Hyvä nimi voi helposti myydä pelin, samalla tavalla kuin huono nimi voi oitis vähentää kiinnostusta tai huomiota. Monesti kiinnostava nimi oitis herättää huomiota ja pelistä ottaa enemmän selvää.

 

 

 

Jos nimi kuullostaa hyvältä tai iskee muuten jollakin tavalla, se kelpaa osaksi listaa. Kyllä selllaiset hyvin nimetyt pelit yleensä jäävät mieleen edes jollakin tavalla. Joskus melko tavanomaiset sanatkin toimivat oikeassa kontekstissa erityisen hyvin. Hyvin usein, tietyt sanat oitis saavat pelin kuullostamaan kiinnostavammalta.

Star Wars, Lords of the Rings ym alkavia pelejä pyritään välttämään, koska ne ovat sen verran ilmiselviä ja menevät aina itse sarjan perusteella.

Ei myöskään jo mainittuja pelisarjoja aiemmista listoista tässä aiheessa.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Zero Time Dilemma

Vähän tälläinen sanakokoelma nimi, mutta siinä on hyvä sointu ja kuullostaa hyvältä myös ideallisesti, joten kyllä se nimi oitis hieman herättää.

 

Scarlet Nexus

Sanotaan että tämä on niitä tapauksia kun nimi ei suoranaan kerro mitään, mutta kuullostaa joka tapauksessa oikein hyvältä. Tulipunainen Keskus kuullostaa paremmalta englanniksi.

 

Redemption Reapers

Lunastus Niittäjät. Ideallisesti vähän ei sopiva sanakombo, mutta ei vähennä sitä, että kuullostaa erittäin hyvältä. Juurikin sellainen hyvin yhteensopiva sanakombo pelkästään siinä, miltä kuullostaa.

 

Gungrave G.O.R.E

Kuullostaa oikein hyvältä omalla keksityllä tavallaan ja tyyliä lisää muutenkin se että tämä asenne välittyy peliinkin. Mutta nimellisesti joka tapauksessa sellainen, joka jää paremmin mieleen.

 

Broken Sword: Shadow of the Templars

Nimi on paljon parempi mitä peli, sillä Särkynyt miekka kuullostaa paremmalta, mitä se lopulta onkaan ja sama pätee lisänimeenkin.

 




24. Resident Evil

Alkunperin tämä ei kuullostanut kovinkaan ihmeelliseltä nimeltä, mutta ajan saatossa se on alkanut kuullostaa paremmalta ja paremmalta ja vaikka se ei vieläkään ole se paras mahdollinen nimi, niin kyllä pelisarja on omalla tavallaan tehnyt siitä todella hyvältä kuullostavan, laatupeleillä.


23. Horizon Zero Dawn

Horisontti Nolla Aamunkoi. Todella randomilta kuullosta nimi, mutta kuullostaa kyllä todella hyvältä. Pelistä se nyt ei kerro juuri mitään, mutta kyllä se mieleen jäi aika nopeasti, vaikka ei se paras nimi olekaan tällä Horizon päänimikkeellä.


22. Hellpoint

Kuullostaa hyvältä, todella badass nimi, vaikka peli onkin ehkä huonoin soulslike mitä on vastaan tullut. Siitäkin huolimatta, kun mietitään pelkästään nimiä, niin kyllä tässä on oitis asennetta.


21. Mega Man

Tämä on ehdottomasti yksi niitä pelisarjoja joka nappasi välittömästi huomion koska kun johonkin laittaa Megan osaksi kokonaisuutta, se kuullostaa omaan korvaan oitis erittäin hyvältä, jopa paremmalta kuin isompia numeroita tarkoittavat nimikkeet.


20. Dark Pictures: The Devil in Me

Synkät kuvat sarjassa Paholainen Sisälläni on ehkä se paras, vaikka House of Ashes hyvin lähelle pääseekin mutta nyt kun näistä kahdesta valitsen toisen, niin kyllä tämä on se, mikä oitis kuullostaa paljon houkuttelevammalta.


19. Blood of the Werewolf

Ihmissuden verta on tälläinen melko simppeli nimike, mutta se toimii erittäin hyvin koska kaikki susiteemainen yleensä toimii ja ihmissusi tuo oitis mukanaan jotakin extraa.


18. Damnation

Kadotus. Siinä on oikeanlaista sointua. Vaikka tässä ei mitään ihmeellisempää olekaan, niin kyllä nimi on ollut oitis todella hyvä. Laatuun tässä ei sen enempää mennä, mikä on tälle pelille lopulta palvelus.


17. Wolfenstein

Nimi joka ei suoraan tarkoita mitään, mutta joka pelisarjaan paremmin perehtyneille tarkoittaa jotakin. Siitäkin huolimatta tämä on yksi niitä pelisarjoja joka kuullosti todella hyvältä, vaikka siitä ei silloin tiennytkään yhtään mitään.


16. War of the Monsters

Hirviöiden Sota. Kuullostaa hyvältä ja houkuttaa katsomaan millaisia hirviöitä löytyy. Sanotaan että tämä ei ole sellainen nimi joka oitis vangitsee täysin huomion, mutta kyllä se on sen verran hyvä, että se välittömästi lisää kiinnostusta itse peliä kohtaan.


15. Viktor

Ei kerro pelistä mitään, mutta tämä on yksi sellainen nimi, joka aina kuullostaa todella hyvältä ja joka aina tavallaan nappaa. Vaikka pelistä ei tiedä mitään ja nimi ei kerro mitään, niin kyllä tälläinen nimi silti hieman vetää huomiota puoleensa, vaikka helposti hukkuukin myös joukkoon.


