Samalla tavalla kuin miekka on oma suosikkini lyömäaseista, niin pistooli on suosikkini ampuma-aseista, vaikka onhan siellä myös muutama muut jotka ovat erittäin hyviä valintoja, niin kyllä pistooli yleensä on se ykkönen.

 

 

 

Ampuma-aseiden joukossa pistoolit ovat usein niitä joista itse pidän ehkä kaikista eniten. Se ei tarkoita etteikö kiväärien joukossa olisi monia erittäin mielekkäitä tapauksia, mutta pistoolit ovat useimmiten niitä, mitkä jäävät parhaiten mieleen syystä tai toisesta. Siksi tehdään ampuma-aseilla sama mikä tehtiin jo lyömäaseille. Valikoidaan se oma suosikki ja nostetaan siitä parhaat esille.

Rajoitukset ovat vähän erilaisia kuin yleensä.

- Vain yksi per pelihahmo, per peli.

  • Jotkut aseet ovat useampien hahmojen käyttämiä.

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda kokonaan itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata niin että alkuperäisesti ei ole mitään jäljellä.

Muutamissa tapauksissa voi olla kyseenalaista että kyseessä edes pistooli, mutta itse valikoin juurikin ne aseet jotka itse luokittelisin pistooleiksi.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Blacktail (Leon) - Resident Evil 4

- Pistooleista se nopein ampua ja nopein ladata, tyylikkäänä mustana.

 

Mars (Frye) - Assassin's Creed: Syndicate

- Moderni ase aikaan jolloin oltiin kehityksen kärjessä.

 

Magum 2005M (Player) - Resident Evil: Revelations 2

- Omia suosikkimagnumejani pelissä sillä tässä myös ulkoinen olemus on enemmän kuin tyylikäs.

 
24. Tranquilizer Gun (Snake) - Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Tainnutusase joka omassa hyödyllisyydessään on yksi pelin tehokkaimpia aseita, varsinkin jos haluaa pomovihollisten varusteita. Lisäksi viholliset tainnuttuvat todella nopeasti tämän aseen edessä. Yksi osuma riittää ja vastustaja on poissa pelistä, mikä tekee monet pelin tilanteet paljon helpommiksi.


23. Welrod (Fairburn) - Sniper Elite 4

Tämä ase on jäänyt mieleen erityisesti siksi että se on varsin hoopon näköinen, mutta taktisessa mielessä se on erittäin arvokas työkalu tarkka-ampujalle.


22. Parabellum (Jonathan) - Vampyr

Sanotaan heti että tämän aseen muistan pääasiassa siksi, että sen nimi oli astetta parempi. Tietysti loppuun asti päivitettynä aseelle ei äkkiä kilpailijaa löydy.


21. Elephant Killer (Jake/Sherry) - Resident Evil 6

Nimestä en hirveästi välitä, mutta tavallaan se on nokkela viittaus RE4 pelin yhteen hetkeen. Aseena kyseessä on erittäin tyylikäs revolverimuotoinen magnum.


20. Blue Rose (Nero) - Devil May Cry V

Pelillisesti Sininen ruusu ei ole kovinkana kummoinen ase, etenkin kun verta Danten tuplapistooleihin. Ase on hienon näköinen, suht yllättävästi nimetty eikä nyt pelillisesti mitenkään huonokaan.


19. Plasma Cutter (Isaac Clarke) - Dead Space

Yksi pelisarjan klassisimpia asioita. Plasmaleikkuri toimii todella hyvin lähinnä siksi, että se on työkalumainen esine, joka taipuu myös tuliaseeksi. Erityisen hienosti ase toimii, kun sitä käytetään vähän eri tavalla miten ampuma-aseita yleensä käytetään peleissä.


18. Captain Drake's Flintlocks (Edward Kenway) - Assassin's Creed IV: Black Flag

Musketteja ei peleissä kovin paljoa näe ja ehkä siksi tämä peli onnistuu todella iskemään tällä tyylikkyydellä. Edwardin varsutukseen kuuluu useita muskettaja ja lähemmän mikä vain voisi olla hyvä valinta koska eroja ei paljoa ole. Ihan nimen perusteella päädyin valitsemaan sir Francis Draken aseet.


17. Calloway's Revolver (Calloway) - Red Dead Redemption 2

Muuten hyvä ase, mutta ei niin hieno kuin kilpailijat. Tulivoima on sieltä paremmasta päästä mutta tässä pelissä usein ulkoinen olemus merkkaa vähän enemmän. Mutta vaikka monet muut revolverit ovat hienompia, niin kyllä tämä on myös todella hieno ase.


