Lohikäärme on yksi niitä olentoja joita käytetään peleissä todella paljon. Yksi syy on siinä että lohikäärme on helppo pomotaistelu, mutta tälläisen hahmon kanssa voidaan mennä todella paljon syvemmällekin, koska vaihtoehtoja on niin valtavasti käytettävissä.

 

 

 

Lohikäärmeen on jollakin tavalla erotuttava massasta. Tämä lähinnä niissä peleissä joissa lohikäärmeitä on paljon. Jos lohikäärmeitä on vain yksi, niin kyllä se erottuu.

Myös ne tapaukset sallitaan jossa lohikäärme on muoto jonka hahmo ottaa.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Smaugan - Ninja Gaiden Sigma

Peruslohikäärme, sillä oikealla tavalla

 

Zombie Dragon - Demon's Crest

Todella vahva esittely, sillä peli alkaa yhteenotolla tätä lohikäärmettä vastaan

 

Ao Kuang - Smite

Lohikäärmemuoto tuo pisteet tälle hahmolle ja onhan tittelikin Dragon King of the Eastern Seas

 

Northern Hunter - Dragon Age: Inquisition

Hienosti nimetty ja hienoon ympäristöön laitettu, vaikka ulkoisesti ei ihan niin osuva.

 

Hellkite Wyvern - Dark Souls

Traaki, mutta lasketaan mukaan, kun tältä saa erittäin hyvän miekan

 

Tiamant - Final Fantasy VIII

Ultimecian linnan pomohirviöistä ehdottomasti se mieleenpainuvin tyylillisesti ja taktisesti.

 

Drako - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus

Viimeisen turnauksen viimeinen erä. Pelissä hahmosta tosin ei saa kaikkea irti.

 




24. Mist Dragon - Final Fantasy IV

Ei se kaikkein hienoin lohikäärme, mutta tapa jolla tämä toimii pelin aloittajana ja tarinallisessa mielessä vie kokonaisuutta eteenpäin, tekee se tästä hahmosta erittäin vaikuttavan tapauksen. Erityistä plussaa myös siitä, että tästä saa vieläpä summon olennon tueksi. Erityisesti se tarinallinen painokkuus kuitenkin toimii tämän hahmon kohdalla sillä Usvalohikäärme olisi muutoin aika tavallisen oloinen pomovihollinen alkupuolella peliä, mikä onkin taas omiaan korostamaan sitä, miten merkittävä se on tarinallisesti.


23. Cyril - Legend of Spyro: New Beginning

Myös tyylikkään näköinen osa päänelikkoa ja jonka aristokraattinen puhetyyli tuo hahmoon omanlaistaan tyyliä. Ulkoisesti tämä jääpuikkovivahteinen tyyli on vähiten hieno muihin lohikäärmeisiin nähden eikä Cyril erotu samalla tavalla joukosta kuin muut ja jääkin helposti vain siksi jäälohikäärmeeksi jossa ei ole samanalaista syvyyttä tai tyyliä kuin muissa. Vaikka hahmossa onkin sellainen tietty omanlainen juttunsa.


22. Abyssal High Dragon - Dragon Age: Inquisition

Yksi kaikista lohikäärmeen näköisimpiä lohikäärmeitä todella hienoine sarvineen. Muutenkin tämä lohikäärme näyttää todella upealta punaisine suomuineen ja koska yksi tehtävä on tämän lohikäärmeen tappaminen, niin kyllähän se oitis tekee tästä selvästi helpommin muistettavan kuin monista muista. Tosin aavikko on aika tylsä paikka mutta hienosti tämä lohikäärme on myös nimetty. Ei ihan samalla tavalla onnistunut kuin muutamat muut, mutta merkittävästi parempi kuin valtaosa.


21. Volteer - Legend of Spyro: New Beginning

Tyylikkään näköinen akadeemikko jonka puhetapa ja olemus tekevät tästä hahmosta oitis astetta mieleenpainuvamman. Ulkoisesti hahmo toimii myös yllättävän hyvin. Volteer on hienosti nimetty ja tyylikkäästi tehty sähköelementalisti joka erottuu joukosta muutamilla varsin osuvilla tavoilla joiden ansiosta hän oikeasti tuntuu omanlaiseltaan. Eniten kuitenkin se on se luonne ja puhetyyli ja älykkyys joka todella tekee hahmosta omanlaisensa.


