Päähahmojen suhteen ensivaikutelma on erittäin tärkeä monellakin tapaa. Joskus esittelystä ei tehdä isoa numeroa ja annetaan pelin etenemisen määrittää se kokonaisuus, kun taas joskus on todella tärkeää että heti alusta asti on selvää kuinka hyvä hahmo onkaan kyseessä. Variaatioita on monta.

 

 

 

Simppeli kertaus:

Vain yksi per pelihahmo ja vain sellaisessa pelissä, jossa kyseinen hahmo on pääosassa.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Louis De Richet - The Council

- Hyvä tapa esitellä päähenkilö, on pakottaa pelaaja heti tekemään päätös hänellä.

 

Roy - Mars: Warlogs

- Vähäeleinen ja vähäsanainen, mutta juuri siksi todella osuva.

 

Max Payne - Max Payne: The Fall of Max Payne

- Synkkäteemainen ja niin onnistunut, viimeinen silaus on se paluu taaksepäin, kun hahmo nimikin tulee ruutuun.

 
24. Lucas Kane - Fahrenheit

Hurja aloitus ja nopea paluu todellisuuteen. Kaikki alkaa kun Lucas murhaa miehen wc:ssä varsin raa'alla tavalla. Sitten kun hän havahtuu, niin hänen mielenterveytensä kärsii oitis tilanteesta ja pelaaja pääsee heti täyteen toimintaan kun joutuu päättämään että miten toimii tästä eteenpäin. Todella hyvä tapa laittaa pelaaja ohjaksiin kun hahmon idea on olla varsin tavallinen.


23. Cal Kestis - Star Wars Jedi: Fallen Order

Ihan tavallinen nuorukainen ihan tavallisessa työssä, noin ulkoisesti, mutta kyllähän kaikki tietävät mitä taustalla on. Juurikin tälläinen tilanne jossa päähahmo on jedi, mutta ideana pysyä piilossa ja aloitus toimii todella hyvin. Siinä samalla kun opetellaan pelaamaan, niin päästään myös kärryille siitä että millainen Cal henkilönä on.


22. Jesse Fayden - Control

Niin yksinkertainen ja koruton, mutta jotenkin niin hyvä. Monet esittelyt alkavat toimia paremmin kun iso kokonaisuus avautuu ja tämän hahmon kohdalla kaikki alkaa tilanteesta jossa hahmo vain saapuu virastoon eikä mitään sen ihmeellisempää avata. Kaikki alkaa kunnolla avautua, kun kuulee Jessen päänsisäisiä ajatuksia,


21. Ratchet - Ratchet & Clank

Rebootin tapauksessa esittelynä toimii Qwarkin juontama alustus jossa käydään läpi pääsiaioita, samalla kun tuodaan esiin pelin toimintaa ja huumoria. Jos päähahmo ei ole entuudestaan tuttu niin tämän kautta tulevat kyllä pääasiat varsin hyvin esille.


20. Sam Gideon - Vanquish

Joskus esittely voi olla todella nopeasti ohi ja siinä keskitytään ihan muutamaan ratkaisevaan tyyliseikkaan ja tässä tapauksessa se osuu. Gideon pukeutuu erikoisvarustukseen ja samalla kun muille ympärillä puhutaa, niin hän sytyttää savukkeen ja kun häneen viitataan, hän vilkaisee hieman. Yllättävän cool, hyvin pienillä ratkaisuilla.


19. Lara Croft - Tomb Raider: Legend

Nopea koonti hahmo erilaisista toiminnallisista vaiheista. Vähän ammuskelua, hyppimistä, juoksemista jne. Toimii todella hyvin ja asettaa pelaajalle oitis sellaisen tietyn tason odotusten suhteen. Ei kovin syvällinen, mutta todella onnistunut.


18. Grayson Hunt - Bulletstorm

Pullojen ammuskelua humalassa, kuulusteltavan pään päältä. tämä on yllättävän hyvä tapa esitellä pelihahmo joka ei ole se puhtoisin pulmunen, oikeastaan millään tavalla. Lyhyessä ajassa ne pääideat kyllä tulevat todella hyvin selville.


17. Ezio - Assassin's Creed II

Harvassa pelissä pelihahmo esitellään, kun hän syntyy ja tämä on pakostakin mieleenjäävä tilanne. Samalla kun Ezio liikuttaa raajojaan, niin pelaajalle opetetaan miten tiettyjä asioita tehdään. Kyllä siinä on aika hyvä esittely, kun pelihahmo esitellään käytännössä heti, kun hän on syntynyt. Jos haluaa vielä aiemmaksi mennä, pitäisi alkaa mennä sikiötasolle.


