Kun Naughty Dog oli puikoissa niin Crash Bandicoot oli huipulla, varsinkin pomotaisteluiden suhteen. Pomotaisteluiden taso nimittäin koki merkittävän pudotuksen kun tekijä vaihtui. Tosin kyllä siinä samalla myös se yleinen taso alkoi valua alaspäin.

 

 

 

Crash Bandicoot on varsin pitkäikäinen pelisarja ja Crash on nähty monenlaisissa seikkailussa. Mukaan mahtuu tietenkin niitä tasohyppelyitä josta kaikki alkoi, mutta myös kartingia ja party peliä on mahtunut mukaan. Crash peleissä on aina ollut monia erilaisia kenttiä mutta mitä pidemmälle sarja on edennyt, sitä enemmän on alettu keksiä kaikkea uutta joka lopulta on mennyt vähän liikaakin yli. Mutta mitä tulee pomotaisteluihin, niiden joukosta löytyy monia erittäin onnistuneita tapauksia.

Kuten kuuluu, monia tekijöitä otetaan huomioon aina sieltä pomovihollisen ulkoisesta olemuksesta ideaan ja toteutukseen.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Madame Amberly - Crash Twinsanity

- Cortexilla pelattavassa osuudessa kohdataan erittäin hyvin tehty koulun rehtori.

 

Cortex - Crash: Mind over Mutant

- Kaikessa päättömyydessään tämä oli yllättävän hyvä taistelu.

 

Comodo Bros - Crash Bash

- Siinä missä kakkos Crashin taistelu oli varsin tylsä ja helppo niin Bashin versio on hyvin haastava mutta samalla erittäin hauska 1v2 taistelu.

 

N. Gin - Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back

- Erittäin hieno taistelu joka muuttuu kokoajan kun vihollinen valitsee uuden aseen rikkoutuneen tilalle.

 
12. Nitrus Oxide - Crash Team Racing

Rallipeleissä pomovihollisia voi olla hivenen vaikea saada erottumaan joukosta. Sanotaan että valtaosassa CTR:n pomovihollisista on tehty juurikin oikea ratkaisu kun kukin käyttää vain yhtä asetta. Oxide tosin on se tapaus jossa se todellinen taito testaan, sillä tämä on erittäin vaikea kisa. Ensinnäkin tämä mulkku ottaa varaslähdön ja hänellä on loputon arsenaali aseita joita hän heittää useampia kerralla. Yleisesti hahmo toimii erittäin hyvin ja rallipelipomotaisteluksi tämä on yllättävän onnistunut.


11. Papu Papu - Crash Bandicoot

Ensimmäinen pomotaistelu koko sarjassa ja naurettavan helppo sellainen. Se tosin on se ideakin ja hahmoon se sopii todella hyvin. PP on läski poppamies joka ei juuri liiku vaan pyörittää sauvaansa ja ottaa vahinkoa vain päähän, ei suureen vatsaansa. Tämä on siksi niin onnistunut taistelu että se päästää pelaajan helpolla ja pomovihollinen itsessään on juurikin sellainen, millainen sopii tähän taisteluun.


10. Dr. Neo Cortex - Crash Bandicoot

Ensimmäisen pelin viimeinen vihollinen ei ole järin vaikea, mutta Cortex on todella onnistunut pääroisto ja taistelussa on todella hieno ympäristö ja muutenkin tässä on sellaista oikeaa vika loppari tunnelmaa. Kaiken kaikkiaan tämä on todella hyvä tapa päättää ensimmäinen Crash peli. Cortex on nero eikä juuri tappelija minkä takia sopii kuvaan erittäin hyvin että hän lentelee sivummalla ja ampuu energia-ammuksia joita sitten käytetään häntä itseään vastaan.


9. Ripper Roo - Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back

Vaikka Ripper Roo onkin edellisessä pelissä paljon hienomman näköinen, niin tämä taistelu on parempi. Tässä pelataan juurikin sillä TNT:n ja nitron erolla ja Roon mielipuolisuudella. Roo aloittaa älykkönä ja räjähdysten lisääntyessä sekoaa kokoajan enemmän. Tässä on hienona yksityiskohtana sekin että TNT:n Ripper Roo asettaa hyppykepillä kun taas nitron ilman.


8. Tiny Tiger - Crash Bandicoot: Warped

Gladiaattoritaistelu on nopeatempoinen ja todella hyvin tehty, osittain siksi että siinä tuodaan todellakin esiin se kuinka petomainen Tiny on. Kaikki alkaa kun hän rikkoo kahleensa ja hyökkää. Tiny hyppii ympäri kenttää yrittäen liiskata Crashin ja jättää lopulta lyhyen hetken aikaa vastaiskulle. Kaikessa yksinkertaisuudessaan todella mielekäs taistelu.


