Lohikäärmeet ovat vakiotavaraa fantasia-aiheisissa videopeleissä. Siihen on hyvä syy, sillä aika vähän on olentoja jotka ovat yhtä upeita, saati yhtä voimakkaita. Lohikäärmeiden kanssa on todella paljon pelivaraa ja se on yksi syy miksi on olemassa niin paljon, niin hyvin tehtyjä lohikäärmeitä. Niin hyviä kuin pahojakin.

 

 

 

Tässä on yksi sellainen aihe josta olen vähän ihmeissäni että en ole vielä kirjoittanut, sillä lohikäärmeet ovat yksiä omia suosikkiolentojani. Lohikäärmeet näyttävät upeilta, ovat erityisen voimakkaita ja niiden kanssa on todella paljon valinnan varaa aina ulkoisesta olemuksesta alkaen.

Tarkoituksena on nostaa jalustalle ne parhaat lohikäärmeet, olivat ne sitten hyviä tai pahoja. Muutama sääntö tosin on paikallaan sillä muuten tulee pari kyseenalaista puolta.

- Lohikäärmeen on jollakin tavalla erotuttava massasta. Tämä lähinnä niissä peleissä joissa lohikäärmeitä on paljon. Jos lohikäärmeitä on vain yksi, niin kyllä se erottuu.

Myös ne tapaukset sallitaan jossa lohikäärme on muoto jonka hahmo ottaa.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Kalameet - Dark Souls

- Kokonaisuudessaan oikein hyvin tehty lohikäärme, mutta jättää toivomisen varaa ympäristössä ja ulkomuodossa.

 

Red - Spyro: Hero's Tail

- Pahis kuin suoraan Disney elokuvasta ja toimii.

 

Vinsomer - Dragon Age: Inquisition

- Ensivaikutelma on todella hyvä ja paikka jossa taistelu käydään, vielä parempi.

 

Terrador - Legend of Spyro trilogia

- Lohikäärmemestareista se kovimman näköinen.

 
24. Raptros - War of the Monsters

Ihan peruslohikäärme ilman mitään sen ihmeellisempää. Tässä pelissä se on hirviö muiden joukossa ja sillä sökö. Mutta tapa jolla lohikäärme tuodaan tähän maailmaan ja laitetaan vastakkain monien muiden hirviöiden kanssa vain toimii erityisen hyvin. Tässä ei ole ehkä mitään oikeasti erikoista, mutta ei oikeastaan tarvitsekaan. Se on osa syy miksi tämän muistaa.


23. Alduin - Elder Scroll's V: Skyrim

Skyrimin iso paha. Alduin on pitkälti lohikäärme missä niin moni muukin, mutta tätä on osattu käyttää oikein hyvin. Ensi esittely toimii ja muutenkin Alduin on sellainen olento joka antaa pelaajalle tavoitteen ja tarjoaa pari ihan kelvollista kohtausta, viimeinen yhteenotto mukaan lukien.


22. Dragon Master - Tai-Fu: Wrath of the Tiger

Itämaiset lohikäärmeet eivät millään ole yhtä hienoja kuin länsimaiset, mutta lohikäärmemestari on tässä pelissä erittäin vahvasti tehty pahis. Tämä sininen, käärmemäinen roisto saa aika vähän "ruutuaikaa" mutta käyttää kaikki hetket hyväkseen ja pomotaistelu häntä vastaan on tämän pelin tasolla erittäin vaikea. Todella hyvin tehty pääroisto.


21. Flemeth - Dragon Age: Origins

Varsinkin aluksi Flemeth tuntuu ihan tavalliselta vanhalta naiselta fantasiatarinassa. Mutta hän onkin paljon kovempi pala kuin aluksi voisi aavistaa. Jos pelaaja päättää ottaa yhteen hänen kanssaan, niin vastaan tulee valta lohikäärme joka näyttää upealta ja on erityisen vaikea, varsinkin tämän pelin mittapuulla. Juuri niin kuin lohikäärmeen kuuluukin olla.


