Lohikäärmeaika saattaa hyvinkin olla BioWaren paras pelisarja ja innolla odotan sitä hetkeä kun Dragon Age 4 ilmestyy. Vaikka Dreadwolf asetelma jättääkin paljon toivomisen varaa, niin kyllähän tuo peli olisi pakko kokea, varsinkin jos se onnistuu parantamaan pelisarjan yleistä tasoa varsinkin taistelun osalta.

 

 

 

Valintoihin pohjautuvissa peleissä jotkut pomotaistelut tapahtuvat vain kun tietyt parametrit täyttyvät. Itse olen testaillut osittain tämä lista mielessä näitä vaihtoehtoja ja useammanlaisia tapauksia on tullut vastaan.

Ei ole salaisuus että en hirveästi tykkää tämän pelisarjan taistelumekaniikasta ja monia muitakin puolia on mitkä olisin tehnyt toisin. Mutta nyt kun on puhe pomovihollisista niin taistelumekaniikka on se iso juttu. Itse kaipaisin paljon toimintapainoisempaa, tai vielä enemmän vuoropohjaista. Tämä välimuoto näistä ei nimittäin ole mitenkään hyvä, se on siedettävä, mutta ei siitä saa irtopisteitä millään.

Pomotaisteluksi kelpaavat niin Boss viholliset kuin Elite Boss viholliset.

 
24. Father Kolgrim - Dragon Age: Origins

Ajatuksellisesti tämä on sellainen taistelu joka jää hieman jopa mieleen. Mutta aika usein nämä ihmisviholliset unohtuvat aika nopeasti. Kolgrim on kuitenkin ympäristön ja tehtävän suhteen se joka jää mieleen. Sellainen jollaiseksi itsekin haluaisi, jos hinta ei olisi niin kova.


23. Iron Bull - Dragon Age: Inquistion - Tresspasser

Kyllähän se petos sattuu, varsinkin kun ryhmän ainoa qunari puukottaa selkään. Toisaalta, lajitoverinsahan hän valitsi joten turha häntä on siitä syyttää. Mutta toisaalta, aika paljonhan tämän tarinan aika menettää ja inkvisiittori itsekin menettää osansa. Kova paikkahan tämä oli, mutta kaikki tekivät mitä heidän täytyi.


22. Arl Rendon Howe - Dragon Age: Origins

Koston aika. Yllättävän kova tappelija tämäkin p-reikä. Howen tapauksessa suurin syy miksi tästä todella pitää, on siinä, että saa piestä räät pihalle siitä miehestä joka on suurin syy siihen miksi pelihahmo päätyi sille tielle, jolla nyt ollaan. Haastellisesti tässä ei kuitenkaan paljoa ole.


21. Flemeth - Dragon Age: Origins

Itsehän päätin todellakin tehdä sen mitä Morrigan pyysi ja tappeluhan siitä sitten tuli. Tämä mummeli kuitenkin osaa muuttumisentaidon erittäin hyvin joten kyseessä on taistelu lohikäärmettä vastaan. Sitä kautta tämä taistelu on hyvinkin vaikea tapaus jossa pitää hyvin äkkiä pistää parastaan.


20. Desire Demon - Dragon Age: Origins

Tämä seksikäs piru ei haasteellisesti ole sieltä pahimmasta päästä, mutta se mitä tämä demoni edustaa tulee kyllä hyvin selkeästi esiin. Itsehän en yleensä puutu toisten rakkauselämään, mutta tulipahan tämä väkivallankin tien käytyä katsomassa.


19. Pride Demon - Dragon Age: Inquistion

Tämä valtava hirviö on erittäin näyttävä tapaus ja pelin ensimmäinen pomovihollinen. Todella hyvä tapa aloittaa sillä tämä on aika yksinkertainen, mutta samalla aikaa todella hyvin tehty kokonaisuus.


18. Aspect of Nightmare - Dragon Age: Inquistion

Painajaismaailmassa lopulta kohdataan tämä hirvitys joka ainakin todella vastaa sitä mitä koko tämä alue edustaa. Taisteluna ei mitenkään erityisen paha mutta omalla tavallaan todella hyvin tehty ja ulkoisesti tämä varsinkin toimii erittäin hyvin.


17. Arishok - Dragon Age II

DA2:ssa ei turhan montaa pomotaistelu ole jäänyt mieleen mutta tämä on yksi niitä harvoja. Suurinpana syynä on se että tässä taistellaan qunaria vastaan ja ne ovat aika hienoja pirulaisia. Muutenkin tämä 1v1 taistelu asettaa kovat panokset ja on helposti pelin vaikein haaste. Tosin kunnolla levatulla hahmolla ja oikealla taktiikalla, tästäkin selviytyy varsin hyvin.


