Final Fantasy sarjan uusi pomoviholliskattaus jatkaa samalla idealla. Jotkut pomoviholliset ansaitsevat uusia ilmestymisiä, koska sarjassa on kuitenkin remake käytäntökin jo alkanut.
Kertaus:

Nyt ei mennä siihen että miten sarjan on käynyt, se on parhaat aikansa tällä hetkellä nähnyt. Nyt keskitytään siihen että mitkä ovat niitä parhaita pomotaisteluita.

Jotta pystytään vähän rajoittamaan, niin yksi olento tms. voi esiintyä vain kerran listalla. Pelit kertovat eri tarinoita ja sijoittuvat toisistaan eroaviin maailmoihin, mutta niissä on myös paljon samaa, kuten Summon olennot.

Moniosaisissa taisteluissa katsotaan kokonaiskuvaa. Mikäli vihollinen vaihtuu, niin se kelpaa omaksi sijakseen, mutta jos kyseessä on sama vihollinen, eri muodossa, niin valitaan se paras per peli.

Muuten mitään erityisiä rajoituksia ei ole. Parhaat pomotaistelut ovat yleensä noissa on parhaat hahmot, tilanteet ja ympäristöt. Myös haaste on kuitenkin yksi osa joka merkitsee.


KUNNIAMAININTOJA


Bahamut - Final Fantasy VIII

- Bahamut taisteluiden joukossa on haastava erottua joukosta, kun kaikki ovat niin hyviä.


Yojimbo - Final Fantasy X

- Odin tyylinen, mutta silti omalla tavallaan erilainen.


Rapps - Final Fantasy VII

- Don Corneon hirmulisko ja pelin ainoa joka käyttää Aeroa


Ruby Weapon - Final Fantasy VII

- Vaikeimpia taisteluita pelissä, ei ehkä se hienoin, mutta erottuu kyllä joukosta


Sephiroth - Dissidia: Final Fantasy

- Dissidia taisteluista niin parhaiten mieleenjääneitä ja yhteen aikaan ehkä se paras FF sarjan Sephiroth taistelu

24. Adamantoise - Final Fantasy XV

Tämä on vain niin hyvä, mutta aivan vääristä syistä. Tämä on kuin suuri trollaus, johon on kuitenkin oikeanlaisia oikoteitä. Taistelu käydään vuoren kokoista kilpikonnaa vastaan ja kuten arvata saattaa, eihän siihen paljoa vahinkoa saa aikaa ilman todella tarkkaa varustelua tai muutamaa trikkiä. Mutta tämä on niin hyvin tehty pomotaistelu siksi, että siinä törkeällä lähes realistisella oteella tehdään aivan eri tavalla haastava pomotaistelu. Mutta silti, vihaan pomovihollisia jotka ovat vain elinvoimaa, mutta tämä on poikkeus.


23. Weiss the Immaculate - Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII

Dirge of Cerberus pitää sisällään vain muutaman oikeasti hyvän, tämä on niistä paras. Juurikin sellainen todella eeppinen loppuhuipennus kaikkine FF kliseineen. Se vain toimii tässäkin tapauksessa erittäin hyvin.


22. Diamond Weapon - Final Fantasy VII

Erittäin tyylikäs Weapon. Timantti aseen kanssa vihollisen tyyli on todella huipputasoa ja vaikka kyseessä onkin ehkä se helpoin kaikista kaltaisistaan, niin se on silti erittäin onnistunut isossa kokonaisuudessa. Tilanne ja kaikki toimii todella hyvin.


21. Ultimecia - Dissidia: Final Fantasy

Erittäin hyvin tehty taistelu hahmosta puhumattakaan. Tämä on enemmän kuin onnistunut versio Ultimeciasta ja tälläinen velhotyylinen taistelutapa sopii hahmoon erinomaisesti.


20. Hojo - Final Fantasy VII

Hahmona Hojo on yksi niitä huonoimpia, mutta tämä yhteenotto on yllättävän toimiva. Tietysti kun kyseessä on kolme muotoa niin pitäisi valikoida paras ja tässä tapauksessa se on yllättäen tämä ensimmäinen, missä Hojo hullun tiedemiehen tavoin ei ole mikään uhka. Se korostaa tätä taistelua niin hyvin. Tietysti seuraava muoto on omalla tavallaan hyvä, mutta itse pidän eniten tästä ensimmäisestä, kun ei olla vielä menty hirviömuotoihin sun muihin.


