Sly pelisarja on niitä tapauksia joista ei aluksi niin hirveästi välittänyt, kun oli tuttuja pelisarjoja jotka vetivät enemmän puoleensa, mutta kun Sly 2 ilmestyi, niin sen jälkeen tämä pelisarja nousi oitis PS2:n parhaimmistoon ja Sly 3 varmisti paikkansa huipulla.

 

 

 

Sly trilogia on Sucker Punchin parasta antia ja Sly 3 on heidän magnum opuksensa. Eri studion tekemä Sly Cooper: Thieves in Time oli idealtaan todella hyvä mutta ei toteutuksessa yltänyt esikuviensa tasolle ja sen lisäksi se pitkälti tappoi sarjan. Mitä tulee pomotappeluihin niin niiden joukossa on monia PS2:n parhaita taisteluita ja mitä tulee moniin muihin vastaavanlaisiin pomotaisteluihin, niin Sly sarjan pomoviholliset todellakin pärjäävät vertailussa. Tämän lisäksi pomoviholliset itse ovat todella onnistuneita ja kiinnostavia tapauksia.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Tsaon lohikäärme - Sly 3: Konnien Kunnia

- Kentän viimeinen pomotaistelu käydään valtavaa itämaista lohikäärmettä vastaan ja kyllähän tässä ollaan eeppisissä mittasuhteissa.

 

Clockwerk - Sly Raccoon

- Slyn suvun ikuinen vihollinen Pirullisen Viisikon johtaja, valtava robottipöllö on todella vaikuttava näky ja suhteellisen haastava pomovihollinen.

 

Ms. Ruby - Sly Raccoon

- Voodooalligaattori jota vaistellaan rytmipelityylisessä pelissä. Nappien painamista oikealla ajoituksella ja se on yllättävän viihdyttävää, koska tehty niin hyvin.

 

Musta paroni - Sly 3: Konnien kunnia

- Sanotaan vaikka että tämä vihollinen ei ole sieltä parhaasta päästä mutta kyllä lentokoneen siivellä taistelu on tehty todella vauhdikkaaksi.

 

Pimeän maan naamio - Sly 3: Konnien kunnia

- Erilainen pomotaistelu jossa yhtä aikaa kiipeily jättimäistä Carmelitaa pitkin sekä räjähtävien tynnyrien pois heittelyä.

 

 
 

12. Clock-La - Sly 2: Konnakopla

Kakkospelin viimeinen vihollinen. Taistelu johon kuuluu monta vaihetta tarjoaa kiitettävästi vaihtelua. Ensin ammutaan vihollisen ohjuksia ja sähköportteja jonka jälkeen mennään Slylla lähietäisyydellä taisteluun. Kaikki päättyy lopulta Bentleyn räjäytystyöhön ja Murraun pelastusoperaatioon. Tämä taistelu on siksi niin hyvä että siinä kaikilla on osansa pelattavana. Jokainen vaihe tarjoaa jotakin uutta ja tämä on hieno tapa päättää erittäin hyvin tehty kokonaisuus kaikkine loistokkaine kenttineen.


11. Cyrille Le Paradox - Sly Cooper: Thieves in Time

Taisteluu tätä skunkkia vastaan on tehty yllättävän hyvin. Taistelu on varsin helppoa QTE painotteista miekkailua mutta asetelma on todella hyvä. Cyrille on myös todella hyvin tehty hahmo ja erinomainen uusi arkkivihollinen Slylle, jos pelisarja koskaan enää tekee paluun. Taistelussa on sitä todellista viimeinen pomovihollinen henkeä aina pelattavuudesta tunnelmaan ja sijaintiin. 


