Signal.jpg?1507062154

Batmanin tarinaan liittyy paljon tuttuja hahmoja

 

 

Telltalen toinen kausi Batmanista jatkuu. Toinen kausi kiihdyttää vauhtia todella nopeasti ja tässä jaksossa kuvaan astuukin monta erittäin tuttua roistoa. Osa sarjaan kokonaan uusia, osa vanhoja tuttuja.

 

 

 

Yritän olla spoilaamatta mitään erityistä mutta muutamia asioita tulee kyllä mainittua mitkä voivat vähän paljastaa siitä, mitä tässä jaksossa tapahtuu. Tosin kyllä jakson aloitusruutukin antaa jo aika selvän kuvan siitä, mitä jaksolta voi odottaa. Sanotaan heti että tämä jakso ei ole yhtä vahva kuin edellinen ja lukeutuu selvästi heikommaksi tämän Batman jaksojen joukossa.


Tarina jatkuu suoraan siitä mihin jäätiin, kuten pitääkin. Batman on kovan paikan edessä kun Gordon ja Waller ovat kaksi puolta, jotka eivät tunnu tulevan toimeen ja silti molempien kanssa pitäisi yrittää operoida. Sitten on tietenkin John Doe joka on pelaajan avain rikollisiin piireihin. Ne piirit ovatkin sitten todella vaaralliset... ja kiinnostavat.

Pelattavuus pysyy samana ja samoin monet pelin teemat. Tämä jakso on enemmänkin Bruce Wayne jakso kuin Batman jakso mikä on vähän harmi, sillä yleensä nämä jaksot ovat erittäin hyvin jaksotettuja. Tämän jaksotus ei ole niin hyvä, sillä uudelleenpeluu arvon kannalta tässä jaksossa tehtävät valinnat ja jo tehtyjen valintojen vaikutukset ovat kyllä merkittäviä, mutta pelattavuuden ja tarinan kuljetuksen puolesta tämä ei ole yhtään niin hyvä.

Lisäksi olin huomaavina pari virhettä suunnittelussa ja toteutuksessa. Toinen näistä on se, että muutama, jokseenkin pieni, tekemäni valinta aiemmn, eivät tulleet sellaisinaan tähän jaksoon. Toinen on eräässä kohtauksessa jossa nappia painamalla estät erästä tapahtumaa jatkumasta mutta samalla aikaa, vaikka et painaisi nappia, estät tapahtumaa. Että näin. Sitten on vielä se, että parissa kohtaa tuntuu kuin siinä pitäisi olla valinta, mutta niin ei vain ole.


Pelattavuuden suhteen tämä jakso ei yllä samaan mihin vaikka kauden ensimmäinen jakso. Toimintaa on, mutta se ei ole samalla tasolla kuin aiemmin. Tämä on vähän hitaamman puoleinen jakso ja pääpaino on enemmänkin keskusteluissa, valintojen tekemisessä ja tarinan eteenpäin viemisessä.

Siitä päästäänkin siihen puoleen pelissä, mikä toimii selvästi paremmin, nimittäin tunnelma. Tarina etenee hyvin ja tuo esiin monta tuttua roistohahmoa. En niitä nyt erikseen mainitse mutta kyllä ensimmäisen esittely on hieno, vaikkakin se olisi voinut olla paljon eeppisempikin. Mutta jokainen roisto on varsin hyvin tehty, osa aivan uudella tavalla. Myös jatko näyttää todella lupaavalta.

Batman tunnelman puolesta tämä peli on erityisen hyvin onnistunut. Monet tehtävät valinnat ovat varsin hyviä ja laittavat pelaajan koville. Ikävää on se, että osa valinnoista tuntuu sellaisilta että niihin ei ole sellaista vastausta joka itselläsi olisi mielessä. Tässä jaksossa se tuntuu todella selvästi.


________________________________________________________________________________________________

Mitä tulee spoilereihin, niin nyt niitä on luvassa!

Sanotaan että tämä uudenlainen suhtautuminen on yksi osa hahmoja, mutta sitä ei ole unohdettu että mistä hahmot ovat peräisin. Harley Quinnin tapauksessa on tehty paljon asioita toisin, hän ei ole Jokerin apuri, vaan pikemminkin hän on rikollinen ennen Jokeria. Tämä on kiinnostava alkuasetelma ja on kyllä todella kiinnostunut näkemään että mihin tässä oikeasti mennäänkään.

________________________________________________________________________________________________


Kakkosjakso on erinomainen osa kokonaisuudessa, se on aika paljon hitaampi kuin ensimmäinen osa, mutta se rakentaa todella paljon ja raottaa todella monia ovia. Jatkon suhteen tämä jakso on erittäin onnistunut. Kolmas osa vaikuttaa erittäin lupaavalta, mutta sen olisi syytä tarjota vähän enemmän Lepakkomiestä. Silti, tarinallisessa mielessä tämä ratkaisu tuntuu oikealta.

Vaikka tämä toinen jakso on hitaamman puoleinen ja uudelleenpeluun kohdalla tuntuu varmasti vähän laahaavalta, niin siinä on juurikin niitä oikeita puolia. Jakso vie tarinaa hienosti eteenpäin ja saa jatkon tuntumaan erittäin mielenkiintoiselta. Valintoja on useita ja niiden vaikutukset tulevat varmasti olemaan melkoisia. 

Tämä ei kuitenkaan ole yksilönä kovin vahva osa. Tekeminen tuntuu hieman yksipuoliselta ja vaikka tunnelma onkin todella hyvä ja episodin alku on erityisen vahva, niin se muuttuu paljon laahaavammaksi jakson edetessä ja loppupuolesta puuttuu tietty eeppisyys. Mutta se lopetus, on todella hyvä.


Lepakkomies: Vihollinen Sisällä - Sopimus, on hyvä osa kokonaisuutta ja uskallan veikata että valmiissa pelissä, se on todella hyvä osa, varsinkin kun mietitään sitä miten tarina rakentuu. Nyt, yksilönä, se ei ole ihan niin hyvä. Se on vähän hitaampi mutta pitää sisällään paljon hyviä valintoja ja kohtauksia. Se myös saa jatkon tuntumaan erittäin lupaavalta. Se lienee sen tarkoituskin.

 

+ Voimakas Batman tunnelma

+ Hyvin tehtyjä vihollishahmoja

+ Paljon vaikeita valintoja

+ Saa jatkon tuntumaan todella lupaavalta

 

- Ajoittain hitaamman puoleinen

- Jättää vähän tyhjän olon lopussa

 

Arvosana: 9,0

 

Mestariteos