7. N. Cortex - Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back

Tämä on yksi sellainen tapaus joka yllätti ensimmäisellä kerralla ja joka on vasta myöhemmin noussut niin hyväksi ja ikimuistoiseksi. Kyseessä ei ole niinkään taistelu vaan ajojahti. Cortex lähtee lentämään pakoon meteorien ja räjähteiden täyttämää käytävää pitkin ja Crash lentää perässä. Jos et ehdi nujertaa häntä, hän pakenee. Kaikkein parasta tässä on se musiikki joka on omiaan tekemään tästä erityisen ikimuistoisen ja paras mahdollinen tapa voittaa tämä taistelu on silloin kun loppu näkyy jo.


6. Dr. Nefarious Tropy - Crash Bandicoot: Warped

Yksi pelin haastavimpia taisteluita. Tässä kohtaa huomaa todella hyvin sen miten paljon vaikeutta tulee siitä, että Crash kestää vain yhden osuman. Tropylla on useita erilaisia temppuja ja niiden nerokkaalla käytöllä tästä taistelusta on saatu hyvin haastava. Hyökkäysten välttely on vasta ensimmäinen osa sillä nopea vastahyökkäys vaihtuvaa reittiä pitkin on seuraava ja kuten monet muutkin, viimeinen isku ja tapa jolla Tropy nujertuu, on todella hyvin tehty ja mielekäs hetki.


5. Pinstripe Potoroo - Crash Bandicoot

Mafiarotta joka antaa tommy gunin laulaa. Ensimmäisen Crash pelin helposti haastavin taistelu. Pinstripe jättää pienet hetket aikaa iskeä ja liikkuu kentällä vaikeuttaen tilaisuutta. Luotisadetta on aina suojauduttava huonekalujen tielle ja kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä on erittäin upea taistelu jossa todella hyvin tehty vihollinen ja hieno idea laitetaan hyvään ympäristöön ja lopetetaan todella hienolla tavalla. Tässä on myös yksi hienoinpia tapoja jolla pomovihollinen nujertuu.


4. Dr. N.Gin - Crash Bandicoot: Warped

N. Gin tuppaa käyttämään aina suuria robotteja ja kolmannen Crashin versio on pisin taistelu koko pelissä. Cocolla lennetään avaruudessa ja tuhotaan mech pala palalta. Vihollisella on valtava määrä aseita ja kutakin asetta voi vahingoittaa vain yhdessä hetkessä, silloin kun se aktiivinen. Kahteen vaiheeseen sijoittuva taistelu on todellakin sarjan hauskimpia juurikin siksi että siinä riittää tekemistä, mutta se tekeminen on todella hauskaa.


3. Tiny Tiger - Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back

Tämä on erittäin yksinkertainen taistelu. 3x3 tasoja leijuu ilmassa ja niillä hypitään vältellen jättimäistä vastustajaa. Tietyn ajan kuluttua yksi palikka putoaa pois ja vihollinen pitäisi saada hyppäämään tyhjän päälle, jonka jälkeen kaikki muutamaa palikkaa lukuunottamatta putoaa. Tämä taistelu vetää isot pisteet ensimmäiseksi siitä miten vihollinen esitellään, se on erittäin upea hetki ja kuvaa todella hyvin sitä millainen peto Tiny on. Taistelu vetää isot pisteet myös siitä, miten Tiny lopulta nujertuu, sillä siinä on tyyliä joka toimii erityisen hyvin. Yksi sarjan parhaita nujertumisia.


2. Dingodile - Crash Bandicoot: Warped

Tämä sellainen taistelu jossa on sitä jotakin. Sanoisin että siinä tavassa jolla Dingodile ampuu liekinheittimellä kristalleja rikki, on oikeaa asennetta. Tapa jolla kristallien palaset lentävät ja ääni kun ne hajoavat on todella mielekäs ja se oikein kannustaa rikkomaan kaikki kristallit viimeisellä kertaa. Vauhdikkaaseen taisteluun tulee myös liikettä kun vihollinen ampuu ammuksia jotka iskevät ylhäältä. Silti, parasta antia taistelussa on se kun aletaan rikkoa vihollista suojaavat kristallikilvet.


1. Cortex & Uka Uka - Crash Bandicoot: Warped

Yksi parhaita pomotaisteluita koskaaan. Viimeinen yhteenotto Crash Bandicootin ja Aku Akun sekä Neo Cortexin ja Uka Ukan välillä. Yksi osa taistelu on se kun kaksi naamiota alkavat eskaloituvaan tahtiin tapella. Ensin se on simppeliä laserin ampumista joka johtaa viimeisen vaiheen räjähdyksiin. Toinen osa on Crashin ja Cortexin hippasleikkiä kun Cortex ampuu satunniasia energia-ammuksia pitäen suojakenttää yllä. Lopulta Cortex siirtyy räjähteisiin ja kilpi sammuu jolloin Crash iskee ja tarkoitus on pudottaa Cortex kentän keskellä olevaan aukkoon. Tämä on niin hyvä taistelu koska siinä on sitä oikeaa eeppistä tunnelmaa ja hyvät ideat. Sekin kun Cortexia piestään on todella hauskaa ja kannustaa tekemään viimeisen, pudottavan iskun aina eri tavalla.