Tässä tapauksessa tarkoitetaan useamman pelin kattavia kokoelmia jotka ovat joko uudelleenjulkaisuja tai graafisia päivityksiä, mutta jotka joka tapauksessa pitävät sisällään useamman pelin, yleensä samasta sarjasta. Pointtina on korostaa parhaita settejä joita on vastaan tullut tai joita on vahvasti harkinnut hankittavaksi.

 

 

 

Yksi per pelisarja. Joistakin sarjoista on useampi.

Mukana pitää olla vähintään kaksi peliä samasta sarjasta tai samoilta tekijöiltä.

Game of the Year versiot sun muut eivät kelpaa, koska ne ovat yhden pelin kokosetti, mikä on aivan oma ideansa.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Disney Classic Games

Tästäkin on pari variaatiota ja ylivoimaisesti paras kaikista on Lion King, Aladdin, Jungle Book trio, jossa Jungle Book helposti se paras peli. Pakettina se on todella hyvä kokoelma klassisia Disney pelejä.

 

Metro Redux

Kahden ensimmäisen Metro sarjan pelin parannellut versiot yhdessä. Kummassakin on erinomainen fiilis ja ne toimivat todella hyvin kahdestaan.

 

Castlevania: Anniversary Collection

Kokoelma NESin Castlevania pelejä on todella hyvä tapa palata menneisyyteen. Myös todella hyvä metodi tutustua niihin peleihin joita ei välttämättä koskaan pelannut. Tosin haaste tekee tästä aika epämiellyttävän kokonaisuuden.

 




24. Castlevania Requiem

Lähinnä Symphony of the Nightin takia ja Rondo of Blood on vain kiva lisä. Symphony of the Nightia ei tosin ole juuri paranneltu, vaikka uusi ääninäyttely mukaan onkin laitettu ja trophylista on tietysti mukana, mutta sekin on harmillisesti yhteinen Rondo of Bloodin kanssa ja näistä syitä tätä on vaikea ylemmän laittaa, koska todellisen parannuksen sijaan kyseessä on enemmänkin kiillotettu Symphony of the Night, yhdellä extrapelillä.


23. Final Fantasy X/X-2 Remaster

Tuplapaketti FF kymppiä, eli hyvä tapa käydä läpi koko tarinakokonaisuus. X-2 on hyvää lisätoimintaa mutta tarinallisesti kyseessä on aika kiusallinen paketti. X taas on kokonaisuutena todella hyvä peli sarjaa, oikeastaan viimeinen todella hyvä, klassinen, FF sarjan peli. Kiva paketti jossa riittää pelattavaa.


22. Uncharted: Nathan Drake Collection

Koska Uncharted 4 ei ole mukana, en laittaisi korkeammalle sillä tästä syystä setti on vajaa. Vaikkakin, kyseessä ovat PS3:n Uncharted peli, se alkuperäinen trilogia. Tämä on kuitenkin sellainen tilanne jossa tuntuu, että nyt ei ole nähty niin paljoa vaivaa, kuin olisi pitänyt. Samanlainen tapaus on ollut myös Batman: Arkham sarjan kanssa, mutta se on vielä surullisempi tapaus eikä siksi ole ollenkaan listalla. Nathan Drake Collection on siis hyvä setti pelejä, mutta sen kanssa tuntuu, että sen pitäisi olla parempi.


21. Resident Evil Chronicles Collection

Valopyssyräiskintätyyliset pelit ovat tarinallisesti erittäin toimivia ja pelattavuudessakin on puolensa. Vaikka peli onkin vain kokoelma kahdesta samanalaisesti pelistä niin tässä tyylissä Chronicles kokoelma toimii todella hyvin. Pääasiassa tämä paketti toimii oikein hyvin isona annoksena räiskintää joka on samalla erinomainen tapa kerrata tarinaa ja nähdä se myös osittain tavoilla joita ei ole tutkittu peleissä muutoin ollenkaan. Plussaa myös siitä miten laadukkaasti peli on tarinallisesti toteutettu.


