Hahmojen kuolemat voivat olla erittäin isoja tarinallisia kohtia. Varsinkin jos hahmoon on todella kiintynyt, niin kuolema voi osua todella kovaa ja vaikuttaa pitkään jatko-osissakin. Kun kuolema, on tehty hyvin, se voi olla jopa kruunu hahmon tarinakaarelle. Joskus taas, huonojen hahmojen hyvin tehty kuolema on juurikin oikea ratkaisu.

 

 

 

Sivuhahmoja on todella monenlaisia. Jotkut saattavat aloittaa aiemmissa peleissä päähahmona, mutta tarinan edetessä heidän roolinsa pienenee. Nyt korostan sitä että kun puhutaan sivuhahmoista, niin puhutaan siitä pelistä, jossa he sitten loppunsa kohtaavat. 

Joidenkin kohdalla toivoo että heistä pääsee eroon kun taas joidenkin kohdalla ei todellakaan ja silloin se kuolema voi tuntua todella vahvasti. Tällöin on erittäin tärkeää että kuolema on tehty erittäin hyvin, jotta se jää mieleen kokonaisuutena joka toimii paremmin kuin hyvin.

Mutta ne joista todella pitää ovat vielä haasteellisempia sillä heidän kuolemansa täytyy todella merkitä jotakin jotta se jäisi mieleen.

"Huijauskuolemia" ei lasketa, kuten Sully Uncharted 3:ssa ja Barbara Gordon Arkham Knightissa.

Yksi per peli

 

KUNNIAMAININTOJA


Mona Sax - Max Payne 2: Fall of Max Payne

- Mona ei pysty tappaamaan Maxia ja laskee puolustuksensa, samalla kun Vladimir ampuu häntä takaapäin ja nainen lyyhistyy Maxin syliin.

 

Naomi Hunter - Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

- Pitkällinen matka päättyy kun Naomi tekee viimeisen ratkaisunsa Foxdie viruksen kanssa.

 
24. Nathan Dawkins - Beyond: Two Souls

Tämä traaginen hahmo olisi ansainnut niin paljon parempaa, mutta samalla kun näkee sen alaspäin vievän spiraalin jota tämä hahmo käy vuosien ajan läpi, niin se tapa millä kaikki päättyy, toimii paremmin kuin. Oma suosikkini on ehdottomasti se ratkaisu jossa Nathan lopulta valitsee sen ainoa tavan jolla päästä perheensä luo, oman käden kautta.


23. Luis Sera - Resident Evil 4

Tämä toimii siksi koska tämä tulee täysin yllättäen. Luis tuntuu sellaiselta hahmolta joka kestää pitkään ja se on omiaan tekemään tästä hetkestä niin toimivan. Luis kuolee aivan yllättäen ja varsin nopeasti, mutta sentään näyttävästi.


22. Gregor Forrester - Game of Thrones: Telltale series

Gregor Forrester on helposti yksi niitä hahmoja josta heti tietää että hän ei kauaa matkaansa jatka. Juurikin sellainen vahva soturi ja perheen patriarkka josta olisi vaikka mihin. Tässä tapauksessa, kuten monien muidenkin kohdalla, hänen kuolemansa toimii vahvana motivaattorina ja tapahtumien alullepanijana.


21. Tess - Last of Us

Aivan liian vähänkäytetty hahmo jossa olisi ollut potentiaalia vaikka kuinka pitkälle, vaikka ihan sille pääroistopaikalle mihin häntä jossakin vaiheessa kehitysät oli kaavailtukin. Kuolema itsessään on todella vahva, vaikkakin aivan liian tavallinen ja särmätön. Tess ottaa iskujoukon vastaan ja kuolee siihen paikkaan, mutta hän valitsi sen kuoleman, hirviöksi muuttumisen sijaan.


20. Alex Balder - Max Payne 

Noir tyylisissä tarinoissa päähenkilön läheisimmät ystävät aika usein kuolevat alkupuolella ja näin käy Balderillekin. Pitkään kysymys onkin että kuka on vastuussa hänen kuolemastaan. Tapa jolla kuolema on kuitenkin tehty toimii todella hyvin, sillä kuolinhetkeä seurataan Balderin perspektiivistä ja siinä samalla kuullaan Maxin huudot.


19. Ned White - Gun

Ned kuolee saappaat jalassa kuin mies. Viimeisinä hetkinään hän pelastaa "poikansa" Coltonin ja huutaa viimeisinä sanoinaan: "En ole isäsi, nyt ala painua" joka laittaakin tarinaan sitten aivan omanlaistaan vauhtia. Nedin kuolema tapahtuu aika nopeasti kun hän kuolee räjähdyksessä mutta ehtii kuitenkin heittää Coltonin laidan yli, pelastaen tämän. 


