Jos menisi pelkästään tuntimäärällä, niin alkuperäistä listaa saisi muuttaa vähän väliä, mutta jos menee vähän kattavammilla parametreillä, niin voi tietyin väliajoin poimia pelejä, joita on sitten pelannut sen verran paljon, että niitä voisi pitää pelatuimpina peleinä. Niin ja tietysti, kyllähän se tuntimäärä on yksi tekijä.

 

 

 

Itselläni on useampi peli jotka olen pelannut läpi monta kertaa, vaikka niiden tarinassa ei olisi mitään varsinaista eroa. Jotkut pelit vaan ovat sellaisia että niistä osaa todella nauttia useamman kerran. Tietysti on myös pelejä joissa tarina voi muuttua. Itse en laske pelatuimpia pelejä pelkästään ajallisesti, vaikka se on yksi mittari.

- Kuinka hyvin peliä on oppinut pelaamaan

- Kuinka hyvin tuntee pelin niksit

- Kuinka monta tuntia on pelannut

- Kuinka monta kertaa pelin on läpäissyt

- Kuinka paljon pelistä edelleen nauttii

- Kuinka usein peliä pelaa

- Kuinka mielellään peliä pelaisi uudelleen

 

Jotta vähän tulee monipuolisuutta niin karusti vain yksi per pelisarja.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Resident Evil: Revelations 2

Pääasiassa suuri syy siihen, miksi tätäkin on pelannut usemman 100 tuntia, on yhdessä tekijässä. Raid tilassa, sillä siihen pystyy helposti upottamaan paljon aikaa.

 

Spyro 2: Ripto's Rage

Ei läheskään niin monta kertaa pelattu kuin seuraajansa, mutta ehdottomasti yksi niitä PS1 pelejä jonka olen pelannut läpi useamman kerran ja tehden aivan kaiken.

 

Uncharted 3: Drake's Deception

Pääpeli useammalla vaikeusasteella ja liudalla trophyjahtia ja siihen päälle vielä jonkin verran moninpeliä. Mutta kyllä suurin osa pelitunneista on sieltä pääpelistä.

 




24. Marvel's Guardians of the Galaxy

Tällä hetkellä pelikertoja on vain se kaksi (ja sitten kappaleiden uudelleenpelaamista) ja yksi platina saavutettuna, mutta veikkaan vahvasti, että jossakin kohtaa tämän pelin pariin tulee palattua ja sitten peli tulee platinattua myös PS5:lle. Peli on merkittävästi pidempi, kuin aluksi ajattelin, mikä tarkoittaa että kyllä siihen on saanut tunteja upotettua, varsinkin keräilytarvikkeita etsittäessä. Seuraavat pelikerrat ovat varmasti lyhyempiä, mutta koska kokonaisuus on erittäin laadukkaasti tehty, niin kyllä tämän pariin palaa mielellään.


23. Dark Souls

Jos sarjasta pitäisi valita yksi niin otan sen minkä olen läpäissyt useamman kerran. Vaikka DS3 olisikin oma suosikki ja Bloodborne myös selvästi parempi kuin ensimmäinen Dark Souls. Dark Souls on kuitenkin se peli jossa oli parhaat exploitit joilla tehdä hahmosta niin ylivoimainen, että pelistä tuli erittäin helppo. Niin ja tässä on tullut kokeiltua myös bingoa jokusen kerran.


22. Code Vein

Useamman kerran on tämäkin tullut pelattua ja siihen päälle vielä valtavat määrät farmaamista. Kuten monet soulslike pelit, myös Code Vein on sitä sorttia johon menee äkkiä useita kymmeniä tunteja pelkässä farmaamisessa ja tämä korostui etenkin siinä kohtaa kun suunnitelmana oli kaikkien dlc pomotaisteluiden voittaminen. Niin ja hetkellisesti tavoitteena oli myös eräs trophy, jonka jahdista olen jo luopunut. Mutta Code Vein ehdottomasti peli jonka pariin voisi aivan hyvin palata uudestaan. Kunnes peli saa jatkoa, jos saa.


21. Sly 2: Konnakopla

Sly 3:n tavoin tämäkin on pelattu läpi useamman kerran. Pari kertaa PS2:lla ja muutaman kerran PS3:lla. Vaikka yksi pelikerta on vain sitä 10-15 tunnin luokkaa, niin kyllä tässä tapauksessa ne pelikerrat nopeasti tekevät selväksi että kyllä tätä peliä ja sen jatko-osaa on tullut pelattua todella paljon. Isona tekijänä on se, että jos haluaa pelata tiettyjä tehtäviä näissä peleissä, niin monesti pitää aloittaa alusta, koska kenttiä ja tehtäviä ei voi uudelleenpelata. Siitä syystä tämä on ihan pari kertaa katsottu alusta loppuun asti.


