Trophyt ovat joissakin tapauksissa hyvä tapa kannustaa pelaajaa tekemään mahdollisimman paljon kyseisessä pelissä. Joskus tosin mennään vähän turhan pitkälle siinä, mitä pelaajalla todella vaaditaan, jotta tietty trophy olisi saavutettavissa. Itse en usein päädy jahtaamaan kaikki trophyjä, ellei platina ole suhteellisen saavutettavissa.

 

 

 

 

Platina trophyt suljetaan pois, mutta muutoin kaikki kelpaavat. Platina kun on se jonka saa kun avaa kaikki muut trophyt. 

Myös tämä normaali "Yksi per peli" sääntö astuu voimaan, sillä on pelejä joissa on monta hyvin samanlaista ja hyvin vaikeaa trophyä saada. Tämän lisäksi pyrin myös erottamaan ne trophyt jotka ovat enemmän tai vähemmän suoria kopioita aiemmista tropheista samassa pelisarjassa.

Variaatio on myös tervetullutta, sillä "vaikean" voi määritellä todella monella tavalla, kuten pian käy.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Untouchable - Devil May Cry

- Läpäise tehtävä ottamatta yhtään vahinkoa. Kyllä siinä saa helppoakin kenttää pelata aika varovasti.

 

Allfather Blinded - God of War

- Tapa kaikki Odinin korpit ja osa niistä on hyvin vaikea löytää.

 

Snake Eyes - Metal Gear Solid 3: Snake Eater

- Katso kaikki salaiset ensimmäisen persoonan pätkät.

 
24. Hell of a Hunter - Devil May Cry V

Suorita kaikki tehtävät S-arvosanalla. Muutamissa kentissä varsinkin on voi olla hyvin pienestä kiinni että onnistuu nostamaan tasoa tarpeeksi korkealle, sillä kyllä tämän pelin mekaniikoista saa olla todella hyvin perillä jotta pystyy suoriutumaan S tasoisesti jokaisesta kentästä sillä vaikka osa on varsin helppoja, niin osa on aika haastavia.


23. Cute Loot - Borderlands 2

Tapa chubby, eli täysin satunnaisesti ilmestymä pulska versio vihollisesta. Tämä voi olla niitä haasteita joita on hyvin turhautavaa alkaa yrittää, koska kaikki on täysin sattumasta kiinni. Mutta kyllä sitä pitää huolen että kun sellainen punkerovariaatio tulee näkyviin, niin sen tappaa heti. Tosin voi myös olla, että tämän saa tehtyä täysin sattumalta.


22. Dark Rider - Darksiders

Ratsasta 100 mailia. Tämä tarkoittaa valtavia matkoja hevosen selässä ja sitä ei normaalilla pelaamisella tule saavuttamaan pelin aikana, joten se vaatii paljon ravaamista ympäriinsä hevosella, mutta se on täysin tehtävissä. Mutta se tulee kysymään hermoja ja aikaa, mikä tekee siitä aika haastavan trophyn, tavallaan.


21. The Devil Made Me Do It - Devil May Cry

Läpäise peli käyttämätät yhtään keltaista orbia. Tarkoittaa sitä että ei käytä yhtään continue, eli ei juuri kuole. Ei mikään itsestään selvyys näin haastavassa pelissä tietyt vaihteet pelissä ovat niitä jotka ovat erittäin haastavia ilman keltaisia palloja, myös matalammilla vaikeusasteilla. Kyllä siinä tulee aika hyväksi tässä pelissä.


20. Endgame - Witness

Tämä on haastava siitä syystä että toisin kuin valtaosan kanssa, tähän pisteeseen pääseminen edellyttää kahden satunnaisesti muodostuvan haasteen suorittamista, eli peliä ei voi läpäistä katsomalla vastauksia netistä, koska tietyssä kohdassa pitää suoriutua niistä aivan itse.


19. Speed Demon - Strider

Läpäise peli alle 4:ssä tunnissa. Kyllä tätä varten piti aika hyvin kerrata että missä mitäkin on jotta ei tule harhailtua yhtään enempää kuin tarpeen, sillä muutamat päivitykset ovat kuitenkin aika arvokkaita pomotaisteluissa. Sitä tyhjää aikaa ei ihan hirveästi jää.


