Kun pelaa lisää pelejä, niin mieleen tulee uusia asioita joita tekisi mieli enemmän tai vähemmän muuttaa. Joskus haluaisi vähemmän jotakin ja joskus enemmän jotakin.

 

 

 

Idea ei ole muuttunut mihinkään. 

Lisäisin sen verran että jos jossakin pelin versiossa jokin asia on muuttunut, niin en sitä silloin listaa. Esimerkiksi: Kingdom Hearts Final Mix on tehnyt Chernabog pomovihollisesta huomattavasti voimakkaamman.

 

LISÄMAININTOJA

 

Continue - Castlevania: Symphony of Night

- Ettei kestäisi niin kauan aloittaa uudestaan kun kuolee

 

Bonus loppuhuipennus - Spyro: Year of the Dragon

- Jotenkin lentävillä lautasilla kilpailu ei ole se eeppisin tapa.

 

Origami tappajan identiteetti - Heavy Rain

- Itse jotenkin petyin tähän.

 




24. Areena - Kingdom Hearts III: Remind

Ykkösessä areenataisteluita käytiin colosseumilla, maan päällä. Kakkosessa päädyttiin manalaan, aivan uudentasoisiin ympyröihin. Kolmosessa on kuin tarjottimella mahdollisuus aloittaa taistelut taivaassa, kun Zeus tulee vastaan mutta tätä mahdollisuutta ei ole käytetty. Miksi näin hyvä mahdollisuus on heitetty hukkaan, sillä areenataistelut olivat todella erinomaisia molemmissa peleissä. Puhumattakaan miten kiva lisä ne olisivat olleet sitten DLC muodossa, kuin korjaamassa pääpelin kanssa tehtyjä selviä virheitä.


23. Enemmän puhetta Snakelta - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Tämä on sinänsä hauska koska monien sarjan pelien kohdalla se vähempi paskanjauhaminen Snaken taholta ei olisi pahitteeksi, mutta tässä viidennessä, jossa Snaken äänenä on Kiefer Sutherland ja pelihahmona "Big Boss", niin sitä puhetta on aivan liian vähän.


22. Hyppääminen - Scarface: The World is Yours

Kokonaisuus olisi monella tavalla paljon helpompi jos Tony voisi hypätä. Tällöin ei tarvitsisi kiertää kaikkia esteitä ynnä muita. Tälläisenään idea tuntuu todella typerältä ja olisi kiinnostavaa tietää että miten tälläiseen idioottimaisuuteen lopulta edes päädyttiin.


21. Syöksy - Castlevania: Symphony of Night

Tämä on aika pieni asia, nimittäin se, että olisi kiva jos Alucard pystyisi syöksymään myös eteenpäin, samalla tavalla miten hän syöksyy taaksepäin. Se tekisi pelissä liikkumisesta paljon nopeampaa, mikä pitkässä juoksussa olisi parempi. Monipuolisempi syöksyminen on se avain asia.


20. Arthurin viimeinen taisto - Red Dead Redemption 2

Ideallisesti toteutus on oikein hyvä mutta Micah Bell on todella huono viimeiseksi haastajaksi sillä tässä yhteenotossa ei ole sellaista tunnelmaa mitä kaipaisi, koska tästä puuttuu sellainen kiven kova desperado hahmo, todellinen lainsuojaton, jollainen Arthurkin aikoinaan oli. Micahin tapauksessa kyseessä on enemmänkin raukkamainen pelkuri.


19. Kratos - God of War

Kun vaihdetaan mytologiaa, niin olisi voitu vaihtaa myös pelihahmoa. Miksi ei olisi samantien voitu valikoida kokonaan uutta hahmoa ja jättää Kratos kuolleeksi kreikkaan. Jos ihan rehellisiä ollaan niin Kratos olisi voinut alusta asti olla paljon paremmin tehty hahmo, mutta nyt kaikki tähän hahmoon liittyvä alkaa tuntua jo todella väkinäiseltä ja pakoteltuna.


18. Vähemmän lepakkoautoa - Batman: Arkham Knight

Kyllähän se on kiva lisä peliin, mutta sitä käytetään aivan liian paljon niin pulmissa kuin monissa sivutehtävissäkin. Kaikki olisi toiminut huomattavasti paremmin jos batmobilen käyttöä olisi vähennetty 50-75%. Tällöin se olisi ollut hieno lisä peliin, ilman että siitä olisi tullut rasite.


17. Pistooli - Darksiders

Rasittavaa että pistooli on kahdessa ensimmäisessä Darksiders pelissä pelkkä lelu joka ei kelpaa mihinkään muuhun kuin pulmanratkontaan. Olisi paljon parempi jos siitä olisi jotain iloa taistelussakin. Sen ei nyt tarvitse olla ratkaiseva työkalu, mutta jotain hyötyä siitä saisi olla.


