Kuten päähenkilöiden kanssa, pääroistojenkin kanssa on taidettu jo sanoa kaikki oleelliset asiat, mutta toisin kuin päähenkilöiden tapauksessa, pääroistojen tapauksessa ollaan jo pidemmän aikaa oltu siinä pisteessä ne parhaat jo pitkälti jo poimittu. Vaikka lisää erinomaisia pääroistoja tulee lisää vähän väliä, niin vähemmän hyvät saavat tilaa loistaa. Tätä korostaa myös se, että tietynlaiset roistohahmot helposti vain toistavat aiempia. Hyvänä esimerkkinä tässäkin tapauksessa, Dragon's Dogma II:n lohikäärme, joka on pitkälti kuin Grigori, mutta nimeämätön.

 

 

 

Sääntökertaus:

- Vain yksi per peli, jos useampi pääroisto niin vain yksi voidaan valita

- Vain selviä pääroistoja kyseisessä pelissä

- Jos heistä tulee muissa peleissä liittolaisia niin se ei haittaa kun kyseessä on tietty tarina

- Pääroisto ei aina ole viimeinen vihollinen jonka nujerrat

- Pääroisto ei välttämättä edes esiinny pelissä

- Koska monet hahmot ovat saaneet useita erilaisia versioita, niin vain yksi kelpaa, eli paras valitaan

- Itsenäisiksi laskettavissa olevat DLC:t voidaan huomioida pääpelin rinnalla

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Voldemort - Harry Potter ja Viisasten Kivi

Hän joka jääköön nimeämättä ei ole tullut pelimaailmassa juurikaan vastaan, kovin montaa Harry Potter peliä ei ole siis tullut pelattua. Mutta tässä ensimmäiseen tarinaan pohjautuvassa pelissä, hän toimii erittäin hyvin. Vaikka toimisi paremmin myöhemmin.

 

Raphael Drake - 007: Nightfire

Tästä hahmosta tulee itsellä nopeasti mieleen Hugo Draxx, Moonrakerista, juurikin tälläinen tyylikkään arvokas herrasmies, joka onkin sitten salaa täysi megalomaaninen superrikollinen.

 

Sandrakk - Immortals of Aveum

Aluksi vaikuttaa melko tavanomaiselta haarniskoidulta mustalta maagikolta, mutta jonka taustojen hieman avautuessa, hänestä tulee astetta parempi pääroisto, jonka motiiveja voisi tavallaan jopa perustella.

 

Mr. Sinister - Deadpool

Herra Pahuus on erinomainen X-Men roisto ja sanotaan että vaikka Deadpool vetääkin tämä jutun vähän liikaa vitsiksi, niin kyllä tämä on uhkaava pääroisto, myös vähän väärinkäytettynä.

 

Apocalypse - X-Men: Legends

Yksi voimakkaimpia X-Men vihollisia ja erinoaminen pääroisto tälläiseen peliin. Sanoisin jopa että kovin montaa parempaa ei löydy, vaikka hahmossa tiettyjä hoopoja piirteitä onkin.

 

Baron Dante - Croc 2

Kyllähän Baron Dante oli pääroistona Croc ykkösessäkin, mutta itse muistan pelanneeni kakkosta ensin ja siitä hahmo on jäänyt paremmin mieleen.

 

Obadiah Stane - Iron Man

Rautamies elokuvan tapaan Stane toimii oikein hyvänä pääroistona. Sanotaan että vaikka hahmo onkin vähän sellainen tavanomainen moniin muihin verrattuna, niin tässä asetelmassa, hän on erittäin osuva.

 

Big Bad Goverment Guy - South Park: Stick of Truth

Kaikessa vitsikkyydessään ja satiirissaan, tämä on todella hyvä pääroisto josta on tehty kliseisillä tavoilla todella karski ja uhkaavan näköinen. Ja sitten matto vedetään jalkojen alta ja hänestä tehdään täysi vitsi.

 




24. Skeletor - He-Man: Defender of the Grayskull

Skeletor nyt on klassinen roistohahmo ja vaikka peli ei teekään kunniaa hänelle, saati He-Manille, niin ainakin tässä on jotain pientä mitä ei pelimaailmassa ei ole juurikaan nähty, vaikka mahdollisuuksia olisi vaikka kuinka. Varsinkin nyt kun uudet animaatiosarjat on nähty.


23. Flavious Mettelus - Assassin's Creed: Origins

AC roistojen keskuudessa on useita monenlaisia roistohahmoja Mettelus on ehdottomasti sieltä paremmasta päästä tälläisenä brutaalina roomalaiskenturiona. Sanotaan että monella tavalla hän on aika tavanomainen roistohahmo, mutta tapa jolla häntä pohjustetaan ja mitä kaikkea tähän hahmoon kuuluu, tekee hänestä astetta paremmin. Varsinkin tässä ympäristössä ja näin heikossa pelikokonaisuudessa.