18. Synthesis Master - Kingdom Hearts

Syntetisoi kaikki esineet ja tämä vaatii todella paljon pelaamista, koska voidakseen valmistaa kaikki esineitä, tulee tarvitsemaan todella paljon erilaisia tarvikkeita ja esineitä joista osaa voi saada vain tietyiltä vihollisilta, eli paljon farmaamista luvassa jotta voi valmistaa kaikki esineet ja lopulta saada käyttöönsä Ultima Weaponin.


17. Bloody roots - Vampyr

Löydä Paulus Aurelianus miekka. Vaatii kaikkien muiden esineiden keräämistä ja oikeita päätöksiä. Jos tekee tietyn ratkaisun tietyssä kohdassa, ei voi enää saada tätä miekkaa. Lisäksi kaikki paikat pitää kääntää ympäri, jotta löytää kaikki tarvittavat dokumentit, jotta voi sen jälkeen ratkaista viimeisen pulman, joka avaa oven miekan lepopaikkaan.


16. Best Driver in the Business - Uncharted: Lost Legacy

Aja kentän päästä päähän alta 3 minuutin. Siinä on aloitus paikka ja paikka jossa pitää käydä kääntämässä. Tämä vaatii kentän vankkaa tietämistä jotta osaa sen nopeimman reitin. Sitten on vielä sellainen pieni yksityiskohta että missään kohtaa ei saa oikeastaan kämmätä. Ei saa jäädä mäkeen jumiin tai törmätä esteisiin. Aikaraja on hyvin niukka mikä johtaa siihen, että yksikin virhe johtaa siihen että pitää aloittaa alusta.


15. Leave It to the Pro - Resident Evil 6

Pelaa peli läpi Professional vaikeusasteella. Näitä vaikeimpia vaikeusasteita on läpäisty muutamia joten en nimeä niitä kuin tässä yhdessä kohdassa ja tämä on yksi niitä ensimmäisiä. Kyllähän Uncharted 4: Thief's End on myös läpäisty Murskaavalla koska siitäkin on platina trophy (kuten tästäkin) mutta RE6 ansaitsee tämän paikan koska oli ensimmäisiä.


14. VOITTAMATON - Detroit: Become Human

Älä häviä yhtäkään taistelua ennen loppua. Itse tulkitsin tämän varmuuden vuoksi siten että taistelussa ei saa epäonnistua yhdessäkään QTE pätkässä, koska siitä voi seurata tappio, varsinkin kun ihan kaikista tappeluista peli ei taida pitää kirjaa, jolloin ei voi tietää että onko voittanut kaikki. Vaatii niin sanotusti täydellisen suorituksen.


13. Yharnam, pthumerilaiskuningatar - Bloodborne

Lyö Yharnam, vanhan labyrintin verikuningatar. Tämä pomovihollinen itsessään ei ole haaste pahimmasta päästä, sillä itse suoriuduin siitä ensimmäisellä yrittämällä, mutta se mitä tähän tyrmään pääseminen vaatii on aivan eri asia, sillä tyrmä jossa elinvoimaa on karsittu rajusti oli koko Chalice tyrmäverkon haastavin, etenkin sen tyrmän vahtikoira jota pitkin sitten yrittää toista kymmentä kertaa.


12. Paying Respects - Red Dead Redemption 2

Löydä kaikkien kuolleiden toverien haudat. Näin isossa maailmassa tämä ei ole mitenkään helppo juttu sillä kaikkien haudat kun eivät ole siellä missä he ovat kuolleet. Ilman suuntaviivoja, hyvää muistia tai ohjetta tämä voi viedä todella paljon aikaa, varsinkin silloin jos hautoja ei todellakin etsi.


11. Kai Monastery Archivist - Joe Dever's Lone Wolf

Avaa kaikki koodeksimerkinnät. Tämä vaatii pelin läpipelaamista useamman kerran jotta pystyy tekemään kaikki vaihtoehtoiset ratkaisut tiettyjen tietopätkien saavuttamiseksi ja vielä silloinkin monien koodeksien avaaminen voi olla hyvin pienestä eroavaisuudesta kiinni, eli kyllä joitakin osia pelistä joutuu pelaamaan läpi todella monta kertaa.


