Viholliset ovat aika liukuva käsite, sillä monet viholliset voivat olla sellaisia, joiden kanssa kuitenkin tullaan joten kuten toimeen, tai sitten kyseessä voi olla se variaatio, jonka kanssa aina taistellaan.

 

 

 

Kertaus:

- Vain yksi per peli

- Ei pääroistoja

- Hahmon pitää tuntua enemmän viholliselta kuin liittolaiselta (vaikka olisi vähän molempia)

- Mikäli sama pahis on mukana useammassa pelissä, niin hänet voidaan valita vain yhdestä

- Koska monet hahmot ovat saaneet useita erilaisia versioita, niin vain yksi kelpaa, eli paras valitaan

- Itsenäisiksi laskettavissa olevat DLC:t voidaan huomioida pääpelin rinnalla

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Asterius - Hades

Minotaurus on vihollinen lähinnä olosuhteiden pakosta, mutta ennenkaikkea hän on tunnollinen soturi.

 

Saix - Kingdom Hearts III

Varsinkin se linkki Axeliin korostaa tätä kylmän tyyntä hahmoa organisaatiosta.

 

Pontiff Sulyvahn - Dark Souls III

Vaikka hahmosta ei paljoa tietäisikään, niin kyllä kaksi miekkaa oitis erottaa joukosta.

 

Wrath - Darksiders III

Ehkä se kaikkein onnistunein Synti ja tarinallisesti painokkaimpia.

 

Yamato no Orochi - NiOh

Mytologinen hirviö, historiasävytteisessä tarinassa.

 




24. Pachua - Werewolf: The Apocalypse - Earthblood

Tämä olento iskee oitis sillä näyttävyydellään. Tästä suojelista tosin tulee heti sellaisia arveluttavia fiiliksiä joiden jäljiltä ei ole mitenkään iso yllätys että taistelu on se lopputulos. Omalla tavallaan tämä hahmo on myös erinomainen esimerkki siitä millainen Wyrmin korruptoiva vaikutus voi olla.


23. Yozora - Kingdom Hearts III: ReMind

Ehkä vähän liian tutun ja mielikuvituksettoman näköinen, mutta aseiltaan ja taistelutyyliltään oitis omanlaisellaan vivahteella mukana toiminnassa. Tälläisenään Yozora on varsin lupaavanoloinen hahmo kaikessa salaperäisyydessään, mutta kun enempää ei tiedä ja hahmo on vähän liikaa Rikun oloinen ja näköinen, niin tässä jäädään vähän sille tasolle että hahmo on vaikuttava haaste ReMindin lopussa.


22. Artemis - Devil May Cry V

Suoraan Devil May Cry 3:n ajoilta vitoseen. Sekä Artemis (kolmosessa ase) että Lady tekevät paluun, mutta tällä kerta yhtenä ja samana. Erityisesti tässä vihollisessa korostuu se, että siitä ei suoraan ota selkoa että mistä on kyse, etenkään jos ei ole sattunut pelaamaan DMC3:sta. Tämä on kuitekin todella hienosti koottu viittaus menneisyyteen jossa on kuitenkin todella moderni ote.


21. Oogie Boogie - Kingdom Hearts

Samalla tavalla kuin muutkin Disney roistot, myös "Painajainen ennen joulua" elokuvan roistohahmo, perunasäkkikummitus Oogie Boogie on erittäin hyvin tehty. Tämä roistohahmo ei ole yhtä klassinen kuin miltein kaikki muut roistot pelissä, mutta todella hyvin toteutettu ja yksi niitä harvoja jonka versio tässä pelissä, ei ole juuri merkittävästi heikompi kuin elokuvassa oleva.


20. Quelaag - Dark Souls

Kaaosnoita jonka hirviömäinen ulkoasu on hyvin ilmeinen, mutta myös on naisellinen ihmispuoli. Ilman isompaa taustaselostustakin tämä hahmo toimii yllättävän hyvin sillä hirviömäinen ote toimii todella hyvin ja naisen alaston yläosa taktisesti sijoitetuilla hiuksilla tuo mukanaan oman lisänsä joka lisää hahmon ikimuistoisuutta.