20. Maleficent - Kingdom Hearts sarja

Klassisimmista Disney pahiksista klassisimpia. Itse muistan todella hyvin ensimmäisen kerran kuin näin Pahattaren lohikäärmemuodon ja olihan se ilmiselvästi vain ajan kysymys että milloin Kingdom Heartsissa otetaan yhteen lohikäärmeversion kanssa. Pakko sanoa että se pomotaistelu on tehty enemmän kuin oikein sillä ympäristö on upea ja haastavuus on valtava, niin kuin lohikäärmetapauksissa kuuluukin olla.


19. Destroyer - Darksiders

Tuhoaja on pahuuden kasvot, ei ehkä todelliset mutta kyllä lopussa odottava lohikäärme on juurikin se oikea tapa jättihämähäkin ynnä muiden hirviöiden jälkeen. Se toimii, näyttää hienolta ja laittaa oitis oikeaan tunnelmaan. Tämän hahmon kohdalla hahmo taustalla ei ole ehkä se paras mahdollinen, mutta silti toimiva ja kyllähän tämä lohikäärmemuoto nostaa pisteitä.


18. Paarthurnax - Elder Scroll's V: Skyrim

Alduin on hyvä, mutta Paarthurnax on vielä parempi. Pitkään ei ole edes tietoa että tämä hahmo on lohikäärme. Se tulee yllätyksenä, mutta ei mitenkään huonona sellaisena sillä tämä on todella hyvin tehty hahmo. Lohikäärme muoto on todella hieno mutta kyllä sisältö on se mikä todella nostaa pisteitä, varsinkin kun ottaa huomioon että se on Bethesdan aikaansaannosta.


17. Ur-Dragon - Dragon's Dogma

Tässä on lohikäärme joka on ehkä tämän pelin hienoin. Näyttää todella upealta ja samalla varsin uhkaavalta. Tämä on lisäksi sellainen peto jonka tappaminen on erittäin suuri urakka. Suuri bonus tulee siitä että kun tätä lohikäärmettä yrittää kaataa, niin se hajoaa pikku hiljaa enemmän kunnes jäljellä on karu lopputulos. Se on varsin hyvä idea ja ennenkaikkea, se toimii todella hyvänä keinona jolla tämän muistaa.


16. Jack of Blades - Fable

Naamiomies itsessään on todella hyvä hahmo ja kuin kirsikkana kakun päällä, hän pystyy muuttumaan lohikäärmeeksi. Voiko olla mitään kovempaa ja parempaa. No paperilla ei juuri, mutta Jack of Blades on sellainen hahmo josta jää puuttumaan se jokin. Hyvä hahmo kaiken kaikkiaan, mutta olisi voinut olla vielä parempikin.


15. Lohikäärme - Hoard

Tämä on ihan normaali lohikäärme mutta tässä pelissä ja ideassa vain on jotakin mikä saa tämän todella toimimaan niin hyvin että siitä tulee niin mieleenpainuva. Tässä on lohikäärme joka ei ole tuhoutumaton, mutta jonka tulivoima pyyhkii lähes kaiken tieltään, sitten heitetään mukaan vähän kliseitä kuten prinssojen sieppausta ja aarteiden hamstraamista, paljon aarteiden hamstraamista. Tämä vain toimii kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta niin hyvin.


14. Highlands Ravager - Dragon Age: Inquisition

Tässä pelisarjassa tulee vastaan toinen toistaan hienompia lohikäärmeitä jotka osa osalta ovat paremipia. Kaikista Dragon Age: Inquisitionin lohikäärmeistä tämä on jäänyt parhaiten mieleen ja se on itsessään varsinainen saavutus. Highlands Ravager, kuten kaikki muutkin lohikäärmeet, on erittäin vaarallinen ja sen tappaminen ei ole mikään läpihuutojuttu. Se miksi tämä on jäänyt niin hyvin mieleen johtuu osittain siitä että tämä on loppupuolen lohikäärmeitä, mutta eniten tämä on jäänyt mieleen siksi että taistelu käydää niin upeassa paikassa. Näet korkealta alhaalla lepäävän, todella upean lohikäärmeen. Ensivaikutelma tekee vaikutuksen.