16. Cloud Strife - Final Fantasy VII Remake

Näyttävämpi kuin ennen. Cloud matkustaa junan katolla ja kun sitten ryhmä iskee sotilaiden kimppuun niin Cloud hyppää alas viimeisenä pirun ison miekan kanssa. Hyvin nopeasti päästään kiinni toimintaan ja saadaan myös selkeys siihen että minkätyylinen hahmo Cloud on. Paljon näyttävämpi kuin aiemmin, mutta silti monilla tavoilla todella samanlainen.


15. Eredan - Lord of the Rings: War in the North

Kukin valitkoon oman hahmonsa, minä olen jo valinnut. Hämyisessä majatalossa ihminen, haltia ja kääpiö tapaavat Aragornin jonka kanssa käyty keskustelu laittaa heidät matkaan. Siinä samalla päästään myös TSH tunnelmaan erittäin hyvin ja vaikka kolme pelihahmoa eivät niitä erikoisimpia olekaan, niin esittely tämä on yllättävän toimiva ratkaisu.


14. Sora - Kingdom Hearts

Sora tulee tutuksi samalla kun pelaaja tekee omia valintojaan. Tälläinen tapa ei juuri kerro hahmosta mitään, mutta kun pelaaja tekee omia valintojaan ja samalla opettelee pelaamaan, niin siinä ohessa myös tottuu hieman Soraan. Alkuintro nyt ei sekään avaa mitään, vaan lähinnä sekoittaa, mutta yhdessä nämä toimivat varsin hyvänä hahmonesittelynä.


13. Cole McGrath - InFamous

Massiivinen räjähdys ja sen keskellä mies, hengissä. Cole on ulkoisesti varsin tylsän näköinen, mutta siitä huolimatta on pakko todeta että kun pelihahmo esitellään siten, että on räjähdyksen keskuksessa, ground zero paikalla ja hengissä, niin kyllä se on aika eeppinen aloitus.


12. Joel - Last of Us

Tavallinen isä, tavallisessa maailmassa. Vielä. Joelin tapauksessa esittely toimii niin hyvin siksi, koska siinä hänestä esitellään versio jossa hän on aivan tavallinen isä aivan tavallisissa olosuhteissa ja sitten kun tilanne todella muuttuu pahaksi, kaikki alkaa todella kehittyä. Lopulta päästään siihen vaiheeseen jossa tulee todella selväksi se, että mitä Joel on todella kokenut ja sitä kautta muuttunut. Intro toimii kokonaisuutena, mutta jo pelkästään se alkupätkä on todella toimiva esittely.


11. Rayne - BloodRayne

Tyylikkään goottimainen aloitus. Kun hahmosta ei entuudestaan tiedä juuri mitään, niin kyllä tälläinen toiminnalline, tyylikäs ja näyttävä aloitus toimii. Siinä käy selväksi millainen maailma on kyseessä, millainen Rayne on kaikki on vielä saatu näyttämään entistä hienommalta näiden asioiden yhdistelyllä.


10. Vincent Valentine - Dirge of Ceberus: Final Fantasy VII

Tämä on niitä tapauksia kun iso vaikutus on sillä, mitä hahmosta tietää entuudestaan, jos ei tiedä mitään, niin tämän esittelyn jälkeen hahmosta on oitis luotu todella cool vaikutelma. Vincent näyttää hienolta, kuullostaa hienolta ja esitellytilanne on sekin erittäin upea juurikin niiden monien pienien asioiden ansiosta. Ukkonen, hulmuava viitta ja koko tilanne on vain niin upea.


9. Claire Redfield - Resident Evil 2 Remake

Skenaariosta riippuen olemassa on kaksikin vaihtoehtoa ja sanotaan että se joka on uusi versio siitä klassisesta, toimii jotenkin paremmin. Tämä moderni uudenlainen ote on todella uskollinen aiemmalle ja erityisen hienosti tässä tulee yhteen tämä Leonin ja Clairen tapaaminen, mutta siinä missä Leonin esittely on jotenkin tylsän tavallinen, niin Clairen tapauksessa sentään päästään varsin äkkiä kiinni siihen, millainen Claire on, ei pelkkä neito hädässä, jos olleenkaan.


8. Tony Montana - Scarface: The World is Yours

"Mitä jos" tilanne jossa arpinaama selviää taistelusta. Ratkaisevalla hetkellä hän kääntyy, tappaa salamurhaajan ja onnistuu pakenemaan, niittäen siinä samalla ison liudan vihollisia. Lopulta hän on menettänyt kaiken, mutta kosto on vahva motivaattori. Tämä on todella hyvä esittely, jossa mennään oitis kiinni elokuvan klassisimpaan osuuteen ja tehdään se uudella tavalla, samalla kun päähahmo esitellään.


