Assassin's Creed sarjassa on pelejä vaikka kuinka ja monta historiallista hahmoa on vieraillut sarjassa ja sitä kautta monta historiallista tapahtumaa on käyty läpi. Vaikka monet on tehty todella hyvin, niin joukossa on myös aivan liian monta todella huonosti tehtyä. Sarjassa on myös turhauttavan monta asiaa, jotka olisi voitu tehdä paljon paremmin.

 

 

 

Kaikki asiat kelpaavat, kunhan ne ovat peräisin Assassin's Creed sarjasta.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Vilhelm Valloittaja

Itse olisi ollut kiinnostavaa nähdä tämän hahmon olevan osa sarjaa, mutta Valhalla sijoittuu vähän väärään ajanjaksoon. Kyllähän Alfred on hyvä, mutta William the Conqueror olisi ollut erityisen hyvä.

 

Japani tapahtumapaikkana - III/Unity/Odyssey

Ninjailu olisi pitänyt tuoda osaksi sarjaa jo ajat sitten. Itse sanoisin että viimeistään merirosvoilun jälkeen, sillä sitä monet olisivat oikeasti halunneet. Unity tai viimeistään Odysseyn olisi pitänyt uppoutua tähän aihepiiriin.

 

Enemmän miekkoja - Valhalla

Tuntuu siltä että miekat ovat todella harvinaisia tässä pelissä, vaikka tällä aikakaudella niitä käytettiin todella paljon. Miekkojen eteen saa nähdä aika paljon vaivaa, jos sellaisen haluaa.

 




24. Fenrir - Valhalla

Tämä on hyvin pieni asia, sillä Fenrir on pääasiassa tehty erittäin onnistuneesti. Ulkoisesti hieman muokkaisin suden tyyliä ja tekisin siitä mahdollisesti vielä isomman. Raateloitu kuono on jotenkin huono tyyliseikka, mutta kuten sanottu, vain pieniä kosmeettisia muutoksia.


23. Arnon ulkoasu ja luonne - Unity

Käytännössä Ezio kakkonen, ilman mitään oikeasti omaa. Arno on ulkoisesti aivan liian samanlainen kuin se perustyylinen hahmo tässä sarjassa, mutta koska hahmossa on muutenkin niin paljon samaa kuin Eziossa, niillä huonoilla tavoilla, tuntuu että Arnon kohdalla ei ole isommin edes yritetty.


22. Vlad Tepes - Ezio trilogia

Tämä on yksi näitä melko pieniä asioita, mutta tuntuu että tätä hahmoa olisi pitänyt edes jollakin tavalla käyttää. Tietysti riskinä olisi ollut että hahmo olisi pilattu todella pahasti, mutta kun niin monta tärkeää historiallista hahmoa on käytetty, niin kyllä Vlad seivästäjän olisi pitänyt olla yksi heistä.


21. Seuranta tehtävien liikakäyttö - Black Flag

Yksinkertaisesti, päätehtävät noudattavat tässä pelissä aivan paljon kaavaa jossa hahmoa X seurataan tai hahmoa Y salakuunnellaan. Se käy tylsäksi erittäin nopeasti ja pelin edetessä kaikki muuttuu todella turhauttavaksi näissä tehtävissä, mikä on helposti yksi pelin suurimpia heikkouksia.


20. Achillesin loppu - Rogue

Tämän hahmon olisi pitänyt kuolla. Ei mitään sen ihmeellisempää ja koska se on Shay, joka estää hahmoa kuolemasta, tuntuu todella huonolta puolelta, eikä edes tunnu sopivan isoon kokonaisuuteen. Kaikki muut ryhmästä tapettiin, mutta sitten Shay haluaa säästää tämän mulkun.


19. Fulke - Valhalla

Ongelma Fulken kanssa on siinä, että tarinallisesti kaikki alkaa todella hyvin, mutta sitten kun se yhteenotto alkaa lähestyä, niin ote alkaa samalla aikaa lipsua. Fulke on lupaava hahmo jonka kanssa ollaan menty lopulta sellaiseen kikkailuun joka ei tunnu lopuksi enää edes sopivan hahmoon oikeastaan millään. Myös Eivorin suhtatumisessa häneen petoksen jälkeen, pitäisi olla pelaajalla enemmän päätäntävaltaa.


