Lyömäaseissa ei variaatiosta ole pulaa, koska muuttujia on niin paljon. Yksinkertaisimmillaan voi olla kyse jonkinlaisesta hankasta kun taas monimutkaisimmillaan mistä lie erikoisviritelmästä.

 

 

 

Nopea sääntökertaus:

- Yksi per peli yhdestä asetyypistä.

  • Eli yhdestä pelistä voi olla vain yksi kirves jne.

- Vain yksi asetyyppi per pelisarjasta jossa on "saman tyyppisiä" aseita

- Ei miekkoja, koska ne ovat oma listansa.

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda kokonaan itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Aegis / Shield of Chaos: Aspect of Beowulf (Zagreus) - Hades

Astetta vaikeampi muoto hallita, mutta oikeissa käsissä yllättävän tehokas.

 

Malphon / Twin Fists of Malphos: Aspect of Demeter (Zagreus) - Hades

Lievästi paranneltu versio alkuperäisestä, varsin hyvällä bonuksella, jos pyrkii nopeuteen.

 

Varatha / Etenal Spear: Aspect of Zagreus (Zagreus) - Hades

Peruskeihäs on omalla taivaallisemmalla ulkoasullaan yllättävän hienon näköinen. Käytössä taas, erityisen hyvä.

 

Solar Flare (Amaterasu) - Okami

Kiekkoaseista se voimakkain ja samalla myös yksi hienoimpia.

 

Batons (Black Widow) - Marvel's Avengers

Yhdistettynä tai erillään ja pienellä sähkölatauksella.

 
24. MG Judge (Black Cerberus) - Surge

Hienoimman pomovihollisen ase joka ei kuitenkaan käytössä pärjää monille muille. Judge on kuitenkin juuri sellainen ase joka näyttää hienolta ja sopii hahmolle todella hyvin. Tämä keihäsvartinen kirves/nuija on Surge tyylisesti todella futuristinen mikä sopii Cerberus haarniskan tyyliin erittäin mallikkaasti. Auttaa tätä vihollista erottumaan massasta ja on ihan hyvä käyttää.


23. Spear (Aloy) - Horizon Zero Dawn

Aika perustyylinen keihäs, pienillä omilla tyyliseikoilla jossa näkyy hienosti se futuristinen robottidinosaurusmaailma, mutta myös sellainen todella alkeellinen heimomaailma. Aloyn keihäs nyt ei ole läheskään niin hieno kuin monien muiden pelien keihäät, mutta yleisesti se sopii tämän pelin asevalinnaksi todella hyvin ja sellaiset pienet yksityiskohdat ja tyyliseikat korostavat sitä hienosti.


22. Pick (Lara) - Rise of Tomb Raider

Tehokas ase oikein käytettynä ja sopii tyyliin erinomaisesti. Hakun sellainen tietty normaalityylisyys korostaa hienosti tätä selviytymismentaliteetti ja monikäyttöisyys tekee siitä paljon enemmän kuin pelkän lyömäaseen. Kokonaisuutena nerokas asevalinta joka sopii Laran tyyliin erinomaisesti eikä kukaan ole käyttänyt tätä työkalua aseena yhtä tyylikkäästi.


21. Shovel (Indiana Jones) - Indiana Jones and the Emperor's Tomb

Lapio on yksi niitä työkaluja joka soveltuu aseeksi varsin hyvin. Siinä ei ole samanlaista tyyliä kuin monissa muissa lyömäaseiksi kelpaavissa esineissä, mutta oikeissa tilanteissa tämä aivan tavallinent työkalu tuntuu todella mielekkäältä aseelta. Siinä on sellaista tiettyä tavanomaisuutta joka tämän pelin kohdalla onnistuu erittäin hyvin nousemaan esiin, koska lapiolla lyöminen vain näyttää ja tuntuu niin hyvältä.


