Final Fantasy on isona kokonaisuutena ehkä se massiivisen videopelisarja ja sitä kautta täynnä toinen toistaan parempia hahmoja, niin hyviä kuin pahoja. Tätä valtavaa joukkoa kasvattaa se, että valtaosassa peleistä on kokonaan uudet hahmot, tarinat ja maailmat. Monia yhtäläisyyksiäkin kyllä löytyy, varsinkin hahmoista.

 

 

 

Isompia rajoituksia ei juuri ole joten hyvät ja pahat, kaikki ovat ehdolla. Myös summon olennot hyväksytään. Mutta lemmikkejä ei, eli esim. Interceptor ja Angelo toimivat enemmänkin isäntänsä/emäntänsä korostamisena.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Warrior of Light

- Dissidian kautta saanut vähän enemmän sisältöä osakseen.

 

Yuffie Kisaragi

- Osittain Kingdom Heartsin kautta paremmaksi tullut.

 

Rosa Farrell

- Todellinen esimerkki siitä, millainen valkoinen maagikko on.

 

Fran

- Erottuu joukosta edukseen kun ei ole tavallisen tylsä ihminen.

 

Cid Highwind

- Kiroileva entinen lentäjä ja monella tavalla varsin hauska hahmo.

 

Cor Leone

- Niin pieni rooli ja silti pelin parhaita hahmoja.

 
24. Fenrir

Todella vähälle huomiolle jäänyt summon jossa todella upea mytologia taustalla. Toimii omalla kohdalla todella hyvin ja itse käyttäisin enemmänkin, jos olisi useammissa peleissä.


23. Ignis Scientia

Noctin jengistä helposti se parhaiten tehty hahmo. Uskollinen kamariherra joka toimii ryhmän kokkina ja kuskina, eli on pitkälti taitovalikoimaltaan se kaikista hyödyllisin. Muutenkin hahmossa toimii se tausta sillä tämä mies on uskollinen ja valmis uhrautumaan. 


22. Ultimecia

Yksi näitä viime hetken yllätyspahiksia joka näyttää naamansa vasta aika lopussa, mutta onnistuu silti nousemaan valtavaksi uhaksi. Voimatasoltaan Ultimecia on yksi pelisarjan voimakkaimpia kun sitä vähän pyörittelee ja vaikka hahmo jääkin varsin vähäiseksi tarinallisessa mielessä, niin isossa kokonaisuudessa aika paljon tulee kyllä kerrotuksi.


21. Shadow

Muuten ihan tavallisen oloinen ninja, mutta tällä ninjalla on Interceptor koira joka on on todella badass idea. Tämän koiran kautta Shadow toimii entistä paremmin. Siis kyllähän tämä ninja hahmo on muutenkin todella cool, mutta hänestä on tehty nerokkaasti vielä parempi.


20. Balthier

Tämän ilmarosvon kohdalla cool on oikea sana. Tämä hahmo on todella cool, niinkin hyvä että nousee oitis ryhmänjohtajaksi, syrjäyttäen Vaanin pysyvästi. Gideon Emeryn ääninäyttely vain korostaa sitä miten loistava hahmo Balthier onkaan. Lisäksi ulkoinen tyylitelty olemus ja hänen tapansa pidellä tiettyjä aseita korostaa sitä, miten hyvä hahmo on kyseessä.


19. Griever

Yksi näitä summon olentoja joita pelaaja ei pääse käyttämään, vaikka onkin hänen "luojansa". Tämän olennon kanssa on niin paljon tulkinnanvaraisia puolia, että se vain tekee hänestä entistä paremman. Leijonamainen hirviö joka on yksi voimakkaimpia Guardian Forceja ja myös todella hienosti tehty. Puhumattakaan siitä taustasta joka linkittää hänet pelin päähenkilöön.


18. Reno

Todella rennosti pukeutuva verrattuna kollegoihinsa ja rentous näkyy myös taistelutyylissä. Reno on sellainen hahmo jossa näkyy sellainen cool asenne joka sitten heijastuu vähän kaikkeen hänessä. Helposti yksi niitä hahmoja joka onnistuu aina välillä täysin varastamaan shown astuessaan kuvaan.


17. Rufus Shinra

Todella onnistunut hahmo oli kyse alkuperäisestä tai remakesta. Ulkoisesti erittäin hienosti tehty, vitivalkoisessa siistissä takissa ja viimeistellyssä olemuksessa. Pisteitä myös siitä asenteesta joka näkyy sekä erittäin upeasta taistelutyylistä. Tämä on juurikin sellainen hahmo joka toimii erinomaisesti sivuroistona ja joka on lisäksi parempi kuin monet pääroistot. 


