Isähahmoja ja vastaavia on peleissä hyvin monenlaisia, riippuen juurikin siitä että miten haluaa määritellä asian. Tässä tapauksessa eniten merkitsee juurikin se kokonaisuus, mutta kyllä monen kohdalla merkitsee erittän paljon se, että miten paljon hahmosta todella pitää ja miten hyvä isä hahmo oikeasti olisi ja onkin.

 

 

 

Ei mitään erityisen isoja määritelmiä sillä sekä hyvät että pahat kelpaavat, mutta jokaisen hahmon täytyy jollakin tavalla onnistua olemaan erinomainen isähahmo jollekin hahmolle. Tässä tapauksessa ei todellakaan puhuta biologisesta isyydestä, vaan kokonaisuuteen mahtuun paljon muutakin.

Sen verran rajoitetaan että hahmon pitää joko selkeästi olla jonkun hahmon isä kyseisessä pelissä tai edes jollakin tavalla osoittaa olevansa isällinen hahmo. Mentor hahmot eivät näin ollen suoraan kelpaa. Batman on tästä hyvä esimerkki.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Johnny Cage - Mortal Kombat X

- Kyllähän Cagessakin on se isällisempi puoli, varsinkin näissä uudemmissa peleissä.

 

Satan - Catherine

- Yllätyshahmo ja yllätyshyvä sellainen

 

Lee - Walking Dead

- Erinomainen tuki ja turva Clementille, puhumattakaan siitä vaikutuksesta

 
24. Talion - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Hahmon isälliset puolet ovat varsin pienessä osassa, koska hahmo tragedia osuu kohdalle niin pian ja siitä eteenpäin hahmon isällinen puoli katoaa nopeasti. Mutta sen lyhyen hetken Talion on sitä tyyppiä joka todellakin on hyvä isä juurikin sillä klassisella fantasiatyylisellä otteella.


23. Conrad Roth - Tomb Raider

Hyvin mentormainen hahmo ja erittäin toimiva sellainen, mutta samalla aikaa juurikin sen tyylinen hahmo, joka on kuin isä päähahmolle, vaikka se ei sieltä kaikkein selkeimmästä päästä olekaan. Roth on hyvin mukava hahmo, samalla ollen myös kova kuin kivi.


22. Chuck Greene - Dead Rising 2

Ottaen huomioon kaiken mitä Chuck tekee ja joutuu sietämään pelin aikana kyllä korostaa sitä miten omistautunut isä hän tyttärelleen on. Chuck suojaa tytärtään parhaansa mukaan rujolta todellisuudelta, samalla tietäen että tilanne on hyvin toivoton.


21. Vito Corleone - Godfather

Ei nyt niin hyvin tehty kuin elokuvien versio, mutta kyllä tästäkin versiotsta tulee erittäin hyvin ilmi miten hyvä isä don Corleone onkaan. Niin ja tietysti sekin omalta osaltaan vaikuttaa että hahmo on todella onnistunut erinomaisesti. Pääpaino on silti siinä että Corleone perheen pää on todella hyvä isähahmo.


20. Goku - Dragonball Z: Budokai 3

Gohanin ja Gotenin tapauksessa Goku tekee todella hyvää työtä, vaikka onkin vähän yksinkertaisempaa sorttia. Gokun positiivinen asenne ja lapsenomainen suhtautuminen vähän kaikkeen, yhdistettynä varsin voimakkaaseen tahtoon kyllä korostaa sitä, että Goku on erinomainen isä.


19. Cid Kramer - Final Fantasy VIII

Todella isällisen näköinen hahmo joka pelin edetessä paljastuu huomattavasti isällisemmäksi. Juurikin sellainen ymmärtäväinen hahmo joka on juurikin omassa elementissään, ei niinkään sellaisena tiukkana rehtorina, vaan yhteisön tukipilarina.


18. Sebastian Castellanos - Evil Within 2

Evil Within 2 todellakin tekee Sebastianista aivan uuden miehen, sillä sen pelin aikana kaikki mitä hän tekee, hän tekee tyttärensä vuoksi, joka onkin elossa. Ykköspelin perusteella hän ei vaikuta järin isälliseltä tyypiltä, mutta kakkospeli onkin jotain aivan muuta.


17. Barry Burton - Resident Evil: Revelations 2

Todella tunnollinen isä tyttärilleen ja isällinen hahmo Natalialle. Barry on juurikin sellainen todella tunnollinen hahmo jonka tapauksessa huomaa hyvin että hän on valmis vaikka mihin jos tarve vaatii. 