18. Juno, Minerva jne - Desmond saaga

Koko juttu näiden jumalattarien kanssa sekoittaa jo valmiiksi sekaisin olevaa pakkaa tällä yliluonnollisuudella ja suoraan huonoilla hahmoilla. Varsinkin Juno on erittäin huono lisä tähän typerään tarinakaareen, jota ei pitäisi olla ollenkaan osana pelisarjaa.


17. Enemmän vanhojen ystävien tappamisen painoa - Rogue

Tämä on yksi niitä asioita josta tässä pelissä olisi pitänyt ottaa niin paljon enemmän irti. Lähemmäs kaikki salamurhaajat jotka pelaaja joutuu tappaamaan kuolevat todella nopeasti eikä missään kohtaa ole sellaista metsästämistä tai edes isommin sellaista pohjustusta joka sitten johtaisi tunnelmalliseen viimeiseen kohtaamiseen. Voisi olettaa että mitä lähemmäs niitä läheisempiä tuttavia mennään, sitä enemmän painokkuutta yhteenottoihin saataisiin, mutta näin ei missään vaiheessa ole.


16. Puhallusputki näkyvillä - Black Flag

Rogue korjaa tämän puolen nopeasti, tarjoamalla pelaajalle kiväärin. Puhallusputki on tässä pelissä aivan liian ylikorostettu, eikä se vain sovi hahmon tyyliin ollenkaan. Tämä olisi toimiva ratkaisu, jos puhallusputki olisi piilossa, eikä rokkuisi selkäpuolella, jossa sitä joutuu kokoajan katselemaan.


15. Julius Caesar - Origins

Tämän hahmon kanssa tuntuu että hänestä on tehty aivan liian tavanomainen, eikä hänessä ole yhtään sitä kovaa sisältö ja lujaa luonnetta mitä monissa versioissa Caesarista on ollut. Tuntuu että hänen kanssaan ei ole menty tarpeeksi pitkälle. Hän puhuu liian pehmeästä, ei hallitse lujalla otteella eikä hänen ilmeissään ja eleissään ole samanlaista raudanlujaa tyyliä, mitä vaikkapa Rex Harrisonissa oli elokuvassa Kleopatra, nyt vain yhtenä esimerkkinä. Kun hahmon rooli pelissä on aika tärkeä, niin hahmosta olisi voitu tehdä paljon hurjempi, vakuuttavampi ja eeppisempi, ei näin tylsää.


14. Romanssien käyttö - Odyssey/Valhalla

Tuntuu että toisin kuin Dragon Age sarjassa, tässä sarjassa romansseihin ei ole panostettu yhtään sisällöllisesti, mikä rikkoo monella tavalla kaiken hahmorakenteen. Käytännössä molemmat sukupuolet voivat vietellä minkä tahansa hahmon joka mahtuu romanssivalintoihin. Etenkin Valhallassa tämä tuntuu niin pakotetulta eikä se vain tunnu sopivan isoon kokonaisuuteen. Tämä osuu todella lähelle yhtä toista pointtia, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan, romanssit ovat osana kokonaisuutta vain romanssien takia eikä niissä ole yhtään ajatelutua ja suunniteltua sisältöä.


13. Haytham vs Connor - Assassin's Creed III

Tämän koko asetelman kanssa oma ratkaisuni olisi niinkin radikaali, että Haytham voittaisi tämän yhteenoton ja Temppeliherrat saisivat sitä kautta voiton salamurhaajista. Haytham on merkittävästi parempi hahmo huonoimmillaan mitä Connor on parhaimmillaan. Tästä syystä tuntuu että kokonaisuudessa olisi pitänyt tehdä paljon hurjempi ratkaisu ja antaa "roistojen" voittaa tämä yhteenotto.


12. Keppimiekka - Syndicate

Tavallaan tästä on versio, mutta itse olisin halunnut ihan perinteisen, kepin sisällä olevan miekan aseeksi. Keppi on aseena, mutta tuntuu että siinä on menty enemmän kikkailulinjaa. Sitten on ne veitset, jotka eivät ole niin hienoja, koska siinä mennään enemmän intialaiseen tyyliin, Lontootyylin sijaan. Mutta kyllä kepin sisällä piilossa oleva miekka on ylivoimaisesti niitä suurimpia, vaikkakin samalla melko sivuseikkaisia muutoksia. Se tuntuu vain olevan iso missattu tyyliseikka tässä teemassa.