10. Shadow - Dishonored

Älä paljastu. Tarkoittaa sitä että aika virheettömästi saa vetää. Jos edes yhden kerran joku huomaa sinut, niin se on sitten siinä. Voit tappaa kenet haluat, mutta vihollisten liikkeet täytyy tietää todella hyvin ja kentät pitää osata todella hyvin. Tämä on jatko-osassa paljon vaikeampaa, mutta ei se helppoa ole ykkösessäkään. Virheisiin ei ole varaa, koska niiden jälkeen tilannetta ei voi enää paikata.


9. Loppuje Näkijä - Heavy Rain

Näe kaikki mahdolliset loput. Vaatii todella paljon samojen kohtausten läpi pelaamista muutamilla pienillä muutoksilla. Tästä tekee sentään selkeän se, että pelaaja näkee kuinka monta vaihtoehtoa on jäljellä, mutta kyllä luvassa on paljon samojen asioiden tekemistä kyllästymiseen saakka, koska näitä tarinallisia pelejä ei voi juuri vauhdittaa ohittamalla tilanteita.


8. Devil's Brigade - X-Men Origins: Wolverine

Kerää kaikki tunnuslaatat. Muuten ei mikään iso ongelma, mutta kentissä ei ole mitää laskuria siitä että montako laattaa on jäljellä, joten jos ensimmäisellä kerralla et huomaa jotakin laattaa niin jälkeenpäin on täysin mahdotonta sanoa että mitä laattaa et löytänyt. Se tietenkin tarkoittaa että laattaajahti pitää aloittaa kokonaan alusta.


7. Run the table - Uncharted 4: Thief's End

Nujerra vihollisia hiiviskelyliikkeellä, lähitaisteluliikkeellä, pääosumalla ja räjähteellä. Tässä järjestyksessä ja 15 sekunnin sisällä. Sanotaan että järjestys ei ole mikään ongelma, mutta se että se pitää tehdä hyvin nopeasti on. Tässä on aika paha kombo sillä olosuhteiden pitää olla todella hyvät. Sanotaan että tämä peli sallii tehosteiden käytön, mutta se ei poista sitä faktaa että neljä vihollista pitää tappaa todella nopeasti ja todella tarkkojen ohjeiden mukaan. Tämä on niitä haasteita joissa virhemarginaali on aivan olematon.


6. Unnatural Selection - Red Dead Redemption

Tapa jokaista eläintä pelissä. Tämä on vaikea parista syystä. Ensinnäkin: Tiettyjä eläimiä on vain tietyissä paikoissa ja näin laajassa pelissä voi kestää hyvin kauan että löydet paikan. Toiseksi: Jotkut eläimet ovat sellaisia, että niitä ei edes osaa etsiä ilman listaa, varsinkin jos niitä on vain yhdessä paikassa. Tämä on vaikea juurikin siksi että tässä pelataan salamyhkäisyydellä. Eläimiä on siinä 27 ja osa niistä on sellaisia, joita ei osaa etsiä, jos ei tiedä niiden olemassaolosta.


5. Lingering Will - Kingdom Hearts 2 Final Mix (Kingdom Hearts 2.5 Remix) / Voita pelin vaikein vihollinen

Kingdom Hearts sarjassa on paljon kovia pomovihollisia, mutta Lingering Will on pahista pahin. Tämä on se kaikkien aikojen vaikein pomotaistelu mitä olen ikinä yrittänyt. Voitosta saa trophyn ja voin kertoa että se ei ole helppo trophy se, sillä tämä taistelu vaatii masteroimaan pelin ja kehittämään hahmon aivan tappiin jotta teet vahinkoa ja kestät vahinkoa. Tämä on myös yksi palkitsevimpia tropheja koskaan.

Muista vastaavia on myös "One Winged Angel" Kingdom Hearts Final Mixissä jossa pitää voittaa Sephiroth. Valinnaiset viholliset ovat yleensä hyvin haastavia mutta Lingering Will on vaikeista vaikein joita olen itse kohdannut ja siksi hän ottaa esimerkkipaikan.


