Se miten päähahmo esitellään asettaa pelaajan aina tiettyyn mielentilaan. Joskus tärkeää on vain saada hahmo näyttämään kiinnostavalta kun taas toisiaan tärkeämpää on saada hahmo näyttämään todella hyvältä ja coolilta. Jos sankarihahmoja on enemmän niin tämä voi olla hyvinkin paljon tärkeämpi hetki pelin kannalta.

 

 

 

Aina pelihahmot eivät saa eeppistä esittelyä ja joskus se taas tapahtuu vasta jatko-osassa kun jotakin osataan hahmolta jo odottaa. Hienosti esitelty päähahmo asettaa pelaajan juuri oikeaan tunnelmaan pelin suhteen ja huonosti esitelty toimii juurikin samalla tavalla, mutta negatiivisesti.

Yksinkertainenkin esittely voi olla erittäin osuva. Pääpaino on siinä, että esittely sopii hahmoon ja pelin tunnelmaan kokonaisuutena, sillä muuten se ei vain toimi tai voi tuntua irralliselta. Usein ne ensimmäiset hetket ovat kaikki mitä tarvitaan, joskus taas kokonainen prologi tai ensimmäinen pidempi elokuvapätkä esittelee hahmoa.

Vain yksi per pelihahmo ja vain sellaisessa pelissä, jossa kyseinen hahmo on pääosassa.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Sora - Kingdom Hearts

- Sora tulee tutuksi samalla kun pelaaja tekee omia valintojaan.

 

Cole McGrath - InFamous

- Massiivinen räjähdys ja sen keskellä mies, hengissä.

 

Joel - Last of Us

- Tavallinen isä, tavallisessa maailmassa. Vielä.

 
24. Cecil Harvey - Final Fantasy IV

Musta ritari ilmalaivassa, valmiina taisteluun. Siinä on tarpeeksi mitä Cecilistä pitää aluksi tietää. Siitä saa oitis todella selkeän kuvan. Mutta kun peli sitten vähän etenee, niin Cecilistä paljastuukin aika paljon muutakin kuin mitä hurja panssari antaa ymmärtää.


23. Snake - Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Ensin tehdään HALO hyppy ja laskeuduttuaan päähenkilö riisuu varusteitaan kunnes poistaa kypäränsä, paljastaen kasvonsa. Todella elokuvavalinnen esiintulo ja erittäin näyttävä sellainen.


22. Optimus Prime - Transformers

Täysi sota käynnissä ja kaiken huipulla kahden joukon johtajat. Optimus Prime ja Megatron, jotka käyvät nopeasti taisteluun toisiaan vastaan.


21. Arthur Morgan - Red Dead Redemption 2

Kaikki alkaa armottomassa lumisessa erämaassa ja epäsiisti joukko etenee hurjassa lumimyrskyssä. Sitten myrskystä saapuu tiedustelija joka nostaa hieman hattuaan ja puhuu. Arthur on todella tavallisen oloinen mies mutta se tapa jolla myrskyä käytetään tehostamaan hänen esittelyyn toimii erinomaisesti ja epätoivon täyteinen eteneminen muun ryhmän kanssa korottaa hienosti panoksia.


20. Crash Bandicoot - Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back

Crash kuoraa maatessaan hiekalla, ilman huolen häivääkään. Sitten hänen sisarensa herättää hänet ja matka alkaa. Ei mitään sen ihmeellisempää, jos tunsit Crashin entuudestaan niin kiva, jos et, niin ei ongelmaa. Ei hänestä välttämättä tarvitse sen enempää tietääkään.


19. Shepard - Mass Effect 2

Kaikki alkaa kun avaruusalus Normandy on hyökkäyksen kohteena. Kun Shepard ensimmäistä kertaa näkyy, hän laittaa juuri kypärän päähänsä ja siinä kohtaa pelaaja ottaa ohjat, saaden heti ensimmäisenä valintatehtävän. Tämä Shepardin kuolemaan päättyvä osio ja sitä seuraava uudelleenrakennus on todella nerokas tapa aloittaa peli jossa pelaaja saa puhtaan pöydän, valitsi sitä tai ei.


18. Sly Cooper - Sly 2: Konnakopla

Pikku hiljaa varas laskeutuu museoon, kunnes sitten hänestä tulee lähikuva ja teksti: Sly Cooper, Varas. Siinä ne pääasiat mutta pian seuraava viestinvaihto kollegan kanssa tuo esiin Slyn rennon huolettoman asenteen, korostaen sitä millainen veijari hän oikeasit onkaan.