16. Frollo pomoviholliseksi - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Yksi suurimpia rikoksia mitä tässä pelissä on tehty, on se miten vähän huomiota Frolloon on satsattu. Kingdom Hearts on tehnyt niin monta erinomaista pomotaistelua klassisita Disney roistoista, joten miksi yksi julmimmista on sivuutettu näin pahasti. Itse olisin todellakin tehnyt tästä ihan kunnollisen pomotaistelun, ehkä hirviöiden kera, mutta kuitenkin.


15. Enemmän Dantea - Devil May Cry V

Peli on puolessa välissä kun päästään vasta kunnolla Danten ohjaksiin, mikä itseäni monella tavalla häiritsee sillä kolmesta pelattavasta hahmosta Dante on ehdottomasti paras. Muutenkin tuntuu että Nero ja vielä enemmän V ovat lähinnä hidasteita kunnes päästään taas Danten ohjaksiin. Itse olisin vielä enemmän korostanut Danten osuuksia ja etenkin sellaisia joissa paljon vihollisisa tapettavana jotta pääsee kunnolla kokemaan kaikki aseet mitä Dantelle kertyy. Bloody Palace ei korvaa tätä.


14. Epilogi - Mass Effect 3

Olisi ollut kiva vaikka esimerkiksi tietää että mitä Garrus teki kun taistelu oli ohi, puhumattakaan muista todella tutuiksi tulleista hahmoista jotka selvisivät loppuun asti. Tälläisenään lopetus on todella mitäänsanomaton eikä kerro oikeastaan mitään siitä, miten pelaajan tekevät valinnat lopulta merkitsivät kun kaikki päättyi. Edes pidennetty lopetus ei ole tarpeeksi yksityiskohtainen.


13. Jack the Ripper - Assassin's Creed: Syndicate - Jack the Ripper DLC

Isoin ongelma tämän kanssa on siinä, että pelaaja ei saa päättää ketä ohjaa. Toiseksi isoin ongelma on se loppuhuipennus josta puuttuu "se jokin" ja siitä jää aika tavanomainen loppuvaikutelma. Se on sääli sillä tyylillisesti ja ulkoisesti, sisällöstä puhumattakaan, Viiltäjä Jack on todella hyvin tehty hahmo. Melkein sanoisin että kaikki olisi paremmin, jos tässä DLC:ssä pelaaja olisi ohjannut kokoajan Viiltäjää ilman että olisi pitänyt kikkailla Fry kaksosilla, lähinnä vain toisella.


12. Caesarin salamurha - Assassin's Creed: Origins

Sarjassa on tehty monta aika huonoa tapahtumaa mutta tämä saattaa hyvinkin olla niitä huonoinmpia. Sillä salamurhaajan liittäminen tapahtumaan on todella väkinäinen ja menee jopa ristiriitaiseksi historian kanssa. Kaikki olisi toiminut paljon paremmin jos tappaja olisi naamioitunut yhdeksi salaliittolaiseksi. Nyt kokonaisuus ei vain käy järkeen ja tuntuu todella pakotetulta ja irralliselta, mikä heikentää isoa kokonaisuutta merkittävästi, kun kyseessä on näin tärkeä historiallinen tapahtuma. 


11. Yksityiskohtaisuus - Kingdom Hearts II

Tuntuu että turhan monet Disney maailmat on vain nopeasti kyhätty kokoon eikä yksityiskohtiin ja pieniin asioihin ole panostettu juuri yhtään. Näitä voisi eritellä vaikka kuinka paljon omaksi kokonaisuudekseen, mutta parhaiten se korostuu siten että enemmän syvyyttä ja yksityiskohtia Disney elokuvien tarinoiden uusimiseen.


10. Taistelusysteemi - Star Wars: Knights of the Old Republic

Vaikka tämän pelin tapauksessa voisi vetää saman kuin Dragon Age: Originsin tapauksessa, niin nyt ollaan siinä tilanteessa että tässä pelissä häiritsee paljon enemmän se, millainen pelin taistelusysteemi on. Se nimittäin tarvitsisi paljon muokkausta, sillä siinä ei ole juuri mitään hienoa. Se on merkittävästi huonompi kuin DA: Originsin, mistä syystä päähenkilön ääninäyttely jää tässä pelissä kakkoseksi muutoslistalla.


9. Clairen hiusten väri - Resident Evil 2 Remake

Tässä pelissä on yhtä jos toista mitä muuttaisi aina tarinan kerronnasta kampanjoiden vaihteluun ja yhtenäisyyteen, Leonin äänestä puhumattakaan, mutta ehkä isoin juttu minkä muuttaisin on Clairen hiusväri. Hän kun on tähän asti ollut hyvin selvästi punatukkainen ja nyt hän on aika tavallisen brunetti. Punatukkaisuus oli yksi niitä asioita joka ulkoisesti todella auttoi Clairea erottumaan joukosta ja nyt hän vaikuttaa ikävän samanlaiselta kuin niin monet muutkin, ulkoisesti.


8. Laajempi kokonaisuus - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Tämä kanssa tietysti lentämistä pitäisi hallita enemmän mutta miksei sitäkin voi hoitaa mittarilla eli tavallaan tämä kohta sivuaa sitäkin että lentämisen pitäisi olla vapaampaa. Lentäminen huomattavasti laajemmissa ja vapaammissa maailmoissa olisi ollut juurikin oikea lisä tähän peliin sillä se olisi voinut tehdä kokonaisuudesta huomattavasti paremman ja pelistä pidemmän kun tekemistäkin olisi ollut päätarinan ulkopuolella.