16. Granger's Revolver (Emmett Granger) - Red Dead Redemption 2

Revolveri ja erittäin hieno sellainen, kuviointi erottaa massasta. Ei siis isommin mitenkään erilainen, mutta pärjää todella hyvin vertailussa monien muiden aseiden kanssa ja tarjoaa vähän enemmän laatua kuin monet helpommin saatavilla olevat pistoolit.


15. Lord Hades (Jaster) - Rogue Galaxy

Yksi ainoita pistooleja joka todella on jäänyt mieleen tästä pelistä. Muistaisin että tämä on ammusmäärältään aika hyvä ja myrkyttää viholliset vahingon lisäksi. Sitten on se ulkoinen olemus jossa musta väri kuvastaa loistavasti aseen nimeä. Voisi sanoa että paras pistooli tämä ei ole, mutta ehdottomasti oma suosikkini niistä joita sain.


14. Derringer (Jacob/Evie) - Assassin's Creed: Syndicate

Erittäin hyvä salainen ase joka ei niinkään ole taisteluun, vaan salamurhaamiseen ja soveltuu siitä syystä erittäin hyvin salamurhaajasisaruksille. Derringerin tapauksessa iso osa liittyy siihen, mitä aseen historiaan kuuluu ja tämä on yksi niitä pelejä joka osaa todella hyvin käyttää sitä.


13. Buzz Blades (Ratchet) - Ratchet & Clank: Crack in Time

Ratchet ja Clank sarjassa on paljon hyviä aseita ja itse lasken tämän pistoolien joukkoon ja pistoolina, tämä on todella hauska, mielekäs käyttä ja lisäksi todella tehokas. Ase ampuu sirkkeleitä ja niitä saa ammuttua todella nopeasti ja todella paljon. Lisäksi sirkkelit kimpoilevat ympäriinsä ja tekevät valtavasti vahinkoa myös pomovihollisiin. Yksi pelin nokkelimpia aseita.


12. Magnum (Master Chief) - Halo

Yksi pelin tehokkaimpia aseita ja ensimmäinen jonka pelaaja saa haltuunsa. Ulkoisesti ei juuri mistään kotoisin, mutta aseen tulivoima on helposti vertaansa vailla tässä pelissä, todellakin nostaen tämän aseen todelliseksi magnumiksi.


11. Lightning Hawk (Chris Redfield) - Resident Evil 5

Resident Evil variantti Desert Eagle pistoolista. Toimii erittäin hyvin, tarjoten vaihtelua siihen perus magnum revolerityyliseen huippuaseeseen. Lightning Hawk on joka tapauksessa järeytensä puolesta ehdottomasti pelin arvokkaimpia aseita ja sen panokset todella niukasti saatavilla. Mutta se tulivoima jota tästä aseesta löytyy, antaa siihen hyvän syyn. Tällä kaatuvat astetta kovemmatkin möröt ihan parilla ammuksella.

Sarjan vakioase tästä eteenpäin. RE6:ssa myös Leon käyttää Salamahaukkaa.


10. Lamaannutin (Carmelita Fox) - Sly 3: Konnien Kunnia

Tästä aseesta ei virta lopu eikä voimakkuuskaan ole mitenkään minimaalinen. Carmelitalla ei paljoa pääse pelaamaan, mutta kyllä hänen energia-ammuksia ampuva virka-aseensa on todella hyvä pistooli. Ulkoasu on sopivan piirros-sarjamainen ja toimii. Lisäksi tätä asetta on todella hauska käyttää, kun tähän asti on joutunut väistelemään sen ammuksia.


9. Evelyn (Hunter) - Bloodborne

Tässä aseessa tyylikkyys menee kaiken muun edelle. Nimi on todella hyvä ja aseen ulkoinen olemus on myös erittäin onnistunut, pysyen samalla todella uskollisena pelimaailman tavallisille tuliaseille. Evelyn on kuin uniikki versio tavallisesta tuliaseesta ja käyttöominaisuuksiltaan erittäin hyvin tasapainoitettu. Sanoisin että paras pistooli, vaikka itse en niitä paljoa käytäkään.