19. Eligor - Final Fantasy VII Remake

Tämä on täysin uusi pomo laajennetussa kokonaisuudessa alkuperäisestä. Vaunuilla kulkeva viikatemis on todella hienon näköinen vihollinen ja toimii tunnelmallisesti erittäin hyvin. Helposti yksi hienoimpia kokonaan uusia pomotaisteluista mitä pelissä tulee vastaan. Erittäin tyylikäs ja muutenkin todella hyvin tehty yhteenotto, tunnelmasta puhumattakaan.


18. Deadeye - Final Fantasy XV

Tässä taistelussa se alustus on kaikki kaikessa. Ensin hiivitään lähemmäs ja lähemmäs ja sellainen todella uhkaava ilmapiiri korostuu, kunnes sitten päästään taisteluun. Deadeye on hyvin perinteinen behemoth tyylinen vihollinen, mutta se ei tarkoita etteikö tämä olisi yksi parhaiten mieleenjääviä taisteluita, juurikin siksi koska kyseessä on hyvin tehty versio klassisesta vihollistyypistä.


17. Gi Nattack - Final Fantasy VII

Yksi näitä erittäin hyvin mieleenjääneitä pomovihollisia. Tarina on upea ja parantaa kokonaisuutta entisestään, Gi on hyvin erilainen, mutta toimivalla tavalla, mitä aluksi odottaa ja se, että kyseessä on epäkuollut, on juurikin oikeanlainen pieni lisä kokonaisuuteen. Tämä on näitä pomovihollisia joka on ulkoisesti yllättävän hieno poppamiesheimopäällikkö ulkoasulla.


16. Dyne - Final Fantasy VII

Todella hyvä pomotaistelu varsinkin tarinallisesti. Vain yhden hahmon käyttö todella toimii kun siihen osataan oikealla tavalla panostaa. Dyne on juurikin sellainen yhteenotto jossa pärjää muutamilla hyvin simppeleillä jutuilla ja kun taistelu käydään vain Barrettilla, niin siinä on sitä tiettyä tyyliä josta itse todella pidän. Eikä siitä tosiaan ole haittaa, että tämä on niitä hahmoja joilla on yllättävän paljon taustatarinaa saatu kasattua kokoon.


15. Odin - Final Fantasy IV

Erittäin hyvä taistelu jossa se jatkuva kiireen tunne, Zantetsukenin pelossa. Tämä on juurikin se hyvä tapa tehdä Odin taistelu, tosin tällä kertaa Odin tekee muutakin kuin vain odottaa että voi tappaa kaikki kerralla, mutta erittäin tyylikäs kokonaisvaikutelma. Tämä on vain yksi niitä summon olentoja joka vain toimii, vaikka esiintyisikin niin samankaltaisena. Mutta samalla aikaa, olisi kiinnostavaa nähdä Odinista modernisti tehty, erittäin hieno versio. Klassisella tavalla tämä on silti jäänyt hyvin mieleen.


14. Demon Wall - Final Fantasy IV

Yksi selvästi erilaisimpia taisteluita, koska kyseessä on taistelu aikaa vastaan. Seinä lähestyy kokoajan ja jos kestää liian kauan, niin loppu tulee oitis. Tälläinen pakokauhua herättelevä tyyli toimii erittäin painostavasti ja niin toimivasti, erottuen vahvasti joukosta. Vaikka Demon Gate versio FFVII:ssa hyvä onkin ja näyttävä kun mikä, niin tässä tapauksessa erilainen pelityyli on se mikä ratkaisee.


13. Ardyn Izunia - Final Fantasy XV

Tunnelmassa erityisen hyvä pomotaistelu. Pelkästään se ympäristö jossa taistellaan on todell hieno ja 1v1 taistelu korostaa sitä, mitä pelissä on. Ardyn ei ole vaikea, vaan enemmänkin oikealla tavalla reiluksi kaksintaisteluksi tehty yhteenotto. Juurikin tämä kaksintaisteluasetelma parantaa kokonaisvaikutelmaa mikä tässä taistelussa on. Yleinen tunnelma ja tyyli ovat kuitenkin ne isoimmat tekijät.