14. Remnant: From the Ashes

Jääne, tuhkista. Remnant on yksi sellainen sana joka kuullostaa oikein hyvältä, vaikka ei tarkoitakaan mitään erityisen iskevää. From the Ashes on erittäin hyvä lisä siihen ja kyllä tämä on sellainen yhdistelmä joka toimii ja veti huomiota puoleensa. Laadukkaasti tehty peli tekikin sitten loput.


13. F.E.A.R

Pelko sana, mutta lyhenne muodossa. Houkuttaa ottaa selvää että mikä on homman nimi. Lyhenteet voivat napata todella hyvin, vaikka ne olisivat todella simppeleitä ja tämä on siitä erityisen hyvä esimerkki.


12. Guise of Wolf

Ehkä omalla kohdalla se tapaus jossa nimi vaikutti todella hyvältä ja pettymys on ollut varmaan tähän asti suurin, sillä tämä on yksi huonoimpia pelejä mitä tiedän, mutta yksi todella hyvä nimi, joka lisää kiinnostusta tätä peliä kohtaan, kohtalokkain seurauksin.


11. Shadow of Zorro

Zorro nyt on oitis yksi sellainen aihe joka on täysin tuttu ja nimemä se on ehdottomasti sieltä parhaast päästä. Omalla kohdalla tämä on se aihe, jossa Z kirjaimesta tuli niin cool ja badassa samalla aikaa. Kun tähän lisätään vielä niinkin hyvä lisä, kuin Varjo, on peli oitis todella houkuttava. Ei mennä pelin laatuun sen enempää.


10. Lone Wolf

Peli ei ole vielä ilmestynyt, joten mahdollisuuksia on että nimi saa arvoisensa pelin. Yksinäinen susi kuullostaa hyvältä aika monella tavalla ja siinä on merkitystä sekä kirjaimellisesti, ajatuksellisesti, runollisesti ja vaikka kuinka monella muulla tavalla. Lisäksi tässä ei ole tekijän egoa mukana, kuten Joe Dever's Lone Wolfissa.


9. Dragon World

Nimi on erittäin hyvä, siis Lohikäärmemaailma, siinähän voi olla vaikka mitä mahdollisuuksia. Peli ei sitten pystykään vastaamaan tähänä yhtään, sillä kyseessä on hyvin suppea kokonaisuus, jossa laatua ei juuri olekaan. Mutta nimi on joka tapauksessa todella houkutteleva


8. Wolf's Den

Myös, todella houkuttelva nimi ja samalla tyylillä kuin edellinen, Suden Pesä. Tämä on myös sellainen tapaus jossa mahdollisuuksia on vaikka kuinka, mutta samalla tavalla kuin aiempi, tässäkin kohtaa nimi on merkittävästi parempi, mitä se varsinainen peli sitten on.


7. Warhammer 40 000: Space Wolf

Sotavasara ei ole erityisen hyvältä kuullostava, mutta monesti nämä lisänimet ovat ja Avaruus-susi on sieltä parhaasta päästä. Se hieman antaa osviittaa siitä että millaisessa teemassa ollaan, mutta pääasiassa kyse on joka tapauksessa hyvästä nimestä koko sarjassa.


6. Legendary

Legendaarinen, nimi joka oitis asettaa eeppisiä mittasuhteita ja kuullostaa välittömästi todella hyvältä. Eikä pelin asetelmakaan huono ole, mutta toteutus on. Hyvä esimerkki, taas, siitä miten erinomainen nimi monesti johtaa melko vaatimattoman pelin luo.


5. Tale of a Wolf

Taru Sudesta, tai jotain sellaista. Kuullostaa hyvältä ja koska peli ei vielä ilmestynyt, niin vaikea sanoa että millainen loppuvaikutelma on, mutta hieman samoja fiiliksiä kuin WolfQuestissa oli, mikä ei ole suoraan hyvä asia, mutta kyllä tälle mahdollisuuden voisi antaa.


4. How to Train Your Dragon

Se kuullosti hyvältä elokuvana ja se kuullostaa hyvältä pelinä. Tämä on tietysti yksi sellainen tapaus jossa nimi kertoo oitis kaiken ja kaikki elokuvat ja suuren osan sarjoista nähneenä tämä kertoo todella paljon. Mutta vaikka mitään ei tietäisi, niin kyllä tämä on yksi niitä nimiä joka välittömästi nappaisi mukaansa, vaikka peli ja aihe olisivat täysin vieraat.


3. Werewolf - Apocalypse: Heart of the Forrest

Aihe on tuttu, koko Werewolf - Apocalypse aihe on niitä, erittäin kiinnostavia kokonaisuuksia ja siitä syystä peli on nimeltään välittömästi todella houkutteleva. Sanotaan että vaikka aihe ei olisi tuttu, niin tämä on juuri sellainen sana yhdistelmä että se välittömästi kuullostaa hyvältä ja houkuttaa tutustumaan lähemmin.


2. Divinity: Dragon Commander

Lohikäärmekomentaja, todella hyvä titteli. Divinity itsessään nyt ei mitään isompaa tarjoa, vähän sama kuin Warhammer: Space Wolfin tapauksessa ja kahden pelin kanssa tilanne on melko tasaisella pinnalla, mutta sillä erolla että Divinity kuullostaa Warhammeria merkittävästi paremmalta, joten tämäkin peli kuullostaa merkittävästi paremmalta.


1. Wolflord

Tässä on asennetta, todella sellainen nimi jonka itse voisin antaa pelille ja siitä syystä se oitis vetää huomion itseensä. Sääli että peli itsessään on yksi suurimpia pettymyksiä mitä on hyvän nimen takaa sitten löytynyt. Mutta nimi itsessään, ehdottomasti yksi parhaita mitä on kuullut.