Erityisen tärkeiden pomovihollisten kanssa esittely on hyvin tärkeää ja voi oitis nostaa fiilistä merkittävästi. Tosin hyvällä esittelyllä voidaan keskiverto pomovihollisesta tehdä oitis merkittävästi kiinnostavampi tapaus.

 

 

 

Sama idea kuin aiemmin.

Yksi per hahmo

Yksi per peli, mutta lisäsisältö ansaitsee oman paikan

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Balrog - Middle-Earth: Shadow of War

Tutun näköinen hirviö nousee laavasta örkkien manaamana ja ensi töikseen levittää tuliset siipensä ja ruoskaisee örkit tuhkaksi.

 

Verdugo - Resident Evil 4 Remake

Alustus on todella hyvä, koska ensin pelaaja näkee vihollisen silmin miten tämä liikkuu, sitten pitää väistellä vihollisen hyökkäyksiä näkemättä tätä, kunnes sitten lopulta vihollinen ilmestyy, kun pelaaja on ansassa.

 

Cavalier Angelo - Devil May Cry V

Erittäin hienosti rakennettu yhteenotto erittäin hienoa ritarityylistä vihollista vastaan joka oitis heittää pelaajaa moottoripyörällä, mikä on omiaan vihjaamaan siitä, että mistä kaikessa on oikeastaan kyse.

 




24. Witchking of Angmar - Middle-Earth: Shadow of War

Kun muut Nazgulit lentävät paikalle, yksi astelee paikalle. Kyllähän Noitakuningas on tässä vaiheessa jo ehtinyt tulla tutuksi alkupuolelta peliä, mutta tapa jolla pomotaistelutilanne esitellään, toimii uskomattoman hyvin. Tämä hahmo näyttää erittäin hyvältä ja tapa jolla taistelu esitellään kaikessa aavemaisuudessaan ja uhkaavuudessaan korostaa erittäin hyvin tätä hahmoa itseään ja sitä yleistä tilanne jossa ollaan. Erityisesti siksi, että Talion on tässä vaiheessa peliä, itsekin jo astumassa aavemaailmaan.


23. Sigurd - God of War

Valkyyrien kuningatar syöksyy esiin ja laahaa oitis Kratosta maata vasten. Ei mitään sen erikoisempaa esittely vaan taistelu alkaa samantien. Erittäin haastava yhteenotto ja toimiva esittely kaikessa yksinkertaisuudessaan. Paremmin hahmoa sitten esitellään samalla kun hän antaa Kratosille turpiin.


22. Penetrator - Demon's Souls

Pelaajan jahtaama läski virkamies lällättää pelaajalle, kuin valmistautuen taisteluun. Sitten todellinen pomovihollinen lävistää tämän, nostaa miekallaan ylös ja heittää pois. Penetrator astelee näkyviin ja taistelu alkaa saman tien. Tämä on todella tyylikäs aloitus joka oitis vetää kaiken huomion puoleensa.


21. Jack Krauser - Resident Evil 4

Hyvin vaikeaa valita että kumpi olisi parempi, alkuperäinen vai remake. Remakessa Krauser tappaa Luisin ilmestyessään, mikä oitis korottaa panoksia, mutta alkuperäisen esittely on siinä mielessä iskevämpi, että jos pelaaja ei ole varuillaan, kuolee hän ensimmäiseen hyökkäykseen. Sanoisin että se ratkaiseva tekijä on Krauserin ääninäyttely joka on merkittävästi parempi alkuperäisessä. Kummassakin esittelyssä on omat vahvuutensa, mutta itse kallistun joka tapauksessa tämän puoleen.


20. Lord Gabriel - Victor Vran

Esitellään pitkälti kuin muutkin, mutta mahtipontisemmin ja tilannetta on korostanut jatkuvasti se, että tämä pomovihollinen on se samainen ääni joka on pitkin peliä puhunut pelaajalle. Ei siis välttämättä mitään niin erikoista, mutta koska tässä on paljon pohjustusta takana, on tämä esittely todella hyvä, vaikka se ei muista pelin esittelyistä juuri poikkeakkaan.


19. Nameless King - Dark Souls 3

Koko homma alkaa kun kellon soitto nostaa usvaa pilviin josta muodostuu taistelukenttä. Sitten kun taistelu alkaa, niin pomovihollinen saapuu ratsastaen myrskylinnulla. Koko asetelma on todella onnistunut luomaan eeppisen tilanteen tälle pomotaistelulle johon pääseminen on haaste itsessään.