20. Kalameet - Dark Souls

Kokonaisuudessaan oikein hyvin tehty lohikäärme, mutta jättää toivomisen varaa ympäristössä ja ulkomuodossa. Ulkomuodossa pääasiassa pää. Mutta sitten kun mietitään kokonaisuutta niin Kalameet on helposti yksi pelin vaikeimpia vihollisia kuten lohikäärmeen kuuluukin. Taistelun on todella hienosti toteutettu ja Kalameet on kokonaisuudessa todella hienon näköinen lohikäärme, vaikka sarjan edetessä paremmaksi pistetäänkin.


19. Gunnar - Spyro the Dragon (Reignited)

Yksi niitä hienoimpia ja silmälappu on todella hyvä lisä. Vaikka iso osa monista lohikäärmeistä tässä pelissä meneekin nopeasti ohi, niin ne muutavat jäävät kyllä mieleen. Eivät juurikaan nimeltään, mutta Gunnar on yksi niitä harvoja joka oikeasti jää mieleen siitä, miltä näyttää. Vaikka nämä rauhanturvaajalohikäärmeet ovatkin tietyntyylisiä, niin ei ole toista joka näyttää samalla tavalla kiven kovalta äijältä kuin Gunnar. Silmälappu tosin on iso syy miksi tämän muistaa.


18. Singe - Remnant: From the Ashes

Erinomainen lohikäärmevihollinen omanlaisella tyylillään. Singe on juurikin se lähes pakollinen lohikäärmepomovihollinen tälläisessä pelissään ja lohikäärmeessä on tälle maailmalle ominainen tyyli. Ympäristö on todella upea ja tukee hahmoa erittäin hyvin ja tapa jolla Singe toimii taistelussa on myös hyvin jaksotettua. Se on pitkälti se tietty erilaisuus joka oikeasti nostaa Singen astetta näkyvämmäksi monien muiden kaltaistensa joukossa.


17. Titan - Spyro: Hero's Tail

Kaikista pelin Eldereistä Titan on ylivoimaisesti se mieleenpainuvin ja hauskin. Pääasiassa tämä johtuu siitä että tämän vanhuksen kuulo alkaa olla heikompaa tasoa, mikä tuo sellaisen hauskan elementin mukanaan. Vaikka Titan onkin aika vähän käytetty, niin maailmassa jossa lohikäärmeistä ei ole pulaa, hän onnistuu erottumaan yllättävän hyvin joukosta. Niin ja onhan hän osana myös alkuperäistä peliä, mutta Hero's Tail teki hänestä muistamisenarvoisen ja Reignited täysin erilaisen.


16. Fafnir - Smite

Lohikäärmemuoto on se mikä todella nostaa tämän hahmon erityiseksi ja tämä lohikäärmemuoto oikeasti näyttääkin lohikäärmettä, puhumattakaan että se kestää vähän aikaa, jolloin hahmo kylvää tuhoa ja kestää vahinkoa. Erittäin hieno tapa tuoda lohikäärmepuolta esiin pohjalan mytologiasta. Tosin Fafnir muoto ei sitten mitään erityisempiä pisteitä kerääkään, mutta mytologisessa mielessä hahmo on erittäin onnistunut.


15. Xemnasin lohikäärme - Kingdom Hearts II

Siinä ja siinä että hyväksytäänkö, mutta koska itse määrittelen säännöt, niin hyväksyn, niukasti mutta kuitenkin. Tässä iso juttu on siinä, että onko tämä Xemnas, Xemnasin alus tai luomas tai vähän kaikkia. Tämä lohikäärmeolento kuitenkin tuntuu käyttäytyvän kuin jollakin tavalla tietoinen olento joten se on se pääsyy miksi kelpuutan sen joukkoon. Tyylillisesti se toimii erittäin hyvin ja onnistuu olemaan oikeasti omanlaisensa. Puhumattakaan että se tuo viimeiseen taisteluun todella hyviä tyyliseikkoja.


14. Fereldan Frostback - Dragon Age: Inquisition

Tämä on varmaan kaikille se ensimmäinen todellinen lohikäärme joka tulee vastaan ja ensimmäisellä kerralla, tätä vastaan tuskin on mitään sanaa. Frostback on lisäksi näitä hienommannäköisiä lohikäärmeitä ja paikka jossa taistelu käydään on todella upea, metsäinen, mutta kaadettu alue jossa todella vaikuttava lohikäärme. Värimaailma lohikäärmessä voisi olla parempikin mutta suuret pisteet tämä peto ottaa siitä, että koska se tulee ensimmäisenä vastaan, niin sen vaikutus on oitis merkittävämpi kuin monilla muilla.


