Kymmenessä vuodessa pelit voivat kehittyä merkittävästi ja yksi pelisarja voi alkaa ja loppua, tai ainakin kehittyä. Tiettyyn aikaan jatko-osat seurasivat todella äkkiä edeltäjiään.

 

 

 

Mututuntuma on tälläisissä tapauksissa isossa osassa ja samoin sen hetkinen fiilis. Monet saman pelisarjan pelit ovat todella lähellä toisiaa kun taas jotkut voivat olla todella kaukana toisistaan. Sitten on tapauksia kun tietyt pelit ovat erilaisia, mutta laadullisesti erittäin lähellä toisiaan. Tässä tapauksessa ei ole mitään isompia rajoitteita, jos peli on ilmestynyt tietyn vuosikymmenen sisällä niin se on täysin kelvollinen vertailuun. Ainoita isompia poikkeuksia ovat kokoelmat joissa peleistä on tehty lähinnä graafinen päivitys. 

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Chip & Dale: Rescue Rangers

- Erinomainen tasohyppely kaiken puolin

 

Felix the Cat

- Tasohyppelyä tuttuun NES tyyliin.

 

DuckTales

- Mielekäs kokonaisuus täynnä kaikkea pientä kivaa.

 
24. Resident Evil 2

Vaikkakin vähän heikosti vanhentunut niin silti ehdottomasti yksi aikakautensa parhaita pelejä joka onnistuu tarjoamaan erinomaisen ja tunnelmallisen tarinan hyvillä päähenkilöillä ja erinomaisella kauhutunnelmalla. Pelattavuus ei ole sieltä parhaasta päästä, mutta PS1 kaudella, tämä oli vielä kelvollista.


23. DuckTales 2

Pelattavuudeltaan parempi kuin edeltäjänsä mutta muutoin aika pitkälti samanlaista tavaraa.


22. Chip & Dale 2: Rescue Rangers

Hietumpi ja viimeistellympi kuin edeltäjänsä ja siksi erinomainen tasohyppely.


21.Super Castlevania IV

Kuin paranneltu versio alkuperäisestä Castlevaniasta.


20. Tai-Fu: Wrath of the Tiger

Yksi PS1:n unohdettuja, mutta kokonaisuutena erittäin mielekkäitä toimintapelejä joka onnistui tarjoamaan todella hyvän kokonaisuuden ja loistavan lopetuksen.


19. Megaman X2

X sarjan paras. Mielipide kysymys mutta viholliskattaus on paras ja pelattavuus on hienosäädetympi edelliseen verrattuna, eikä haastekaan ole niin ylitsevedetty kuin kolmosessa.


18. Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back

Hyvä jatko-osa hyvälle pelille muutamilla uusillakin jutuilla ja huomattavasti siedettävämmällä vaikeustasolla.


17. Teenage Mutant Ninja Turtles II: Arcade Game

NES kauden parhaita toimintapelejä. Yksinkertainen pelattavuus mutta todella mielekäs ja laajudeltaan ja haasteeltaan erittäin hyvä. Turtlesit nyt ovat kova sana muutenkin.


16. Tekken 3

Tappelupelien joukossa yksi parhaita erinomaisen kombosysteemin ja kattavan hahmovalikoiman ansiosta.


15. Gremlins 2: New Batch

Yksi NESin parhaita pelejä, todella hyvä elokuvaan pohjautuva tapaus jossa erinomainen pelattavuus ja juuri oikealla tavalla kehittyvä toiminta ja varsin kohtuullinen haastavuus.


14. Soul Calibur

Tappelupelisarjoista ehkäpä se paras ja tämä on erittäin hyvä ensimmäisen osa siinä sarjassa. Pelattavuus toimii, hahmovalikoima on erinomainen ja muutenkin kokonaisuus toimii todella hyvin.


13. Crash Bandicoot

Pelattavuudeltaan erinomainen 3D peli joka on monella tavalla tien näyttäjä niin monille muille peleille. Asiaa auttaa myös se että pelissä on kiitettävästi pituutta, paljon haasteita ja todella hyvin tehtyjä pomotaisteluita, jotka nekin ovat tiennäyttäjiä monille jotka seurasivat.