18. Father Gascoigne - Bloodborne

Metsästäjä teurastaa vihollista hautausmaalla, mikä on tyylikäs asetelma. Se mikä kuitenkin toimii kaikista parhaiten on Gascoignen lyhyttä puhetta seuraava hetki kun hän kääntyy ja petomaisesti hengittää, valmistautuen oitis taisteluun. Tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella tyylikäs ja toimiva esittely.


17. Zombi lohikäärme - Demon's Crest

Peli alkaa ja heti esitellään ensimmäinen pomotaistelu. Sivummalla kävelee hahmo joka pysähtyy hetkellisesti muristen ja kiiluvat silmät näkyvät raosta. Sitten zombilohikäärme tulee näkyviin ja pomotaistelu alkaa välittömästi. Tämä on suoraan nerokas tapa aloittaa peli ja laittaa pelaaja oitis taistelemaan todella uhkaavaa vihollista vastaan.


16. Nevan - Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Koko asetelma on hyvin tyylikäs. Eräänlainen teatteri/kabaree/näyttömä tietyllä goottivivahteisuudella. Sitten lepakoita jotka muodostavat vampyyrihahmon, seksikkäimmän pomovihollisen koko pelisarjassa. Tämä on niitä tapauksia kun missään kohtaa ei ole epäilystäkään siitä, etteikö luvassa olisi taistelu, mutta Nevanin esittely on erittäin onnistunut, korostaa hahmoa erinomaisesti etenee kiihtyvää tahtia, alkan yksinkertaisesti ja päättyen provosoivaan aloitukseen, joka johtaa yhteen pelin vaikeimmista pomotaisteluista.


15. Darth Vader - Star Wars Jedi: Survivor

Fallen Orderissa Darth Vader esittely on vielä parempi, mutta ottaen huomioon että tällä kertaa piti onnistua jollakin tavalla yllättämään pelaaja (mikä on seuraavassa pelissä taas entistä vaikeampaa), niin siinä kyllä onnistuttiin. Nyt Vader tulee ovista sisään ja pelaaja ohjaa kokeneempaa jediä, joka on valmiina taisteluun. Vader nyt ei isommin esittelyjä kaipaa, mutta tapa jolla hänet tuodaan mukaan kuvioihin on erittäin onnistunut ja pomotaistelu on koko pelin vaikein. Ei se paras esittely, mutta yllättävä ja siinä mielessä erittäin onnistunut.


14. Optimus Prime - Transformers: Dark of the Moon

Megatronilla pelattavan osuuden todellisena kruununa on pelin vaikein pomotaistelu, itseään Optimus Primea vastaan. Optimusin sisääntulo on todella onnistunut, sillä kun tuttu rekka-auto ajaa sisään ja muuttuu hetkessä tutuksi autobotiksi, on taistelasetelma valmis. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ja klassisuudessaan erittäin onnistunut sisääntulo.


13. Vergil - Devil May Cry V

Tavallaan Vergilin tapauksessa mitään merkittävää uutta ei ole luvassa, sillä kyllähän hahmo on tuttu ja näyttää omalta itseltään. Mutta pomotaistelutilanteessa kokonaisuudesta on osattu ottaa vähän enemmän irti ja iso ansio on ympäristöllä, sillä se näyttää todella upealta. Tämä ympäristö on enemmän taivaallinen kuin helvetillinen ja Vergil vain odottaa taistelun alkua joka on enemmän kuin välttämätön. Vähän veljellistä sanailua ja sitten se odotettu loppuhuipennus uudenlaisessa ympäristössä, tutuilla pelaajilla.


12. Rufus Shinra - Final Fantasy VII Remake

Tyylikkäämpi versio alkuperäisestä. Uusi johtaja saapuu helikopterilla ja aloittaa taistelun Cloudia vastaan laukauksella, todelliseen haastetyyliin samalla osoittaen että on tyylikkään ulkokuoren lisäksi erittäin taitava taistelija. Tämä versio Rufusista on erittäin tyylikkäästi tehty ja toimii todella hyvin koska siihen on tullut odotuksia. Koko tilanne etenee erittäin nopeasti ja Rufus ottaa tilanteen välittömästi haltuun. Ehdottomasti yksi koko pelin kohokohtia jossa alkuperäinen on tehty todella hyvin uusiksi.


