Runner.jpg?1505849514

Ihmissusi avaruudessa

 

 

Peli jossa vauhtia on vaikka kuinka, vaaralliset tilanteet eivät heti lopu ja mukana on myös ihmissusi, avaruudessa. Ei huonompi idea, mutta lopputulos ei ole ihan niin hyvä.

 

 

Infinity Runnerissa pelaajan tehtävä on hyvin yksinkertainen, väistele esteitä ja ajoittain paina oikeaita nappuloita, muutoin mistään ei tarvitse huolehtia. Jujua on vain siinä, että esteitä tulee vastaan todella paljon ja monessa tapauksessa yksikin virhe painallus voi olla se viimeinen. QTE hetket katkeavat yhteen virheeseen ja kentissä valtaosa esteitä tappaa kerrasta. Lähes kaikki tilanteet vaativat nopeita ratkaisuja ja rankaisevat armotta virheistä.


Pelissä on  vähän juonentynkääkin. Pelihahmo juoksee alastomana avaruusalus Infinityssä, mystisen, Riley, nimisen naisen opastamana. Pian käy ilmi että mies on ihmissusi, joka voi muuttua tietyn seerumin vaikutuksesta susimuotoon. Aluksen miehistö yrittää vangita hänet, mutta se on ongelmista pienen, sillä aluksella on toinenkin susi.

Juonellisesti peli on mysteeri. Pelaaja oppii pikkuhiljaa lisää, mutta valtaosa aivan kaikesta on pimeyden peitossa ja myös jää sinne, sillä peli loppuun kuin Vector, hyvin törkeään cliffhangeriin, pedaten paikkaa jatko-osalle.


Pelissä pelihahmo liikkuu juostessa kokoajan eteenpäin. Yhdellä tatilla pelaaja ohjaa sitä mihin käännytään radalla ja toisella ohjataan sijaintia radalla. Yhdellä napilla liu'utaan esteiden ali ja toisella hypätään niiden yli. QTE hetkissä painetaan milloin mitäkin muuta nappia. Tähän pelin ohjattavuus sitten jääkin, mitään sen ihmeellisempää ei ole, mutta se varsinainen haaste tuleekin sitten siitä, miten nopeasti pelaaja ehtii päättää mitä nappia painaa missäkin tilanteessa.

Peli on yksi suuri putkijuoksu, kirjaimellisesti. Valtaosa ajasta juostaan käytävää eteenpäin, välillä kääntyen ja sitten taas jatkaen eteenpäin. Osa esteitä on matalia, osa korkeita ja osa keskellä tietä. Aluksi on hyvin selkeää että mitä tehdä missäkin tilanteessa mutta pelin edetessä se ei aina ole niin selkeää. Pelin helposti ärsyttävimmät hetket ovat niitä joissa ei ole ihan niin selkeää että mitä pitäisi tehdä, niitä on aika vähän, mutta parilla alueella pelkästään se, mihin suuntaan pitäisi kääntyä ei ole aina ihan sitä selkeintä.


Peli ei ole mitenkään älyttömän vaikea. Valtaosan pelin haasteesta menee "yritys - erehdys" kategoriaan. Ensimmäisellä kerralla esteet tulevat yllätyksenä, mutta seuraavalla kerralla tietää mihin varautua. Osa esteitä vain kuluttaa energiaa, mutta valtaosa katkaisee juoksun kuin seinään, myös seinät sillä jos et käänny, juokset suoraan seinää päin. Pelissä on muutama elämä joiden avulla voi jatkaa tarkastuspisteeltä, mutta jos tarpeeksi monta kertaa kuolee, niin kenttä pitää aloittaa alusta. Kentät eivät ole varsinaisesti pitkiä ja ne oppii aika nopeasti.

Vaihtelua peliin tuo lievä ulkoinen eroavaisuus alueiden välillä. Eniten tunnelmassaan loistaa ehdottomasti Biodome. Tunnelma on pelissä varsin hyvä, mutta jotenkin häiritsevää on se, miten putkimainen koko alus on, hyvin usein tulee pitkiä putkia joissa suunta on vain yhdeen suuntaan, vaikka välillä onkin ovia. Vaihtelua tulee kuitenkin lisää ja lisää pelin edetessä, lähinnä esteiden kautta.


Yksi isoimpia juttuja pelissä on kuitenkin se ihmissusi asetelma. Voisi luulla että pelaaja voisi muuttua oman ratkaisunsa mukaan, mutta ei. Pelissä on muutamat kiveenkirjoitetut paikat jolloin muututaan susimuotoon. Susimuodossa pelaaja on lähes kuolematon, esteet ovat pahvia ja viholliset paperia. Ainoa mikä voi tappaa on putoaminen mutta lähemmäs kaikki muu ei oikeastaan edes hidasta lykaania.

Ihmissusi astelemasta ei oteta yhtään niin paljoa irti kuin voitaisiin. Pelissä ollaan susimuodossa aivan liian vähän. Hyvää vastapainoa tuo kuitenkin toinen peto aluksella jonka mukana tulevat pelin karmivimmat ja usein myös yllättävimmät hetket.

Yllättävyyttä ei kentistä saa. Ajoittain tulee vastaan hetki jolloin voi valita mihin suuntaan kääntyy, mutta nämä ovat vain ajoittaisia helpotuksia, mitään merkitystä päätöksellä ei ole, koska samat esteet tulevat vastaan ja samaan pisteeseen päädytään.


Loputtomuus Juoksija on peli jossa on hieman Alienia, Vectoria ja Guise of the Wolfia, nimetäkseni vain muutaman. Vaikutteita löytyy vaikka kuinka ja sanotaan että ideallisesta, tunnelmallisesti, tyylillisesti ja tarinallisesti peli ei ole mitenkään huono, se tuntuu vain keskeneräiseltä ja todella lyhyeltä. Kentät läpäisee nopeasti ja niitä on vain  reilu tusina. Ihmissusi ideaa on käytetty aivan liian vähän ja avaruusteema sekin olisi mysteeri ilman muutamia kohtauksia ja Rileyn puhetta.

Tämä on sellainen peli jossa pääpaino on siinä, miten hyvit kentät läpäisee ja pystyykö siihen kuolematta kertaakaan. Trophyja tulee todella paljon aivan ilmaiseksi mutta muutama trophy on oikeasti haastava saada. Pelissä on nimittäin haastaviakin puolia, mutta tarinan pelaa todella nopeasti läpi ja tarina jää aika pahasti kesken.


Infinity Runner on ihan hyvä peli, se toimii hyvin, näyttää hyvältä ja potentiaaliakin olisi. Ongelmaksi tulee kuitenkin se että peli on lyhyt ja ajoittain tuntuu että tietyt kohdat ovat yli tarkkoja siitä milloin pitää hypätä ja missä kohtaa rataa pitää olla. Pelissä on tiettyä turhauttavuutta, mutta myös tiettyä mielekkyyttä. Mitenkään erityisen hyvää peliä tästä ei vain saa, kuten ihmissusi ja avaruus ideoiden käyttö jää todella pieneksi.

 

+ Ihmissusi teema

+ Avaruus teema

+ Tunnelma ja tyylikkyys

 

- Jotkut kohdat ovat ylitarkkoja

- Osittainen turhauttavuus

- Lyhyt

 

Arvosana: 6,6

 

Loistokas