Tämä on parista syystä vaikea listaus, sillä kun yhdestä pelistä tulee monta poimintaa, niin tuntuu että pitäisi rajoittaa jotenkin, mutta samalla tuntuu että silloin monet isot pointit jäävät tekemättä ja siksi jatkan samalla tavalla, ilman rajoituksia.

 

 

 

Aika helposti tietystä pelistä tulee mieleen monta asiaa joita siinä haluaisi muuttaa. Kun tarkemmin miettii, niin monia asioita ei välttämättä kuitenkaan tarvitse muuttaa, mutta joistakin ei vain pääse yli eikä ympäri, kuten tässäkin käy selväksi. Sitten on tietysti niitä pointteja jotka pätevät moneen muuhunkin peliin ja yksi ensimmäisenä mieleen tulleista peleistä toimii vain esimerkkinä.

Lopulta päädyin tähän ratkaisuun että tehdään nyt sitten yhdestä pelisarjasta kokonaan oma listansa, kun muuten niin monet asiat jäävät mainitsematta. Myös aiemmassa listassa olevat Final Fantasy poiminnat tulevat tähänkin.

 

LISÄMAININTOJA

 

Vain yksi tallennuspiste kraatterissa - Final Fantasy VII

- Tavallaan ymmärrän, mutta se myös ärsyttää monesta syystä.

 

Summon satunnaisuus - Final Fantasy XV

- Tuntuu että tiettyjä summoneja ei saa koskaan, kun taas toisia lähes kokoajan.

 

200 salamaa - Final Fantasy X

- Eliittihaasteista rasittavimpia ja tyhmimpiä.

 

Haaste tulee elinvoimasta - Final Fantasy XII

- Tuntuu että erityisesti tämän pelin kanssa suurin haaste on siinä, että vihollisilla on niin paljon elinvoimaa.

 

Suoraviivaisuus - Final Fantasy VII Remake

- Monesti tuntuu, että olisi hauska jos vapautta olisi enemmän. 

 
24. Hahmot voivat lyödä tyhjää - Final Fantasy

Tämä on enemmänkin sellainen asia joka johtuu siitä, että peli oli alkuajoissaan ja kyllähän tämä nopeasti muuttuikin. Se vain tuntuu hyvin rasittavalta, että pelihahmot voivat lyödä tyhjää, jos heidän kohteensa on vihollinen, jonka aiemmin hyökkäysvuorossa ollut ryhmäläinen saa hengiltä.


23. Summonit - Final Fantasy XII

Miksi niiden tunnettujen summonien nimet ovat taistelualuksien ym nimiä ja sen sijaan varsinaiset summon olennot ovat hyvin tylsiä ja monesti typerän näköisiä ihme otuksia.


22. "Limitit" - Final Fantasy XII

Vai millä nimellä superhyökkäyksiä haluaakaan kutsua. Tämän pelin tapauksessa ne on tehty samalla tavalla huonosti kuni summonit. Superhyökkäykset ovat samanlaisten asioiden toistoa ilman mitään oikeasti omaa. Missä ovat hahmoille sopivat erikoishyökkäykset jotka erottuisivat joukosta.


21. Triple Tread säännöt - Final Fantasy VIII

Tämä on mahtava korttipeli, fantastinen jopa. Eräs asia siinä kuitenkin alkaa loppupelissä ärsyttää aivan suunnattomasti, nimittäin kaikki ärsyttävimmät ja rasittavimmat säännöt, joista ei vain pääse eroon. Paljon parempi olisi jos pelissä voisi päättää että mitä sääntöjä haluaa käyttää, jotta pelistä voisi nauttia ihan oikeasti. Tietyissä haasteissa voi olla pakkosääntöjä, mutta loppupuolella peliä, TT ei ole enää hauskaa, toisin kuin pitkään ennen sitä.


20. Genesis paljastus - Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII

Tuntuu pääasiassa vain ja ainoastaan tarpeettomalta kikkailulta, etenkin koska hahmo ei näytä edes kovin hienolta, eikä tätä ole juuri sitten edes viety eteenpäin. Tarpeeton lisä joka olisi voitu karsia kokonaan.