16. Auron

Todella badass hahmo. Tälläinen hiljainen, stoaalainen soturityyppi joka puhuu vähän mutta asiaa. Taustansa vuoksi todellinen ikoni joka herättää ihailua. Lisäksi todella hyvin tehty ulkoisesti ja erinomaisesti ääninäytelty. Tyyliseikkoja tässä hahmossa on vaikka kuinka paljon ja jokainen on viimeisen päälle onnistunut.


15. Ifrit

Yksi pitkäikäisimpiä summon olentoja ja ehdottomasti parhaimmillaan FF8:ssa ja FF10:ssa. Vaikea sanoa kummassa olisi parempi mutta itse pidän enemän tälläisestä petomaisemasta, hieman koiraeläin tms tyylisestä Ifritistä sen demonimaisemman sijaan. Riippumatta siitä, tämä on yksi parhaita summoneja ja monesti Hellfire hyökkäys vain korostaa sitä, miten badass tämän olento onkaan.


14. Edge Geraldine

Tämä on parilla tavalla yllättävän onnistunut, sillä tavallaan Edge on sellainen naistenmieshahmo, mutta hänellä on myös sydäntä eikä hän ole pelkkä flirttailija, kuten After Years jatko-osassa selviää. Lisäksi hänen kanssaan on osattu ottaa myös rennosti aina välillä ja muutenkin Edge on todella hyvin tehty kokonaisuudessa koska hän ei jää yksiulottaiseksi hahmoksi. Lisäksi hän on ninja.


13. Tifa Lockheart

Vaikka hän on vähän tälläinen "lapsuuden ystävä josta on kasvanut todellinen hottis" niin Tifa ei ole pelkkää povekasta ulkokuorta vaan hänellä on hyvä sydän ja vahvat nyrkit. Todella monipuolinen hahmo jossa on se ymmärtäväinen puoli joka pitää ystäviensä puolta, mutta myös se taistelijaluonne joka osaa puskea tarvittaessa vastaan ja kovaa.


12.  Zell Dinch

Tämä hahmo toimii todella hyvin muutamasta syystä. Hän on sellainen paras kaveri tyylinen hahmo päähenkilöllä ja luonteeltaan todella erilainen. Zell on ulospäinsuuntautunut, leikkisä ja rento kaveri jota voi käyttää todella hyvin myös kevennyshahmona huvittavilla tavoilla. Lisäksi hän on todella kova tappelija ja ulkoisesti hän ei yritä olla yli cool vaan rennon kesäinen.


11. Rydia

Tämä on niitä hahmoja joka toimii todella hyvin koska hänessä yhdistyy niin monta asiaa ja hänen tarinallinen roolinsa pelissä on yllättävän laaja. Kaikki alkaa kun hän on pikku tyttö ja harppaa sitten eteenpäin kun hän on kaunis nuori nainen. Pelkkää ulkokuorta hahmo ei ole sillä hänen luonteenlujuutensa ja lempeytensä korostuu erityisen paljon After Years jatko-osassa.


10. Rinoa Heartilly

Rinoa on juurikin sellainen herttainen ja ihastuttava neito, johon tykästyy. Hän on todella erilainen verrattunu päähenkilöön joka on selvästi yksinäinen susi. Rinoa on ulospäinsuuntautunut, leikkisä ja tavallaan lapsellinen hahmo. Hänen leikkisyytensä ja lempeytensä korostaa kokonaisuutta todella hyvin ja kun mukaan tuodaan tarinan kautta velhotar osuus, niin hahmon rooli kokonaisuudessa kasvaa todella paljon.


9.Golbez

Final Fantasyn Darth Vader. Golbezissa on kaikki hyvät ainekset loistavaksi pääroistoksi, mutta sitten todellinen pääroisto astuu kuvaan. Mutta Golbez on kaikilla tavoilla parempi kuin pääroisto Zemus. Hän on todella upean näköinen mutta se mikä todella onnistuu yllättämään on se, mikä hänen tarinansa päähenkilön kanssa on. Golbez on monella tavalla sellainen hahmo jossa on todella paljon käyttämätöntä potentiaalia.


8. Diablos

Yksi hienoimpia Guardian Force olentoja / summonneja. Todella upeasti tehty paholainen joka näyttää erittäin upealta ja on voimiensa puolesta todellakin sen veroinen. Pelkästään taistelu tätä hahmoa vastaan on yksi parhaita koko pelissä ja muutenkin Diablos on sellainen hahmo joka on tehty niin monella tavalla, niin onnistuneesti.