20. Borderlands: The Handsome Collection

Erittäin kattava pläjäys Borderlandsia josta iso osa Borderlands 2:n lisäsisältöä, mitä riittää todella paljon. Mukana on myös Pre-Sequel joka tuo kivasti lisää pelattavaa mutta pääpaino on ylivoimaisesti Borderlands 2:ssa. Tämä on pitkälti kokoelma sarjan parhaita palasia sillä ensimmäinen Borderlands on todella hillitty kun taas Borderlands 3 on melko samanlainen kuin Borderlands 2.


19. Assassin's Creed: Ezio Collection

Ezion tarina alusta loppuun asti ja pelattavaa riittää. Vaikka Desmondin tarina jääkin kesken, niin tapa jolla Ezion tarina käydään hienosti läpi on suuri vahvuus kokonaisuudessa. Pelattavaa on paljon ja vaikka se onkin todella itseääntoistavaa, niin AC sarjan faneille Ezio Collection on erinomainen valinta.


18. Prince of Persia Trilogy

Mahdollisesti parhaat palat Persian Prinssi sarjasta ja jokaisessa pelissä on jotain omaa. Päätarina jatkuu pelistä toiseen mutta tyyli muuttuu aika merkittävästi. Ei ehkä sellainen kaikista iskevin tapaus mutta mitä tulee pelikokoelmiin, tämä toimii oikein hyvin.


17. Tomb Raider Trilogy

Anniversary, Legend ja Underworld samoissa kansissa. Tämä välimuoto Tomb Raider sarjassa on erittäin hyvin tehty kokonaisuus joka tarjoaa hienosti sisältöä sekä pelattavuudessa että tarinassa. Ehkä vähän turhan pulmapainotteinen, mutta joka tapauksessa todella hyvä paketti.


16. Doom: BFG Edition

Doom sarjan alkupuolen pelejä ja vaikka Doom 3 on pääasiassa hanurista, niin muutoin kyseessä on erittäin hyvä pelisetti. Iso ongelma tosin on siinä, että tässä on vain kolme peliä, vaikka Doom pelejä olisi ollut enemmänkin, pääasiassa Doom 64. Siitäkin huolimatta Doom ja Doom II ovat erittäin hyvä paketti ja Doom 3 toimii kivana lisänä, vaikka se ei olekaan Doom laatua nähnytkään.


15. Marvel Ultimate Alliance Bundle

Vaikka toinen Marvelin Ultimate Alliance peli ei olekaan niin hyvä kuin ensimmäinen, riittää tässä mukavasti pelattavaa. Ykkönen on hyvä useammalle pelaajalle kun taas kakkonen tuntuu paremmalta yksinpelinä, vaikka mahdollista onkin pelata myös kaksinpelinä. Kummassakin on hyvä hahmovalikoima ja hyvin tehty pelattavuus eikä tarinatkaan ole huonommat. Ehdottomasti hyvä paketti.


14. Ratchet & Clank Collection

Erityisesti kolmonen on enemmän loistava peli ja kaksi muuta ovat erittäin hyvä tapa tutustua sarjan alkuvaiheisiin. Kaikki pelit eivät ole ikääntyneet erityisen hyvin, varsinkaan jos on pelannut monia myöhempiä pelejä sarjassa, mutta kokonaisuutena kyseessä on jälleen yksi erinomainen trilogia PS2 aikakaudelta, jossa on mukana on myös koko pelikirjaston kärkikastia.


13. Jak & Daxter Collection

Kolmen erinomaisesti tehdyn pelin kokoelma joissa ei ole juurikaan muutoksia PS2 aikakauden peleihin ja haasteita on luvassa, mutta huomioiden miten laadukkaasti tehtyjä ja kattavia pelejä nämä ovat tekee tästä erittäin hyvän paketin. Toimii parhaiten tapana palata menneseen, tai sitten tutustua sarjaan ensimmäistä kertaa ja sivuuttaa kaikki muut pelit sarjasta.