16. Greater Mistral - Dragon Age: Inquistion

Kaikista suurista uniikeista lohikäärmeistä tämä on se vähiten hieno, eikä myöskään. Erityisen haastava sellainen. Monet näistä tulevista valinnoista ovat osa Dragon Hunter saavutusta ja monessa kohtaa järjestys voi olla hyvinkin vaihteleva. Greater Mistral ei ole ulkoisesti järin hieno eikä se ympäristökään sieltä parhaasta päästä ole, mutta tämä on lohikäärme ja se vaikuttaa tässä sarjassa todella paljon.


15. Red Lyrium Dragon - Dragon Age: Inquistion

Tämä on se tapaus joka pelastaa tämänkin pelin loppuhuipennuksen. Corypheus ei ole hienoa pääroistoa nähnytkään ja on helposti pelin suurin pettymys. Mutta lohikäärmeosa taistelu pelastaa sen mitä pelastettavissa on ja sen se tekeekin varsin hyvin.


14. Kaltenzhan - Dragon Age: Inquistion

Ympäristö on todella hieno ja taistelu on kuten monien muidenkin kanssa, haastava. Mutta lohikäärme itsessään ei ole järin hieno mikä syö sitä mahtavuutta aika tehokkaasti. Tästä syystä tämä kuuluu niihin vähemmän mieleenpainuviin tapauksiin.


13. Hivernal - Dragon Age: Inquistion

Myös niitä ei niin hienoja ilmestyksiä, mutta ympäristö jossa taistelu käydään on varsin hieno. Hivernal on loppuviimeksi sellainen tapaus jossa monet palikat ovat oikeilla kohdilla, mutta niin monet muut lohikäärmeet ovat vain niin paljon mieleenpainuvampia tapauksia.


12. Northern Hunter - Dragon Age: Inquistion

Omalla tavallaan todella hieno lohikäärme ja ympäristö jossa taistelu käydään on todella osuva. Pohjoinen metsästäjä on ympäristöllisesti aika neutraali, mutta jokin siinä todella osuu oikeaan. Sanoisin että haasteellisesti vähän haastavampi kuin pari muuta, mutta ei missään nimessä niitä vaikeimpia. Kokonaisuutena vähän niin ja näin, mutta lohikäärmeen nimestä tykkäsin todella paljon.


11. Gamordan Stormrider - Dragon Age: Inquistion

Myrskyratsastaja on pitkälti hienompi versio edellisen kohdan lohikäärmeestä, mutta ympäristöllisesti taas ollaan vähän otettu takapakkia. Ero näiden kahden välillä joka suhteessa aika pieni, joten pitkälti mututuntumalla heitin tämän pykälää ylemmäs.


10. Abyssal High Dragon - Dragon Age: Inquistion

Tämä taisi olla ensimmäinen tappamani lohikäärme, koska oli osa tehtävää ja siitä sitten lähti muidenkin metsästäminen. Todella hyvä lohikäärme aloittaa sillä Syvyyden lohikäärme on todella hieno tapaus ja oikealla tavalla haastava, ei mitenkään ylijuoksu mutta ei turhattavan vaikeakaan. Ympäristö olisi saanut olla parempikin.


9. Fereldan Frostback - Dragon Age: Inquistion

Melkovarmasti ensimmäinen iso lohikäärme jonka pelissä kohtaa ja tämä on uhkaava näky, puhumattakaan siitä miten nopeasti se korventaa kaikki jotka erehtyvät tarpeeksi lähelle. Pakkasselkä on hieno ilmestys mutta suurin syy miksi se todella on jäänyt mieleen on siinä, että se on se ensimmäinen yhteenotto lohikäärmeen kanssa, tässä pelissä. 


8. Sandy Howler - Dragon Age: Inquistion

Todella hieno ilmestys, mutta ei niinkään erikoinen taistelu. Ympäristö on yllättävän toimiva sillä Hiekka Ulvojaa vastaan taistellaan erämaaympärisössä ja hämärä tuo hienosti tunnelmaa tähän pakettiin. Ulkoisesti todellakin parhaita, mutta ympäristöllisesti, ei välttämättä. Haasteena samaa tasoa kuin monet muutkin.