7. Aerith Gainborough

Tarinallisesti yksi tärkeimpiä hahmoja mikä korostaa sitä, miten hyvin tehty hahmo on kyseessä. Luonteeltaan todella ihastuttava, leikkisä ja ulospäinsuuntautunut neitokainen johon kiintyy todella paljon. Sitten kuvaan astuukin yksi koko pelisarjan draamallisesti vahvimpia hetkiä, jossa Aerith on traagisessa pääoassa. Tämä hahmo toimii todella hyvin niin monella osa-alueella, että häntä ei vain unohda.


6. Vincent Valentine

Synkkä, vampyyrivaihteinen hahmo jonka sisällä elää hirviö jos toinenkin ja jonka olemus vain korostaa sitä pimeyttä. Vincent on sellainen hahmo joka toimii todella hyvin koska niin monet osat hänessä ovat todella hyvin tehtyjä. Hän näyttä erittäin upealta on erikoisvoimiensa ansiosta todella erilainen ja kun mukaan heitetään taustatarina joka kaikessa traagisuudessaan on muovannut häntä, niin kyseessä on yksi syvällisimpiä hahmoja.


5. Bahamuth

Kaikkien FF summon olentojen ykkönen. Helposti niitä ikimuistoisimpia ja voimakkaimpia yksilöitä joka myös GF:nä esiintyy. Voimakas lohikäärme joka monissa peleissä on niitä voimakkaimpia olentoja. Todellinen haaste taistelussa ja oikean voimanpesä. Lähemmäs kaikissa peleissä todella hyvin tehty ja lohikäärmehahmolla nyt ei voi mennä pieleen. Bahamuth ei ole pelkästään summon/guardian force/tms vaan hän on yksi sellainen osa kokonaisuutta, josta Final Fantasy tunnetaan.


4. Cecil Harvey

Isoin syy miksi tämä hahmo toimii niin hyvin, tulee siitä miten paljon hänen tarinan aikana muuttuu ja miten paljon tarinassa onkaan syvyyttä hänen kanssaan. Kaikki alkaa kun hän on musta ritari joka tekee asioita jotka kuormittavat. Tämä kaikki saa uuden suunnan kun hänestä tulee paladiini, valon soturi. Cecil on tämän kahtiajakoisuuden vuoksi niin toimiva hahmo ja helposti yksi onnistuneimpia päähenkilö koko sarjassa.


3. Red XIII

Jos joku varastaan shown heti ilmestyessään, niin se on Red XIII. Tämä koiramainen olento on siksi niin mieleenpainuva hahmo, koska FF sarjassa ei ole paljoa tämänkaltaisia pelattavia hahmoja, sillä valtaosa on enemmän tai vähemmän ihmismäisiä. Red XIII kuitenkin nousee heti yhdeksi pelin parhaista hahmoista ja tapa jolla hänet on Remakessa toteutettu, vetää oitis lisää pisteitä. Ääninäyttely on todella onnistunut ja tarinallisesti hahmosta on otettu todella paljon irti. Erinomainen kokonaisuus.


2. Sephiroth

Yksi parhaita videopeliroistoja koskaan ja paras Final Fantasy (pää)roisto mitä on koskaan ollut ja tulee (melko varmasti) koskaan olemaankaan. Tämän hahmon kanssa lähemmäs kaikki on onnistunut. Kyllähän siellä on myös niitä huteja taustatarinassa ja loppuhuipennuksessa, mutta kokonaisuutena tämä hahmon on enemmän kuin onnistunut. Hän näyttää fantastiselta, on eliittisoturien eliittiä ja kun mukaan vedetään Kingdom Hearts, niin hän kuuluu oitis vaikeimpien pomovihollisten joukkoon. Tässä hahmossa on niin paljon puolia, joista monet muut pääroistot ottavat mallia.


1. Squall Leonhart

Mututuntumalla joskus ykkönen on Sephiroth ja joskus Squall. Ehkä se nyt ratkaiseva syy siihen miksi päädyin laittamaan Squallin ykköseksi, on siinä, että nuorena, samaistuin tähän yksinäiseen suteen todella paljon. Hän on todella hienosti tehty. Ulkoinen olemus on todella cool, asevalinta on fantastinen ja asenne on sekin yllättävän hyvä, omanlaisella välinpitämättömällä tyylillään. Kingdom Heartsin kautta tullut ääninäyttely vain korostaa hahmoa. Kokonaisuutena tässä hahmossa on kaikki mitä hyvään päähenkilöön kuuluu.