12. Aranea Highwind - Final Fantasy XV

Tässä taistelussa on pitkälti ne mieleenpainuvan taistelun rakennuspalikat. Yksi soturi neljää vastaan, todella hieno esiintulo ja todella tyylikäs ulkoasu, kuten dragoonilta voi odottaakin. Aranea on ylivoimaisesti pääpelin hienoimpia ihmisenkokoisia yhteenottoja ja vaikka taistelu ei olekaan vaikea, niin se on juuri oikealla tavalla tehty kokonaisuus.


11. Ignis - Final Fantasy XV

Tässä hahmossa on vain sitä puhdasta tyyliä. Siis helppo taisteluhan tämä on, mutta harjoitusmielessä se toimii. Ignis on nelikon tyylikkäin hahmo ja taistelee juurikin sitä tyyliä korostavalla tavalla tuplaveitsien kanssa, sekä muutamilla lisätempuilla. Tämä on ehkä pääpelin parhaiten tehty 1v1 taistelu ja parhaita ihmispomotaisteluita. Tässä tapauksessa hyvässä hengessä tietenkin.


10. Reno - Final Fantasy VII

Ensimmäinen yhteenotto Renon kanssa on muutamalla tavalla todella vahvasti mieleenjäänyt. Ensinnäkin, Reno on ehtinyt tulla tutuksi, mutta häntä vastaan ei ole taistelu, sitten hän hyppää helikopterista yksin kolmea vastaan, coolia jos mikä. Toiseksi, tämä on näitä taisteluita jossa taistellaan ihmistä vastaan, eikä mitä lie hirviöitä, mitä tähän asti. Nämä ovat niitä asioita miksi tämä taistelu on noussut todella vahvasti esiin, erittäin hyvin tehtynä esimerkkinä tuleville taisteluille pelissä.


9. Ultima Weapon - Final Fantasy VII

Ylivoimaisesti hienoin Weapon seiskassa, yhdellä huutavalla virheellä. Tällä versiolla hahmosta ei ole miekkaa, vaikka se selvästi kuuluu siihen ja Cloud saa sellaisen voitosta. Mutta Ultima Weapon on enemmän kuin tyylikäs vihollinen, mikä todellakin tekee tästä vihollisesta ja sitä kautta taistelusta niin upean. Varsinkin viimeinen yhteenotto on todella loistava koska siinä on taktisena puolena se, että vihollinen lentää ja siihen osuu vain rangella. Lisäksi tällä versiolla on yksiä hienoimpia temppuja, kuten loistava Shadow Flare. Miekan kanssa tämä olisi helposti Top 5:ssä (3:ssa).


8. Ravus - Final Fantasy XV: Episodes - Ignis

Tässä taistelussa kohtaavat erinomainen tyyli, näyttävyys, tunnelmallisuus ja draamallinen vahvuus. Yhteenotossa taistellaan Ignisillä Ravusia vastaan ja kummankin taistelutyyli on merkittävästi erilainen, mutta tapa jolla ne yhdistyvät on todellakin ratkaisevassa asemassa. Tämä ei ole vain koko pelin näyttävin ihmispomovihollinen, vaan yksi parhaita pomotaisteluita koko pelissä, mikä on melkoinen saavutus. Puhumattakaan, että tämä on 1v1 mikä vain korostaa jokaista osa-aluetta.


7. Chaos - Dissidia: Final Fantasy/Dissidia 012 Final Fantasy (en ole varma kumpi peli oli kyseessä)

Tämä on koko pelin haastavimpia vihollisia ja ansaitusti. Tämä ei ole samalla tavalla yhden ihmeen tapaus kuin ensimmäisen Final Fantasyn versio tästä hahmosta vaan Dissidian täysin erilainen tyyli ja mekanikkat ovat tuotu erittäin hyvin mukaan tähän taisteluun. Vaikka vastaan tuleekin haastavia tapauksia niin yhteenotto Kaaosta vastaan on aivan omaa tasoaan. Siinä on näyttävyyttä ja ehkä vähän ylivedettyäkin haastetta joka pakottaa kehittämään hahmoa, mutta samalla aikaa se on yksi osuvimpia versiota hahmosta.