17. Victor Vran - Victor Vran

Synkässä maailmassa on hirviöitä ja jokin kutsuu niiden metsästäjiä Zagarovia nimiseen kaupunkiin, jossa metsästäjät sitten katoavat. Tämän kertoo karhea ääninen päähenkilö Victor Vran ja vähän ennen kuin peli alkaa, niin viimeisessä kuvassa näkyy Vran, kun hän saapuu kaupunkiin synkkänä yönä.


16. Death - Darksiders II

Ensin pieni pohjustus hahmosta ja sitten kylmässä erämaassa etenee yksinäinen ratsastaja kalmaisella hevosella. Lopulta hahmo pysähtyy hetkeksi ja katsoo määränpäähänsä ja hänet näkee paremmin. Sitten pelaaja ohjaa hahmoa tämän jatkaessa matkaansa. Tämä varsin yksinkertainen esittely toimii juurikin siksi että hahmo pidetään mystisenä, hän ei puhu ja kaikki jää vielä toistaiseksi arvailun varaan. Tietysti vähän taustatarinaa on kerrottu, mutta tästä varsinaisesti alkaa Kuoleman matka.


15. Talion - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Nopeasti pelaaja on yhtä hukassa nykytapahtumista kuin Talionkin. Sitten pienen kertauksen kautta päästään kosketuksiin siihen millaista Talionin elämä oli hetki sitten juuri ennen kuin Sauronin mustat joukot murhaavat hänet ja hänen rakkaimpansa. Samalla päästään kosketuksiin myös Talionin suojelushaltian kanssa. Siinä tulee hienosti esiin se mitä Talion oli, mitä hän menetti ja miksi hän nyt janoaa kostoa ja ehkä pelastustakin.


14. Spyro - Spyro the Dragon

Itse pidän tästä todella paljon siksi, että Spyro tavallaan esitellään siinä samalla kun taustatarinaa kerrotaan. Spyro liikkuu taustalla kun aikuiset puhuvat ja sitten kun muut muuttuvat kristalliksi, niin Spyro on ainoana pystyssä ja siitä seikkailu alkaa. Spyrosta ei kerrota sen enempää että kuka hän on ja millainen hän on. Se kaikki selviää sitten aikanaan, sankariksi nyt nousi se pieni marginaalinen lohikäärme johon kaikki eivät välttämättä edes kiinnittäneet huomiota.


13. Nathan Drake - Uncharted: Drake's Fortune

Vaikka kakkosen toiminnantäyteinen junakiipely onkin hieno esittely, niin tämä ykkösen oma jotenkin tuo hahmon oleellisimmat jutut nopeasti esiin. Nate on veikeä kaveri joka osaa heittää läppää myös silloin kun tilanne näyttää varsin huonolta. Hänessä on juurikin sitä klassista seikkailijapäähenkilöasennetta.


12. Geralt - Witcher 3: Wild Hunt

Eeppisen musiikin säestämänä seurataan kun Geralt tutkii aiempien tapahtumien jälkiä ja jäljittää samalla Yenneferiä. Todellisen ammattilaisen elkeet ja tarkkuus. Mitään sen enempää pelaajan ei nyt tarvitse tietääkään, sillä loppu selviää sitten matkan varrella.


11. Leon Kennedy - Resident Evil 6

Leon nyt on varsin tuttu hahmo sarjan faneille mutta kun hänet tässä esitellään niin hän on edennyt varsin pitkälle ja viiksiä ja partaakin on hieman tullut. Kaikki alkaa todella synkissä tilanteissa kun hänen ystävänsä, USA:n presidentti on muuttunut salamurhassa zombieksi ja Leon joutuu heti pelin alussa tekemään raskaan valinnan ja ampumaan ystävänsä, varoitettuaan tätä ensin. Vaikka RE4:n esittely on myös hyvä, niin tämä on vielä parempi.


10. Ryu Hayabusa - Ninja Gaiden Sigma 2

Todellinen ninja on tarvittaessa äänetön, näkymätön, nopea, tappava ja pirun cool. Ryu näyttää nopeasti olevansa juurikin näitä kun ensimmäiset viholliset hän tappaa varjoista ja on hetkeä myöhemmin viimeisen vihollisen takana. Tämä on niitä simppeleitä ja lyhyitä esittelyjä joka kertoo kaiken tarpeellisen kertomatta mitään.


9. Wolverine - X-Men origins: Wolverine

Heti alkuun Hugh Jackman kertoo että Wolverine on paras siinä mitä tekee. Sitten näytetäänkin heti sitä hurmetta mitä Wolverine saa aikaan, kun on taistelun ytimessä. Täysin ylivoimainen metsästäjä adamantium kynsineen ja terävine aisteineneen tekee helposti viillokki vihollisistaan, puhumattakaan nopeasti regeneraatiosta. Tässä tulee erinomaisesti selville millainen Wolverine onkaan, kaikessa loistokkaassa K18 tasossaan.