11. Lingering Will - Kingdom Hearts II: Final Mix

Pomotaistelu joka tulee osana Final Mixiä ja on koko pelin ylivoimaisesti vaikein, ellei jopa koko pelisarjan vaikein. Mikäli on nähnyt salaisen lopetuksen alkuperäisessä pelissä, asettaa se oitis vähän enemmän odotuksia kun tästä on hieman tietoa. Joka tapauksessa haarniskoitu hahmo aavikolla on aika osuva esittely ja koska enigma soldierina alunperin tunnettu hahmo ei sano mitään, tekee se hänestä asetta uhkaavamman näyn. Samalla aikaa tämä pysyy aika hillittynä, koska vaikka hahmo onkin hieno, se ei ole mitenkään ylikorostettu, vaan pysyy hillittynä.


10. Super Shredder - Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan

Erityisen hienoksi tehty versio Silppurista, mahdollisesti se hienoin mitä on koskaan vastaan tullut ja super versio siitä vielä viritetty. Se mikä aivan erityisesti toimii tässä esittelyssä on se, että tämä tulee yllätyksenä, sillä normaalin Silppuritaistelun jälkeen on mahdollista että super versio aktivoituu ja uusi taistelu, koko pelin vaikein alkaa. Tämä on varsin simppeli tilanne jossa kukistettu vihollinen nouseekin ylös, entistä vahvempana, omassa supermuodossaan ja totea että se todellinen taistelu alkaa nyt.


9. Rottakuningas - The Last of Us: Part II

Koko pelisarjan häiritsevin, pelottavin, uhkaavin ja vaikein yhteenotto. Harmillista vain että se käydään huonoimmalla pelihahmolla mitä sarjassa on vastaan tullut. Rottakuningas itsessään on todella onnistunut hirviöhahmo ja koko astelma huokuu kauhutunnelmaa. Ensin on hiljaisuus pienillä satunnaisilla äänillä ja kun vaikuttaa siltä, että tilanne etenee, niin sitten tämä hirvitys näyttäytyy ja taistelu alkaa välittömästi, ilman että pelaaja ehtii täysin ajatella että mikä hirvitys on kyseessä. Erinomainen pomovihollisen esittely kauhupelissä.


8. Cerberus - Final Fantasy XV: Royal

Tämä on todella upea lisäys pääpeliin, joka tuli Royal versiossa vastaan, ainakin omalla kohdalla. Tätä ei osannut isommin odottaa ja siitä syystä tämä toimii niin hyvin. Kyllähän tämän koiran näkee etäisyyden päästä, kun se nukkuu, mutta sitä ei välttämättä pidä oikein minään, koska on pimeää. Kun pelaaja sitten pääsee tarpeeksi lähelle että pomotaistelu alkaa, niin Cerberus herää ja samalla kaikki liekit syttyvät, tehdän tästä oitis sen kohdan alueella, jonka varmasti näkee. Todella simppelillä tavalla tämä pomovihollinen on esitelty erittäin mieleenpainuvasti, parhaiten koko pelissä.


7. Leon - Kingdom Hearts

Tämä on niitä tapauksia joka on jäänyt vahvasti mieleen PS2 aikakaudella kun tätä peliä pelasi ensimmäistä kertaa. Hahmo tulee sivusta ja puhuu pelaajalle, selvästi tietäen enemmän kuin pelaaja. Tyylikäs ulkoasu on oitis plussaa ja ääninäyttely toimii myös. Sitten kun hommaa menee kohti taistelu sanoo Leon todella hienon lausahduksen ja vetää esiin aseensa joka on yhdistelmä miekkaa ja revolveria. Tämä on enemmän kuin loistava tapa esille hahmo joka monilla Final Fantasy faneille on erittäin tuttu näky. Erityisen onnistunut tapa esitellä hahmo ennen pomotaistelua.


