Klabi.jpg?1506979814

Näin lähellä pohjaa ei ole ennen taidettu käydäkään...

 

 

Monien pelien kohdalla pitää miettiä että millaisesta pelistä on kyse. Mitä peli yrittää olla ja mihin sitä tulisi verrata. Tämä pätee varsinkin silloin kun kyse on vähän vanhemmista peleistä. Mutta ajoittain, tulee vastaan sellaisia pelejä, joita voisi verrata ihan mihin vain, ja ne eivät vain pärjää vertailussa. Harvoin tulee vastaan pelejä, joissa ei ole oikein mitään hyvää.

 

 

Klabissa ohjataan kissaa joka on kuin suoraan jonkun lastentarhan askartelutunnilta. Peli on muutenkin kuin askartelumaahan sijoittuva eteenpäin liikkuva häröpallo. Se on sekasotku, huonolla tavalla. Normaalisti tälläisistä peleistä ei meinaa keksiä mitään sanottavaa, mutta tämän pelin tapauksessa sitä juttua kyllä löytyy. Tälläisiä pelejä kun ei onneksi kovin useint tule vastaan. Sanotaan että sellaisetkin pelit, joissa on yksi aivan naurettavan simppeli idea, ovat parempia kuin tämä pohjasakka.


Sanotaan että jos tästä pelistä pitää jotakin positiivista löytää niin, ohjattavuuden puolesta peli reagoi silloin kun pitää. Tässä liikutaan vasemmalle, oikealle tai hyppäämällä ylös (ja putoamalla alas). Se ei ole kovin paljoa se, kun kaikki tuntuu olevan pelaajaa vastaan, siinä mielessä että tätä peliä ei kovin mielellään pelaa.


Se missä tämä peli kusee, on tämä iso osa-alue; Kaikki. Aloitetaan vaikka siitä että tämähän on ruma kuin mikä, mutta se nyt ei ole mikään synti, rumia pelejä nyt riittää, mutta kun mitään hyvää ei jatkossa ole kuitenkaan luvassa, niin ei graafinen ulkoasu pelasta mitään. Se mikä on oikeasti huono asia, on se miten epävakaalta tämä peli tuntuu. Klabi on sellainen peli jota pelatessa tuntuu, että se voi kaatua hetkenä minä hyvänsä. Tätä edesauttaa se, että aina kun kuolet, niin peli on kuin jähmettyisi hetkeksi ja jatkuu sitten alusta. Vaikeaksi tämä peli tulee siitä syystä, että oikein mihinkään ei voi luottaa.


Tarkoitus olisi ilmeisesti mennä kenttä läpi keräillen makeisia ja väistellen esteitä, kuten pyöriviä karkkikeppejä ja leijailevia hymiöitä. Kentissä on esteitä vaikka kuinka, mutta niistä on erittäin vaikea sanoa että satuttavatko ne vai eivät. Tämä kunnes huomaa ylärivissä sydämen, joka on niin reunassa kuin olla voi. Kolme osumaa ja kuolet. Miksi vahingoittumisesta ei kuulu mitään ääntä, kun hyppäämisestäkin kuuluu typerä pomppuääni. Tämä on aika sekava peli ja se käy kyllä selväksi kun mikään ei tunnu itsestäänselvältä. Minkä palkin päälle uskaltaa hypätä, kun ei koskaan tiedä että meneekö siitä läpi että soi. Tekevätkö kaikki esteet vahinkoa vai eivät, sillä joidenkin läpi voi kävellä ilman mitään ongelmaa ja toisista kuolee heti. Ties vaikka karkkien keräileminenkin johtaa lopulta kuolemaan.


Klabi on sellainen peli jota ei todellakaan voi suositella. Vaikka ohjattavuus toimii liikkumisessa, niin kentät ovat sellaisia, että niissä ei voi luottaa mihinkään. Joskus kissa tarttuu seinämään kiinni ja joskus kolahtaa sitä päin. Joissakin kohdissa tuntuu että vaikka este ei todellakaan osu, niin kuolet silti, kuin kentässä olisi mystinen kuolema-alue jonka hipaiseminen tappaa. Jopa perustasohyppelypelien joukossa Klabi on selvästi keskivertoa huonompi, se on hävyttömän huono.


Tälläisiä pelejä ei tule paljoakaan vastaan ja hyvä niin. Siis huonoista huonoimmissakin peleissä on aina jotain. Esimerkiksi Guise of the Wolf on pelimäinen ja siinä tehdäänkin jotain, se on pirun heikosti ohjelmoitu ja kesken jäänyt peli, mutta sitä voi pelata. Klabi on sellainen tapaus jota voi nippa nappa pelata, se ei ole täysin rikki. Kissa liikkuu, kissa hyppää, kissa kuolee. Ihan siis normaalin oloinen tasohyppely, mutta kun siinä ei vain ole mitään mikä pelastaisi sen.


Kiteytetään ja sanotaan että tämä peli oikeastaan tarjoa mitään, paitsi hyvän esimerkin siitä, miten peliä ei pitäisi tehdä. Tässä kun ei ole mitään järin kiinnostavaa, ei ympäristöä, pelattavuutta, hahmoja, ei oikeastaan mitään. Pelin kaikkiin maailmoihin pääsee heti käsiksi, mutta se taso ei juuri muutu.

Kaiken jälkeen sanottakoon että huonoja pelejä tulee silloin tällöin vastaan, mutta tälläiset pelit ovat aivan oma lukunsa, siitä syytä täytyy sanoa että tämä on: Huonoin koskaan pelaamani peli.

 

+ Ohjattavuus tavallaan toimii

 

- Kentissä ei voi luottaa mihinkään

- Tuntuu epävakaalta

- Ei tarjoa mitään

 

Arvosana: 0,5

 

Saastaa