20. Scarface: The World is Yours

Peli josta olen aina pitänyt enemmän kuin GTA peleistä ja siitä syystä pelannut sitä enemmän kuin vaikkapa San Andreasta. Tämä on niitä pelejä johon saa helposti upotettua pari kymmentä tuntia vain touhuamalla maailmassa, ilman että vie tarinaa eteenpäin. Itse olen läpäissyt tämän vain ehkä kahdesti ja se ensisijainen peli on edelleen se, johon suurin osa pelitunneista on mennyt. Mitään tietoa ei ole siitä, paljonkon niitä on, mutta kyllä siinä taidetaan olla lähempänä 100 tuntia kuin 50 tuntia.


19. The Last of Us

Päätarinan olen pelannut ehkä neljästi ja kahdella eri alustalle mikä oitis tarkoittaa lukuisia tunteja. Se mikä kuitenkin nostaa pelin välittömästi paljon korkeammalle on moninpeli jossa olen kulkenut molempien ryhmittymien matkan, mikä tarkoittaa todella pitkää aikaa. Selviytyjiin saa nopeasti upotettua sen pari kymmentä tuntia, mikäli tietää mitä tekee, mikä tarkoittaa että kyllä siihen menee enemmän aikaa kuin pääpeliin, joka laadullisesti kuitenkin se merkittävästi parempi osa isoa kokonaisuutta.


18. Heavy Rain

Kaksi kertaa platinattu peli ja se tarkoittaa että tämä on tullut pakostakin läpäistyä todella monta kertaa eri lopetusten vuoksi. Toisella kerralla kaikki meni varsin äkkiä, mutta ensimmäisellä kerralla, tämä peli tuli pelattua todella monta kertaa läpi, kun ei kaikkia osia siitä ei vielä tiennyt. Voisi sanoa että mukana on ollut paljon turhaakin pelaamita, mutta kyseessä on sen verran hyvä peli, että ei sitä turhana pidä.


17. Teenage Mutant Ninja Turtles II: Arcade Game

Aikoinaan, pienenä, tämä oli ylivoimaisesti se pelatuin peli omalla kohtaa, vaikka itse en tätä koskaan omistanutkaan. Pelin olen läpäissyt monta kertaa yksin ja monta kertaa moninpelinä. Sitten on paljon pelaamista ennenkuin pelin oikeasti läpäisi. Nyt Cowabunga kokoelman jälkeen tätä on taas pelattu, joten "peli ei ole vielä pelattu."


16. Remnant: From the Ashes

Useamman kerran olen tämänkin ehtinyt läpäistä ja monta seikkailuakin on tullut pelattua platinajahdissa. Remnant on joka tapauksessa ehdottomasti pelaamisenarvoinen kokonaisuus jossa satunnaisuus tekee pelikerroista erilaisia. Yhteen pelikertaan menee helposti pari kymmentä tuntia, riippuen siitä, miten perusteellisesti paikat kaluaa läpi ja peli on juurikin sen verran koukuttavaa pelattavaa, että sen pariin palaa mielellään. Itse olen pelannut tämän läpi parillakin hahmolla ja vaikka PS4 peliversiossa oma hahmo onkin se ykkönen, niin kyllä PC version pelihahmolla voisi hyvin jatkaa.


15. Devil May Cry V

Peli jonka pariin voisi mielellään palata uudelleenkin, varsinkin tahkoamaan Danten tehtäviä uudestaan ja uudestaan. Sen verran tiedän että korkeimpia vaikeusasteita ei tule tässä pelissä läpäistyä millään, mutta toimintapelien joukossa tämä on joka tapauksessa yksi niitä pelejä jolle ei haastajaa helpolla löydy. Omassa pelisarjassaan ei ole se pelatuin, mutta se johtuu lähinnä siitä että DMC3:n aikaan kilpailevia pelejä oli vähemmän pelattavissa, kun taas nyt niitä on paljon enemmän. Siitäkin huolimatta tämä on niitä pelejä jonka pariin ei ole helppoa palata, mutta jonka pariin palaa silti.


14. Max Payne 2: Fall of Max Payne 

Läpäistä monta kertaa ja kaikilla vaikeusasteilla. Vaikka pelin läpäisemiseen ei menekään kuin jokusia tunteja, varsinkin sitten kun pelin on läpäissyt muutaman kerran, niin kyllä tätä on useaan otteeseen pelattu sen verran paljon että kyllä sitä voi väkisinkin pitää yhtenä pelatuimpana pelinä. Ei ehkä suoraan tuntien määrässä, mutta läpäistyjen pelien määrässä. Edelleen todella hyvä uudelleenpeluuarvo ja merkittävästi parempi kuin edeltäjässään.