7. Silas Greaves - Call of Juarez: Gunslinger

Todella länkkärityylinen aloitus. Muukalainen saapuu ja menee oitis saluunaan. Hänestä ei tiedetä mitään, hän näyttää tavalliselta, kuullostaa suhteellisen tavalliselta ja vaikuttaa tavalliselta, riippuen mihin vertaa tietysti. Sitten kun hän aloittaa tarinansa ja tietyt kysymykset, arvuuttelut ynnä muut lisäävät kokonaisuuteen väriä, päästään enemmän ja enemmän perille siitä, millainen hahmo herra Greaves, ehkä on.


6. Gabriel Belmont - Castlevania: Lords of Shadow

Tunnelmallisesti erittäin onnistunut kaikessa karussa tyylissään. Gabriel saapuu paikalle rankkasateessa ja yössä. Astelee paikalle huppu päässä, kunnes vetää sen pois ja samalla valmistautuu taisteluun. Tässä kokonaisuudessa pelkästään ympäristö tekee kaikesta niin upeaa. Sateen ja pimeyden yhteisvaikutus vain on niin upea.


5. Revan - Star Wars: Knights of the Old Republic

Tämä on erittäin onnistunut tapa tehdä pelihahmosta ihan joku nobody. Erityisen hyvänä esittelynä tämä toimii kun tarkoitus on korostaa sitä, että pelihahmo ei ole kukaan erityinen, mutta onkin todellisuudessa kaikkea muuta kuin mitättömyys. Tarinallisessa kokonaisuudessa tämä on erittäin hyvä esittely ja vain helpottaa sitä elokuvan massiivista yllätystä, joka ei muunlaisessa aloituksessa välttämättä toimisi yhtään niin hyvin. Tätä osaa arvostaa oitis enemmän, kun on täysin kärryillä tarinasta.


4. Connor - Detroit: Become Human

Kolikolla temppuilu on todella hyvä lisä. Mies odottaa hississä ja odottaessaan ensin flipauttaa kolikkoa ilmaan, napaten sen joka kerta. Sitten kaikki menee enemmän ja enemmän temppuiluksi, erittäin näyttäväksi sellaiseksi. Siinä ohessa nähdään vilauksia hahmosta kunnes todella nähdään Connor, kun hissi on saapunut ylös. Sitten asiallisesti hahmo lähtee eteenpäin.


3. Strife - Darksiders: Genesis

Malgorsin mestoille saapuminen antaa vähän väärän kuvan pelin tarinankerronnasta, mutta se saa Strifen näyttämään todella kovalta kaverilta, puhumattakaan että se korostaa myös huumoria. Strife astelee demonien täyttämään tilaan, ottaen siinä oitis tilanteen hallintaan omanlaisellaan tyylillä ja lopulta kaikki menee täyteen toimintaan. Koko tänä aikana Strife näyttää upealta, kuullostaa hyvältä ja rennon humoristisella tyylillään onnistuu todellakin olemaan erilainen kuin monet muut ratsastajat.


2. Norman Jayden - Heavy Rain

Erikoisagentti saapuu, todella tunnelmallisesti. Tämä varsin tavallinen tilanne korostuu erityisen hyvin koska on rankkasade, pimeää ja tilanne sekin on rikospaikka. Jaydenin käsi tärisee ja addiktio tuodaan hienovaraisesti esiin. Sitten lopulta hahmo astuu ulos autosta ja lähtee astelemaan kohti rikospaikkaa. Viimeisenä erinomaisena lisänä kuvaan tulevat ARI lasit, joiden kautta Jayden saa aivan erityistä syvyyttä. Kokonaisuutena tämä on helposti pelin paras päähahmon esittely.


1. Jackie Estacado - Darkness II

Hyvin synkkä ja tunnelmallinen aloitus jossa ensin sätky mies selittää pelaajalle mistä on kyse ja kuka Jackie on, siinä samalla toinen toistaan hienommat kuvat kuvaavat tapahtumia. Kun selitys on päättynyt, niin päästään kuulemaan itse Jackien mietteitä. Tämä kahden hahmon kerronnan yhdistäminen toimii uskomattoman hyvin ja tämä tekee tämän kakkospelin aloituksesta niin mahtavan, että ei ole väliä vaikka ykköspeliä ei oliskaan pelannut aiemmin, sillä Jackie esitellään todella onnistuneesti.