopa legendaarisia aseita parempia niin Riiviö on ulkoiselta olemukseltaan erittäin hieno ase ja sen lisäksi tämä miekka on yksi niitä aseita joita käyttämällä saa elinvoimaa takaisin ja siinä samalla aseeseen saa lisää tehoa. Kyllähän pelissä on monta muutakin upeaa legendaarista asetta, kuten Kladenets, mutta rapiirina tämä vie voiton.


15. Urfael (Talion) - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Kuten monet muutkin miekat, voi Urfael nopeasti vaikuttaa vain tavalliselta miekalta. Mutta tässä aseessa on kuitenkin monia pieniä hienouksia jotka tekevät siitä omanlaisensa. Se että sen käyttäjä on Talion, on vain yksi niistä. Tämä on perusrungoltaan ihan tavallinen pitkämiekka, mutta siinä on sitä samaa mitä Andurilissa ja sitä kautta se on omalla tavallaan erittäin hieno miekka.


14. Ludwig's Holy Blade (Hunter) - Bloodborne

Kaikista Bloodbornen aseista yksi on ehdottomasti se ykkösase minulle ja se on Ludwigin Pyhä Terä. Yhdessä muodossa kyseessä on tavallinen suhteellisen nopea miekka, mutta toisena muotona miekan suuri tuppi raskaaksi teräksi ja miekasta tulee suuri miekka. Tämä kahden miekan yhdistäminen on erittäin upea idea ja toimii todellakin tämän miekan eduksi, tehden siitä erittäin tehokkaan aseen kahdenlaiseen lähestymiseen ja siinä samalla tämä on todella mieleenjäävä miekka kaikista Bloodborne aseista.


13. Soul Edge (Nightmare) - Soul Calibur V

Kaikista mahdollisista versioista joita Sieluterästä on, viidennen Soul Caliburin versio on hienoin. Kuudes saattaa taas muuttaa sen, mutta tämä oma suosikkini. Miekka on todella synkkä ja siinä onkin osa sen hienoudesta. Nightmaren suosima raskas miekka on erittäin tehokas käytössä mikä tukee sitä miten hieno ase onkaan kyseessä. Tarinallisesti tässä miekassa on myös paljon sitä mikä tekee tästä paremman.


12. Yasutsuna (Alucard) - Castlevania: Symphony of the Night

Ihmissusilta saatava miekka on nimetty vähän typerästi, mutta käytössä yksi tämän pelin parhaita aseita. Alucard voi liikkua lyödessään ja se on omiaan tekemään tästä erittäin tehokkaan aseen. Nimellisesti useampi ase on parempi, mutta Yasutsuna on niin nopea että et edes näe kuinka hieno se on. Tämä salaperäisyys on omiaan tekemään tästä aseesta omanlaisensa. Se mikä ulkomuodossa menetetään saadaan takaisin ylivoimaisessa käyttökokemuksessa. Tämän aseen rasittava farmaaminen oli sen arvoista.


11. True Dragon Sword (Ryu Hayabusa) - Ninja Gaiden Sigma

Lohikäärmemiekka on kuin ihan tavallinen katana mutta sillä on silti oma tarinansa ja omat voimansa. Tämä on juurikin sellainen ase jonka käyttäminen on suhteellisen yksinkertaista mutta erittäin tehokasta. Asevalikoima tässä sarjassa on valtava ja jokaisella aseella on puolensa. Todellinen muoto on se viimeinen lisä joka tekee tästä niin hyvän aseen. Yksinkertainen voi myös olla hienoa, jos sitä osataan käyttää hyvin ja tässä tapauksessa niin on todellakin osattu tehdä.


10. Greatsword of Artorias (Undead) - Dark Souls

Sifinkin käyttämä, hänen edesmenneen isäntänsä miekak on Dark Soulsin parhaita aseita ja myös hienoimpia. Oli käyttäjä kuka hyvänsä niin se ei vähennä sitä miten hieno miekka on kyseessä. Kaikista pelin miekoista Artoriasin suurmiekka on omia suosikkejani. Se että sen edelliset käyttäjät ovat myös pelin parhaimmistoa on pelkkää plussaa.


9. Fenrir Keyblade (Sora) - Kingdom Hearts II

Kaikista Soran käyttämistä avainmiekoista Fenrir on itselleni se mikä jostakin syystä toimii kaikkein parhaiten. Sanotaan että Lion Heart, Ultimate Weapon, Kingdom Key, Pumpkin King tai Sleeping Lion kaikki ovat erittäin hienoja mutta vain yhden voi valita ja oma valintani on Fenrir osittain nimen takia ja osittain siksi että se on omalla synkällä ja yksinkertaisella tavallaan erilainen ja todella hieno. Puhumattakaan siitä että se on erittäin tehokas ase.


8. Dragon Fang (Dragon Slayer) - Divinity II: Ego Draconis (Flames of Vengeance)

Erottuu edukseen muista miekoista pelissä jo pelkästään nimellään. Sen lisäksi tässä miekassa on myös sitä voimaa. Kilpailu ehkä on vähän mitäänsanomatonta monin osin, mutta ehkä juuri se tekee tästä niin erityisen. Voisi jopa sanoa että ulkoisesti tämä on sellainen miekka joka jää vahvasti mieleen.