8. Frank Castle - Punisher

Piiskuri on helposti niitä väkivaltaisimpia sarjakuvahahmoja koskaan ja tässä lyhyessä kertauksessa hän itse kertoo taustansa ja samalla tuodaan hienosti esiin se että tässä on mies jolla ei ole mitään menetettävää ja joka osaa todellakin jakaa tuomioita. Rikollisten pahin painajainen.


7. Alucard - Castlevania: Symphony of the Night

Ensin Alucard liikkuu hurjaa vauhtia metsän halki ja hyppää laskusillan välistä sisään linnaan. Siitä eteenpäin hän tuhoaa kaiken tieltään kunnes on aika vaihtaa kuulumisia Kuoleman kanssa. Tämä lyhyt esittelyjaksa näyttää että Alucard on todellinen voimanpesä jota ei pysäytä mikään. Lyhyt keskustelu viikatemiehen kanssa täyttää parit aukot.


6. War - Darksiders

Maailmanloppu on alkamassa ja kaikenlaisia enkeleitä ja demoneja on liikkeellä. Sitten kun pelihahmo liittyy taisteluun niin on oitis tosi kyseessä. Sota nimittäin tekee sisääntulon joka on sanalla sanoen eeppinen. Hän iskeytyy voimalla maahan ja kun pöly alkaa laskeutua, hän ottaa miekkansa ja lähtee matkaan upean musiikin säestämänä.


5. Batman - Batman: Arkham Knight

Lepakkomies on näitä hahmoja joka on esiintynyt lukuisissa peleissä ja osaa tehdä kerran toisensa jälkeen näyttävän sisääntulon. Tällä kertaa ollaan todella klassissa tilanteissa. Lepakkosignaali lähetetään ja sitten kamera liikkuu lähettyville, missä mies itse onkin. Kamera kiertää takaata ja menee lähemmäs. Tässä tulee juurikin sellainen legendaarinen Batman vaikutelma joka toimii joka ainut kerta mutta tässä pelissä se on tehty kaikkein parhaiten sillä sade vain korostaa jo valmiiksi upeaa kokonaisuutta.


4. Dante - Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Ensimmäisen Devil May Cry esittely on todella hieno, mutta tässä esittelyssä Dante pääsee todella oikeuksiinsa. Ensin hän ottaa lunkista ja asenteella istuu alas ja vastaa puhelimeen. Sitten kun hänen kimppuunsa lopulta hyökätään niin ilman sen suurenpia ongelmia hän rökittää kaikki demonit eikä edes piittaa haavoista. Hän on kokoajan tilanteen herra, oli kyse sitten taistelusta tai paljon arkisemmasta toiminnasta.


3. Squall Leonhart - Final Fantasy VIII

Ensin gunblade iskeytyy kiinni maahan. Sitten käsi nappaa sen ja hetkä myöhemmin Squall ja Seifer taistelevat raivokkasti kivikkoisella maalla. Tämä erittäin näyttävä taistelu nappaa täyden huomion sillä se on tehty erittäin hyvin jokaisella tavalla. Kaksikon taistelu on todella upeaa kaikki päättyy viimeiseen iskuun, jonka jälkeen itse peli alkaa. Siinä jos jossakin on oikeaa asennetta ja se toimii upeasti. Squall näyttää todella upealta ja ilmiselvästi todellakin osaa taistella asemiekalla.


2. Van Helsing - Van Helsing

Viktoriaaninen Lontoo, pitkään mustaan takkiin ja lierihattuun pukeutunut muukalainen. Synkkä ympäristö ja vesilammikon läikähdys luovat todella upean kuvan siitä, millainen hahmo onkaan kyseessä. Van Helsing näyttää uskomattoman upealta ja tässä kohtauksessa on tunnelmallisuutta vaikka kuinka ja kaikki pienetkin tyyliseikat on tehty erinomaisesti. Tämä on juuri sellainen esittely jossa hahmon mystisyyttä ei heikennetä ollenkaan ja samalla hahmo saadaan näyttämään erityisen hyvältä.


1. Bigby Wolf - The Wolf Among Us

Fables sarjakuvien pohjalta voi olla jo tiettyjä ennakkoajatuksia. Noir tyylitelty ympäristö on todella upea tunnelman luoja. Kun Bigby sitten astuu ulos taksista niin ensi töikseen hän sytyttää savukkeen ja astelee sisään rakennukseen, missä hänen ensimmäiset sanansa kantavat oitis suurta painoarvoa. Heti tämä ensimmäinen kohtaus asettelee kaikki mahdolliset palaset tulevalle, tehden selväksi että tässä on mies jolle ei kannata ryttyillä, sillä vaikka hän näyttää päällisin puolin normaalilta, hän kaikkea muuta.