Trophyt ovat parhaimmillaan erinomainen tapa pidentää aikaa pelin parissa. Erityisesti tämä nousee oikeuksiinsa kun trophyt eivät mene yli haastavuudessaan. Sitä haastetta on niin montaa sorttia, että voi olla haastaa todella päättää että mitkä trophyt ovat oikeasti vaikeimpia.

 

 

 

Yksi per peli.

Ei platina Trophyja

Jotkut aiemmissa listoissa ovat sellaisia mitkä olen jo saavuttanut, mutta se ei vähennä sitä tosiseikkaa, että monessa tapauksessa, niiden suorittaminen oli työn ja tuskan takana ja monet haasteet ovat sitä tasoa, että niitä ei ole mitään aikomustakaan viedä loppuun asti. Tälläkin kertaa kokoan vain sellaisia Trophyja, joita en ole itse suorittanut.

Pyrin myös välttämään aivan samanlaisia tropheja, mutta tietyillä tropheilla eri peleistä on keskenään paljon yhteistä. Kuitenkin vähemmän vaikeustaso tropheja.

 

MAININTOJA

 

Legendary Cowboy - Resident Evil: Village

Vähintää S arvosana kaikissa tasoissa Mercenariesissa. Tämä on hyvin vaikea ja iso syy on siinä että kaikki kentät täytyisi opetella todella hyvin, että tietää milloin vihollisia tulee ja mistä, jotta kaiken voi tehdä suht virheettömästi.

 

Hunter Extraordinaire - Final Fantasy XII: Zodiac Age

Tapa Yiazmat. Eli onko monta tuntia tuhlattavaksi yhteen pomotaisteluun joka on kaikkea muuta kuin reilu ja naurettava esimerkki siitä, kun pomovihollisella on aivan liikaa elinvoimaa. Niin paljon että se on lähinnä julma pila.

 

The Coin Collector - Dragon's Dogma

Ansaitse 10 miljoonaa kultaa. Tämä on aivan naurettava määrä, sillä vaikka oikeasti hamstraisi ja möisi tavaraa, niin pelkästään 1 miljoona on aivan naurettavan suurin määrä kerätä.

 

Every Nook and Cranny - Resident Evil Remake

Tämä on niitä tapauksia on osa haastetta on edes selvittää että mitkä paikat lasketaan, sillä vaikka luulisi käyneensä kaikkialla, niin se ei välttämättä pidä paikkaansa.

 




24. A Growing Darkness - Marvel's Midnight Suns

Tämä on vaikea parista syystä. Osittain siksi että pitäisi valita pelkästään synkkiä vastauksia, tai ainakin enemmän synkkiä vastauksia että kerryttää pimeyttä. Mutta koska valtaosa liittolaisista reagoi positiivisesti toisen puolen vastauksiin, tuntuu että valtaosan ajasta on suotavaa valita valoisia vastauksia, joten tämän trophyn vastineen saa merkittävästi helpommin. Kyse on lähinnä tietystä suunnasta ja kyllä itse tämän jokin kerta teen, mutta peli on kallistettu siten, että tämä on se vaikeampi reitti, koska liittolais-suhteiden kehittäminen on vaikeaa tällä tiellä.


23. Nowhere to hide - Deathloop

Tapa Colt kun pelaat Juliannalla. Ei varmaan kovinkaan paha, mutta ei isommin kiinnosta pelata Juliannalla, eikä vain siksi että hahmo on huono, vaan siksi, että tuntuu olevan ihme päästä pelaamaan hänellä toista pelaajaa vastaan. En tiedä, sillä mielenkiinto loppui latausruudussa kun mitään ei tapahtunut hetkeen ja saatavilla on merkittävästi parempiakin pelejä.