7. Lightsaber (Revan) - Star Wars: Knights of the Old Republic

Valomiekka on yksi legendaarisimpia elokuvamiekkoja ja se on saanut myös osansa videopeleissä. Vaikka Xemnasin Aether aseet ovatkin käytännössä kuin valomiekkoja niin valitsen ihan oikeat valosapelit. Näitä aseita voi pitää yksittäin tai kaksittain ja värivaihtoehtoja on se muutama. Tästä aseesta on vaikea sanoa mitään uutta, mutta sanotaan vaikka että kaiken kaikkiaan valomiekka on sellainen ase jossa on yksinkertaisesta ideasta ja tulevaisuuden versio.


6. Masamune (Sephiroth) - Final Fantasy VII

Sephirothin ase on monella tavalla kuin tavallinen katana, sen terä vain on pitkä. Tämä hyvin simppeli muoto sillä omalla pienellä jutullaan tekee tästä miekasta niin hienon ja mieleenpainuvan. Vaikka yhdelle videopelien parhaalle roistolle soisi hienommankin aseen, niin Masamune on kuitenkin se mikä täydentää Sephirothia todella hyvin. Siinä yhdistyy hienosti juurikin sellainen idea että ase näyttää aivan tavalliselta, mutta siinä on jotakin sellaista jonka takia vain Sephiroth osaa sitä oikeasti käyttää.


5. Wolf Knight's Greatsword (Chosen) - Dark Souls 3

Kaikista Dark Souls sarjan aseista Susiritarin Suurmiekka on kaikista hienoin. Siinä on jotakin mikä saa sen helposti näyttämään aivan tavalliselta miekalta mutta muutamista pienistä syistä se vain on todella hieno. Nimi on kuitenkin se mikä tekee siitä vielä hienomman. Tämän miekan tapauksessa sen liikeradat ovat kuitenkin se mikä nostaa sen niin hyväksi, sillä sen lisäksi että tämä miekka on erittäin hieno, se on myös erityisen hyvä tukemaan omaa pelityyliäni.


4. Dragon's Dogma (Arisen) - Dragon's Dogma

Nimikkomiekka on loppuviimeksi myös yksi niitä parhaita ja ehdottomasti yksi hienoimpia, ellei jopa hienoin. Vaikka Dark Arisenin Devilsbane on myös todella hieno ase niin Dragon's Dogma on juurikin sellainen miekka joka jostakin syystä nappaa aivan vähän enemmän. Lohikäärmeen Sääntö on monella tavalla tarpeeksi simppeli ase että se näyttää selvästi miekalta, mutta samalla se on sen verran omanlaisensa että se erottuu edukseen ja vielä sillä tavalla että se on erittäin hieno miekka käyttää.


3. Awakend Rebellion (Dante) - Devil May Cry 3

Danten perusase on kolmannessa DMC pelissä helposti se kaikkein hienoin, heti kun Dante löytää sen pimeän puolensa. Rebellion on kokonaisuutena erittäin hyvä ase, varsinkin loppupuolen comboillaan. Se on itseasiassa niin hyvä että pidin sen alusta loppuun asti. Ulkomuodoltaan Herännyt Kapinallinen on myös enemmän kuin upea ilmestys ja sopii Dantelle erinomaisesti. Miekassa on muutama omanlainen juttunsa, vaikka se onkin suhteellisen koruton.


2. Wolven Silver Sword (Geralt) - Witcher 3: Wild Hunt

Susikoulun hopeamiekka on monella tavalla hyvin tavallisen näköinen miekka mutta siinä on juurikin sellaiset pienet omat juttunsa että se on erittäin upea ase. Wolven set on helposti kokonaisuutena se hienoin ja vaikka teräsmiekka on hyvin normaali, niin hopea miekka on omalla tavallaan erilainen. Se on noiturille sopivan vaatimaton, mutta samalla aikaa se on todellakin omanlaisensa. Tämän lisäksi miekassa on sopivasti tehosteita ja kyllä se loppuun asti päivitettynä on yksi pelin parhaita aseita.


1. Revolver Gunblade (Squall Leonhart) - Final Fantasy VIII

Squallin miekoissa on monta erittäin hienoa asetta. Punisher varsinkin on todella hieno ja Lion Heart on myös upea. Mutta Revolver on jotenkin sellainen klassisen näköinen että se on peräti legendaarinen. Se on hyvin riisuttu ase mutta samalla aikaa revolverin ja miekan yhdistäminen on suorastaan nerokas idea ja toimii äärimmäisen hyvin. Tähän kun lisätään kaikki tarinalliset vivahteet ja aseen käyttö, niin kyllä tämä miekka on sellainen joka jää mieleen todellakin legendaarisena aseena ja siinä samalla myös miekan käyttäjä jää vahvasti mieleen.