12. Crash Bandicoot: Nsane Trilogy

Naughty Dogin trilogia ja parasta mitä sarjassa on ollut. Peleissä on paljon muutoksia ja kehitettyjä juttuja joiden ansiosta pelit ovat helpommin lähestyttävissä. Ulkoasu on valtava harppaus eteenpäin ja vaikka pelattavuudessa onkin tiettyjä kyseenalaisia ratkaisuja niin joka tapauksessa tämä on todella hyvin tehty versio PS1 trilogiasta joissa on edelleen paljon vahvuuksia.


11. Megaman X Legacy Collection 1 + 2

Erittäin kattava setti Megaman X sarjaa sillä tähän pakettiin jossa on mukana sekä vol 1 että vol 2 mahtuu kaikki X sarjan pelit. Tavallaan 1 on parempi jos hakee sitä klassista SNES tyyliä, mutta 2 on parempi jos kiinnostaa enemmän PS1 taso. Joka tapauksessa tämä versio jossa on molemmat samassa, on se paras mahdollinen ja siinä riittää valtavasti pelattavaa tietyillä moderneilla helpotuksilla, jos se hardcore retrovaikeus ei kiinnosta.


10. Walking Dead: Definitive Edition

Koko Walking Dead pelisarja ensimmäisestä huippupelistä sarjan horjuvaan loppuun asti. Kokonaisuutena tämä peli toimii erittäin hyvin koska valinnat seuraavat pelaajaa alusta loppuun asti. Tasollisesti kokonaisuus horjuu, mutta isona kokonaisuutena se on erittäin hyvin onnistunut paketti jossa riittää laadukkaasti toteutettu pelattavaa ja koko Clementinen tarinakaari käydään läpi.


9. Disney Afternoon Collection

NES pelejä parhaasta päästä, vaikka mukana myös pari suutaria. Tiku ja Taku pelit ovat loistavia ja samoin DuckTalesit joten ei tarvitse miettiä että miksi tätä kokoelma on niin hyvä. Vaihtelevaa pelattavaa on oikein mukavasti ja tarjolla on myös tiettyjä helpotuksia, sillä monet näistä peleistä on todellakin retrovaikeita, kuten NES aikakaudella oli tapana. Mutta pelkästään määrällisesti tämä on erittäin kattava setti.


8. Quantic Dream Collection

Heavy Rain, Beyond: Two Souls ja Detroit: Become Human yhdessä kokonaisuudessa. Vaikka keskimmäinen peli onkin tasollinen notkahdus niin kaksi muuta ovat huipputasoa omilla tasoillaan. Heavy Rain on enemmän kuin esimerkillinen kokonaisuus ja todellinen merkkipaalu pelimaailmassa. Detroit: Become Human taas on se peli joka hioo tätä asetelmaa ja tyyliä erinomaisesti. Jos mukana olisi ollut vielä Fahrenheit: Indigo Prophecy, olisi tästä saanut vielä enemmän irti, PS2 aikakaudelta asti.


7. Ninja Gaiden: Master Collection

Kolme PS3:n Ninja Gaiden peliä yhdessä vaikeassa paketissa, joskin tällä kertaa mukana on uudistuksia joista yksi tekee näistä peleistä vähän helpompia ja sitä kautta helpommin lähestyttäviä. Vaikeita pelejä nämä ovat joka tapauksessa ja vaikka Ninja Gaiden 3: Razor's Edge onkin merkittävästi heikompaa tasoa mitä kaksi ensimmäistä Sigma versiota ovat, niin kokonaisuutena tämä on erinomaisesti tehty pelipaketti ja ansaitsee pisteet myös siitä, että tässä kokoelma on niitä parannuksiakin, joskin hyvin vähän.


