Parhaat hetket ovat niitä hankalimpia rajata, koska miltein mikä tahansa voi olla kelvollinen osaksi niitä. Vaikka tietyt asiat rajataankin pois, niin pelkästään yhdestä pelistä voi nopeasti keksiä kymmenkunta erinomaista pelihetkeä, jolloin ensin pitää jotenkin poimia niistä paras ja sitten verrata sitä kymmenen muun pelin parhaiden kanssa. Mutta kyllä ne oikeasti parhaat sieltä löytyvät ja erottuvat joukosta.

 

 

 

Sääntökertaus (jälleen kerran):

- Ei kokonaisia maailmoja (yksi osa käy)

- Ei kokonaisia pomotaisteluita (yksittäiset osuudet hyväksytään)

- Uniikkeja hetkiä / Yksi per pelikerta hetkiä

- Vain yksi per peli (monissa peleissä on todella monta erittäin hyvää kohtausta joista olisi kokonaan omaksi listakseen. En nyt jokaisen pelin kohdalla sano että olisiko niitä listaksi asti, mutta monessa olisi)

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Adam Warlock - Marvel's Guardians of the Galaxy

Siinä on hahmon esittely kohdallaan, kun tämä kultainen, parrakas jumalhahmo tulee esiin ja pian on selvää että häntä on hyvin vaikea vahingoittaa.

 

Minnie saapuu - Walking Dead: Final Season

Sellainen juurikin oikealla tavalla karmiva laulu ja sitten hahmon ilmestyminen usvasta tilanteessa, jossa pakopaikkaa ei ole ja hahmo on lopullisesti seonnut.

 

Excalibur - Assassin's Creed: Valhalla

Hetki jona Eivor vetää tämän legendaarisen miekan kivestä on todellakin ikimuistoinen hetki, vaikka vastaavia onkin nähnyt vaikka missä yhteydessä, varsin hyvin tehtyinä vielä.

 

Elora esittäytyy - Spyro: Ripto's Rage

Erityisesti tämä Reignited versio toimii erittäin hyvin sillä sitä on rikastettu juuri oikeilla tavoilla. Varsinkin siinä versiossa Elorasta kuvastaa paljon paremmin se hilpeä puoli.

 

Dante - Devil May Cry V

Kun pelaaja pääsee Danten ohjaksiin, niin se on ehdottomasti mahtava hetki. Iso syy tähän on siinä, että Ninja Theory onnistui pilaaman hahmon pelisarjan irvikuvassa aiemmin.

 

ARI toimisto ensimmäisellä kerralla - Heavy Rain

Hetki kun pelaaja ensimmäistä kertaa käyttää lasejaan toimistossa ja pystyy hyvin vapaasti päättämään että millainen toimisto näkymä onkaan.

 




24. Knightfall - Batman: Arkham Knight

Viimeinen päätös, minkä pelaaja joutuu pelissä tekemään. Lepakkomies laskee naamionsa alas, jättäen sen lepakkosignaalin edustalle, samalla tehden päätöksen, että hän ei ole enää Lepakkomies. Tätä seuraa sitten ei niin hyviä hetkiä, mutta tämä pelaajan viimeinen päätös, on se mikä toimii todella hyvin.


23. War - Alan Wake

Ei läheskään niin hyvä kuin Controllin kohtaus, jossa soi Take Control. Taistelupätkä jossa soi Poets of the Fallin War on kuitenkin yksi koko pelin kohokohtia. Vaikka pelin toiminta ei olekaan sieltä ihan parhaasta päästä, niin musiikki tuo oitis lisää tyyliä kokonaisuuteen. Koska aseitakin riittää, niin kyllä tämä taistelukohtaus on pelin paras.


22. Verikattoinen käytävä - F.E.A.R

Tämä on varsin nopeasti ohimenevä hetki, mutta se on tehty niin hyvin, että se jää paremmin mieleen pelissä kuin valtaosa muista kauhukohtauksista. Siinä on todellista tyyliä kun pelihahmo astelee käytävää jonka katto verestä lainehtiva. Erinomainen esimerkki psykologisesta kauhusta jota tästä pelistä löytyy runsaasti, mutta tämä on yksi ehdottomia kohokohtia.