13. Keltullis - Thronebreaker: Witcher Tales

Lohikäärmeet ovat harvinaisempaa laatua Noiturimaailmassa ja siksi Keltullis korostuu niin merkittävästi ja toimii erinomaisesti. Vielä enemmän hahmoa korostaa se, miten hyvin häntä on tarinallisessa mielessä osattu käyttää. Kaikki alkaa lohikäärmeenmetsästyksenä, mutta älyllisenä ja voimakkaana olentona Keltullis tarjoaa monia vaihtoehtoja siihen, miten tilanteen hänen kohdallaan voi ratkaista, mikä on omiaan korostamaan sitä, miten hyvä tämä hahmo oikeasti onkaan. Niin kyllähän se näyttää todella hienolta. Vaikka turhan traakimainen onkin.


12. Vinsomer - Dragon Age: Inquisition

Ensivaikutelma on todella hyvä ja paikka jossa taistelu käydään, vielä parempi. Vinsomerin tapauksessa monet tunnelmaa luovat asiat ovat onnistuneempi kuin valtaosassa muista lohikäärmeistä ja siksi on tavallaan harmillista että Vinsomer ei ole näitä hienoimman näköisiä lohikäärmeitä. Mutta tälläisistä alaspäin käyräsarvisista lohikäärmeistä se on ehdottomasti se hienoin. Vinsomer on yllättävän värikäs, mutta se on omanlaisensa tyyliseikka. Kokonaisuutena tämä hahmo toimii kuitenkin uskomattoman hyvin, sillä lopputaistelu käydään saarella jolloin pohjustus on entistä parempi.


11. Odahviing - Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrimin lohikäärmeistä tämä muistaa lähinnä siksi, että tästä saa itselleen tukihahmon. Nimi nyt on sitä tasoa että sitä ei muista tarkistamatta, mutta tapa jolla tätä on käytetty toimii todella upeasti. Tämä peli kun todellakin tarvitsee lohikäärmepartnerin, vaikka se onkin lähinnä erikseen kutsuttava ilmataistelija. Eräs asia kuitenkin antaa tälle hahmolle todella suuren edun ja tekee siitä erityisen partnerin. Sillä voi ratsastaa, näistä nimetyistä lohikäärmeistä.


10. Shenron - Dragonball Z: Budokai 3

Myönnettäköön että itämaiset lohikäärmeet eivät ole läheskään yhtä hienoja kuin länsimaiset, pääasiassa tämän käärmemäisen ulkoasun kautta. Shenronin tapauksessa se merkittävyys ja uskomaton voimataso mitä hahmoon kuuluu kuitenkin tekevät tästä lohikäärmeestä todella merkittävän.


9. Tiamant - Smite

Yksi näitä uusia hyvin monimutkaisia hahmoja ja sitä kautta todella monikäyttöisiä. Tiamant on yksi selvästi lohikäärmemäisempiä jumalia koko pelissä, koska on perusmuodoltaan lohikäärmemäinen. Tietysti hahmossa on myös sellainen oman kulttuurinsa tyyli, mutta kyllä itse miellän tämän selvästi lohikäärmemäisemmäksi hahmoksi jossa on lisäksi kaksi erilaista tyyliä taistelussa mikä korostaa sitä monipuolisuutta. Mytologisesti tälläinen hahmo josta ei voi sanoa tietävänsä paljoa omalla kohdallani.


8. Dragon Knight - Divinity II: Ego Draconis

Vaikka tässäkin pelissä mennään tälläiseen traakimaiseen ulkoasuun lohikäärmeiden kanssa, niin kyllä tässä kohtaa on pakko nostaa esiin se tosiseikka, että kyllä se on aika mielekästä pelata hahmolla joka pystyy muuttumaan lohikäärmeeksi, vaikka ei sitä pystykään ihan kaikkialla tekemään. Tämä on kuitenkin ideallisesti erityisen onnistunut vaikka potentiaalia olisi ollut vielä paljon enempäänkin. Mutta tämä on joka tapauksessa niitä tilanteita joka toimii uskomattoman hyvin.


7. Jabberwocky - Final Fantasy XV

Yksi näitä salaisia pomovihollisia, joka on tehty monella tavalla todella hyvin. Matka taisteluun vie läpi monien vaarojen, syvemmälle ja syvemmälle ja taistelu itsessään ei ole mikään läpi huutojuttu. Jabberwocky on ehdottomasti yksi hienoimpia pomovihollisia koko pelissä ja omanlaisensa lohikäärmevihollinen. Tietysti vähän extraa tulee vielä tästä Liisa Ihmemaassa nimivalinnasta ja siitä mitä sekin edustaa.