6. Teenage Mutant Ninja Turtles: Cowabunga Collection

Erittäin kattava kokoelma TMNT pelejä NES-SNES aikakaudelta. Iso syy miksi tämä paketti toimii niin hyvin johtuu siitä että monet pelit ovat tuttuja ja niillä on suurta nostalgia-arvoa. Valtava vahvuus tulee myös siitä että mukana on paljon helpotuksia joista on valtavasti apua vaikeimpien pelien kanssa. Pelattavaa on joka tapauksessa todella paljon ja vaikka osa on turhauttavan vaikeaa, niin mukana on myös niitä pelejä, jotka on tehty niin hyvin aikoinaan, että ne toimivat erinomaisesti vielä nykyäänkin.


5. Devil May Cry: HD Collection

PS2:n parhaimmistoa ja yksi suuri pettymys. Ensimmäinen ja kolmas peli paketissa ovat täyttä laatua ja tämä on hyvä tapa kokea ne uudella systeemillä. Pelit näyttävät siistityiltä mutta pelattavuuden suhteen niissä ei ole mitään muutoksia alkuperäisiin, joten haastavia ne ovat. Tämä on joka tapauksessa erinomainen paketti, koska vain Devil May Cry V on parempi peli. Vaikka DMC2 on merkittävä tasollinen pudotus, niin sen jälkeen DMC3 on merkittävä tasollinen nousi ja uusi standarti sarjalle erinomaisen ykköspelin jälkeen.


4. Mass Effect: Legendary Edition

Koko alkuperäinen trilogia ja mukana kaikki lisäsisältö, joten kokonainen komentaja Shepard saaga. Vaikka ensimmäinen peli ei sieltä parhaasta päästä olekaan niin tapa jolla tämä trilogia rakentuu toimii esimerkillisesti tässä muodossa. Juurikin kaikki lisäsisältö mukana tekee tästä kokonaisen paketin jossa riittää pelattavaa todella paljon ja monet valinnat ensimmäisessä pelissä vaikuttavat mahdollisesti kolmanteen peliin asti. Ehdottomasti se paras tapa kokea koko tarinallinen kokonaisuus monine loistavine valintoineen ja pelaajan päätöksineen.


3. The Sly Collection

Se todellinen ja pääasiassa kokonainen Sly sarja, Sucker Punchin luomana kokonaisuutena suoraan PS2:lta. Sly trilogia ei varsinaisesti muuta mitään mitä peleissä oli PS2:n aikaan, mutta mukana tulee trophyja jotka kyllä tuovat oman osansa kokonaisuuteen. Ilman niitäkin tämä on esimerkillinen paketti jossa on mukana toinen toistaan parempia pelejä ja mukavasti pelattavaa. Erittäin hyvä paketti jolla tuodaan PS2:n parhaimmistoa seuraavalle konsolille. Laatua alusta loppuun asti, jossa viimeinen tekee melkein kaiken parhaiten.


2. Spyro: Reignited Trilogy

Remake parhaasta päästä, vaikka tätä voisikin pitää niukkana remakena, mutta remasteroinniksi tämä on liian kehittynyt. Joka tapauksessa tämä kokoelma alkuperäisestä Spyro trilogiasta on sieltä parhaasta päästä mitä modernisointeihin tulee. Jokainen kolmesta pelistä on paranneltu sekä ulkoasussa että pelattavuudessa, mikä tekee jokaisesta pelistä erittäin mielekkään pelata. Aivan kaikkea nämä pelit eivät tee paremmin kuin alkuperäiset, mutta pelikokoelmien joukossa parempaa saa hakea.


1. Kingdom Hearts 1,5 + 2,5 Remix

Final Mix sekä Kingdom Heartsista, Chain of Memoriesista, Kingdom Hearts 2:sta että Birth By Sleepistä ja vielä vähän tarinalisää muualtakin. Pelillisessä mielessä tämä on loistava paketti. Vielä kattavampi olisi Story So Far, mutta itse koen että tämä on parempi, koska tässä paketissa ei suoraan pedata vain tilaa Kingdom Hearts 3:lle, joka ei ole odotuksen arvoinen. Tämä on pääasiassa tuplapaketti (nämä löytyvät myös erikseen) jota parempaa ei mieleen tule ja pelattavan määrässä tämä on myös todellakin mahtava kokoelma.