Metal Gear Solid on pääasiassa se sarja jota olen itse pelannut tästä joukosta ja pomotaisteluiden suhteen taso on erittäin epäsäännöllistä sillä tässä tapauksessa niitä huonoja löytyy aika helposti.

 

 

Kaikki Metal Gear sarjan pelit mahtuvat mukaan, mutta itse en ole pelannut niistä vanhimpia, joten niiden pomotaisteluja ei tule olemaan mukana, vaan pääpaino on Solid sarjassa. Metal Gear Solid on tässä listassa lyhennetty: Twin Snakes.

Huonoimpien pomotaisteluiden tapauksessa helposti jokin aina unohtuu koska hyvät muistaa paljon helpommin kuin ne huonot.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Metal Gear Rays - Sons of Liberty

Tuntuu että tämä on suoraan kopiotu Twin Snakesin Metal Gear Rex taistelusta (joka sekään ei erityisen hyvä ollut), mutta nyt sotakoneita on enemmän, mikä on sitä tylsempää pomotaisteluasettelua.

 

Revolver Ocelot - Twin Snakes

Harmillisen yksinkertaistettu, sillä tämä on asetelmaltaan erittäin hyvä. Ainoa mitä tässä lopulta tehdään, on juostaan ympyrää, mikä ei ole erityisen iskevää, vaikka muutamat mekaniikat toimivatkin hyvin.

 

Fear - Snake Eater

Nokkelia ideoita, mutta harmillista on että niillä on saatu aikaiseksi pelin ärsyttävin taistelu jossa on paljon aikaa vieviä puolia ja pomovihollinen joka on sitä liikkuvampaa sorttia, mikä vain kuluttaa lisää aikaa.

 




12. Skulls - Phantom Pain

Ongelmallinen pomotaistelu koska se on tehty niin ylivaikeaksi. Kalloyksikkö on parasiittivahvistettu joukko jotka on tarpeettoman haastavia tapettavia. Ensimmäisellä kerralla ideana on vain paeta heitä ja silloinkin koko tilanne on tehty aivan päin seiniä, mutta toisella kerralla kun on pakko taistella, tuntuu että koko tilanne on tehty hyvin ärsyttäväksi, koska tämä viholliset kestävät vahinkoa mahdollisesti enemmän kuin mitkään muut sotilaat koko pelisarjassa, mikä on melkoinen saavutus sinänsä.


11. Sniper Wolf (1) - Twin Snakes

Siinä missä erä 2 on yksi parhaita pomotaisteluita, on tämä ensimmäinen lähinnä tylsää paikallistamista ja ammuskelua todella riisutussa ympäristössä ja toimii lähinnä harjoitteluna todelliseen näytönpaikkaan. Tämä kalpenee kaikilla tavoilla toisen taistelun kanssa ja tuntuu aivan liian väkisin mukaan ängeltyltä osuudelta. 


10. Gurlukovich soldiers - Sons of Liberty

Tylsä erikoisjoukko jollaisia on nähty ennenkin ja näissä tyypeissä ei ole edes mitään sellaista, mikä millään tavalla erottaisi ne oikeasti monista samanlaisista.


9. Eli - Phantom Pain

Eli on ärsyttävä hahmo ja pomotaistelussa tuntuu, että siinä hahmosta on niin pakotetusti yritetty tehdä kovempi mitä on. Puhumattakaan että tässä on kova hinku vain laittaa nappi otsaan, mutta sen sijaan tässä pitää toistaa pari temppua uudestaan ja uudestaan, mikä vain korostaa sitä että taistelussa on paljon asioita joita ei ole voitu miettiä loppuun asti.


8. Man on Fire - Phantom Pain

Valtava missattu potentiaalia ja lopputuloksena on taistelu, jossa ei tunnu edes olevan sellaisia hyviä ideoita joita monissa tämän pelisarjan pomotaisteluissa on ollut. Palava mies on kuin pomotaistelu, joka on jäänyt keskeneräiseksi ja sitten on lopulta vain tehty sellaisia nopeita ratkaisuja jotka eivät yksikertaisesti auta tätä pomovihollista erottumaan isommin joukosta, vaikka hahmossa olisi paljon sellaisia osia, joita olisi voitu käyttää hyväksi. Tämän on parasta johtua siitä, että tekijöiltä loppui aika, sillä muutoin tämä on säälittävä yritys.