20. Hockey stick (Casey Jones) - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus

Casey katulätkätyyliin erinomaisesti sopiva ase jossa on pituutta tukemaan taistelutyyliä ja joka arkikäytössään on tehty johonkin aivan muuhun tarkoitukseen. Tämä on kuitenkin juuri sellainen tilanne jossa normaaleja urheilutarvikkeita käytetään taistelussa ja Casey on yksi niitä hahmoja joka todella saa sen näyttämään todella hienolta. Varsinkin virityshyökkäyksessä.


19. Fire Axe (Survivor) - Left 4 Dead 2

Palokirves on yksi näitä yleishyödyllisimpiä aseita koko pelissä. Lyömäaseesta kun eivät ammukset lopu ja tämä kirves on tehokas, eli ei tarvitse kovin montaa kertaa lyödä ja se on tyylikäs sillä karkealla todellisuuden tavalla. Hyvä esimerkki siitä että joskus perusasiatkin riittävät aivan hyvin. Lisäksi, kyllä se on omalla tavallaan todella mielekästä huitaista kirveellä zombia.


18. Mallet of Scorn (Fury) - Darksiders III

Sotavasara joka on helposti pelin järeimpiä aseita, mutta ei parhaita. Tämä violettisävytteinen vasara on kuitenkin juurikin sellainen asennetyylinen ase. Sillä lyömisessä on sellaista tiettyä mielekästä voimaa koska yksi osuma todellakin tekee vahinkoa. Sopii erittäin hyvin tukemaan toimintaa muiden aseiden joukkoon ja pärjääkin varsin hyvin vertailussa muiden kanssa, vaikka ei omaksi suosikiksi nousekaan.


17. Nirvana (Yuna) - Final Fantasy X

Helposti hienoin kaikista sauvoista mita Yunallee löytyy, puhumattakaan että Celestian Weaponina, sille ei tehokkuudessakaan kilpailijaa löydy. Tämä on ehdottomasti sellainen asevalinta joka toimii todella hienosti. Se erottuu juuri sopivasti muista aseista kuten kuuluukin, koska sen olisi tarkoitus olla se paras.


16. Purple Pain (Tifa Lockheart) - Final Fantasy VII Remake

Tyylikäs ja särmikään värinen hansikas. Syy miksi tämä nousee niin hienosti esiin on siinä, että vaikka se on se ns. Paras ase Tifalle, niin se ei ole samalla tavalla näyttävä kuin Feathered Gloves tai Mythril Claws, mutta Violetti kipu on juurikin sellainen todella tavanomainen, mutta värivalinnalla ja nimellään juurikin osuva ja sopii Tifan tyyliin erittäin hyvin koska ei ole mitenkään erityisen pröystäilevä ja näyttää oikealta hansikkaalta.


15. Divine Retribution (Amaterasu) - Okami

Ykkösase nyt on väkisinkin se josta tulee helposti se parhaiten mieleen nouseva. Ensimmäinen kiekko on omalla tavallaan todella hieno, kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimattakin. Solar Flare on merkittävästi se vahvin kun taas Trinity Mirror on yksi niitä yleishyödyllisimpiä. Mutta kyllä Divine Retribution ottaa pisteet siitä että kaikessa yksinkertaisuudessaan se vain toimii todella hienosti.


14. Whirling Saw (Hunter) - Bloodborne: Old Hunters DLC

Sirkkeli sauvan päässä on helposti yksi pelin astetta toimivimpia aseita. Se ei ole mitään aivan omasta päästä vedettyä, vaan enemmänkin jotakin täysin normaalia uudessa käytössä. Sirkkeliaseen kanssa peliin tulee jotakin todella normaalia josta on tehty taitavan metsästäjän ase. Toimii erittäin hyvin ja on mielekäs käyttää.


13. Dammerung (Io) - Code Vein

Järeä hilpari joka ei ehkä aluksi vaikuta sellaiselta aseelta jota Io saattaisi käyttää, mutta joka loppuviimeksi sopii hänelle oikein hyvin kaikessa yliampuvuudessaan. Hilpareiden joukossa ase ei ehkä ole se kaikkein ihmeellisin, mutta se on kuitenkin hienon näköinen, mikä on tässä tapauksessa se pääpointti.