22. Chest Nuts - Evil West

Kerää kaikki raha kaikissa tehtävissä. Tätä ei voi sanoa edes erityisen reiluksi, sillä jotta tässä onnistuu, täytyy kaikki kentät pelata kaluten aivan kaikki paikat koska sitä rahaa on piilossa aika pienissäkin kulmissa ja vastaavissa, mikä todellakin on tuskallisen vaikeaa. Puhumattakaan että on hyvin vaikeaa sanoa että mitä ei ole löytänyt ja uusi yritys vaatii kokonaan uuden pelikerran. Reiluilla tropheilla tätä peliä ei ole muutenkaan täytetty, mutta tämä ei ole sentään vaikeustasoriippuvainen.


21. Got your back - Dead to Rights: Retribution

Suorita taso ilman että Jack tai Shadow kuolevat (taso 3-10). Ei kuullosta kovin pahalta sillä vastaavia tropheja on tullut vastaan vaikka kuinka paljon ja sanoisin että pienellä kenttäharjoittelulla voisi onnistuakin. Mutta horjuminen lasketaan kuolemiseksi, mikä tapahtuu todella herkästi. Shadow ei ole erityisen kestävä, mikä johtaa herkästi siihen, että vihollinen onnistuu haavoittamaan koiraa, mikä taas vaatii, että pitäisi aloittaa uudestaan. Lisäksi pelin edetessä tämä muuttuu haastavammaksi, eli tämä pitäisi tehdä alkukentissä.


20. A Perfect 10 - Yaiba: Ninja Gaiden Z

Älä ota yhtään vahinkoa ja saavuta Legenda nimike 10:llä alueella. Tavallaan kaksi haastetta yhdessä ja koska tämä peli on pelkästään pelattavuudessaan aika hutera ja todellakin vähän sinne päin, niin vahinkoa ottaa helposti ja muutenkin kokonaisuus tuntuu melko hintelältä tälläiseen haasteeseen. Se on siis ihan tehtävissä jos peliä pelaa tarpeeksi, mutta peli on niin huonosti tehty että ei kiitos.


19. Coaching is Overrated - Shadow Warrior 3

Hanki kaikki päivitykset. Tämä on niitä tapauksia kun tuntuu että peliä pitäisi pelata todella tarkasti heti ensimmäisellä kerralla ja oikein tähdätä kaikkiin sivuhaasteisiin että ne ehtii tehdä, koska muutoin ei ikinä saa tarpeeksi resursseja. Tämä on niitä haasteiden joiden takia peli pitäisi pelata todella tietyllä tavalla, mikä ei ole oma käsitykseni hauskuudesta, pelissä joka ei ole ylipäätään niin hyvä että sen uudelleenpelaaminen houkuttaisi erityisemmin. Tämä on juurikin sellainen peli joka on kiva pelata kerran, omalla tavalla.


18. Job Master - Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Saavuta MASTER taso työssä. Ei mitään hajua miten tämä tehtdään tai mistä näitä saa. Todennäköisesti pelissä päästään tähän sitten kun ollaan pelattu ties kuinka kauan, mutta tämä on suoraan sellainen jossa tuntuu että en ole suoraan joko huomannut tätä puolta, peli ei ole kertonut sitä vaikka selvästi pitäisi, tai sitten tämä on ollut joku näitä naurettavia lisähaasteita johon ei ole ollut kiinnostusta, mutta muuta ammatti tässä pelissä on nostettu niin korkealle, että luulisi että tämä olisi jo saavutettu, jos tässä ei ole mitään kryptistä.


17. Nice Shootin', Tex! - Ghostbusters: The Video Gamen Remastered

Läpäise peli vähemmällä omaisuusvahingoilla kuin 100 000$. Tämä on todella vähän, huomioiden miten helposti vahinkoa aseilla voikaan tuottaa. Iso ongelma on siinä että ohjattavuus on melko hutera kun pitäisi vangita kummituksia, mikä tarkoittaa että ilman erittäin tarkkaa tähtäystä ja todella säännösteltyä varusteiden käyttöä, vahinkoa tulee väkisinkin jonkin verran per kenttä ja aika nopeasti huomaa miten pieni määrä satatonnia tässä tapauksessa on.