22. Kessler - InFamous

Ei oikein minkään näköinen, mutta se tausta ja kokonaisuus onkin sitten aivan toista tasoa. Kessler näyttää jotenkin nopeasti kyhätyltä hahmolta jossa ei ole oikein mitään erikoista, mutta sitten kun palastukset alkavat ja Kessler on Cole.


21. (Adam & )Eve - Nier: Automata

Valinta voi tässä tapauksessa olla hänen kaksoisveljensä Adamkin, sillä he ovat monella tavalla yhtä. Eve on kuitenkin näistä kahdesta ehkä se tyylikkäämpi ratkaisu, vaikka eroa hyvin vähän onkin. Sanotaan että monella tavalla nämä kaksi ovat pakettidiili, mutta jos toista pitää korostaa niin Eve on lievästi parempi.


20. Scaly Pete - Maneater

Pelihahmon verivihollinen tämän syntymästä asti. Hän tappoi maneaterin emon, yrittää tappaa tämän, mutta hai puri hänen kätensä pois ja pelin ajan he jahtaavat toisiaan. Scaly Pete on sellainen todella karu ja kuvottava salametsästäjätyylinen hahmo josta on saatu samalla aikaa myös samalla tavalla kiusaajatyylinen hahmo, mitä Musta Pekka Mikki Hiirin seikkailuissa Höyrylaiva Villestä alkaen.


19. Edna Strickland - Back to the Future: The Game

Useammassa ajassa ja useampana versiona esiintyvä hahmo on pohjimmiltaan melko häijyä sorttia, vaihtelevista syistä ja juuri tästä syystä hän toimii Paluu Tulevaisuuteen hengessä todella hyvin. Erityisesti se kaava jossa hahmo kehittyy ja etenee nuoruudestaan vanhuuteen, monien mutkien ja variaatioiden kautta auttaa korostamaan sitä, miten paljon sisältöä tähän hahmoon onkaan saatu ja miten selvästi hahmosta pahista muokataankin.


18. Lucien Fairfax - Fable II

Tyylikkääksi tehty roistohahmo joka on enemmän tätä vähemmän uhkaavaa sorttia ja enemmänkin tätä sorttia joka ei niinkään likaa omia käsiään jos ei ole pakko. Sanotaan että monella tavalla hän on hyvin tehty kusipää josta haluaa vain päästä eroon, mutta joka omalla tavallaan toimii myös siksi, että hän on selvä maalitaulu ja lopullinen päämäärä kostoretkellä.


17. Lockdown - Transformers: Rise of Dark Spark

Sanotaan että elokuvissa hahmosta ei ole otettu niin paljon irti kuin olisi voitu ja ulkoisesti hahmo jättää aika paljon toivomisenvaraa. Siitäkin huolimatta peliversio toimii oikein hyvin, vaikka näyttääkin aivan liikaa ihmiseltä kuin pitäisi. Hahmon käyttö on kuitenkin todella hyvällä tasolla.


16. Count Victor de Arles - Plague Tale: Requiem

Toimii parhaiten yhdistettynä vaimoonsa joka on sillä petollisella tavalla paha, kun taas tämä hahmon on hillityllä tavalla hyvä, mutta josta kuitenkin heti tulee vähän epäilyttävä fiilis. Tyylillisesti hahmo toimii erittäin hyvin ja hänen kaarensa tarinassa vielä paremmin, sillä hänen kanssaan vain odottaa sitä hetkeä kun kuppi menee nurin ja se todellisuus tulee mukaan kuvioihin. Loppuhuipennus häntä vastaan on myös erinomaisesti toteutettu.


15. Oda Nobunaga - Onimusha 3: Demon Siege

Demoniversio tästä historiallisesta hahmosta ei ole ylivedetty, mutta ei myöskään liian tylsäksi jäänyt, vaan kokonaisuutena hän toimii erittäin hyvin ja onnistuu nostamaan odotuksia merkittävästi. Sanotaan että pelkästään se, että kyseessä on Nobunaga, yksi tunnetuimpia Japanin historiallisia hahmoja, tekee tästä oitis astetta isomman jutun, etenkin kun hahmoa on käytetty näin hyvin.