19. Professor - Witcher

Juurikin sellainen oikealla tavalla joukosta erottuva ja sopivalla tyylillä luihu hahmo. Pelkästään hahmon työnimike on todella hyvä, mutta toimiva on myös se ulkoinen olemus mikä hahmolla on, sillä se siinä on sellaista todella omanlaistaan häijyä tyyliä jota erittäin osuva ääninäyttely korostaa. Professori erottuu tässä mielessä todella hyvin monista muista sarjan roistohahmoista.


18. Wingnut - Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant in Manhattan

Ajoittain Turtlesien liittolaisena ja ajoittain vihollisena toimiva mutanttilepakko jota kovinkaan usein näe TMNT peleissä, elokuvissa tai oikeastaan missään muuallakaan. Tämä versio on sitä roistopuolta ja kaikessa sarjakuvamaisuudessaan ja Turtles huumorissaan tämä on todella näyttävän näköinen versio hahmosta. Ulkoinen olemus on todella hyvä ja vaikka pomotaistelu jättääkin toivomisenvaraa, niin hahmo on sentään todella onnistuneesti toteutettu.


17. Orochi - Okami

Todella loistava roistohahmo joka on merkittävästi parempi kuin pääroisto. Tämä sarjakuvamaisempi versio on kuin animaatioelokuvaan sopiva versio ja todella hienosti korostettu erilaisilla päähineillä ja hyökkäystaktiikoilla. Orochi kuin todellinen verivihollinen Amaterasulle, sillä tämä hirviö näyttää erinomaiselta ja taustatarinansa ansiosta tuntuu merkittävältä uhalta. Erittäin hyvä versio yhdestä japanilaisen mytologian parhaasta hirviöstä.


16. Flint Vorselon - Ratchet & Clank: Crack in Time

Erittäin hurja roistohahmo pelisarjassa, mutta jossa on samalla sellainen omanlaisensa humoristinen ote jossa kaikkea ei oteta liian tosissaan. Vorselonin tapauksessa se on monissa pienissä huumoriosuuksissa, mutta ison osan ajasta Vorselon on tarkoituksella hurjemmanpuoleinen hahmo. Juurikin tällä hyvällä yhdistelmällä tämä hahmo toimii niin hyvin.


15. Zeromus - Final Fantasy IV

Tämä on kyseenalainen valinta, koska Zeromusin voi mieltää vain uudeksi versioksi Zemusista, mutta siinä missä Zemus on tylsä käännepahis ja todella tylsän näköinen sellainen, on Zeromus viimeinen yritys korjata kaikki, mitä voidaan korjata. Zemusin vihan ruumiillistuma ja henkiolento joka voi lopullisesti kadota, Zeromus on varsin kiinnostava tapaus, vaikkakin ulkoisesti siihen ei ole nähnyt oikeastaan minkäänlaista vaivaa. FF tasolla kuitenkin yllättävän kelvollinen tarinallisessa mielessä.


14. Shan Yu - Kingdom Hearts II

Erinomainen Disney roisto Kindgom Hearts kohtelulla. Osa tämän hahmon toimivuudesta tulee elokuvasta Mulan, mutta kyllä siinä on aivan omanlaisensa painoarvo kun todella onnistunut roistohahmo saa uuden version jossa tuttu tarina kerrotaan vähän toisella tavalla. Shan Yun tapauksessa tämäkin versio toimii erittäin hyvin, vaikka eihän elokuvaversion huomattavasi laajempaa toteutusta voiteta.