7. Tank - Twin Snakes

Tankki juurikin sillä tylsällä tavalla tehtynä. Paljon kestävyyttä ja pelaajalla melko onnettomat varusteet. Lisäksi ohjattavuus ei tuo tätä taistelu juuri ollenkaan ja koko tilanne on suoraan tylsä ja tuntuu parhaimmillaankin pelkältä täytteeltä.


6. Fatman - Sons of Liberty

Tämä on sellainen vihollinen jota itse kuvailisin pelleilyvihollisena, eli todella Kojimamaisena. Rullaluistelija joka ryystää fiinisti viiniä siinä samalla. Taistelu itsessään on pommien etsimistä ja purkamista samalla kun tämä punkero pitäisi tappaa, mikä on suoraan tylsää 'kissa ja hiiri'l eikkiä ilman mitään mielekästä sisältöä.


5. Shahelanthropus - Phantom Pain

Iso sotakone johon voi tehdä kunnolla vahinkoa vain singoilla, tankeilla ja vastaavilla. Tämä vihollinen on tarpeettoman kestävä, taistelu tuntuu vain jatkuvan ja jatkuvan eikä se ole oikeastaan missään kohtaa erityisen hauskaa. Siitä tekee pitkäveteisemmän myös se, että pelaaja joutuu jatkuvasti etsimään jotakin tarpeeksi järeää että pystyy tekemään kunnolla vahinkoa kohteeseen jonka hyökkäysmetodit ovat ylimitoitettuja ja kaikesta näyttävyydestään huolimatta todella rasittavia, jotka vain pitkittävät jo valmiiksi pitkäveteistä taistelu.


4. Harrier - Sons of Liberty

Hävittäjätaistelu joka ei vain nappaa, sillä se on kuin tehty kaikilla mahdollisilla tavoilla juuri niin ärsyttäväksi taisteluksi, kuin pomotaistelut tälläisiä sotakoneita vastaan ovat. Hävittäjän kanssa saa jatkuvasti hakea hyvää paikkaa josta osua kohteeseen varsin tiukoissa aikarajoissa ja sitten on taas pitkä aika puhdasta odottamista, mikä vain pitkittää taistelu joka on alusta asti harvinaisen rasittavaa roskaa.


3. Fortune - Sons of Liberty

Välttelytaistelu jossa pelataan lähinnä aikaa. Fortune on hahmona suoraan op ja tuntuu että hänen kanssaan on menty täyttä kikkailureittiä. Tätä voi kutsua pomotaisteluksi todella niukasti koska pelaajalla ei ole tässä juuri mitään tekemistä kuin hengailla ja väistellä, mikä tekee tästä harvinaisen tylsän ja suoraan mielikuvituksettoman taistelun.


2. Raging Raven - Guns of the Patriots

Ideallisesti ei huono, mutta tapa jolla tämä taistelu on tehty, saa sen tuntumaan harvinaisen rasittavalta. Tämä ei ole vaikea taistelu, mutta se on pitkäveteinen. Vihollinen lentää ympyrää pelaajan ympärillä ja valtaosa ajasta menee siinä kun pelaaja yrittää saada vihollisen jyvälle voidakseen tehdä hieman vahinkoa, kunnes sitten alkaa taas vihollisen seuraaminen ja paikan hakeminen. Valtava huti muutoin melko hyvässä pomoviholliskattauksessa.


1. Hind D - Twin Snakes

Hävittäjätaistelu joka on helposti pelisarjan huonoin pomotaistelu. Vihollisella on aivan liian paljon elinvoimaa, iso osa ajasta menee välttelyssä, pelaajan on haastavaa tehdä kunnolla vahinkoa, varusteiden kanssa meno menee helposti kikkailuksi ja muutenkin tässä on todella pikkutarkkoja asioita jotka tekevät tästä jo valmiiksi paskamaisesta taistelulta entistä ärsyttävämmän. Tätä kaikkea vain korostaa se, että MGS ykkönen ei ole ohjattavuudessa millään tavalla paras mahdollinen sillä heti kun ollaan toiminnallisemmassa otteessa, ei paketti enää pysy kasassa. Viimeinen niitti on se, että tämä on täysi täytetaistelu Liquidia vastaan ilman mitään oikeasti hyvää syytä.