14. Simon Manus - Lies of P

Manus on erinomainen vastine Gepettolle eräänlaisena mestarialkemistina jolla on omat visionsa. Tyylillisesti hän on erittäin onnistunut ja kohtaus jossa hän esittäytyy toimii erittäin hyvin. Tämä on sellainen hahmo jota näkisi kokonaisuudessa vähän enemmänkin, sillä tuntuu että paljon ehtii tapahtua kahden kohtauksen välillä, kun hänen kokeensa lähtevät täysin lapasesta ja hän mutatoituu "jumalan kädeksi".


13. Captain Fuertes - Shadow of Zorro

Ulkoisesti hahmo olisi voinut olla parempikin, sillä kapteeni Ramon on mahdollisesti kaikista Zorron roistohahmoista se hienoin, ainakin siten miten olen itse hahmon useimmin nähnyt. Fuertesista puuttuu se jokin. Tarinallisissa puolissa ja hahmon mahdollisessa salaisessa menneisyydessä onkin sitten vähän enemmän ytyä mikä oitis tekee hänestä astetta pahemman roistohahmon ja samalla aikaa korottaa panoksia ja luo paljon mahdollisuuksia.


12. Mustache girl - A Hat in Time

Punahilkka jolla on viikset. Kaikessa koomisuudessaan Viiksityttö on erittäin hyvä vastus Hattupenskalle. Tämä on niitä hahmoja jota ei ole tarkoitus ottaa täysin vakavasti, mutta koomisuuden alla on tehokas taistelija joka ehkä on alussa kaveri, mutta josta nopeasti kehittyy pelaajalle varteenotettava verivihollinen.


11. Fallen - Transformers: Revenge of the Fallen

Ensimmäinen Decepticon on ulkoisesti hieman hoopon näköinen, lähinnä "päähineensä" vuoksi, mutta tarinallisesti hän toimii oikein hyvin ja peli ottaa tarpeeksi vapauksia kokonaisuudesta tarjotakseen hyvän kokonaisotteen hahmoon ja tarinaan jossa häntä käytetään pääroistona eritätin onnistuneesti.


10. Vholaran Igniseri - Tales of Arise

Tässä hahmossa on paljon sellaisia todella tyypillisiä pääpahisvivahteita tälläisissä JRPG genren tuotoksissa jossa pääroistona on eräänlainen miekkamies. Voisi sanoa että Vholaran on Tales sarjan Sephiroth, sillä samalaisia vivahteita on ja mitä tulee tarinakokonaisuuteen, ottaa tämä hahmon selvästi paikkansa kaikista voimakkaimpana vihollislordina ja vesielemntin mestarina. Lisäksi, tässä hahmossa on pari yllätystäkin mukana.


9. King Blue - Viewtiful Joe

Blue on aluksi selvästi pelaajan mentorihahmo ja sankareista suurin, mutta suurena kääntenä pelissä käy ilmi, että hänen alter egonsa on kapteeni sijaan kuningas ja roistohahmoista kaikista voimakkain. Koko kokonaisuus vaatii paljon avaamista sillä siihen kuuluu niin elokuvapuoli, pelimaailmallinen puoli, kuin useampi osa hahmosta itsestään, mutta tämä idea että sankareista suurin on myös roistoisa suurin on hyvä käänne ja siitä on otettu mukavasti myös irti.


8. Louhi - Kalevania

Kaleva pelimuodossa ja monilla vapauksilla. Louhi on joka tapauksessa pääpiirteittäin juuri sellainen hahmo jossa on sitä samaa ideaa, mikä on kansalliseepoksesta tuttua. Hänen roolinsa pääroistona välittyy oikein hyvin ja hahmoon on tuotu mukaan ne avainasiat. Sanotaan että hahmon käyttö jää melko vähälle, mutta lähdemateriaali huomioiden tämä on erittäin hyvin tehty versio hahmosta. Sanotaan että jos tuntuu Kalevan tarinoita vähän paremmin, niin hahmosta saa enemmän irti ja samalla ymmärtää myös pelin tapahtumia paremmin, koska kaikkea ei pelissä isommin selitetä tai avata, mikä ei tee palveluksia pääroistolle.


7. Blot - Epic Mickey

Pimeyden ruumiillistuama musteesta ja se pelin varsinainen pääroisto, vaikka Oswald olisikin ollut erittäin hyvä pääroisto. Läikkä on monella tavalla selvä Disney roisto, mutta myös tietyillä tavoilla paljon standartia synkempi hahmo. Pelin yleisessä otteessa hahmo on erittäin hyvä roistohahmo jossa on paljon mahdollisuuksia ja joista osaa jopa käytetään erittäin onnistuneesti. Erityisesti hänen kätyrinsä, Shadow Blot, kanssa on lähdetty tälle valintatielle joka sitten tuo oman osansa pelimaailman muutoksiin, pelaajan valintojen kautta.