13. Wicked Killington - Darksiders

Luurankomies joka ei näytä paljon miltään, mutta on sitäkin kovempi. Wicked K on yksi pelisarjan vakiohaasteita eikä varsinaisesti niin näkyvä vihollinen kuin monet muut, mutta tapa jolla tätä hahmoa käytetään, toimii yllättävän hyvin ja koska hahmo on tehty todella yksinkertaisesti, niin se vain korostaa sitä, miten paljon tätä hahmoa voikaan aliarvioida sillä tämä luurankomies osaa tempun jos toisenkin ja hoitaa kaiken herrasmiehen elkein, kun onhan hänellä siihen tarkoitukseen hattu ja keppi.


12. Watchdog of Old Lords - Bloodborne

Liekehtivä hornan hurtta ja yksi Chalice tyrmien vaarallisimpia vihollisia. Vaikka tämä onkin yksi näitä vihollisia jossa ei ole mitenkään erityisesti sitä taustatarinaa tai syvällisempää sisältöä, niin ulkoisesti tämä todella hieno vihollinen ja ehdottomasti mainitsemisen arvoinen pomovihollinen monien muiden joukossa.


11. Woodland Spirit - Witcher 3: Wild Hunt

Leshen on todellakin yksi hienoimpia hirviöitä sarjassa, sillä niissä hirviöissä on todellista kauhutunnelmaista tyyliä ulkoasusta alkaen. Woodland Spirit on ehkä se kaikista hienoin ja leshen jota on syytäkin korostaa sillä vaikka se ei merkittävästi eroakaan muista kaltaisistaan niin se tilanne jossa tätä tapausta vastaan taistellaan on yksi haastavimpia tapauksia valintojen suhteen. 


10. Cervantes De Leon - Soul Calibur VI

Yksi näitä hahmoja joka on merkittävästi selvemmin roistohahmo. Monet Soul Calibur hahmot kuten Raphael Sorel tai Heishiro Mitsurugi ovat kyllä roistovivahteisia joista ensimmäinen melko selvä antagonisti. Cervantes on huomattavasti enemmän selvempi roistohahmo. Tämä merirosvo on todella hienosti tehty ja tyylikäs hahmo, ei suoranaisesti sarjan parhaita, mutta silti erinomainen.


9. Bryan Fury - Tekken 3

Todella äijähahmo ja vieläpä kivi kova sellainen. Tämä hahmon on aika helppo laskea roistopuolelle, sillä tämä todella äijämäinen ja armoton hahmo on yksi niitä hahmoja koko sarjassa joka on hyvin vahvasti jäänyt mieleen. Hahmolla on tosihyvä pelata ja tälläinen todellinen veteraanitaistelija ulkoasu toimii todella osuvasti, varsinkin tässä osassa sarjaa.


8. Skull King - Code Vein

Vaikka tästä hahmosta ei paljoa tietoa irtoakaan, niin uskomattoman hienolta se näyttää joka tapauksessa. Hopeasusi on juurikin sen sorttinen roistohahmo joka näyttää niin hienolta että kyllä se korjaa monet pienet puutteet siitä taustasta. Skull King on ehkä se vaikein vihollinen koko pelissä, mikä vain korostaa sitä miten kova hahmo on kyseessä. Voisi sanoa että jo pelkästään hahmon titteli Argent Wolf King on jo todella osuva.


7. Archon Lucien - Darksiders II

Pitkään ei vaikuta yhtään viholliselta mutta monien tapahtumien jälkeen tilanne alkaa muuttua enemmän ja enemmän. Tässä sarjassa sekä enkelit että demonit voivat olla kumpia vain, liittolaisia ja vihollisia. Lucien on ehdottomasti yksi hienoimmin tehtyjä enkeleitä koko sarjassa ja taistelu häntä vastaan on samaa tasoa. Tämän hahmo on saatu näyttämään todella upealta sillä enkelimäisellä tavalla, jossa on vähän enemmän sellaista todellista voimakkuutta.