12. Mythril Lance (Ignis) - Final Fantasy XV

Tehokas ase ja tyylikkäästi käytetty, vähän hilparityyliä. Ignis on ehdottomasti pelin tyylikkäin hahmo nelikosta ja erityisen hyvin se näkyy siinä, miten hienolta hän saa asevalintojensa käytön näyttämään. Veitsien käyttö on todella tyylikästä, mutta keihäiden käyttö ei kauas jää. Ignis saa tässä pelissä keihäiden käytön näyttämään juurikin niin tyylikkäältä kuin tältä sarjalta voi odottaakin ja kaikista keihäistä Mythril peitsi on se kaikista tyylikkäin.


11. Hellfire (Vran) - Victor Vran

Tyylikäs vasara jolla luodaan laavaa pursuvia aukkoja. Vaikka sotavasarat eivät olekaan niitä omia ykkösvalintojani, niin tässä pelissä ne ovat erittäin tehokkaita käyttää ja tuovat mukanaan todella hyviä bonuksia. Hellfire on legendaarisista vasaroista ehdottomasti niitä parhaita, se onnistuu erittäin hyvin näyttämään hyvältä ja tuntumaan hyvältä käyttää.


10. Hammer & Chisel (Foundling) - Mortal Shell

Tälläinen asevalinta jollaista ei ole tullut koskaan vastaan ja se antaisee tulla huomatuksi, varsinkin koska tämä asevalinta on yllättävän hyvä. Vasara ja taltta yhdistelmä toimii todella hyvin, vaikka niitä ei samalla tavalla aseina pitäisikään kuin muita tämän pelin aseita. Tällä kombollla kuitenkin luodaan todella tyylikäs käyttökokemus jossa pelin laatu ja mielikuvituksellisuus korostuvat todella hienosti.


9. Death's Scythe (Dante) - Dante's Inferno

Kuoleman synkkä viikate jolla pystyy melkoisiin temppuihin. Pääasiassa kyse on tehokkaasta lyömäaseesta, mutta koska kyseessä viikatemiehen työkalu, niin sillä pystyy vähän muuhunkin. Erityisen hienolta näyttää aseen kalmamainen ulkoasu sillä varsi on kuin selkäranka ja pystyy venymään melkoisiin mittoihin. Muutenkin tämä luusävytteisyys on kantavana teemana tämän aseen kohdalla ja se toimii.


8. Scar of Jungle God (Pelaaja) - Remnant: From the Ashes

Ravagerilta saatava lyömäase on juuri oikeilla tavoilla erilainen, tyylikkyydessä ja tehokkuudessa se onnistuu nousemaan yhdeksi pelin parhaaksi lyömäaseeksi, jonka kanssa todella kisaa vain Smolder. Scar on sinisen värinsä ansiosta hienosti joukosta erottuva ja muutenkin tässä aseessa nappaa se, että nämä Wolverine kynnet tulevat molempiin käsiin. Tämä on juurikin sellainen ase joka toimii siksi, koska sen kanssa tyylikkyys kohtaa hyvän käytettävyyden. Sopii todella hyvän susijumalalta saatavaksi aseeksi.


7. Tundra Beads (Amaterasu) - Okami

Rukousnauha asemuodossa. Varsin vaikea valinta on se, että mikä eri variaatio kourallisesta vaihtoehtoja olisi lopulta se paras. Tässä kohtaa päädyn itse nyt lopulta valitsemaan vain sen vahvimman aseen sillä monella tavalla ollaan näiden aseiden kanssa aikalailla samoissa, koska jokaisessa tuntuu olevan omat puolensa miksi ne voisi valita.