19. Drag queen - Final Fantasy VII

Helposti yksi kiusallisimpia pätkiä koko pelissä. Miksi tämän pitää olla osa tarinaa. Leikkaisin itse suoraan ja kokonaan pois.


18. Taistelumekaniikka - Final Fantasy XV

Itselleni FF taistelussa pitää olla vuoropohjaisuutta ja FFVII Remake onnistui tässä yllättävän hyvin, vaikka sitäkin olisi voinut vähän vielä hioa (ehkä jatkossa). Tämä taistelumekaniikka on aika kaukana siitä FF tunnelmasta ja klassisuudesta. Tietty automaatio on ihan ok, mutta taistelussa ei vain ole sitä FF mielekkyyttä.


17. Ei hahmonvaihtoa - Final Fantasy XV

Tämän pitäisi olla perusasioita FF pelissä. Kun kerran on neljä erilaista hahmoa, niin miksi pelaaja ei voi ohjata kuin yhtä ja muut sitten auttavat ja välillä heitä käytetään erinäisissä superhyökkäyksissä tms. Tämä vain tuntuu menevän niin kauas siitä, mitä FF parhaimmillaan joskus oli.


16. Pelin läpäisemisen jälkeen - Final Fantasy VII Remake

Tuntuu että tämä on jokin uusi standarti FF sarjassa, että kaikkia haasteita ei voi tehdä ennen pelin läpäisyä ja tässä tapauksessa se tuntuu aika rasittavalta, varsinkin kun näistä haasteista on tekemällä tehty rasittavia eikä pelihahmoa tunnu millään saavan sellaiselle tasolle, jolloin pelin isoimpia haasteita edes viitsisi tehdä. Miksi läpäisemisen jälkeen ei ole sellaista pikku kivaa tekemistä, joka laittaisi asioita odottamaan sitä jatkoa. Tämä olisi myös paras hetki pelata Red XIII:sta.


15. Sephiroth pelattavana hahmona - Final Fantasy VII

Tämä on monella tavalla aika pieni asia sillä takaumissa on tavallaan coolia nähdä että kuinka paljon parempi Sephiroth on kuin kaikki muut. Mutta itse olisin mennyt vielä pidemmälle ja tehnyt Sephirothista pelaajan kontrolloiman hahmon. Kuinka upea kokemus se olisikaan ollut jos olisi saanut pelata hänellä, vaikkakin vain vähän aikaa eikä sitten enää uudestaan.


14. Lopetus - Final Fantasy VII Remake

Tämä on niitä tilanteita joita muuttaisin vähemmän cliffhangermaiseksi ja samalla helpottaisin sitä jatkamista. Nyt luvassa on todellista lopputaistelun fiilistä, mikä ei siis sinällään huono asia. Mutta se miten peli loppuu, jättää kaiken kesken. Itse olisin melkeinpä mennyt taktiikalla jossa kaikki jää tilanteeseen, jonka jälkeen peli voisi olla tarinaa tuntemattoman näkökulmasta ohi. Sankarit palaavat kotiin ja jatko on enemmänkin vihjailua. Myöhemmin matka sitten jatkuu.


13. Red XIII pelattavana - Final Fantasy VII Remake

Tämä on tavallaan ymmärrettävää kun peliä ei ole enää paljoa jäljellä kun Red liittyy porukkaan. Mutta silti tuntuu jotenkin todella laiskalta ja halpamaiselta pelaajan kiusaamiselta, kun ei pääse missään kohtaa, edes pelin läpäisemisen jälkeen pelaamaan Redillä.


12. Missattavat esineet - Final Fantasy VIII

Itse vihaan aivan suunnattomasti kaikkia pelejä joissa on runsaasti missattavia esineitä. Tämä pätee samalla tavalla myös FF seiskaan kuin kasiinkin. Näin pitkässä pelissä ei pitäisi olla niin hyviä esineitä jotka voi saada vain yhdessä kohtaa. Se vain syö niin paljon nautintoa pelistä, kun ei koskaan pysty aivan täysin nauttimaan kokonaisuudesta, ottamatta etukäteen selvää mahdollisista esineistä, joita ei myöhemmin enää voi saada.