13. Red Dead Redemption 2

Ei läheskään ole tullut tehtyä kaikkea, mutta aikaa on kuitenkin käytetty todella paljon ja vaikka peliä voisi hyvin pelata lisääkin, niin tuskin tulee pelattua uudestaan alusta, koska sen verran aikaa vievää kaikki on. Lisäksi koska pelissä on kerran tehnyt monet haastavat puolet, ei niitä tee mieli aloittaa alusta. Siinä mielessä RDR2 on niitä pelejä jonka pelaa läpi vain sen yhden kerran ja sitten sen pariin palaa ajoittain myöhemmin jos tekee mieli länkkäritoimintaa tai vastaavaa. Kyllä siihen on joka tapauksessa saanut käytettyä vajaat 100 tuntia.


12. Batman: Arkham Knight

Batman peli jonka lopulta sai platinaan asti ja jonka on ehtinyt pelata pari kertaa läpi, tehden aivan kaiken mitä pelillä on tarjottavanaan. Riddler trophyn tosin vain sen yhden kerran, sillä niitä ei NG+ tilassa tarvinnut tehdä uudestaan. Arkahm Knight on peli johon saa joka tapauksessa upotettua todella paljon aikaa. Ensimmäisellä kerralla siihen meni oitis se 70-80 tuntia ja vaikka toisella pelikerralla aikaa ei niin paljoa mennytkään, niin viimeinen aikaavievä osuus tuli sitten trophy jahdissa joista osaan saisikin sitten käyttää paljon aikaa.


11. Crash Bandicoot: Warped

Pelattu monta kertaa läpi alusta asti ja PS1:llä tästä tuli tehtyä aivan kaikki, eli nähty se erikoislopetus. Voidaan siis sanoa että kyllä tähän on uponnut lukuisia tunteja ja läpipeluukertoa on myös lukuisia. Kaikenkaikkiaan erittäin laadukas peli jota on viitsinyt pelata uudestaan ja uudestaan vielä senkin jälkeen, kun on ns. Masteroinut kaikki kentät, löytänyt kaikki salaisuudet ja tehnyt jopa liudan keksittyjäkin haasteita.


10. Super Mario Bros.

Ottaen huomioon että tämän läpäisee 15-30 minuutissa, niin sitä ajattelee että kovin paljoa aikaa tähän ei saa kulumaan, mutta kun niitä pelejä ei aikanaan ollut kuin se kourallinen, niin kyllä tämä tuli pelattua läpi uudestaan ja uudestaan oikoteillä ja ilman. Puhumattakaan että koska itse olen niin pieni tätä pelatessani, niin aika paljon tätä sai pelata, ennenkuin sitä pääsi läpi. Tai edes lähelle.


9. Assassin's Creed: Valhalla

Pelkästään yhdellä peluukerralla tähän on mennyt jotain 80 tunnin kieppeillä ja meno jatkuu edelleen, sillä peli laajenee edelleen. Tämän kirjoittamisen aikaan pelin viimeinen ilmainen dlc, Last Chapter, ei ole vielä ilmestynyt, mutta kun se tulee, niin tämän pelin pariin tulee jälleen palattua ja katsottua että miten Eivor Varinssonin matka sitten oikeasti päättyy, vai päättyykö? Niin ja tässä pelissä on vielä vaikka kuinka paljon asioita joita ei ole tullut tehtyä, joten tähän saa helposti käytettyä vielä useita kymmeniä tunteja lisää.


8. Middle-Earth: Shadow of Mordor

Samalla tavalla kuin Shadow of War, on Shadow of Mordor peli johon olen upottanut paljon aikaa. Yksi iso syy miksi tämä nousee niin korkealle tulee siitä, että siitä olen pelannut sekä PS3 että PS4 versioita, vaikkakin PS4 versiota merkittävästi enemmän ja platinaan asti. Vaikka pelissä ei moniin muihin verrattuna olekaan merkittävästi sisältöä, niin tämä on yksi niitä pelejä jonka kanssa sitä toistoa jaksaa tahkota uudestaan ja uudestaan, koska toiminta on tässä pelissä hauskempaa kuin monissa muissa ja sitä jaksaa pelata yllättävän kauan ja uudestaan ja uudestaan.