6. Maliketh, the Black Blade - Elden Ring

Ensimmäinen vaihe taistelua käydään kaapuahahmoa vastaan, jonka pelaaja on mahdollisesti kohdannut aiemminkin. Kun toinen vaihe alkaa, niin kaikki nousee toiseen potenssiin. Hahmo upottaa veitsen käteensä ja vetää miekan esiin, samalla kaavun tuhoutuessa ja Malikethin ilmestyessä. Sitten vielä se tyypillinen petomainen karjaisu ja uhkaava taisteluasento mikä kruunaa tämän pomovihollisen todellisen esilletulon. Kokonainen elinvoimapalkki olisi kyllä ansaittu, sillä tämä on koko pelin paras ja hienoin pomotaistelu, yhden lohikäärmeen ollessa lähin haastaja.


5. Taskmaster - Marvel's Spider-Man

Taskmaster ei ole viimeaikoina saanut arvoistaan kohtelu, sillä MCU pilasi hahmon todella hyvin. Siksi onkin enemmän kuin positiivista että pelimaailmassa tilanne on ollut toinen, sillä Insomniacin versio on todella onnistunut, pitkälti napakymppi. Esittely tapahtuu yllätyksenä kun Hämähäkkimies yllätetään ja sitten esille astelee tutunnäköinen, todella tyylikkääksi tehty kallonaamoinen hahmo, tutulla aseistuksellaan. Ei mitään erityisen monimutkaista, mutta kun mahtava hahmo näyttää todella upealta, niin se kerää oitis isot pisteet esittelyssä.


4. Skull King - Code Vein

Tämä on todella klassinen pomotaistelualoitus ja vihollisen esittely. Tietty dramaattisuutta esittelyssä on ja kokonaisuutena tämä on todella videopelimäinen hahmon esittely ja toimii siitä syystä niin hyvin. Skull King näyttää erittäin hyvältä, hänen aseistuksensa on hieno ja blood veil myös. Ehdottomasti koko pelin tyylikkäimmän näköinen pomovihollinen. Erittäin upean näköinen ilmestys ja toimii kokonaisuutena todella hyvin sillä ennen vihollisen esittely, käytetään pieni hetki alueen korostamiseen, mutta Skull King on helposti se paras osa.


3. Bahamut - Final Fantasy VIII

Yksi niitä summoneja jonka ilmestyminen on vain ajankysymys ja joka on helposti yksi parhaita koko kokonaisuudessa. Tapa jolla Bahamut sitten esitellään, onkin erityisen onnistunut, sillä siihen on panostettu vähän enemmän. Ensin käydään pieni keskustelu mystisen äänen kanssa ja vain vastaamalla oikein kaikkiin kohtiin keskustelussa, nousee oikea lohikäärme esiin. Kun taistelu alkaa, niin Bahamutin tunnistaa oitis kaikessa komeudessaan, sillä tämä on yksi parhaita versioita hahmosta ja tapa jolla hänet esitellään, mysteerityylisesti, toimii todella hyvin.


2. Magus - Marvel's Guardians of the Galaxy

Valtavat pisteet siitä, miten iso yllätys tämä on. Peli on selvästi jo loppumassa, kun luvassa on yksi viimeinen yllätys. Adam Warlockin pimeä puoli nostaa päätään, saa vallan ja yhdessä nopeassa hetkessä pääsee todella irti ja taistelu alkaa erityisen eeppisissä tunnelmissa kun synkkää Magus hahmo taistellaan näyttävässä avaruusteemaisessa "universumin loppu" asetelmassa, eräänlaisena "mid credit scene" lopetuksena joka on yllättävä sieltä parhaasta ja onnistuneimmasta päästä ja tämä on se todellinen loppuhuipennus pelille. Merkittävästi parempi miltä ensin loppuhuipennukselta vaikuttava pomotaisteluasetelma tuntui.


1. Hades - Hades

Hades ehtii melko varmasti tulla tutuksi pelin aikana suhteellisen hyvin, ennen kuin pelaaja yltää pelin viimeiseen pomotaisteluun pakoyrityksessään. Se miten Hades esitellään pomotaisteluna, on kuitenkin erittäin onnistunut. Pelaajaa saapuu maan pinnalle jossa on lunta ja siellä Hades odottaa, selin pelaajaan pääin ja viitta harteillaan. Sitten käydään pieni keskustelu ja Hades kääntyy, heittää viitan harteiltaan joka palaa oitis pois ja sitten hän kutsuu aseensa manalasta ja taistelu on valmis alkamaan. Tämä on todella onnistunut pomotaistelun aloitus ja vihollisen esittely pomotaistelumuodossaan.