6. Agent Smith - Matrix: Path of Neo

Parhaat palat elokuvista ovat myös osana peliä joka ottaa siellä täällä vähän vapauksia ja tekee kokonaisuudesta pelimäisemmän. Hugo Weavingia muistuttava agentti Smith on joka tapauksessa se hahmo josta tulee vihollisista tyylikkäin ja voimakkain, varsinkin kun lähestytään loppuhuipennusta, jossa mennään todella pelimäiseen suuntaan. Joka tapauksessa hahmossa on sitä samaa tyyliä mitä elokuvistakin löytyy. Agent Smith on erittäin hyvä esimerkki sellaisesta virheettömästä pukumiehestä, joka saattaakin olla paljon kovempi vastus miltä aluksia vaikuttaa ja se näkyy.


5. Weiss the Immaculate - Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII

Omegan asti joka monella tavalla vaikuttaa vain uudelta Sephirothilta, tai Sephirothin kloonilta, tai uudelta astialta, Advent Children tyyliin. Weiss on kuitenkin hahmo jossa on ihan omakin idea ja joka varsinkin loppupuolella todella muodostuu aivan erityisen hyväksi viholliseksi Vincent Valentinelle, kun Omega voima laitetaan vastakkain Kaaos voiman kanssa. Weiss itsessään on ulkoasultaan ja aseistukseltaan juuri sellainen mitä voisi odottaakin, sillä moni vastaava roistohahmo on käyttänyt samaa tyyliä. Pelin aikana Weiss ei tee paljoakaan, muuta kuin näyttää tyylikkäältä ja antaa odottaa itsesään. Mutta se toimii, samalla tavalla kuin Sephiroth, Xemnas tai useampi muu vastaava.


4. Vahram - Prince of Persia: The Lost Crown

Kuolemattomien johtaja ja kaikenpuolin selvä komentajahahmo josta muodostuu pelin edetessä erittäin voimakas pääroisto. Hänessä on tyyliä mikä on oitis plussaa, mutta hänen taitonsa ja erikoisvoimansa todella tekevät hänestä erityisen vahvan vihollisen. Mutta se miten paljon tarinassa onkaan panostettu juuri tähän hahmoon jopa tekee hänestä ymmärrettävän hahmon, jolla on täysi oikeus siihen mitä hän tekee. Ainakin tavallaan ja se on nopeasti hyvä tapa tehdä pääroistosa päähenkilöä parempi hahmo.


3. Monika - Doki Doki: Literature Club

Peli jossa ei ajattelisi edes olevan varsinaista pääroistoa, mutta kyllä tästä joukosta Monika täyttää selvät roiston merkit ja hänen tekonsa, voimansa ja läsnäolonsa kokonaisuudessa todella tekevät hänestä aivan omaa tasoaan olevan hahmon. Tapa jolla tämä peli rikkoo neljännen seinän on erittäin hyvin toteutettu ja monella tavalla se miten Monika kehittyy ja muuttaa tilanteita todella tekee hänestä aivan omanlaisensa roistohahmon jollaisia ei juurikaan tule vastaan ja hänen kanssaan toiminen muuttuu siinä samalla.


2. Shockwave - Transformers: Dark of the Moon

Melko yllättävä veto tehdä tästä pelistä esiosa elokuvalle ja esitellä Shockwave aivan erilaisella tavalla, todella toimivalla tavalla jossa hänestä tehdään merkittävästi tehokkaampi hahmo mitä hän on muutoin ollut elokuvasarjassa. Sanotaan että tässä hänestä otetaan paljon enemmän irti mitä elokuvassa. Tämä versio on niin paljon parempi, mitä elokuvien versio on ja sanotaan että jos elokuva olisi tullut tämän pelin jälkeen ja ottanut enemmän mallia tästä, olisi kokonaisuus saattanut olla paljon parempi.


1. Venom - Marvel's Spider-Man 2

Venom symbiootti on helposti yksi parhaita roistohahmoja mitä Hämähäkkimiehellä on ja oikeastaan ainoa heikkous tässä kokonaisuudessa on se, että tästä asetelmasta puuttuu se todellinen Venomin partneri, Eddie Brock. Nyt täytyy tyytyä Harry Osborneen, joak ei vain aja samaa asiaa. Mutta se miten symbioottia käytetään kokonaisuudessa on aivan omalla tasollaan sillä se manipuloi Peter Parkeria ja sen jatketatta on myös Scream. Varsinainen Venom muoto tosin näyttää juuri siltä miltä pitääkin ja mukaan on saatu myös hieman extraa erittäin upealla tavalla. Tämä versio Venomista on paras sitten Ultimate Spider-Man pelin, PS2:lla.