11. Vincent & Lucrecia - Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII

Tuntuu että tämä peli vain kaivaa syvemmälle ykköspelin yhtä suurinta menetetty tilaisuutta ja tarinallisesti tehdään vielä aika typerästi. Se miten kokonaisuus näiden kahden hahmon kanssa etenee vain tuntuu niin pakotetulta eikä juuri millään tavalla rikasta FFVII:n tarinan taustoja, puhumattakaan siitä millaisia mahdollisuuksia tässä menetetään kun tilanteet kehittyvät niin oudosti ja outoihin ratkaisuihin perustuen, varsinkin Lucretian tapauksessa.


10. Dark Knight & Paladin - Final Fantasy IV: After Years

Tämä ei ole edes se ykkösasia jota muuttaisin mutta itse olisin todella kaivannut enemmän leikkiä kahden välillä, valon ja pimeyden. Dissidiassa Cecil pystyy muuttumaan näiden kahden muodon välillä ja olisi todella upeaa jos tämä olisi ollut jotakin mikä olisi tuotu myös tähän peliin, tai miksi ei jo ihan edeltäjäänkin. Se että Cecil voisi tuoda taisteluun joko paladiinin valon tai mustan ritarin pimeyden, olisi todella hieno osa hahmoa.


9. Zeromus - Final Fantasy IV

Se nyt ei ole mikään yllätys että Golbez ei ole se pääroisto, vaikka onkin paljon hienomman näköinen ja kiinnostavampi. Ongelma on siinä että Zeromus on loppuviimeksi todella mielikuvitukset ja geneerinen möykkyvihollinen. Pelkkä massa pahuutta ilman mitään oikeasti erityistä sisältöä. Näitähän on Final Fantasy täynnä mutta kyllä tähän olisi voitu huomattavasti enemmän panostaa, tai sitten vain antaa Golbezin olla se viimeinen haaste, vaikka pimeyden korruptoimana jos ei muuta tule mieleen.


8. Seiferin loppu - Final Fantasy VIII

Tämä on sellainen asia jota itse muuttaisin oitis. Seifer on alusta asti selvä pahis, joten miksi hän pääsee niin helpolla. Itse olisin surutta tappanut hänet kolmannen levyn lopuksi, vaikkakin juuri siten että Gilgamesh tappaa hänet, tai että hän kuolee Lunatic Pandoran mukana tai että Adel tappaa hänet. Tai sitten tylsempi variaatio, hän menee vankilaan tms.


7. Ei paluuta neloslevyllä - Final Fantasy VIII

Seiskassa viimeinen levy on pääasiassa vain kraatteri, eli eihän siinä paljoa uutta sisältöä ole. Mutta valtaosa maailman paikoista on täysin tutkittavissa vaikka olisi lähtenyt seikkailulle kraatteriin. Kenen pässinpää-ääliön ajatus on ollut että kasissa tätä samaa ei sallita. Kun kasissa mennään Ultimecian linnaan, niin isoon osaan muista paikoista maailmassa ei enää pääse. Tämä tarkoittaa että pitää tietää milloin ei voi enää palata taaksepäin tutkimaan maailmoja ynnä muita, mikä on todella typerä ratkaisu.


6. Golbez pomotaistelu - Final Fantasy IV

Yksi isoimpia pettymyksiä FF sarjassa on se, että Golbezia vastaan ei missään kohtaa päästy oikeasti taistelemaan, etenkään viimeisenä lopparina. Yksi taistelu oli, mutta sekin oli valmiiksi kirjoitettu. Itse olisin todella halunnut kunnollisen taistelun Golbezia vastaa. Olisin ehkä mennyt jopa niin pitkälle että se taistelu olisi ollut Cecil vs Golbez, 1v1 ja heti sen perään sitten se iso paljastus jota kautta Golbezista tuli kuin FF:n Darth Vader.