13. Grigori - Dragon's Dogma

Grigori ei ole ehkä sieltä hiennoimmasta päästä mitä tulee lohikäärmeisiin, mutta sisältö korjaa osan siitä. Tämä hahmo todella toimii juurikin siksi että sitä osataan käyttää. Lohikäärme on todella vaarallinen vihollinen ja vaikea tappaa. Grigori on sen lisäksi varsin älykäs ja sekin käy ilmi. Tarinallisesti häntä käytetään todella hyvin ja se merkitsee todella paljon.


12. Saesenthessis / Saskia: Dragonfire - Gwent: Witcher Card Game

Noituri sarjassa lohikäärmeet ovat hyvin vähän käytettyjä ja siksi niiden tullessa esiin ne ovat lähes poikkeuksetta erityisen hyvin tehtyjä ja Saesenthessis ei ole poikkeus.Tästä kortista on parikin variaatiota ja uudempi on ehdottomasti se hienompi. Uusimpien muutosten jälkeen kulkee nimellä Saskia, mutta sama lohikäärme joka tapauksessa ja varsin hieno sellainen.


11. Everlasting Dragon - Dark Souls

Dark Souls pelissä ei tule juuri vastaan lohikäärmeitä. Kuten Noiturissa, se johtuu mytologiasta. Mutta se on osittain syy miksi tämä lohikäärme jättää niin vahva vaikutuksen. Ensin tulee valtava Ash Lake jossa musiikki on omiaan luomaa tunnelmaa. Sitten löytyy kapea reitti syvennykseen jossa suuri pesä. Kun pääset lähelle niin lohikäärme levittää siipensä. Tämä lohikäärme on todella upea eikä se tee oikeastaan mitään, se on omiaan kertomaan että tämä on tehty enemmän kuin erityisen hyvin.


10. Hakkon Wintersbreath - Dragon Age: Inquisition

Peruspelissä on valtava määrä todella upeita lohikäärmeitä. Niitä yhdistää se että ne ovat pääasiassa villejä petoja ilman sen isompaa tarinaa ja taustaa. Hakkon, on eri asia. Koko DLC perustuu tähän lohikäärmeeseen ja todella hienona lisävivahteena tulee se, että tämä lohikäärme on itse pakkanen. Yleensä lohikäärmeet syöksevät tulta. Hakkon on lähes täysi vastakohta sille mikä on omiaan tekemään siitä erityisen. Tämä toimii erittäin hyvin sillä DLC:n aikana tämä lohikäärme saa lisää sisältöä ja tunnelmaa.


9. Dragon God - Demon's Souls

Dark Soulsin edeltäjä teke lohikäärmejumalan enemmän kuin erinomaisesti, mitä nyt pomotaistelu oli vähän niin ja näin. Mutta idea onkin siinä että kuten tutorialin lopussa, tämä olento voi tappaa hyvin helposti ja siksi häntä ei tapeta omin voimin. Vaikka pomotaistelu ei ole sieltä parhaasta päästä niin sisältö ja tausta tämän lohikäärmeen kohdalla on todella vahvaa tavaraa.


8. Darkeater Midir - Dark Souls 3

Dark Souls sarjassa on jokunen todella hyvä lohikäärme. Ensimmäisen pelin Kalameet oli upea, mutta jätti paljon toivomisen varaa. Midir, jättää hyvin vähän toivomisen varaa. Tämä musta lohikäärme on todellinen voimanpesä, juuri sitä mitä lohikäärmeen pitää olla. Ehkä koko sarjan vaikein pomovihollinen on sitä oikealla tavalla. Midir on todella upean ilmestys, oikealla tavalla erittäin vaikea ja tarina on hänessä vain tekemässä hänestä paremman. Midir on koko sarjan lohikäärmeistä parhaita, ellei jopa se paras.


7. Cynder - Legend of Spyro trilogia

Trilogian ensimmäisessä osassa hän on pääroisto, toisessa osassa omaa tietään etsivä potentiallinen liittolainen ja kolmannessa osassa pelattava hahmo. Cynder on hahmo joka saa tarinalta todella paljon lisää sisältöä ja on yksi kokonaisuuden tärkeimpiä kulmakiviä. Cynder on todella hyvin tehty hahmo, erittäin hienon näköinen ja kaiken kaikkiaan todella hienosti tehty. Ääninäyttely, ulkoinen olemus ja se monipuolisuus siinä miten hän muuttuu tekevät hänestä erittäin hyvän.