6. Rufus Shinra - Final Fantasy VII Remake

Alkuperäisen pelin versio tästä kaksintaistelusta oli kaikessa totaalisessa yksinkertaisuudessaan erittäin upea. Vaikka siinä taistelussa Rufus ei ollutkaan vaikea, niin silti mukaan oli saatu todellista kaksintaistelu tunnelmaa, vaikka Rufusin koirulainen tilannetta vaikeuttikin. Tämä uusi versio on helposti yksi pelin näyttävimpiä ja haastavimpia taisteluita ja siitä on tehty niin monella tavalla todella erilainen, mutta samalla yllättävän uskollinen. Erityisen pisteet todella yksinkertaisten ideoiden tehokkaasta käytöstä.


5. Bahamut - Final Fantasy VII Remake

Bahamut on juurikin sellainen kutsuolento FF sarjassa, että sitä on hyvin vaikea tehdä erityisen huonosti. Tästä on todisteena se, että tässäkin pelissä tästä lohikäärmeestä on jälleen saatu aikaan erityisen näyttävä, haastava ja kaiken puolin onnistunut tapaus. Voisi sanoa että tämä on helposti yksi hienoimpia versioita hahmosta ja erityisen paljon pisteitä se kerää siitä, että hahmosta on tehty todella uskollinen sillä, mille hahmo pitkään on perustunyt, vaikka monet ovat siitä yrittäneet etäällekin, kokeillen jotakin uutta.


4. Golbez - Dissidia: Final Fantasy

Tämä on se Golbez taistelu, jota FFIV ei koskaan tarjonnut. Yhteenotto Golbezia kohtaan on tehty enemmän kuin loistavasti ja ennen ei ole velhohahmo näyttänyt näin upealta. Taistelussa on juurikin sellaista oikeanlaista tyyliä, tarinallista painoa ja kyllä Golbez on helposti yksi hienoimpia FF roistohahmoja koskaan ja Dissidiassa varsinkin hahmon parhaat puolet korostuvat. Tämä on helposti yksi niitä hahmoja joka on rikollisen aliarvostettu, huomioiden miten erinomaisesti onkaan toteutettu.


3. Cerberus - Final Fantasy XV

Tämä on niitä tapauksia kun pomotaistelun paikkaa nostaa merkittävästi se, miten valtava uudistus ja parannus se on. Cerberus ei ole niin tutuksi tullut tapaus kuin vaikkapa Bahamuth tai Ifrti, joten on virkistävää kerrankin nähdä tämä summon, tehtynä todella hyvin. Tämä taistelu on varsin haastava mutta ei missään nimessä epäreilu. Se tarjoaa todella mielekkään yhteenoton erittäin upeassa ympäristössä ja kaikenkaikkiaan kyseessä on helposti yksi koko pelin parhaiten tehtyjä pomotaisteluita.


2. Squall Leonhart - Dissidia: Final Fantasy

Tämä on niitä paremmin mieleenjääneitä, osittain koska itse todella pidän tästä hahmosta ja nyt taistelutyylillä se on tehty erittäin hyvin. Siis tässä on juurikin sitä otetta, mitä tähän hahmoon kuuluu. Siis moni muukin on tehty enemmän kuin loistavasti, mutta tämä on ehdottomasti parhaita, osittain juuri siksi että sitä kohtaan on ollut suht suuret odotukset, mutta ne ovat varsin hienosti täyttyneet, mistä on pakko antaa pisteet kotiin. Tässä taistelussa pitkälti kaikki ratkaisevat asiat on tehty oikein.


1. Sephiroth - Final Fantasy VII Remake

Tämä on sitä tyyliä, mitä viimeisen taistelun olisi pitänyt olla alkuperäisessä Final Fantasyssä, ei mikään läpihuutojuttu vaan aidosti haastava yhteenotto. Tämä taistelu on pelkästään ympäristöiltään yksi hienoimpia pomotaisteluita pitkään aikaan, sillä siinä on sitä ulottuvuuksien välistä tunnetta ja aivan omanlaistaan näyttävyyttä, mutta monilla todella tutuilla elementeillä ja vivahteilla. Viimeinen silaus tuleekin siitä, että tämä taistelu ei ratkea, koska eihän se voi, koska tämä on vasta ensimmäinen osa FFVII:n Remake sarjaa. Miltein valitsin Dissidian version, mutta tämä taistelu vetää valtavat pisteet fantastisesta toteutuksesta loppuhuipennuksessa niin monella tavalla, että sitä ei voi olla valitsematta. Ehkä paras Sephiroth taistelu FF sarjassa.