5. Hojo ja Sephiroth - Final Fantasy VII

Tämä tuntuu niin väkinäiseltä ratkaisulta joka ei tavallaan käy edes järkeen ja sitten tavallaan tuntuu että se on ollut nopea yllätyskäänne vain yllätyskäänteen takia ja että Hojoon saataisiin edes vähän oikeaa sisältöä ja syy hänen olemassaoloonsa. Itse olisin muuttanut kaikkea niin että Vincent Valentine olisi ollut Sephirothin isä Hojon sijaan. Hän selvästi välitti Lucretiasta ja se olisi ollut todella iso shokki, puhumattakaan kaikista mahdollisuuksista. Tämä Hojo variantti, on ihan täyttä paskaa.


4. Magian kuluminen / Drawaaminen - Final Fantasy VIII

Ärsyttää että magiaa pitää vetää vihollisilta, mutta osittain vielä enemmän ärsyttää se, että se magia kuluu. Tästä olisi ihan hyvin voinut tehdä sellaisen variantin jossa magiaa pitää ehkä vetää vihollisilta, mutta kun sitä on vetänyt tarpeeksi, sitä pystyy tuottamaan, luomaan tai muutama vastaavaa, jolloin sitä voisi jopa käyttääkin, ilman että miettii statsien heikentymistä tai uuden satsin keräämistä.


3. Graafinen ulkoasu - Final Fantasy VII / Final Fantasy IV

Tämä on niitä asioita joista ei vain pääse yli. Final Fantasy VII on sellainen peli jossa on niin paljon asioita joita haluaisin muuttaa eikä tämä edes ole viimeinen tällä listalla tästä aiheesta, mutta samalla haluan osoittaa että seiska ei ole ainoa peli huonolla grafiikalla. Siinä missä FF7:n LEGO ukko grafiikka näyttää pöhköltä ja siihen ei vain totu, niin FF4:n uuden version grafiikka on kuin tarkoituksella tehty lapselliseksi. Alkuperäinen oli hieno, joten miksi on pitänyt mennä näin pahasti metsään edistyneemmässä versiossa. Tämä on kuin yksi iso keskisormen näyttö.


2. Cosmo Memory - Final Fantasy VII

Red XIII on yksi omia suosikkejani ryhmässä ja Vincent Valentinen kanssa ykkösvalinta ryhmäläiseksi, vaikka kummankin limit puolella on ikävästi heikkouksia. Vincentin kanssa se on ok, koska se on selvästi osa sitä tyyliä millä Vincentin limitit on rakennettu, mutta Redin tapauksessa ei ole mitään järkeä että hänen viimeinen hyökkäyksensä iskee vain yhden kerran kaikkiin vihollisiin. Sillä kun ei ole käyttöä yhtään samalla tavalla kuin edeltävän tason Howling Moonilla ja Earth Ravella joista toinen tekee tehokkaaksi taistelijaksi ja toinen satuttaa vihollisia monta kertaa. Tämä on helposti yksi suurimpia suunnitteluvirheitä koko pelissä, ellei jopa koko pelisarjassa. Tai vaihtoehtoisesti sen pitäisi olla limit break joka voi tehdä enemmän kuin 9999 vahinkoa.


1. Sephiroth loppuhuipennus - Final Fantasy VII

Vaikka serafi Sephiroth onkin todella hieno ilmestys, tehden tietynlaisia vivahteita hahmoon itseensä. Serafi = Lucifer =? Siinä on monia puolia mutta ongelmana on se, että tämä ei ole sellaine loppuhuipennus millainen taistelu Sephirothia vastaan pitäisi olla. Tietty vakio tuntuu olevan Final Fantasy sarjassa se, että viimeisenä vihollisena on jokin ultimate ultrasuperhirvitys, mutta paljon paremmin kaikki olisi ollut jos taistelussa olisi ollut se idea mikä Kingdom Hearts sarjassa on ollut tämän hahmon kanssa. Siis kaikki olisi ollut paremmin jos taistelu olisi käyty ihmismäistä Sephirothia vastaa, kuten viimeinen vaihe, mutta täydellä ryhmällä tai edes siten, että sen taistelun voi hävitä.