4. Master Fortune Hunter - Uncharted 1-3 / "Kerää kaikki keräiltävät esineet" trophy

Näitä tälläisiä saavutuksia on todella paljon sillä Uncharted sarjassa niitä on vaikka kuinka. Siinä etsitään aarteita kentistä ja ne ovat todella hyvin piilossa. Suuri vapaa maailma ja paljon hyvin piilotettuja esineitä. Siihen uppoaa paljon aikaa. Voin kertoa, olen löytänyt kaikissa Naughty Dogin Uncharted peleissä, kaikki aarteet. Se on tosin omalla tavallaan hauskaa kun laatu korvaa määrän, toisin kuin tässä tapauksessa.

Kulkee nelosessa nimellä Treasure Master, myös tehty ja noudatti ihan samaa kaavaa, vaikka olikin nimetty vähän eri tavalla. Mutta näitä keräilytehtäviä nyt on monissa peleissä ja joidenkin kanssa kaikki on tehty huomattavasti vaikeammin.


3. Brutality 101 - Batman: Arkham Knight

Tee 15 erilaista taisteluliikettä yhtäjaksoisen kombon aikana. Se ei nopeasti ajateltuna kuullosta kovin pahalta, mutta se on erityisen vaikeaa. Tämä saattaa hyvinkin olla vaikein trophy jonka pystyn yksilöimään. Pelin edetessä käyttöön tulee liikkeitä ja taitoja tukussa ja limittäin ja kaltaiseni veteraani on jo Arkham Cityn aikoihin masteroinut tämäntyylisen taistelumekaniikan jota on tullut hiottua viimeisimmäksi Shadow of Warissa. Tämä kaikki on kuitenkin vain alkua. Se että pystyy pitämään jatkuvan kombon käynnissä on perusasia. Itse olen muistaakseni saanut ehkä 10 aikaiseksi ja sitten ovat viholliset loppuneet. Tämän kanssa pitää osata 15 liikettä ja koko jatkuvan free flown aikana, pitää muistaa, mitkä liikkeet on jo tehnyt. Vaikeampi versio Arkham Cityn samaisesta.


2. Trolling - Middle-Earth: Shadow of War

Pitkän aikaa tämä oli tuskallinen trophy yrittää, kunnes huomasin erään tempun, jota voi käyttää edukseen. Tehtävänä on tappaa kapteeni, kun ratsastat ologilla. Aluksi luulin että kapteeni pitää tappa ologin nuijalla, mutta riittää että kapteeni kuolee silloin, kun ratsastat ologilla. Oma temppuni: Myrkytä kapteeni ja sitten hyppää peikon niskaan. Tämä on kuitenkin paljon helpommin sanottu kuin tehty sillä kun kapteeni on heikoilla, niin yksi virhe ja et ehdi peikon selkään. Tämä on mahdollista kämmätä myös siten että tapat peikon tai se pakenee. Vaikka tietää tietyn oikotien, niin sen käyttäminen ei ole järin helppoa. Mutta se jos mikä oli hankalaa kun yritti tätä ilman tätä ns. Jippoa.


1. Perfect Knight - Day 2 - Batman: Arkham City

Itse kuvailen tämän lyhyesti ja ytimekkäästi näin: "Tee kaikki." (Batmanina). Peli peli läpi kaksi kertaa (New Game+) ja hanki kaikki mitallit Riddler's Revengestä. Jälkimmäinen on se missä itselläni alkaa keittää. Osa mitallihaasteista on niin naurettavan vaikeita tehdä, kun pitää tehdä muutkin. Yksittäisinä ne ovat täysin hoidettavissa mutta tämä on niitä hetkiä kun pelin kaikki osa-alueet täytyy masteroida aivan täysin ja ajoittain tuntuu, että tämänkaltaiset tehtävät ovat niitä joiden kanssa on tiettyihin kohtiin olemassa vain yksi oikea ratkaisu. Siis tämä on todella hyvä peli, mutta liika on liikaa. Tämä saattaa hyvinkin olla vaikein saavuttamani trophy.