7. Loghain Mac Tri - Dragon Age: Origins

Landsmeetin lopputuloksena on taistelu tätä roistoa vastaan ja aika moneen lopputulokseenhan tässä voidaan päätyä. Suurin syy miksi todella pidän tästä taistelusta on se, että tämä on niin monen asian summa. Se mitä olet aiemmin tehnyt määrittää todella paljon ja lopputuloksia on myös valtavasti. Voit säästää hänet, voit mestata hänet tai vaikka mitä muuta. Ihmisvihollisten joukossa tämä taistelu on poikkeuksellisen hyvä ja asiaa edesauttaa sekin, että saat itse päätää kuka osallistuu tähän 1v1 taisteluun ryhmästäsi.


6. Vinsomer - Dragon Age: Inquistion

Vinsomer ei ulkoisesti ole se hienoin lohikäärme, mutta erottuu kuitenkin omalla tavallaan joukosta. Iso juttu on kuitenkin se pohjustus. Tämä taistelu käydään saarella ja matka saaren keskelle missä tämä peto odottaa on omiaan luomaan vahvaa tunnelmaa. Se on ehkä se suurin syy miksi itse jätin Vinsomerin viimeiseksi metsästyslistalla.


5. Highland Ravager - Dragon Age: Inquistion

Peruspelin ehkä se viimeinen lohikäärme ja helposti yksi vaikeimmista ja eeppisimmistä yhteenotoista. Lohikäärme nukkuu alhaalla ja näet sen nopeasti. Se ei ole heti käymässä päälle, mutta kun loukkaat sen yksityisyyttä, saat sen kimppuunsi täydellä voimalla. Ylämaaraatelija on lisäksi kaikkein hienoin metsästettävä uniikki lohikäärme.


4. Hakkon Wintersbreath - Dragon Age: Inquisition

Haasteellisesti Talvenhenkäys on haastava, mutta samalla osa taistelusta tuhlaantuu siihen kun lohikäärme lentelee ympäriinsä. Se mikä nostaa Hakkonen muiden kaltaistensa ohi on se, että tämä taistelu käydään jäisessä helvetissä jossa vastassa on jäätä hengittävä lohikäärme joka on täysi vastakohta sille mitä lohikäärmeet yleensä ovat. Mutta isoin juttu se kaikki taustatarina mitä Hakkonin ympärillä on ja se, että Hakkon puhuu.


3. Witherfang - Dragon Age: Origins

Itsehän olen lähtökohtaisesti susien puolella haltioita vastaan joten en itse tätä taistelu saa, ellen oikeasti siihen pyri. Nähdäkseni millainen taistelu on kyseessä, tein valintoja joita en muutoin tekisi. Fantastinen taistelu ehdottomasti. Taistelu kokonaista susilaumaa vastaan on kyllä mahtava. Ympäristö jättää vähän toivomisenvaraa eikä tehtävä itsessään juuri kannusta tämän tien valintaan. Mutta kyllähän Witherfang on helposti yksi parhaiten tehtyjä pomotaisteluita koko sarjassa.


2. Archdemon - Dragon Age: Origins

Tämä olisi helposti ykkönen, jos taistelu olisi tehty paremmin. Siis kyseessä on eeppinen viimeinen taistelu kaiken pahan alkua ja juurta vastaan ja Archdemon on erittäin upea vihollinen, hienoin lohikäärmemuotoinen vihollinen koko pelisarjassa. Paikka jossa taistelu käydään on myös todella hyvä, mutta taistelu itsessään jättää todella paljon toivomisenvaraan. Vaikka armeijat onkin kiva idea, niin se tuo tarpeetonta haastetta taisteluun jossa lohikäärmevihollinen hyvin usein lentää syrjään ja melkeinpä pakottaa käyttämään koneita jotta voittaa taistelun.


1. High Dragon - Dragon Age: Origins

Ensimmäinen todellinen lohikäärmetaistelu koko sarjassa se on suurin syy miksi tämä on jäänyt niin vahvasti mieleen. Tämä on se lohikäärme josta saa parhaat materiaalit haarniskaan, tämä on se taistelu joka on pelin suurimpia haasteita ja taistelu tämä on erittäin haastava mutta samalla tehty oikein, eikä liian epäreilusti tai rasittavasti. Ympäristö on todella hyvä ja se alustus tähän taisteluun on myös oikein hyvä. Ulkoisesti tämä lohikäärme ei ole mitenkään vahvasti massasta erottuva, mutta se paino, mikä tällä taistelulla silloin aikanaan oli, on todella merkittävä.