7. Final Fantasy hahmojen marginaalisuus - Kingom Hearts III

Onhan se kiva että nämä tutut hahmot saivat taas mahdollisuuden olla osa tarinaa, vaikkakin DLC muodossa. Kun pääpelissä heidät törkeästi unohdettiin, niin tuntuu säälittävältä että heistä ei tehty juuri yhtään sen näkyvämpiä myöskään lisäsisällössä. Mutta kun ottaa huomioon että muutamilla Final Fantasy hahmoilla oli suhteellisen näkyvä rooli tarinassa, niin miksi he eivät olleet millään tavalla mukana loppuhuipennuksessa, vaan tulivat kuvaan vasta kun taistelu oli jo ohi.


6. Ei paluuta neloslevyllä - Final Fantasy VIII

Tämä ärsyttää todella paljon, koska sitä ei varsinkaan ekalla kerralla voi tietää. FF7 mahdollisti kaikkien sivutehtävien tekemisen vielä viimeiselläkin levyllä mutta kasi ei. Jos haluaa tehdä sivutehtävät, ne pitää tehdä ennen kolmoslevyn loppuhuipennusta, sillä muuten niitä ei voi enää tehdä. Itse koen tämän todella ärsyttävänä koska kaikki tilanteet joissa tulee tälläinen "point of no return" ilman että kyseessä on viimeinen taistelu, ovat todella turhauttavia hetkiä ja lähemmäs aina.


5. Liikkuminen tähdätessä - Resident Evil 4

Tämä on ehkä se isoin asia mitä aikoinaan tämän pelin kanssa kaipasin. Ehkä siksi todella pidän RE6:n toiminnallisuudesta, koska siinä tämä asia on muuttunut, parempaan suuntaan. Se vain tekee kaikesta jotenkin parempaa kun tähdätessä voi myös astella johonkin suuntaan, puhumattakaan syöksymisestä tms.


4. Cosmo Memory - Final Fantasy VII

Tässä pelissä on loppuviimeksi aika paljon asioita joita muuttuaisin ja monet niistä liittyvät pelin tarinaan ja juonikuvioihin. Mutta eräs todellinen huutava vääryys mikä tämän pelin kanssa tulee kohdalle on Red XIII:n limit break kyvyt ja varsinkin se viimeinen. Ongelma on siinä että Red XIII on todella ryöstetty tehokkaista limiteistä ja Cosmo Memory on niistä kaikista surullisin sillä se on viimeinen ja iskee vihollisiin vain kerran. Se on säälittävän vähän vahinkoa kun huomioi että monien aiemmat limit breakit tekevät enemmän vahinkoa.


3. Pääroisto - Spyro: Year of the Dragon

Ottaen huomioon miten hyvin tehtyjä pomovihollisia tässä pelissä on, niin kyllä Sorceress on aika tylsä pääroisto, varsinkin reignited versiossa jossa hahmo näyttää jopa hoopolta, siinä missä Ripto näyttää jopa hyvältä. Kyllä tämä ykköspleikkarin paras peli olisi ansainnut paremman pääroiston, tyyliin Hero's Tail. Melkein mikä hyvänsä astetta hienompi roisto olisi ollut paikallaan, koska tälläisenään, pelin toiseksi viimeinen pomovihollinen Scorch, näyttää enemmän pääroistolta/viimeiseltä pomoviholliselta kuin Sorceress.


2. Ohjattavuus - Resident Evil 2

Tästä ei vain pääse mitenkään yli eikä ympäri. Alkuperäinen RE2 on todella epämiellyttävä peli pelata nykyään ja se johtuu eniten (lähes kokonaan) siitä miten surkea pelin ohjattavuus onkaan. Tarina on hyvä mutta näin huonoilla kontrolleilla sitä ei vain viitsi kokea uudestaan vaikka kuinka haluaisi. Tietysti tässä voi tehdä argumentin että kyseessä on aikakautensa tuote ja peli on pelottavampi tämän takia, itse sanon siihen että ei ollut silloinka hyvä idea ja pelottavan sijaan käyttäisin termiä turhauttava.


1. Cliffhanger - Sly Cooper: Thieves in Time

Samalla tavalla kuin ykköslistan sensurointi Witcher 3:n tapauksessa, myös tämä cliffhanger on moneen peliin yhteensopiva ja Sly 4 toimii nyt lähinnä ensimmäisenä mieleen tulevana esimerkkinä. Itse en todellakaan lopettaisi peliä cliffhangeriin, ellei se ole poikkeuksellisen hyvin tehty ja jatko-osa on satavarmasti tulossa. Tuskin tarvitsee sanoa enempää, sillä jos tarina jää tilanteeseen että kaikki on kesken ja sitten jatko-osaa ei tulekaan, niin pelintekijät ovat kusseet kaiken todella pahasti.