10. Kovanaama - Sly 3: Konnien Kunnia

Tämä on oma poimintani pitkälti siitä syystä että tässä taistelussa pelataan Carmelita Foxilla joka ottaa yhteen tämän järkälemäisen bulldogin kanssa. Carmelita on helposti se kaikkein tehokkain pelattava hahmo ja se on yksi syy miksi tämä taistelu on niin miellyttävä. Liikkuminen ja ampuminen on todella vauhdikasta ja sitä juuri oikeaa vaihtelua moniin muihin taisteluihin verrattuna.


9. Panda Kuningas - Sly 3: Konnien Kunnia

Suoraan Sly ykkösestä napattu taistelu joka käydään Panda kunkun unessa jonne Sly soluttautuu. Panda kunkku sanaa jokaisen liikkeensä nimen jonka takia ne on helppo väistää. Aina välillä vähän jutellaan kun Sly laukoo pelaajan valitsemia repliikkejä tarkoituksena herättää vastustaja. Tämä on todella onnistunut viittaus menneisyyteen ja kaiken kaikkiaan kyseessä on todella hyvin tehty taistelu.


8. Dimitri - Sly 2: Konnakopla

Pelin ensimmäinen pomovihollinen on pitkälti juurikin sitä haastetasoa mitä koko pelin pomoviholliset on. Dimitri ampuu energia-ammuksia sormuksellaan ja niitä väistellään pyritään lähietäisyydellä tappeluun. Alueena kolkon oloinen painokonehuone on varsin sopiva ympäristö ja hahmona Dimitri on todella onnistunut discolisko. Taisteluun päätyvä Sly on nappivalinta juurikin siksi että tässä kysytään ketteryyttä ja nopeutta, varsinkin kun vihollinen on mitä on.


7. El Jefe - Sly Cooper: Thieves in Time

Helposti koko pelin vaikein pomovihollinen. Tiikeripalkkasotilas on todella taitava lähitaistelussa ja tuhoisa myös kaukotaistelussa. Muinaisessa japanissa käytävä taistelu on haastava ja täytyy sanoa etttä se ei häirtise koska El Jefe on todellakin kaikista pelin pomovihollisista se kaikkein parhaiten toteutettu, poislukien pääroisto. Sanoisin että ainoa asia jonka olisin muuttanut, on se että kyseessä on tiikeri, sillä sellainenhan oli jo Sly 2:ssa. Mutta siitäkin huolimatta yhteenotto vaikuttavaa vastusta vastaan on todella hyvin tehty.


6. Don Octavio - Sly 3: Konnien Kunnia

Kolmospelin ensimmäinen pomovihollinen on oopperaa rakastava leijona jota vastaan Murray käy nyrkkitappeluun. Octavio on hahmona erittäin hyvin tehty. Hänen mafiatyylinsä ja oopperan kummitus naamionsa ovat erittäin onnistunut yhdistelmä ja laulaja tausta näkyy myös hänen taistelussaan jossa kentässä vahvasti esillä ollut terva pääsee oikeuksiinsa. Kaiken kaikkiaan tämä on erittäin hyvä tapa aloittaa pelin pomokattaus, sillä vaikka tämä onkin parhaita, niin parempiakin on ja ne ovatkin sitten sarjan parhaimmistoa.


5. Jean Bison - Sly 2: Konnakopla

Niitä harvoja taisteluita jossa käytetään Bentleytä. Tässä kohtaa on tehty todella hyvä asetelma sillä Bentley on varsin pieni kun taas Bison on valtava ja lihaksikas. Taistelupaikkana toimiva saha kuitenkin tarjoaa valtavasti kenttähasardeja joita käyttämällä Bentley pystyy vahingoittamaan Bisonia joka vaihe vaiheelta hermostuu enemmän ja lisää höyryä. Tämä taistelu muuttuu hetki hetkeltä hektisemmäksi ja se on juurikin sellainen tekijä mikä tekee tästä niin hauskan. Pelaajan on syytä pysyä jatkuvassa liikkeessä ja varoa ettei tapata itse itseään, samalla kun vihollinen jahtaa.