18. John Wrath - X-Men Origins: Wolverine

Tämä on niitä tapauksia kun hahmo itsessään ei miellytä, niin mielellään pääsee hänestä eroon. Tämän pelin tapauksessa pidän hahmosta vielä vähemmän kuin elokuvassa olevasta koska tarinallisesti tämän hahmon kanssa on menty aivan liian pitkälle. Korkeammalle en tätä kuitenkaan laita koska kuolema tapahtuu off screen.


17. Sean Maguire - Red Dead Redemption 2

Tästä pidän todella paljon koska se tapahtuu aivan yks kaks ilman mitään isompaa varoitusta. Vaikka tiettyjä merkkejä onkin havaittavissa niin kyllä se yllättää kun Sean ottaa osuman päähän aivan yllättäen ja sitten hänen leikkinsä onkin sillä samalla hetkellä loppu.


16. Empress Jessamina Kaldwin - Dishonored

Keisarinna on niitä hahmoja joihin kiintyy varsin nopeasti, osittain vain pienien tiedonmurusten ansiosta. Sitten hän äkkiä onkin attentaation uhri ja kuolee henkivartijansa käsivarsille. Ja syy lankeaa samaisen henkivartijan päälle.


15. Castamir - Middle-Earth: Shadow of War

Vanha sotilasjohtaja aloittaa yhtenä vahvana tukihahmona mutta sitten kun käy ilmi hänen todellinen tavoitteensa, niin häneen pettyy suunnattomasti. Juurikin tästä syystä se hetki kun Noitakuningas näyttää millainen pelin henki on, on todella voimallinen hetki. Sitä korostaa myös se että Noitakuningas käyttää nuijaa kuin keppiä mutta tekee vahinkoa kuin muurinmurtaja. Tämän hahmon loppuun riittä yksi ainoa isku.


14. Vesemir - Witcher 3: Wild Hunt

Vanha noituri on se mentorihahmo monille muille noitureille, mukaanlukien Geralt ja Ciri. Tarinaa on ehditty kokea pitkän aikaa ja samalla tähän hahmoon on ehtinyt kehittää monenlaista tunnesidettä. Sitten tapahtuu se suuri taistelu jossa setä Vesemir haavoittuu kuolettavasti Wild Huntin hyökkäyksessä ja seuraavaksi onkin vuorossa hautajaiset.


13. Tellah - Final Fantasy IV

Tellahin tarina etenee varsin nopeasti ja päättyy taisteluun Golbezia vastaan. Suuri sääli on että tämä on ainoa taistelu Golbezia vastaan ja sekin menee pitkälti valmiiksikirjoitetusti. Tellah käyttää viimeiset voimansa kutsuen meteor magiaa jolla nujertaa Golbez. Tellah menehtyy, mutta Golbez ei. Samassa hetkessä useampi tarina saavuttaa tunteikkaan käänteen, Tellahin tapauksessa se kaikki kuitenkin päättyy.


12. Conrad Roth - Tomb Raider

Lara Croftin läheisin ystävä, opettaja ja tuki. Hän tukee Laraa koko matkan ja tekee lopulta myös sen suuren uhrauksen, pelastaen Laran hengen. Conrad kääntyy niin että Laralle tarkoitettu tomahawk uppoaakin hänen selkäänsä ja siinä samalla hänen tarinansa päättyy, särkien siinä samalla Laran sydämmen kun viimeinen hänen isähahmoistaan kuolee.


11. Frank Slate - Dead to Rights: Retribution

Tässä on todellinen kova jätkä jolla todella sisukas koira. Noir tyylitelty ja hyvin raaka tapa kuolla sopii tämän kiven kovan poliisin lopuksi erittäin hyvin, varsinkin kun viimeisenä hänen luonaan on oma poika, joskin juuri hieman liian myöhään. Tässä on erityisen hyvä motivaatio pelaajalle, kosto.


10. Damos - Jak 3

Tämä merkittävä soturi toimii yhtenä tehtävänantajana pelissä ja hänestä tulee iso osa Jakin elämää, samalla kun heidän ystävyytensä vahvistuu. Damos tulee lisäksi apuun hädän hetkellä ja vielä itse. Viimeinen taisto kuitenkin päättyy siihen että Damos jää puristuksiin ja kuolleessaan esittää Jakille viimeisen toivomuksen jonka vuoksi Jak tajuaa, että Damos ei ollut kuka hyvänsä, vaan hänen isänsä.


9.  Roland - Borderlands 2

Itse en juurikaan tykkää tästä hahmosta ja hänen tavastaan komentaa pelihahmoa. Sitten kun komea Jaska yllättäen ampukin häntä selkään ja Roland kaatuu siltä seisomalta, olo ei ole niinkään surullinen vaan enemmänkin aika neutraali, ehkä enemmän helpottunut kuin surullinen. Terve menoa, en erityisemmin jää kaipaamaan.