16. Moral Victory - Thief

Läpäise peli ilman yhtäkään tappoa tai tainnutusta. Jos on hiiviskelypelien ystävä ja etenee suunnitelmallisen varovaisesti näkymättä ja kuulumatta niin sitten varmaan mutta oma metodi on ihan vastakkainen, sillä tällä tyylillä peli on todella turhauttava ja hidas mikä vain korostaa sitä miten raastavan vaikea tätä on edes yrittää.


15. Jack of All Trades - Hitman: Absolution

Kerää kaikki pelityylit. Ei järin houkutteleva ajatus kun kaikki eivät ole niitä ilmeisimpiä ja vaativat monesti tietyt asiat jotta voivat toteutua. Sanoisin että ilman ohjetta tämä on merkittävästi vaikeampi, mutta iso syy miksi tätä tulee tuskin missään vaiheessa edes todella yritettyä johtuu siitä, että hiiviskely ei ole oma käsitykseni hauskasta pelaamisesta ja monet ovat melko hiiviskelypainotteisia ja osa taas todella tarkkoja ajoituksesta ja taustatyöstä, jotta ne pystyy edes toteuttamaan. Myös on melko pitkä aika siitä kun olen peliä edes pelannut.


14. Well Equipped - Dragon's Dogma

Hanki 350 asetta tai vaatetta, erilaista sellaista. Tämä on todella suuri määrä ja vaikka pelin olen pelannut parikin kertaa läpi, niin ei ole osunut näin montaa erilaista kohdalle. Mahdollista tietysti on että kaikki paikat tutkii ja ostaa kaiken mitä ostettavissa on, niin voipi saada kasaan tarpeeksi roinaa, mutta koska mukanaan voi kantaa vain tietyn määrän tavaraa, on tämä yksi näitä hamstraamistatehtäviä joka tuntuu suoraan todella turhauttavalta koska määrä on niin överi, eikä trophy edes painota että niiden on kaikkien oltava erilaisia keskenään.


13. Who needs a Dock? - Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge

Kukista Super Silppuri vahingoittumatta. Helposti yksi vaikeimpia tropheja mitä mieleen tulee ja monista vääristä syistä. Iso haaste on suoraan siinä, että tällä vihollisella on pari aika törkeää liikettä, joista ottaa todella helposti osumaa. Liekkiaalto on niistä yleisin, sillä Silppuri käyttää sitä todella usein ja tässä pelissä tarkkuushyppiminen ei ole millään tavalla sieltä parhaasta päästä, mikä johtaa helposti osumaan, vaikka näennäisesti tekisi kaiken oikein. Muutenkin kyseessä on taistelu jossa iso osa on odottamista ja väistelyä. Asiaa ei myöskään auta se, että ennen tätä taistelu on Krang taistelu, joka on aika simppeli, mutta joka täytyy käydä läpi joka kerta kun haluaa yrittää Super Silppuria uudestaan, mikä tekee tämän yrittämisestä turhauttavaa.


12. Tinkerer - Resident Evil: Village

Valmista kaikki esineet mitä voi valmistaa. Ei kuullosta kovinkaan pahalta, mutta tähän lasketaan ilmeisesti mukaan myös ammukset pelin parhaisiin aseisiin, jotka siis saa vain suorittamalla ison liudan muita haasteita, jotka itsessään ovat enemmän kuin törkeän vaikeita. Vain että saisi tietyn aseen, johon voisi sitten valmistaa tiettyä ammusta.