6. Archdemon - Dragon Age: Origins

Koko pitkän tarinan ajan on olemassa yksi päämäärä, kaiken pahan alun ja juuren tuhoaminen, maailman ruton poistaminen. Se kaikki kulminoituu viimeiseen yhteenottoon tätä paholaista vastaan. Muoto jonka hän ottaa on lohikäärme mikä on omalla tavallaan lievä yllätys, mutta oikein mieluinen sellainen. Tämä on yksi vaikeimpia pomotaisteluita koskaan, osittain vähän vääristä syistä. Archdemon ennenkaikkea todella upean näköinen ja edelleen, tämän pelisarjan paras roistohahmo.


5. Villentretenmerth - Gwent: Witcher Card Game

Syy miksi tämä on niin korkealla johtuu osittain siitä että olen lukenut kirjoja ja tiedän kuka Borch Three Jackdaws on. Witcher sarjassa on lohikäärmeitä ja kultaiset ovat heistä voimakkaimpia. No tämä sattuu olemaan kultainen ja oikea vitsiniekka. Kun tietää kaiken taustarinan niin tämä hahmo saa todella paljon lisää sisältöä. Kuva itsessään kuvastaa hahmoa erinomaisesti.


4. Malefor - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Spyron Legenda trilogian pahuuden ruumiillistuma. Kolman pelin ajan sitä vain odottaa että millainen tämä lohikäärme tuleekaan olemaan ja sitten kun sen näkee, niin ei siihen kyllä pety. Todella hurjan näköinen ja erittäin vaikuttava. Taistelussa ympäristö on enemmän kuin erinomainen ja samoin haaste. Tähän kun lisätään erinomainen taustarina, loistava ääninäyttely ja erinomainen päätös niin tämä hahmo vain toimii.


3. Spyro - Spyro the Dragon ja Legend of Spyro sarjat

Violetti lohikäärme Spyro on legendaarinen pelihahmo. Itselleni tämä on legendaarisimpia monista syistä ja siksi yksi parhaita lohikäärmeitä videopeleissä koskaan. Sanoisin että paras jolla pääsee todella pelaamaan pitkäjaksoisesti. Spyro ei ole hurja tai yhtä vaikuttava kuin monet muut listalla ja on nähnyt myös niitä alamäkiä, mutta kokonaisuutena hän on erinomainen pelihahmo. Spyro on tarpeeksi veikea lapsille, mutta ei niin pehmo että unohtuisi aikuisiällä. Tässä on yksi parhaita videopelihahmo, koskaan.


2. Bahamuth - Final Fantasy sarja

Monenlaiset muutokset kokenut musta lohikäärme on monella tavalla ulkoisesti juurikin sellainen jollainen lohikäärmeen toivoisi olevan. Bahamuth on todella hurjan näköinen ja ennenkaikkea, todellinen voimanpesä. Tämä olento tuhoaa monet jotka asettuvat tielle ja vastapuolella tämä on haaste. Bahamuth on yksi parhaiten tehtyjä summon olentoja ja koko FF sarjan aikana on tullut vastaan monta kohokohtaa (FFIV, FFVII, FFVIII, FFX), mutta myös pari selvää laskua (FFXV). Tässä on lohikäärme joka on tehty juurikin sellaiseksi kuin pitääkin ja joka on juurikin niin voimakas kuin kuuluukin.


1. Ignitus - Legend of Spyro trilogia

Tässä on lohikäärme joka näyttää juurikin siltä miltä pitää. Ulkoinen olemus on uskomattoman hyvä. Tässä on erittäin hyvä mentor hahmo uuteen alkuun, varsinkin kun äänenä on itse Gary Oldman. Ignitus on jäänyt todella vahvasti mieleen ensin trailereista ja sitten ensimmäisen pelin tarinasta. Toisessa pelissä ei ole mitään niin mieleenjäävää, mutta kolmannen pelin loppupuolella, Ignistus ikuistaa itsensä yhtenä trilogian parhaista ja tärkeimmistä hahmoista. Tässä on lohikäärme jossa ulkoinen olemus ja sisältö ovat erittäin hyvässä paketissa.