11. Historiallinen mustavalkoisuus - Koko sarja

Tällä tarkoitan sitä että temppeliherrat ovat suoraan pahoja ja salamurhaajat hyviä. Kyllähän poikkeuksia löytyy ja Rogue on siitä hyvä esimerkki. Silti tuntuu että lähtökohtaisesti positiivisesti esitetyt historialliset hahmot ovat aina salamurhaajia ja pahat temppeliherroja. Tässä tuntuu että pitäisi olla enemmän variaatiota koska tekee isosta kuviosta tässä vuosituhansia jatkuvassa salaliitossa todella epäuskottavan. Sarjan pitäisi enemmän uskaltaa kokeilla ja näyttää että salamurhaajista kaikki eivät ole hyviä ja temppeliherroista kaikki pahoja.


10. Basim - Valhalla

Tämä on taas yksi todella epäonnistunut ja vieläpä tärkeä hahmo. Basimin pitäisi olla se Eivorin opettaja ja samalla aikaa se pelin eräänlainen pääroisto. Nämä on molemmat tehty todella huonosti ja ulkoisestikin Basim on todella surkea hahmo. Miksi Basimin sijaan ei voitu tehdä viikinkihahmoa joka olisi oikeasti hienon näköinen. Varsinkin kun tähän sotkekaan myös Loki ja Basimista tehdään tarinallisesti tarpeettoman tärkeä. Todella selvästi niin monipuolisesti pilattu osuus pelissä.


9. Henry Green - Syndicate

Itse poistaisin koko hahmon pelistä tai kaikessa yksinkertaisuudessaan poistaisin kaiken romanssipuolen mitä häneen liittyy, sillä se pilaa myös yhden pelisarjan parhaista hahmoista ja DLC:ssä, varsinkin hahmon tyylin. Green on juurikin yksi näitä hahmoja, jota ilman kaikki olisi paremmin. Vähintään tämä hahmo olisi pitänyt tappaa pelin aikana.


8. Määrä korvaa laadun - Lähes koko sarja

Sen sijaan, että ängetään peli täytyy tekemistä ja keräiltävää joka on siellä vain tekemisen ja keräiltävän tavaran vuoksi, voisi sisältöön panostaa merkittävästi enemmän. Varsinkin silloin kun tekeminen on itseääntoistavaa, tuntuu että pelintekijät eivät oikeasti edes yritä, vaan pelin laajuutta täytetään ilman oikeaa sisältöä. Tällöin ne oikeasti hyvät tehtävät hukkuvat kaiken muun alle ja hyvien tarvikkeiden ja esineiden etsintä on paljon työläämpää. Varsinkin kolme viimeisintä peliä ovat tässä suhteessa menneet aivan ylitse.


7. Loki - Valhalla

Koko hahmo on lopulta todella heikonlaisesti tehty eikä hänestä välity läheskään tarpeeksi sitä, mitä pitäisi. Ulkoisesti Loki on todella tylsänoloinen ja kun mukaan yhdistetään Basim kaari, niin hahmo vain muuttuu huonommaksi. Erityisesti Loki puoli tässä kokonaisuudessa on se, mihin olisi pitänyt panostaa aivan erityisellä tavalla. Varsinkin kun Tyr on erittäin onnistunut ja samoin Odin, mikäli Eivor on miespuolinen.


6. Nykyaikaosuudet - Koko sarja

Itse poistaisin kokonaan.

Varsinkin alkuvaiheessa tämä oli aivan ylitsevuotavaa ja Black Flagin aikaan, kun se oli vähäisempää, siitä ei silti osattu luopua vaan sitä tuputtamalla tuputettin. Viimeisimpien pelien kanssa, taso on suoraan romahtanut ja nyt nykyaikaosuudet ovat aivan uudentasoista roskaa.