12. Final Fantasy IV

Yksi niitä pelejä joka on ikääntynyt varsin hyvin ja jonka tarina on vieläkin yksi parhaita FF sarjassa. Pelattavat hahmot ovat hyvin tehtyjä ja pääroistokin yllättävän toimiva, vaikka ns. Kakkospahikselle häviääkin. Yksi oman konsolinsa (SNES) parhaita pelejä.


11. Doom

Räiskintäpelien todellisia pioneereja. Hurja, väkivaltainen, simppeli ja todella mielekäs kokonaisuus.


10. Demon's Crest

Yksi omia ehdottomia SNES suosikkejani ja yksi niitä rikollisen aliarvostettuja pelejä joka onnistuu tarjoamaan todella paljon tekemistä juurikin oikeanlaisella vaihtelulla.


9. Tetris Attack

Yksi parhaita Tetris pelejä ja pitää sisällään yhden parhaista moninpeleistä koskaan.


8. Spyro the Dragon

Yksi todellisia suunnannäyttäjiä monella tavalla. Pelattavuus on PS1:n parhaita ja peli on täynnä löydettävää ja tehtävää. Mukana on myös runsaasti haasteita ja graafinen ulkoasu on aikaudelle todella hienon näköistä.


7. Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time

Esimerkillinen beat em up peli joka on todella mielekäs kokonaisuus. Ulkoasu on upea, toiminta on todella hyvän tuntuista ja viholliskattaus pomovihollisia myöten on todella upea.


6. Spyro 2: Ripto's Rage

Ensimmäinen Spyro potenssiin kaksi. Pelattavuus on uskomattoman hyvä, haasteita on todella paljon ja muutenkin peli on täynnä kaikkea pientä kivaa. Esimerkkillinen tapa miten jatko-osa tulee tehdä. Todella paljon parannuksia ja lisäyksiä edeltäjään nähden.


5. Crash Bandicoot: Warped

Crash Bandicoot sarjan todellinen kruunu joka tekee kaiken paremmin kuin aiemmissa peleissä ja tuo mukanaan paljon uuttakin sisältöä. Pomotaistelut ovat erittäin upeita ja pelattavuus on haastavaa ja reilua. Kokonaisuutena ehdottomasti yksi PS1:n parhaita pelejä ja yksi parhaita Naughty Dog pelejä.


4. CTR: Crash Team Racing

Paras rallipeli mitä on. Kampanja on upea, moninpeli on parhaasta päästä ja hahmovalikoima on varsin hyvä sekin. Aseet ovat todella upeita mutta kyllä se lähemmäs virheetön pelattavuus tekee tästä niin iskimuistoisen.


3. Final Fantasy VII

Pelattavuudessaan ehkä se paras FF sarjan peli ja mukana on myös paras FF roisto joka on samalla ehkä se paras videopelipääroisto. Valtava peli jossa todella kattava määrä materiaa jolla pelattavuus on niin mielekästä. Erinomainen hahmovalikoima erinomaisine limit breakeineen auttaa myös tekemään tästä pelistä niin fantastisen.


2. Final Fantasy VIII

Ehdottomasti yksi parhaita FF pelejä koskaan ja tarinallisesti ehkä jopa se paras. Todella mielekäs ja valtava kokonaisuus jossa enemmän kuin paljon FF tunnelmaa. Päähahmo on koko pelisarjan paras ja peli onnistuu myös omalla tavallaan olemaan erityinen ja erottuva. Graafinen ulkoasu sekin on yksi PS1: parhaita.


1. Castlevania: Symphony of the Night

Paras Castlevania koskaan. Valtavasti löydettävää, tutkittavaa ja tapettavaa. Pomoviholliset ovat erityisen hienoja ja niitä on paljon. Metroidvania tyylisten pelien ylivaltias ja poikkeuksellisen hyvin ikääntynyt peli. Kokonaisuutena sellainen peli joka on erittäin onnistunut lähemmäs jokaisella osa-alueella.