8. President Benford - Resident Evil 6

Tämä hahmo on mukana vain aivan alussa mutta se tapa jolla häntä käytetään toimii yllättävän hyvin. Presidentti päättää kertoa kaiken Umbrellasta, viruksista ja koko setistä. Sitten hänet salamurhataan tartuttamalla virus häneen jolloin hänen uskotun ystävänsä ja suojelinsa Leonin on tehty erittäin raskas päätös, ja ammuttava hänet. Peli alkaa tästä ja alkaakin voimalla.


7. Legion - Mass Effect 3

Legioona on yksi niitä hahmoja jotka toimivat yllättävän hyvin kokonaisuutena. Tapa jolla hän puhuu, toimii ja mitä hän edustaa on aivan omaa tasoaan ja se ei ole mitätön saavutus, koska ME trilogia on täynnä tälläisiä. Mutta se miten Legion sitten kohtaa loppunsa versiossa jossa kaikki menee hyvin, on erityisen tunnelmallinen. Monien epäilystenkin alla Legion pyrki yhteiseen hyvään ja lopulta uhraa itsensä, jotta muut voisivat elää rauhassa ja vahvempina kuin aiemmin.


6. Vivienne - Wolf Among Us

Vivienne on lähemmäs kokoajan mysteeri. Sellainen femme fatale tyylinen blondi josta ei todella osaa varmaksi sanoa että mikä osa hänellä on tässä pelissä. Vasta aivan lopussa selviää hänen todellinen roolinsa, mikä ei ole mitenkään pieni. Siinä samalla Vivienne myös tekee sen suurimman uhrauksen kun hän vapauttaa kaikki nauhan sitomat tytöt, uhraamalla itsensä.


5. Ignitus - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Ignitus on helposti yksi trilogian parhaita hahmoja eikä pelkästään siksi kun äänenä on legendaarinen Gary Oldman. Ignitus on yhtä aikaa opettaja ja isähahmo Spyrolle, puhumattakaan että hän on se johtaja muille lohikäärmeille ja liittolaisille joita tarinassa on. Ensimmäisen pelin aikana hahmoon kiintyy yllättävän paljon, toisen pelin aikana hän jää ikävästi sivuun, Chroniclerin ottaessa isomman roolin mutta kolmannessa pelissä tämän vanhan lohikäärmeen tie saavuttaa upean päätöksen, ei pelkästään siksi että hän uhrautuu nuorten vuoksi tulessa, vaan, koska hänet palkitaan siitä Chroniclerin manttelilla.


4. Qui Gon Jinn - Star Wars I: Phantom Menace

Hieno versio elokuvan tapahtumista. Darth Maulin kuolettavasti haavoittama Qui Gon ehtii vaihtaa viimeiset sanansa oppilaansa Obi-Wanin kanssa ennen kuolemaansa, tarjoten vielä kerran tukea ja esittäen viimeisen toiveensa ja viisautensa. Lopulta tämä soturi sitten menehtyy, oppilaansa läsnäollessa.


3. Ioreth - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Kaikista varsin tavallisista kuolemista tämä on ehkä se kaikkein vahvin. Talionin puolisolla on oma osuutensa harjoittelussa ja hänen lyhyt osuutensa saa pelaajan jopa kiintymään häneen. Seuraavaksi hänen osakseen tuleekin toimia motivaationa Talionille kun Sauronin mustat soturit tappavat Talionin, hänet ja heidän poikansa. Siinä on syytä kostoon jos missä.


2. Sonny Corleone - Godfather

Yksi parhaita elokuvakuolemia on tehty poikkeuksellisen hyvin pelimuodossa. Tämä brutaali mestaus on todella ylimitoitettu, aivan kuin elokuvassa ja aivan kuin elokuvassa, tässäkin se toimii erityisen hyvin. Sonny Corleone on niitä hahmoja joista alkaa pitää todella paljon, varsinkin kun hänen kanssaan alkaa olla enemmän tekemisissä ja sitten kun hän kuolee verilöylyssä, niin kyllähän se on todella vahva hetki.


1. Aerith - Final Fantasy VII

Voisi sanoa että Aerith/Aeris on lähemmäs päähenkilö, mutta kun ottaa huomioon että hän putoaa pelistä ensimmäisen kolmanneksen aikana, niin kyllä hän taitaa enemmän sivuhahmoksi jäädä. Mutta tapa jolla hän kuolee, onkin sitten ehkä se pelihistorian yllättävin. Tämä äärimmäisen tunnelmallinen ja voimakas hetki tapahtuu kun Aerith rukoilee rauhassa, kunnes sitten Sephiroth puuttuu peliin ja lävistää hänet. Kokonaisuutena tämä on helposti yksi pelihistorian ikimuistoisimpia ja emotionaalisimpia hetkiä.