11. Boo-yah Grandma! Boo-yah! - Crash Bandicoot: Warped

Ansaitse 30 kulta reliciä. Se mikä tekee tästä niin törkeän vaikean, ovat ne erikoiskentät joiden säännöt tuntuvat aika oudoilta. Valtaosa näistä on tehtävissä jatkuvalla harjoittelulla, mutta se on kaukana hauskasta. Todella monessa tapauksessa se kohdeaika on niin tiukka, että se tuntuu suoraan epäreilulta, varsinkin kun monet kentät ovat sen verran epämääräisiä, että niiden kanssa tuntuu että nopeus ei yksinkertaisesti ole pätevä vaihtoehto. Varsinkaan Nsane version korjauksilla, joita ei PS1 versiossa ollut ja sitä kautta se oli helpompi.


10. Completionist - Steelrising

Läpäise peli käyttämättä öljybyrettiä, eli parantamatta tietyllä parannustarvikkeella. Soulsliketyyliin tämä on vaikea peli, joten se että pelissä ei pitäisi parantaa oikeastaan ollenkaan on aika hurja vaatimus koska loppuviimeksi niitä virheitä tekee aika paljon. Melko virheetön pelikerta täytyisi siis toteuttaa että tämän saa.


9. Combo Master - Grand Kingdom

99 iskun sarja. Tämä on lähestulkoon naurettava haaste, sillä parhaimmillaankin tehtynä viholliset tuppaavat kuolemaan ennen kuin sarjan saa lähelle sataa. Tämä tuntuu sellaiselta haasteelta jossa iso osa on puhtaasti oikeanlaisen tilanteen luominen, jossa on tarpeeksi paljon kestäviä vihollisia ihan mytyssä keskenään ja silloin pitäisi olla käytettävissä pelihahmo jolla on pitkät ja monta kertaa iskevät liikkeet jotka eivät tee erityisen paljoa vahinkoa. Vaatii joko todella tarkkaa suunnittelua oikeassa paikassa, tai mieletöntä tuuria.


8. Mentor - Assassin's Creed: Syndicate

100% sync kaikissa päätehtävissä. Monet näistä tehtävistä ovat niin pikkumaisia näiden haasteiden kanssa, että niitä ei voi pitää millään tavalla hauskoina. Monesti aika pienet virheet pärsäävät täysin koko yrityksen ja tuntuu että kaikki pitää tehdä lähes tulkoon täydellisesti ja tietyllä tavalla, että 100% on mahdollinen. Varsinkin pidemmät ja haastavammat ovat sellaisia joita ei jaksa yrittää niin pikkutarkasti kuin monesti vaaditaan, mikä korostaa sitä että tätä ei ole hauskaa edes yrittää. Tässäkään osassa sarjaa.


7. The Best Around - Marvel's Agengers

Saavuta 100% tulos missä tahansa War Zonessa nelostason haasteella. 100% on aika vaikea saada matalammillakin haasteilla, joten tämä ei ole millään tavalla sieltä helpoimmasta päästä. Kyse voi tavallaan olla siitä, että pitää vain valita mahdollisimman simppeli ja helppo tehtävä, mutta kun näitä haasteita miettii kokonaisuutena, on tämä yksi sellainen, joka pelkästään ajatuksena kuullostaa todella turhauttavalta, koska tälläisessä haasteessa täytyy tietää aika hyvin että mitä tehtävässä pitää tehdä, jotta sen pystyy sitten suorittamaan nopeasti ja lähestulkoon virheettömästi. Mikä ei ole erityisen hauskaa hyvässäkään pelissä.


6. The Orbiter of Records - Jak 3

Kerää 600 Precursor Orbia. Pelkästään määrä kuullostaa todella naurettavalta sillä edellisessä pelissä niitä oli alle 300. Tietysti monet ovat sellaisia että ne saa hankittua vahingossakin mutta tämä määrää vaatii kaikkien alueiden hyvin tarkkaa (siis naurettavan tarkkaa) koluamista ja kaikki mininpelien masterointia mikä on tietyissä tapauksissa niin tympeää että mielenkiinto tähän menee jossakin vaiheessa, vaikka olisi masteroinut kaikki ne minipelit jotka ovat oikeasti hyviä, sillä pelkästään ajoneuvohaasteita on aivan liikaa.