6. Hadesin keihäs (Hades) - Hades

Eri asia kuin Aspect of Hades. Tämä versio on kuin Zagreusin Varathan isä, se on isompi, tyylikkäämpi ja punainen sävy tuo siihen todella hienon lisävivahteen. Lisäksi tapa jolla Hades ottaa tämän aseen käyttöön, nostaen sen liekkien saattelemana maan pinnalle, korostaa juurikin sitä, miten hieno ase on kyseessä. Ehdottomasti pomoviholliselle sopiva ase, kun tarkoitus on näyttää että vastakkain ovat isä ja poika joilla voisi olla samanlaiset keihäät. Isäpapan keihäs vain on isompi.


5. Aegis / Shield of Chaos: Aspect of Zagreus (Zagreus) - Hades

Hades on peli joka onnistunut tekemään kilvestä erittäin hyvän aseen ja ehkä parhaiten tämän aseen ominaisuudet tulevaan esiin ihan tässä perusversiossa jossa on tyyliä ja sitä perinteistä tehokkuutta. Kilpi ei ole yhkä nopea ja vahva kuin muutamat muut, mutta sen yleishyödyllisyys korostuu todella hyvin sillä sen puolustusteho on hyvä ja monikäyttöisyys takaa että se on hyödyllinen todella monenlaisissa eri tilanteissa. Ensimmäisen versio kilveästi on lisäksi se kaikista hienoin.


4. Claws of Gestalt (Warren) - Surge

Viimeisestä pomovihollisesta saatava ase, jos onnistuu katkaisemaan asekäden. Se on ehdottomasti vaivan arvoinen, sillä kehitettynä, tämä ase on ehdottomasti yksi pelin tuhovoimaisimpia nopeutensa vuoksi. Siinä missä "miekat" kuten Centurion ja Mimetic Edge ovat yleensä ne omat valintani, niin Gestalt on tyylikkyydessäänkin todella iskevä, sillä sellainen synkkyys suorastaan valuu näistä aseista ja korostaa sitä, miten hienoja nämä ovat käyttää.


3. Blood Whip (Dracula) - Castlevania: Lords of Shadow 2

Draculan versio Belmontin ruoskata, verivirta asemuodossa. Tämä tuo itselleni mieleen oitis Vandemonin Digimonista, joka myös käytti tälläistä tekniikkaa. Veriruoska on juurikin sellainen tyylikäs asevalinta jossa on sitä klassista Castlevaniaa, mutta tällä vampyyrimaisella roistopuolen otteella. Erittäin tyylikäs ja näyttävä perusase, joka ei voimakkuudessa ole se tehokkain, mutta yleishyödyllisyydessään, ehdottomasti yksi niitä aseita, joita käyttää kaikista eniten, kuten asiaan kuuluukin.


2. Malphon / Twin Fists of Malphos: Aspect of Gilgamesh (Zagreus) - Hades

Nyrkit joissa on tyyliä ja tehoa. Malphonin kaksoisnyrkit ovat todellakin yksi pelin parhaita aseita omalla nopealla tyylikkyydellään ja näiden hansikkaiden joukossa yksi oli ylivoimaisesti ylitse muiden, nimittäin Gilgameshin hirviökynnet joilla vihollisista tehdään todella silppua. Nyrkit ovat jo valmiiksi sieltä parhaasta päästä mutta kun mukaan laitetaan Gilgameshin tyylikkyys, niin päästään oitis kiinni todella mielekkäisiin ympyröihin. Voimaa näissä aseissa riittää mutta Gilgameshin versiossa vielä enemmän.


1. Varatha / Etenal Spear: Aspect of Hades (Zagreus) - Hades

Hyvin vaikea valinta, mutta kyllä tämä on erinomainen ase ja yksi parhaita keihäitä mitä peleissä tulee mieleen. Se ei erikoisominaisuuksiensa puolesta ole se paras mahdollinen, mutta ulkoasullaan, se on ylivoimaisesti paras. Hienompi kuin Hadesin itsensä käyttämä keihäs. Vähemmän hiilihanko ja enemmän atrain, mutta joka tapauksessa ehdottomasti sellainen ase jollainen sopisi valtikaksi. Varatha on ylipäätään todella hyvä ase käyttää ja se että sen saa näin hienona Hades versiona, on todella hyvä lisä.