16. Victor "Sully" Sullivan - Uncharted 3: Drake's Deception

Kuten Sully itsekin toteaa, ei hän näe itseään isällisenä tyyppinä, mutta sen perusteella miten hyvin hän Naten kanssa on toiminut, niin kyllä hän loppuviimeksi on. Sully on pitkälti oppi-isä Natelle, mutta samalla kun heidän tarinansa syvenee, niin siinä samalla käy ilmi että heidän suhteessaan on jotakin, mitä molemmat tarvitsevat.


15. Dracula / Vlad Tepes - Castlevania: Symphony of the Night

Draculan tapauksessa hahmo vaikuttaa kaikelta muulta kuin isälliseltä hyvin monen Castlevanian tapauksessa kun pääroisto joka tapauksessa on. Kuitenkin se miten paljon hahmo vaikuttaa Alucardiin, korostaa sitä miten hyvin Draculan vaikutus onkaan läsnä Alucardin nykyisyydessä. Se miten näiden kahden hahmon samankaltaisuudet ja erilaisuudet todella tulevat esiin, korostuvat vielä paremmin loppuhuipennuksessa jossa isä ja poika vaihtavat viimeisiä sanoja.


14. Father - Fallout 3

Pakostakin Liam Neesonin äänellä jutteleva hahmo toimii, varsinkin tässä pelissä, jossa hahmo on läsnä pelaajan elämää tämän syntymästä alkaen. Pelaaja oppii isältään yhtä jos toista ja vielä aikuisuudessakin isä toimii opastajana. Vähän kyseenalaisiakin ratkaisuja löytyy, mutta loppuviimeksi tämä hahmo on helposti niitä isähahmoja joka on erittäin hyvin tehty.


13. Splinter - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus

Kilppareiden opettaja ja todellinen isähahmo. Tässä hahmossa korostuvat esimerkillisellä tavalla ne asiat joita todella hyvä sensei tarvitsee. Splinter on kurinalainen, ymmärtäväinen ja samalla suhteellisen vaativa. Monet parhaat isällisen hahmon ominaisuudet tulevat hyvin esiin tämän hahmon kanssa, vaikka se onkin kaukana siitä, mitä TV-sarja tarjoaa.


12. Jack Bauer - 24: The Game

Kun peli on tiukasti kiinni TV-sarjassa niin on vaikea erottaa juonielementtejä. Mutta ilman TV-sarjaakin, pelissä saa kyllä huomata miten hyvä isä Jack on Kimille. Jack jättää kaiken tyttärensä vuoksi ja on valmis lähemmäs mihin vain voidakseen pelastaa tämän. Tosin Jack nyt on valmis yhteen jos toiseenkin asiaan velvollisuudentunnosta ja monesti tarkoitus pyhittää keinot. Kimin tapauksessa Jack ei tosin juuri kompromisseja tee.


11. Corvo Attano - Dishonored

Ensimmäisessä pelissä isyys on tulkinnanvarainen asia, mutta tapa jolla Emily selvästi on kiintynyt Corvoon kyllä korostaa sitä, miten hyvä isähahmo hän on tulevalle keisarinnalle. Puhumattakaan että lähemmäs kaikki tulee puhtaasti muiden hahmojen puolelta, kun Corvo ei puhu. Hiljaisuus on kuitenkin yllättävän toimiva ratkaisu, sillä silloin ympäristö ja muiden hahmojen osuus korostuu.


10. John Marston - Red Dead Redemption

Asesankari, lainsuojaton, cowboy ja vaikka mitä muuta. Marston on pitkälti sellainen mies joka tekee kaiken mitä voi, perheensä vuoksi ja mitä tulee hänen poikaansa Jack Marstoniin, niin John on valmis suuriin uhrauksiin. Marston on monella tavalla juurikin sitä tyyppiä joka haluaa tehdä oikein ja kasvattaa poikansa erilaiseksi, millaiseksi hän itse päätyi. 


9. Nathan Dawkins - Beyond: Two Souls

Tämän hahmon tapauksessa vastaan tulee se todella psykologinen puoli. Nathan on alusta asti erittäin mukavanoloinen mies, juurikin sellainen hahmo johon todella pystyy luottamaan, johon kiintyy ja joka on tilanteessa kuin tilanteessa se todellinen tuki ja turva. Tämän isähahmon tapauksessa tuntuu, että parempaa on vaikea löytää, vielä senkin jälkeen kun tragedia muuttaa häntä.