7. Dragon's Dogma: Dark Arisen

Tämä muistuu mieleen juurikin siksi että sitä tuli yhteen väliin pelattua erittäin paljon ja enemmänkin voisi pelata, jos olisi aikaa. Yksi valtava syy miksi tähän uppoutuu jopa hieman "turhiakin tunteja" johtuu todella pitkistä matkoista joita pelissä täytyy taittaa jalan. Tekeminen ei pelissä muutenkaan lopu kovin äkkiä mikä korostaa sitä, että pelattava ei tässä pelissä lopu mitenkään äkkiä. Itse olen läpäissyt pelin kahdesti kokonaan ja aivan hyvin voisin kuvitella pelaavani vielä kolmannenkin kerran, mutta niin huolellisesti, että tietyt trophyt tulee saavutettua.


6. Mass Effect 2

Useita kertoja on tämäkin läpäisty ja vaikka peli ei olekaan erityisen pitkä kun oikeasti tietää mitä tekee, niin kyllä siihen menee pari kymmentä tuntia per pelikerta, enemmän jos tähtää aivan kaikkeen. Kuten monet parhaat tarinalliset pelit, myös Mass Effect kakkonen on niin aikaa vievä, koska monien ryhmäläisten jutut kiinnostavat ja monesti keskustelut ovatkin niitä asioita, joihin pelikerroilla menee eniten aikaa. Toiminnalliset osuudet menevät nopeammin, mutta tarinalliset ottavat aikansa.


5. Dragon Age: Origins

Valtava peli jossa riittää tekemistä, kehittämistä, tutkittavaa ja katsottavaa. Dialogit ovat todella mukanaan vieviä ja monissa tilanteissa on kiinnostavaa pelkästään kuunnella että mitä ryhmäläisillä on mielessään. Pelaaminen itsessään on tavallaan haastavaa, mikä kannustaa tutkimaan kaikki mahdolliset paikat. Itsekin olen tämän läpäissyt useamman kerran, viimeisin Ultimate versiona, jolloin sitä tekemistä on oitis merkittävästi enemmän. Useampi 100 tuntia varmasti ja voisin pelata uudestaankin.


4. Final Fantasy VII

Useampi läpipeluu ja ainakin kerran niin paljon pelitunteja että pelin oma laskuri ei enää riitä. Final Fantasy VII on todellakin yksi niitä pelejä johon on saanut käytettyä todella paljon aikaa ja monesti ihan puhtaaseen farmaamiseen. Peli itsessään on todella pitkä ja vaikka pelin pystyykin pelaamaan suhteellisen pian läpi, niin tietyt jutut vievät aina tuhottomasti aikaa. PS4:llä platinattunakin ja omaa ohjetta käyttäen, ei parikymmentä tuntia riitä millään. Mutta peli on kerran toisensa jälkeen todella hauskaa pelattavaa.


3. Kingdom Hearts

Useamman kerran läpäisty peli sekä PS2:lla että PS3:lla Final Mixinä ja ilman. Helposti usemman 100 tuntia on tähänkin saanut upotettua ja varmaan saisi välittömästi lisää jos peliä pelaisi PS4:llä. Kingdom Hearts on yksi näitä pelejä jolla on todella hyvä uudelleenpeluuarvo sillä vaikka pelistä tietäisi etukäteen kaikki niksit sun muut, saisi siihen helposti käytettyä useita kymmeniä tunteja, tehdäkseen kaiken uudestaan ja mahdollisesti aivan samalla tavalla kuin aiemminkin. Varmuutta ei edes ole siitä että kuinka monta kertaa tämän on jo läpäissyt.


2. Hades

Peli jonka olen platinannut PS5:lla ja 100% suorittanut Steamissa, eli kaksi kertaa läpäisty ja yksi pelikerta on jotain 70-80 tunnin kieppeillä, eli kyllä tähän on aikaa saanut upotettua ja aivan hyvin peliä voisi vieläkin jatkaa, eli tunteja tulee lisää. Hades on juuri oikealla tavalla erittäin koukuttava peli, sillä kun sen luulee päättyneen, se vain jatkuu ja kehittyy. Haasteita on yllättävän paljon ja tiettyjä tarinapätkiä en varmaan ole vieläkään kokenut, sillä paikoin tuntuu, että peli ei pääty koskaan, sillä lisää juttua riittää eri hahmoilla, kun suhde heihin syvenee.


1. Resident Evil 6

Yhteen väliin tämä oli se peli, johon olin saanut menemään eniten tunteja, vieläpä todistetusti sillä joskus näin Sonyn tilastoja omista peleistä ja tässä pelissä oli jotain 200-300 tuntia peliaikaan ja iso osa aivan varmasti suoraan Mercenaries pelitilasta. Tämä on edelleen sellainen peli jota voisi oikein mielellään pelata, vaikka kampanjan olenkin läpäissyt kaikilla vaikeusasteilla ja platina on saavutettu. Se kertoo jotakin siitä, miten hauskaa pelattavaa tämä peli on ja miksi se on edelleen sarjasta omia suosikkejani.