4. Rajan - Sly 2: Konnakopla

Taistelu tätä tiikeriä vastaan käydään Murraylla ja tässä varsin suoraviivaisessa taistelussa on todellakin sitä taistelun henkeä. Rajan tekee ihan vain paria liikettä, mutta osaa yhdistää niitä erittäin hyvin mitä tekee Murraylle oman haasteensa. Murrayn on pysyttävä kokoajan lähellä voidakseen tehdä yhtään vahinkoa, mutta samalla hänen on kokoajan väisteltävä Rajanin hyökkäyksiä. Rajanin taisteluhuudot ovat syystä tai toisesta todellakin jääneet mieleen ja samoin tämä taistelu joka on niukasti kakkospelin paras pomotaistelu, vaikka pomovihollinen itse ei sieltä parhaasta päästä olekaan.


3. Tarkastaja Carmelita Fox - Sly Cooper & Thievious Raccoonus

Tämä on täysin erilainen pomotaistelu kuin kaikki muut. Yhteenotto Carmelitaa vastaan tapahtuu kun Sly on juuri käynyt Carmelitan toimistossa varkaissa. Tässä taistelussa erittäin tärkeä osa on ketteryys, sillä Carmelita tulittaa kauempaa ja yksi osuma tietää häviötä. Tämä ei ole pitkä vaihe mutta erittäin hyvä tapa aloittaa peli ja myöhemmin tämä samaa taktiikkaa käytetään muissakin kentissä. Olin vähällä valita myös Sly 2:n aloituksen jossa juostaan käytävää väistellän Carmelitan tulitusta, mutta tämä on haastavampi ja ennenkaikkea, tämä on se miten pelin rosvo ja poliisi todella esitellään. Kaksi erittäin hyvää hahmoa vastakkain.


2. Kapteeni LeFwee - Sly 3: Konnien Kunnia

Kaikkein suurin yllätys oli että tässä taistelussa pelataan Penelopella. Papukaija LeFwee on seitsemän meren älykkäin merirosvo ja erittäin taitava miekkailija. LeFwee on erittäin hyvin tehty hahmo sillä vaikka hänen näyttää pieneltä ja säälittävältä niin hän älykäs taktikko ja hyvin tehokas miekkailija. Taistelukenttänä on laivan mastossa jossa aloitetaan huipulta ja edetään alaspäin tarkoituksena pudottaa vastustaja ennenkuin hän pudottaa sinut. Jokainen osuma lyö vastustajaa toiseen suuntaan kunnes tämä putoaa alaspäin, mutta sama toimii myös pelaajaan. Parasta tässä on se oikein tehty haaste. Kaikki LeFween iskut pystyy ennakoimaan ja väistämään, mutta tahti kiihtyy.


1. Kenraali Tsao - Sly 3: Konnien Kunnia

Yksi parhaita pomotaisteluita koskaan. Samuraikukko on yksi pelin julmimpia vihollisia samalla yksi pahimpia vastustajia jengille. Tämä vihollinen on mestari niin taikuudessa kuin lähitaistelussakin ja yhteenotto häntä vastaan on yhtä aikaa eeppinen, erilainen, haastava, hauska ja ikimuistoinen. Alueena on bambumetsä jossa ensin taistellaan bambujen päällä yhdessä uskomattoman hyvässä hetkessä jossa soturivoimia kanavoiden Sly tekee pitkiä loikkia ja pystyy vaihtamaan suuntaa ilmassa. Tämä yksin olisi omiaan nostamaan tämän taistelun huipulle, mutta toisessa vaiheessa hypätään alas metsään jossa Tsao muuttuu paljon aggressiivisemmaksi. Taistelussa Slyn taistelutaidot pääsevät oikeuksiinsa ja tässä on todellista kaksintaistelun tuntua kahden soturin välillä. Hauskaa on myös hyppiä ja kiivetä bambuja pitkin, Tsaon katkoessa niitä. Esimerkillinen taistelu ja ehdottomasti sarjan paras.