21. Rosen loppu - Huntdown

Kaikessa yksinkertaisuudessaan, välittäjä meinaa huijata pelaajaa, kun sitten äkkiä hahmo ilmestyy hänen taakseen ja tajuten tilanteen, lausuu Rose viimeiset sanansa kun hänet sitten ammutaan siihen paikkaan. Sopii todella hyvin lopettamaan tämän.


20. A2'n ohjaksiin - Nier: Automata

Kun 2B sitten yllättäen kuoleekin ja pelaaja saa ohjattavakseen A2:n, tulee peliin aivan uusi puoli lisää. Koska tämä tapahtuu kahden pelikerran jälkeen, aivan uudenlaisessa tarinakaaressa, tuntuu tämä todella merkittävältä. Itse todellakin pidän tästä hahmosta muita enemmän ja siksi tämä on jäänyt niin vahvasti mieleen, kun on päässyt ohjaamaan tätä omillaan liikkuvaa androidia.


19. Kiusallista - Mass Effect 3: Citadel

Erittäin hyvin tehty kohtaus jossa takaa-ajon tiimellyksessä Shepard valitsee joukosta kaksi mukaansa. Kiusallista tilanteesta tekee se, kun muut jäsenet porukasta tuijottavat häntä ja tekevät huomioita siitä, kuinka he olisivat halunneet mukaan tai tuntuu etteivät he koskaan ole mukana ja muuta vastaavaa. Tulee hieman puskista, mutta on uskomattoman hauska kohtaus.


18. Hank melkein saa slaagin - Detroit: Become Human

Tämä on hieman tilanteesta riippuvainen kohtaus, mutta se hetki, kun Connor on kuollut ensimmäisen kerran ja tekee paluun. Kun Hank näkee hänet ensimmäistä kertaa kuoleman jälkeen ja säpähtää todella, on paljon hauskempi kohtaus kuin sen ehkä oli tarkoitus olla. Tämä lisäksi riippuu siitä, että missä kohtaa Connor kuolee ensimmäisen kerran.


17. Kun Cloud tapasi Aerithin - Final Fantasy VII Remake

Ensimmäinen kohtaaminen Aerithin kanssa on todella uskollinen alkuperäiselle pelille, mutta se on nyt tehty sopivalla tavalla uudelleen, lisäämällä kohtaukseen yhtä ja toista. Erityisen hyvin se kuitenkin näyttää että millainen hahmo Aerith on, kaikessa leikkisyydessään ja lempeydessään. Aerithin kanssa on monta kohtausta jotka todellakin ansaitsevat tulla korostetuiksi, mutta tämä ensimmäinen kiteyttää niin monta asiaa sekä Aerithista että Cloudista joiden päälle on hyvä rakentaa tästä eteenpäin.


16. John Connor - Terminator Resistance

Vaikka Connorin äänen kuuleekin aiemmin, niin vasta se hetki kun hänet oikeasti näkee hänen kanssaan puhuu, samalla kun Connor matkaa Terminator 2:ssa nähtyy kohtaukseen tarkkailemaan taistelutannerta, on oikeasti se hetki kun tämän pelin tarinallinen laatu nousee merkittävästi esiin. Connor on todella hyvin tehty ja tämä on niitä kohtauksia pelissä, kun se todellinen Terminator henki nousee erityisesti esiin. Varsinkin musiikki ja äänimaailma korostavat kohtausta.


15. Turvassa ja yhdessä - Final Fantasy VIII

Erityisen hyvin tämä kohtaus toimii koska sitä on vihjailtu pelin alkunäytöksestä asti. Tämä on se tyylikäs pätkä jossa Squall ja Rinoa ovat yhdessä niityn laidalla, Angelon kanssa. Juurikin sellaista lopun tunnelmaa ja myöhemmin tämä nivoutuu todella hyvin yhteen viimeisen taistelun jälkeisiin tilanteisiin.


14. Mads Mikkelsen - Death Stranding

Combat Veteranin ensimmäinen ilmestyminen kaikessa tyylikkyydessään. Mads Mikkelsen on ylivoimaisesti koko pelin suurin tehty ja joka ainut kerta kun hän ilmestyy, hän varastaa shown. Tästä syystä sotaveteraanin ilmestyminen on joka kerta erinomaisesti tehty hetki, mutta pakko nostaa jalustalle tämä ensimmäinen, kaikessa tyylikkyydessään, vaikka miltein mikä hyvänsä muistakin olisi enemmän kuin kelvollinen vaihtoehto.