6. Succubus - Castlevania: Symphony of the Night

Viettelijä joka tässä tapauksessa on enemmänkin illusionisti. Succubus korostuu vihollisena aivan erityisesti sillä tämä vihollinen jopa keskustelee hieman Alucardin kanssa, eikä vain viettelytarkoituksessa. Pelkästään se aloitusilluusio on aivan omaa tasoaan sillä siinä saadaan lisää taustaa Alucardille ja Draculalle. Succubusin rooli tässä kaikessa on hyvin suuri ja se todellakin korostaa sitä miten hyvä hahmo on kyseessä. Ulkoinen olemus on myös erinomainen omalla klassisella tavallaan.


5. Black Dragon - Ninja Gaiden Sigma 2

Todella hienon näköinen lohikäärmehahmo joka onnistuu erottumaan positiivisesti joukosta jopa lukuisten upeiden demonien joukossa. Samanlaista tarinallista sisältöä, sananvaihtoa ja syvyyttä tästä hahmosta ei irtoa mitä monista muista irtoaa, mutta tämä on erittäin hyvä esimerkki siitä, että lohikäärmevihollinen on omaa luokkaansa, koska lohikäärme vain näyttää sen verran kovalta tapaukselta, ilman mitään ylimääräistäkin. Niin ja vähän lisää tulee siitäkin, että tämä on aika hienon värinen lohikäärme.


4. Sir Nicholas - Plague Tale: Innocence

Tässä on sellainen hahmo joka varastaa shown joka ainut kerta kun on mukana kuvioissa. Todella hienon näköinen ritari hahmo. Ottaen huomioon että Plague Tale ei ole erityisen nappaava peli monellakaan tavalla ja siinä on aika vähän oikeasti hienoja vihollishahmoja, koska pääpaino on muualla. Se korostaakin tämän hahmon erinomaisuutta todella paljon. Viimeinen taistelu tätä hahmoa vastaan puolestaan nostaa kaiken vielä aivan uudelle tasolle sillä siinä Nicholas on entistä kovempi tapaus.


3. Demon Prince - Dark Souls 3 - Ringed City

Yksi DLC:n vaikeimpia pomovihollisia. Tämä lepakkomainen demoni on todellisessa muodossaan todellinen ilmestys hornan uumenista. Sanotaan että ilman mitään lisätietoa tämä hahmo näyttää todella upealta, juurikin sellaiselta todelliselta paholaiselta joka voisi hyvinkin olla jonkin pelin viimeinen pomovihollinen. Lepakkotyylinen muoto on omiaan tekemään tästä entistä näyttävämmän, mutta myös ne monet lisävivahteet mitä pari aiempaa muotoa tuovat mukanaan lisää sisältöä tähän hahmoon.


2. Ravager - Remnant: From the Ashes

Kiinnostava hahmo siinä mielessä että monille tämä on selvä pomovihollinen ilman mitään sen ihmeellisempää. Mutta jos onnistuu soittamaan tuutulaulun oikein, niin lyhyen keskustelun aikaa tästä sudesta paljastuu todella paljon huomattavasti syvällisempää tietoa joka todellakin muuttaa suhtautumista tätä hahmoa kohtaan. Ravager on kaikkea muuta kuin perustylyinen susipomovihollinen. Ravager on yksi sellainen tapaus jonka historia ylettyy hyvin pitkälle ja joka isossa kokonaisuudessa on todella kiinnostava olento.


1. Megaera - Hades

Erittäin hyvä esimerkki siitä että vihollisesta voi muodostua ystävä. Tämä hahmo on yksi todella hyvä esimerkki siitä, miten Hades on pelinä niin syvällinen ja miten upeasti se tarinallisessa mielessä kehittyy. Megaera on aluksi niin roistohahmo kuin vain ajatella voi, mutta pelin edetessä hänestä tulee paljon selvempi liittolainen ja se vihollispuoli jää pääasiassa vähän erilaiseksi asetelmaksi. Eräänlaisena vertauksena voisi pitää Kissanaista, joka monella tavalla on sekä liittolainen että vihollinen.