6. Terrador - Legend of Spyro: New Beginning

Lohikäärmemestareista se kovimman näköinen ja muutenkin karskein. Terrador on ehdottomasti se lohikäärme jossa tuntuu olevan eniten voimaa sillä hahmo on kookkaimman oloinen suurimmilla sarvilla ja möreimmällä äänellä. Jokainen nelikosta on omanlaisensa, mutta koska Terrador astuu kuvioihin viimeisenä, niin tietty taso on jo saavutettu ja siksi onkin todella positiivista että maa elementin lohikäärme onkin yllättävän hyvä monilla tyyliseikoillaan.


5. Black Dragon - Ninja Gaiden Sigma

Muutama asia tämän lohikäärmeen kohdalla todella auttaa sitä nousemaan näinkin ylös. Musta lohikäärme nimellä nyt pääsee oitis aika pitkälle, mutta ulkoisesti tämä lohikäärme on yllättävän susimainen, mikä omasta mielestäni todella upea tyyliseikka, ei vain upea, vaan fantastinen. Jotenkin tämä lohikäärme onnistuu näyttämään todella erilaiselta ja vain hyvillä tavoilla. Vaikka lohikäärmeellä ei olekaan pelissä samanlaista painoarvo kuin paholaisilla eikä se ole läheskään yhtä vaikea, se on jättänyt erittäin onnistuneen vaikutelman.


4. Red - Spyro: Hero's Tail

Pahis kuin suoraan Disney elokuvasta ja toimii. Red näyttää todella selvältä pahikselta tuimalla ilmeellä ja tummat kulmakarvat kuin ylikorostavat tätä. Tarinallinen puoli tuo oitis lisää tyyliä tähän tilanteeseen ja auttaa tekemään tästä hahmosta erittäin hyvän. Ulkoisesti Red on todella uskollinen monille muille Spyro roistoille ja nimi valinta sekin osuu just eikä melkein. Red on ehdottomasti yksi parhaita Spyron vihollisista ja se että hän on lohikäärme vain korostaa sitä miten voimallinen vastus hän onkaan.


3. Chronicler - Legend of Spyro: Eternal Night

Tarinallisessa mielessä erinomaisesti tehty, varsinkin tässä keskimmäisessä osassa trilogiaa jossa kaikki alkaa todella salaperäisesti. Chronicler on aluksi pelkkä ääni joka opastaa Spyroa eteenpäin. Sitten kun hänet näkee, niin kyseessä on todella näyttävä lohikäärme, erinomainen ulkoisesti. Sisältö on sekin ehdottomasti huippulaatua, sillä se miten hahmoa käytetään, yllättää siinä mielessä, miten erilainen hahmo on moniin kaltaisiinsa nähden ja siinä se kronikoitsijarooli korostuukin ja tekee hahmosta niin merkittävän isossa kokonaisuudessa. Dawn of the Dragon on hieno jatko sille.


2. Shyvana - League of Legends

Todella osuvilla tavoilla hyvin tehty hahmo. Shyvana on erinomainen niin pelattavuudessa, tarinallisuudessa kuin toteutuksessakin. Ihmismuodossa hahmo toimii kuin monet muutkin championit, omilla ominaisuuksillaan tietysti ja hahmo on kuin tehty tukemaan omaa pelityyliäni. Se lohikäärmepuoli taas tuo hahmoon aivan uudenalista voimaa ja todellakin nostaa hahmon merkittävästi korkeammalle sijalle. Hahmo näyttää erittäin hyvältä ja skinit nyt tuovat lisää mahdollisuuksia hahmon moniin puoliin.


1. Urgost - Lord of the Rings: War in the North

Yksi näitä hahmoja joka täysin varastaa shown aina kun on mukana kuvioissa. Mytologisesti lohikäärmeet ovat harvinaisia Keskimaassa sillä monet legendaarisimmat on tapettu, kuten ehkä se tunnetuin, Ancalagon the Black. Urgost on tässä mielessä erittäin kovassa iskussa, koska kilpailua ei juuri ole. Tämän lisäksi tämä on juurikin oikealla tavalla lohikäärme, eikä mikään traaki. Sen lisäksi hahmoa on tarinallisesti käytetty erinomaisesti, minkä vuoksi Urgost on noussut yhdeksi pelin parhaaksi osuudeksi.