8. Nathan Drake - Uncharted 4: Thief's End

Tämä on monella tavalla hyvin tulkinnanvaraista, mutta kun ottaa huomioon kaiken miten Nate on tilanteeseen jos toiseenkin suhtautunut, miten paljon hän välittää Elenasta ja mihin kaikkeen on perhesyistä ryhtynyt, niin kyllä hänestä saa sellaisen vaikutelman, että hän tulisi olemaan erinomainen isä Cassielle. Sitten on paljon niitä enemmnä tai vähemmä ilmeisiä vivahteita siellä täällä epilogia. Mutta kyllä Nate olisi erinomainen isähahmo, kun on vitsiniekka ja vieläpä toimintasankari.


7. Shimura - Ghost of Tsushima

Sitä tyyppiä joka on kunniallinen sillä todellisella samurai tavalla ja tuo sen myös kasvatukseen. Shimura ei ole Jinin biologinen isä, mutta kaikki mitä hän pelin aikana tekee Jinin hyväksi ja mihin kaikkeen on valmis, tekee hänestä todella esimerkillisen isähahmon, varsinkin ajankuva huomioiden.


6. Clifford Unger - Death Stranding

Tässä on todella vaikeassa paikassa oleva mies, joka joutuu turvautumaan hyvin koviin ratkaisuihin lapsensa vuoksi. Cliff on kuitenkin todella hyvä hahmo, eikä pelkästään Mads Mikkelsenin erinomaisen suorituksen vuoksi, vaan sen kokonaistilanteen vuoksi jossa tulevat esiin monet ylä ja alamäet, sekä monet raskaat hetket, unohtamatta hyvin monimutkaista tarinakokonaisuutta.


5. Geralt - Witcher 3: Wild Hunt

Geraltissa yhdistyy muutaman hahmon parhaat puolet sillä hän ei ole sieltä tiukimmasta mutta ei lepsuimmastakaan päästä. Tietysti pelaajasta on kiinni miten Geralt muutamat tilanteet hoitaa, mutta monessa kohtaa huomaa hyvin selvästi, että Geralt on todellakin isähahmo Cirille ja vieläpä todella hyvä sellainen. Juurikin sitä tyyppiä joka osaa ottaa rennosti kun tarve vaatii, olla tukeva kun tarve vaatii ja joskus antaa tilaa. Tämän lisäksi Geralt on vieläpä sitä toimintasankarityyppiä jolla pysyy miekka käsissä.


4. Ethan Mars - Heavy Rain

Kaikki mitä hän teki, hän teki rakkaudesta. Pelasi pelin miten hyvänsä, niin monessa tilanteessa huomaa hyvin selvästi, miten paljon Ethan välittää lapsistaan. Hän oli hyvä isä ennen onnettomuutta ja vaikka jälkeenpäin olikin ongelmia, niin kun poika tarvitse isäänsä enemmän kuin koskaan, oli Ethan siellä. Tietysti riippuu pelaajasta, mutta Ethan on isähahmo parhaasta päästä, juurikin koska on valmis uhraamaan paljon ja tekemään miltein mitä tahansa.


3. Joel - The Last of Us

Pelkästään prologi kertoo miten hyvä isä Joel on. Omistautunut perheelleen, selvästi kasvattanut Sarahista hyvän ihmisen ja on lisäksi todella vitsikän ja tunnollinen vanhempi. Joelissa korostuvat monet erittäin tärkeät vanhemmuuden pirteet ja se tekeekin alusta niin raskaan.


2. Alfred - Batman: Arkham Origins

Batmanin elämä ei ollut helppoa, mutta yksi asia on aina ollut läsnä kaikissa vaikeuksissa, nimittäin Alfred. Tämä mies on isähahmo parhaasta päästä. On suojattinsa tukena kaikissa hänen valinnoissaan, mutta on samalla aikaa myös moraalisena kompassina ja muistutuksena monista asioita jotka tuppaavat unohtumaan. Lisäksi hän on sellainen hahmo joka myös tarvittaessa jarruttaa ja palauttaa maanpinnalle. Mutta se mikä todella korostaa hahmon merkitystä on se, miten paljon hän oikeasti merkitsee Brucelle.


1. Ignitus - Legend of Spyro: New Beginning

Spyron tapauksessa Ignitus on hyvin montaa sorttia mutta se isällinen puoli korostuu korostumistaan trilogian edetessä sillä vaikka hahmo onkin ajoittain aivan muualla, niin se vaikutus mikä hahmolla voi olla jo pelkästään pelaajaankin korostaa sitä, miten hyvä hahmo on kyseessä. Ignitus on yhtä aikaa opettaja, motivaattori, juonielementti kuin isäkin. Ignitus on tärkeä osa menneisyyttä, tulevaisuutta ja se miten paljon hän merkitsee Spyrolle ja lopulta myös Cynderille vain korostaa sitä, miten hyvä hahmo on kyseessä, monella tavalla.