5. Minigame Maniac - Kingdom Hearts II: Final Mix

Kerää kaikki minipeli merkinnät Samu Sirkan muisteloissa. Vaatii kaikkien minipelien täyttä läpäisyä ja osa niin huonoja että kiitos, mutta ei kiitos. Iso ongelma on lähinnä siinä, että tässä on niin paljon muuttujia joista osaa en pidä millään tavalla edes siedettävänä. Eikä tämä ole edes ainoa kaltaisensa ongelma trophy tässä pelissä, jonka vuoksi platina jää kyllä suorittamatta, mutta tämä on mahdollisesti se kaikista ärsyttävin, koska kyse on niin laaja-alaisesta haasteesta joka vaatii niin paljon harjoittelua.


4. Severance Pays - Wanted: Dead

Näi kaikki viimeistelyiskut. Mikä määritellään viimeistelyiskuksi ja lasketaanko kaikki näennäiset variaatiot. Tämä on yksi näitä tropheja joka heti kuullostaa siltä, että se voisi kaivata vähän selvennystä koska niitä erilaisia viimeistelyiskuja on paljon. Asiaa ei millään tavalla auta sekään, että tämä on niin kankea ja rikkinäinen peli että on melko haastavaa ylipäätään saada aikaiseksi viimeistelyiskua ja sitten se pitäisi onnistua tekemään kaikilla aseilla ja kaikilla vihollisilla ym.


3. CQC FTW - Resident Evil Remake

Käytä vain veistä. Siinä missä Villagen veitsihaaste on täysin tehtävissä ja tuntuu lähinnä sääntöjen vuoksi vaikealta, tämä on vaikea suoraan koska peli on niin vaikea jo valmiiksi eikä mitään liikkeitä saa tehdä veitsen käyttämisen lisäksi. Koska pelin ohjattavuus on myös niin ja näin, tuntuu tämä oitis niin vaikealta, että ei sitä viitsi juuri edes yrittää, toisin kuin Villagen oma, jota voisi jossakin kohtaa ihan vaikka kokeillakin. Tässä haastessa ei ole mitään virhemarginaalia.


2. Perfect Sphere Master - Final Fantasy X

Täytä jokaisen päähahmon Sphere grid. Ei, ei todellakaan, tähän pitää upottaa niin naurettavasti aikaa että se ei ole enää edes hauskaa. Harvinaisia esineitä pitää farmata kyllästymiseen asti ja tiettyjä alueita pitää tehdä todella paljon että on mitään mahdollisuuttakaan avata kaikkia lukkoja joita näissä on ja sitten vielä täyttää kaikki tyhjätkin kohdat. Tämä ei ole vain vaikea haaste tehdä, vaan vaikea tietää, miten sen voi edes tehdä. Saati mitkä ne lopulliset säännöt tässä haasteessa edes ovat.


1. How Did You Do That? -  Lord of the Rings: Gollum

Tämä trophyn nimenmuotoiltu on ihan suoraa haistattelua pelintekijöiltä. Tämä trophy vaatii että pelaaja läpäisee pelin kuolematta. Ei kuullosta mitenkään ylivoimaiselta, sillä kyllähän peliä paljon pelaamalla oppii kaikki jutut ne voi lopulta toistaa virheettömästi. Näin ainakin idea varmaan olisi. Ne ongelmallista on se, että tämä peli on niin rikkinäinen, että pelaaja voi kuolla käytännössä mihin tahansa, vaikka kuinka typerään asiaan, joista monet ovat suoraan pelin surkeasta toteutuksesta johtuvia ja täysin poissa pelaajan hallinnasta. Näin rikkinäisessä pelissä ei pitäisi olla näin vaativia haasteita.