13. Houndwolves - Resident Evil: Village

Chris Redfieldin erikoisjoukko astuu kuvioihin. Pääosassa on tietysti alfa itse, kun Chris polttaa nopeasti tupakan ennen kuin ryhtyy töihin. Pimeyden turvin täysin naamioitunut yksikkö lähtee liikkelle ja tässä yhdessä lyhyessä hetkessä, juuri ennenkuin kontrolli siirtyy pelaajalle, saavutetaan yksi koko pelin tyylikkäimpiä hetkiä, joita tässä pelissä on vaikka kuinka.


12. Agentti saapuu - Heavy Rain

Norman Jaydenin esittely on elokuvamaisuudessaan todella onnistunut kokonaisuus, vieläpä todella lyhyessä ajassa. Rankkasateessa auto ajaa paikalle ja lyhyen hetken Jaydenin suurinta demonia esitellään hieman. Sitten mies nousee autosta, valmiina tekemään työnsä. Tämä pelihahmon esittely on kaikessa yksinkertaisuudessaan ja kliseisyydessään todella onnistunut hetki ja jäänyt vahvasti mieleen monian todella hyvien kohtausten joukossa, joista tosin useat vieläpä liittyvät Jaydeniin.


11. Mannyn kuolema - The Last of Us Part II

Vain ja ainoastaan siksi, että ainakin tämä mulkku kuoli. Liian helposti ja tuskattomasti, mutta kuoli sentään. Kovin paljoa enempää sanottavaa tästä ei ole, mutta jos olisin saanut itse päättää, niin Mannyn kuoleman olisi pitänyt olla enemmän sitä tasoa mitä Noran kuolema oli, hitaampi ja tuskallisempi.


10. Trust me - Titanfall 2

Viimeisenä tekonaan, titaani pelastaa pilottinsa. Tämä on aivan pelin lopuksi kun kuolema odottaa, niin titaani tarttuu pilottiin ja heittää tämän turvaan, sanoen erään aiemmin käyttämänsä fraasin. Juuri sopiva tapa lopettaa peli ja erittäin hyvä tapa luona tunteikas päätös erittäni hyvällä räiskinnälle.


9. Herra Kohtalo työpöydällä - Death and Taxes

Normaali työpäivä, mutta sitten työpöydällä onkin vain yksi ja ainoa paperi, jossa on pelihahmon pomon tiedot. Herra Kohtalo. Se hetki on todellakin erityinen kun pelaaja voi päättää että tappaako ns. Ikuisen hahmon joka on yksi näitä luonnonvoimia tai vastaavia. Siitä pääsee loistavaan lopetukseen jos hänet tappaa, mutta pelkästään se hetki, kun huomaa työpöydällä tämän yhden kansion, on todellakin yksi pelin kohokohtia joka tulee hieman yllättäen.


8. Sopimus on sopimus - Witcher 3: Wild Hunt: Hearts of Stone

Tämä on niin upeasti tehty kohtaus, koska tässä tulee esiin Gaunter O'Dimmin puoli, joka todellakin kunnioittaa sopimuksia. Hän teki diilin Geraltin kanssa ja noituri piti oman osansa sopimuksesta. O'Dimm todellakin pitää omansa, mutta jopa siinä sopimuksen täyttämisessä on hieman kyseenalaisia puolia joita sopii tulkita oman mielensä mukaan. Mutta koska O'Dimm esitellään monella tavalla pahana hahmona, niin tämä kohtaus näyttää, että hän osaaa myös olla hyvin reilu.


7. Lohikäärmeen ja traakin ero - Shadow Warrior 3

Tämä on yksinkertaisesti mahtava kohtaus yhdestä syystä. Kerrankin pelihahmo huomauttaa että lohikäärmeellä ja traakilla on ero. Monissa peleisäs nimittäin näkee näitä traaakeja, joita kutsutaan lohikäärmeiksi ja se mielessä pitäen, tämä on ehdottomasti tärkeä kohtaus pitää mielessä.