8. Basilisk/Anaconda (Player) - Resident Evil: Revelations 2

Pelin tehokkaimpia magnumeja, ei ehkä se hienoin eikä se tuhvoimaisin, sillä se kuuluu 2005M mallille. Mutta tässä mallissa on yleensä enemmän tehostepaikkoja joka tekee tästä helposti monipuolisemman käyttää ja kyllä sen tuhovoima on pelin kovimpia. Basilisk versio varsinkin on yksi eliittivihollisten tappajia.


7.  PP7 (Bond) - GoldenEye

Klassinen ase valinta. Ei mitenkään erityinen ase muuten kuin ulkoisen olemuksensa ja Bond otteen vuoksi. Näyttää todella hyvältä ja kuullostaa todella hyvältä vaimentimen kanssa. Monella tavalla todella klassinen ja juuri siksi niin hyvin jäänyt mieleen, vaikka peliä todella vähän onkin pelattu.


6. Assassin Pistol (Protagonist) - Godfather

Tavallisen pistoolin erikoisversio. Ulkoisesti yksi pelin hienoimpia aseita siistillä mustalla värityksellään ja yhdessä Street Sweeperin kanssa. Mitä tulee aseen hyödyllisyyteen, niin tämä on ehkä pelin toiseksi paras ase. Tulinopeus on todella hyvä, tarkkuus on ehkä paras koko pelissä ja tulivoimakin on varsin hyvä. Helposti yksi parhaita ostoksia pelissä.


5. Arc Pistol (Shepard) - Mass Effect 3

Mass Effect on sarja joka ei ole pistoolien kanssa juuri onnistunut tarjoamaan erityisen hyviä aseita, mutta Arc Pistol on yksi tälläinen. Tämä on siksi niin hyvä, että se toimii nopeana pistoolina, mutta sitä voi myös virittää jolloin se toimii järeämpänä pistoolina. Tämä kahden pistoolityypin yhdistäminen ansaitsee pisteet ylivoimaisesti, puhumattakaan että tämä on todella hienon näköinen ase.


4. Broken Butterfly (Leon) - Resident Evil 4

Leonin käyttämä huipputehokas magnum. Revolveri joka näyttää hienolta, tekee todella paljon vahinkoa ja jonka latausanimaatio on uskomattoman hieno, siis ehkä jopa koko pelin hienoin latausanimaatio. Tämän lisäksi aseen nimi on todella hieno. Särkynyt Perhonen on monella tavalla erittäin hyödyllinen ase vahvoja vihollisia vastaan ja pääkampanjasta ei tehokkuudessa löydy yhtä käytännöllistä asetta, etenekään kun tämä on loppuun viritetty.


3. Smart Pistol MK6 (Cooper) - Titanfall 2

Yksi yllättävimpiä tapauksia mitä on vastaan tullut ja tämän kanssa on saatu aikaan yksi Titanfall 2:n kampanjan parhasita hetkistä. Ase lukittuu kohteeseen, eli osumat ovat taattuja ja mahdollistavat kaikenlaisen kikkailun ja tyylikkyyden aivan uudenlaisella tavalla. Älypistooli on helposti yksi mielekkäimpiä aseita käytä koko pelissä, vaikka sen kanssa laatu onkin todella isommassa osassa kuin määrä.


2. Service Weapon (Jessie) - Control

Loputtomat ammukset ja lukuisia ammustyyppejä. Palvelusase kuvastaa Controlin maailmaa, teknologiaa ja arvoituksellisuutta todella hyvin, koska siinä yhdistyy sellainen salaperäisyys ja monimuotoiset mahdollisuudet. Ase on itsestään latautuva ja pienillä muokkauksilla siihen saa voimaa kuin haulikossa tai nopeutta kuin konepistoolissa, tai sitten tarkkuutta kuin kiväärissä. Monimuotoisuus tukee aseen monipuolista tyyliä hienosti.


1. Mercy & Redemption (Strife) - Darksiders Genesis

Tuplapistoolit joissa on todellista voimaa. Ammustyyppejä on todella paljon ja sitä kautta variaatiota on todella paljon. Perusammukset ovat loputtomat ja ulkoinen olemus ei sekään ole mitenkään huono. Tässä on kunnon desperadon asevalinta ja Strife on juurikin näiden aseiden ansiosta todella mielekäs hahmo pelata. Tällä kombolla tekee selväksi miksi pistoolit ovat todella hyvä asevalinta. Lisäpisteet siitä miten hienosti erilaiset ammukset sopivat tähän fantasiamaailmaan.