5. Pelihahmon valinta - Syndicate: Jack the Ripper DLC

Tässä kohtaa tuntuu että pelaajalta suoraan ryöstetään iso tyylillinen puoli kokonaisuudesta. Pelkästään se, että tämä on pakko pelata Eviellä on huono ratkaisu, mutta sitä korostaa erityisesti se, että Evie tyyli ei ole enää edes Lontoon tyyliä, mikä romuttaa kaiken sen mitä pääpelissä oli. Paljon mieluummin pelaisin oikeasti sellaisella hahmolla, josta välittyy se Viktoriaanisen ajan tyylikkyys ja yksi selvä tekijä on silinterihattu jollaista Jacob käytti pääpelissä, pelaajan valinnoista riippuen tosin. Toinen mahdollisuus olisi ollut se, että pelissä Jack olisi ollut se toinen pelattava hahmo.


4. Cleopatran salamurha - Origins

Sitä ei ole ja siinä on se ongelma. Kun kerran Caesar tapettiin tässä pelissä, niin se, että Cleopatran annettiin olla vain korostaa sitä, millainen idiootti Aya oikeasti onkaan ja samalla aikaa myös Bayek. Tietysti tämä olisi voitu muotoilla siten, että pelaajan antaa Cleopataralle sen viimeisen mahdollisuuden lähteä kuin pelkuri joka hän oli. Mutta kun Cleopatran kuolema, mahdollisesti salamurha, on teorioinnin suhteen erittäin hyvä kokonaisuus. Joten miksi pitää pilata historiallinen tapahtuma sekoittamalla pakkaa, kun sitä ei tarvitse tehdä, ja heti perään missata mahdollisuus kun sitä selvästi tarvitaan.


3. Caesarin salamurha - Origins

Julius Caesar on yksi niitä hahmoja jota tässä pelisarjassa on kohdeltu rikollisen huonosti ja toteutus on kaukana siitä, mitä sen pitäisi olla. Tämä kaikk saa todella surkean lopun, koska versio Caesarin salamurhasta on yhtä aikaa täysin turhaa kikkailua ja hahmon jatkuvaa heikentämistä. Hän ei pistä vastaan ja jostakin syystä Aya on vielä pitänyt änkeä mukaan tähän kuvioon. Paljon parempi olisi ollut että pelaaja korkeintaan tarjoaa mahdollisuudet salaliittolaisille tehdä mitä he tekivät. Tämä versio historian ehkä kuuluisimmasta salamurhasta, on todella surkeasti tehty ja tämä on jotakin, mitä tälläisen pelisarjan pitäisi tehdä oikeasti hyvin.


2. Kaanon Eivor - Valhalla

Omalla kohdalla miellän Eivor aina mieheksi, Varinssoniksi, koska parta tekee viikingistä oitis niin tyylikkään ja ääninäyttely on todella hyvä. Jonkin idiootin ratkaisu on kuitenkin tehdä kaanon Eivorista Varinsdottir, eli kilpineito. Tämä on huono ratkaisu, useasta syystä. 1. Odin on miespuolinen, Kaikki-isä, kuten mytologiassa. 2. Monet romanssivalinnat tuntuvat pakotetuilta (varsinkin se tarinallisesti isoin). 3. Hahmoa on mainostettu alusta asti miespuolisena, mutta tarjoten myös mahdollisuus naispuoliseen hahmoon. Vähän tulee sellainen fiilis että se on tämä koko Woke kulttuuri jonka syytä Ubisoftin nössöily/taipuminen on tässä tapauksessa. Numero 1 on kuitenkin se selkein esimerkki, miksi tämä ratkaisu on yksi pelisarjan typerimpiä ja dlc:t kaivavat tätä suota vain syvemmälle suohon. Helppo ratkaisu olisi ollut kaksi eri hahmoa.


1. Jack the Ripperin käyttö - Syndicate: Jack the Ripper DLC

Lähes rikollista, miten vähän Viiltäjä Jackia lopulta käytettiin. Alunperin ajattelin että tässä DLC:ssä olisi saanut pelata lähes kokoajan Jackilla itsellään, mutta sitten käy ilmi että Jack on pelattavana hahmona vain pieniä osia kokonaisuudesta, mikä on suunnatonta tuhlausta. Kaiken tämän lisäksi loppuhuipennus tämän hahmon kanssa ei ole erityisen hyvä, mutta ainakin Jack on vaikea vihollinen voittaa. Hahmona, Jack the Ripper on tehty todella hyvin, mutta hänen käyttönsä on suurinta tuhalusta mitä pelisarjassa on ollut.