6. Ion hyvästit - Code Vein

Hyvän lopetuksen alku viimeisen pomotaistelun jälkeen. Tämä on se lopetus jonka eteen pitää nähdä kaikista eniten vaivaa ja se on kaikki sen arvoista. Io on pitkälti se hahmo joka on kaikista läheisin pelihahmolle, sillä he ovat pisimpään yhdessä ja hahmona Io on hyvin mukava ja hänestä on helppo pitää. Pitkälti siitä syystä nämä haikeat hyvästit toimivat niin vahvana lopetuksena varsin vaikealle matkalle. Samalla aikaa siinä oikeasti tuodaan peliin sellaista lopullisuuden tunnelmaa, kun yksi avainhahmo poistuu kokonaan ryhmästä.


5. Viiltäjä Jackin ohjaksiin - Assassin's Creed: Syndicate

Ottaen huomioon miten suuri pettymys tämä DLC oli, niin kyllä siinä oli hetkensä ja yksi hetki koitti hyvin nopeasti, kun pelaaja ei ohjannutkaan Jacobia, vaan hän pääsi itsensä Viiltäjä Jackin ohjaksiin. Tämä ensimmäinen pelisessio oli todellakin merkittävä, koska se tuli niin suurena yllätyksenä. Sen jälkeen sitä vain toivoi, että olisi saanut pelata Jackilla kokoajan, mutta oli pakotettu pelaamaan ison osan Eviellä, joka ei ollut enää niin hyvä hahmo. Kyllähän Jackilla pääsee pelaamaan myöhemmässäkin kohdassa, mutta ensimmäinen kerta on todella erityinen.


4. Magus iskee vielä - Marvel's Guardians of the Galaxy

Peli on loppuvinaan, mutta vielä silloin, koittaa viimeinen pomotaistelu. Pelkästään tälläinen viime hetken ylläri on juurikin sopiva tähän aihepiiriin sillä GoG on sitä letkeämpää, rennompaa ja vitseilevampaa sorttia mitä tulee Marvel joukkioihin. Siksi tämä loppuylläri toimii niin hyvin. Koska kyseessä on oikea pomotaistelu, niin tämä lisäksi korjaa senkin asian tästä pelistä. Nyt ei siis puhuta itse pomotaistelusta, vaan siitä hetkestä kun Magus iskee näkyviin Adam Warlockista ja aloittaa kyseisen pomotaistelun.


3. Maliketh, toinen vaihe - Elden Ring

Taistelu kaapuhahmoista petoa vastaan saa melkoisen käänteen kun kaavun alta paljastuu Maliketh, koko pelin hienoin pomovihollinen. Tämä hetki, kesken pomotaistelun on juurikin oikeanlainen tilanne esitellä pomovihollinen ja aloittaa seuraava vaihe taistelussa. Erityisen hyvin se onnistuu yllättämään, koska muutos tapahtuu silloin, kun pomovihollisella on vielä elinvoimaa jäljellä. Malikethin esittely on ylivoimaisesti Elden Ringin paras hetki, koska se on yllättävä ja näyttävä kokonaisuus.


2. Fenrir - Assassin's Creed: Valhalla

Erityisesti tämä viimeisen yhteenoton alustus. Tähän pisteeseen asti Fenrir on ollut lähinnä se kasvava susi jota on jahdatti milloin missäkin ja kurmootettu milloin mitenkin. Sitten koittaa tämä ratkaiseva hetki joka on hyvin tuttu mytologiasta. Fenrir on kasvanut aivan jumalattoman suureksi ja jumalien suunnitelmana on sitoa susi kiinni. Se mikä todella tekee tästä erityisen hyvän hetken, on se, että Fenrir puhuu. Keskustelu ja huiputus johtavat lopulta siihen että Tyr menettää käden ja luvassa on koko pelin vaikein pomotaistelu. Tämä on todella hyvä johdanto siihen taisteluun ja ehdottomasti yksi pelin onnistuneimpia hetkiä.


1. Se olet sinä - Dragon's Dogma

Kun pelin pelaa toisen kerran läpi, on luvassa melkoinen yllätys. Peli ei nimittäin ihan suoraan kerrokaan samaa tarinaa, vaan tällä kertaa senechal on pelaajan hahmo aiemmalta kierrokselta. Tässä on todellakin sitä jotakin joka on pakko kokea, koska se että sen yksinkertaisesti tietää, ei vain tarjoa samanlaista elämystä. Erityisesti se hetki iskee, jos siitä ei etukäteen tiedä yhtään mitään, kuten omalla kohdalla. Onhan tämä iso prosessi, koska pelin läpäisy ei yksin riitä, vaan peli pitää läpäistä kaksi kertaa.